We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: de Bol.com App en hoe goed deze werkt

Wanneer je de Bol.com website altijd standaard open hebt staan op je computer, heb je misschien helemaal geen behoefte aan een Bol.com app. Op een volledig computerscherm kun je immers veel meer zien dan op een klein schermpje binnen een app op je telefoon of je tablet. De hoeveelheid informatie en een overzicht van meerdere producten tegelijk, kun je gewoonweg prettiger vinden. Maar voor wie is de bol.com app dan wel handig? We kijken er in deze review naar.

Wel of niet overstappen van Bol.com website naar Bol.com app?

Ik ben zelf iemand die van meer informatie en meer overzicht houdt. Door te zien wat er allemaal bij Bol in de aanbieding is, kan ik beter kiezen. Het hoeft dan niet alleen te gaan over de prijs, want soms is het volume juist een reden om iets wel of niet bij Bol.com te bestellen. Een andere reden kan het ophaalpunt zijn, want als je niet altijd thuis bent en toch nog naar de supermarkt moet, kan dit net even iets handiger zijn omdat je zelf het tijdstip bepaalt in plaats van de pakketbezorger.

Wij raden aan om gewoon de website van Bol.com te blijven gebruiken. De app is niet zo nodig en niet zo handig. Hier gaan we in dit artikel dieper op in,

Wie zijn wij om de Bol.com app te reviewen?

Als regelmatige online shopper – overigens niet alleen bij Bol.com – is het makkelijk om de voordelen te vergelijken. Je weet wat je bij een ander krijgt en je hebt zo je redenen om bij Bol te winkelen. Voor ons was het makkelijk om het belangrijkste voordeel van de app te benoemen: onderweg heb je namelijk niet altijd een groot scherm bij de hand om nog snel iets te bestellen, terwijl je wel altijd je telefoon bij je draagt.

Waarom een app niet altijd beter is dan de gewone website

Een winkel verdient aan het aantal verkopen en de winst die deze verkopen opleveren. Als je ergens een dubbeltje winst op maakt of ergens een euro winst op maakt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het product verkopen dat je ook het meeste oplevert. Bol.com bepaalt hoe de website en hoe de app eruit zien. Dus zij bepalen wat jij in jouw scherm te zien krijgt, of dit nu een groot of klein scherm betreft.

Bij een klein scherm is het wel makkelijker om je te verleiden tot een aankoop die zij liever zien. Je hebt minder informatie en daarmee minder gegevens om je keuze op te baseren. Het snel of onderweg nog iets willen kopen, leidt dus tot andere aankopen dan als je de tijd neemt om de website af te speuren. Deze vorm van gemak leveren voor de klant, levert Bol.com dus ook iets op.

Wij raden aan om gewoon de website van Bol.com te blijven gebruiken.

Bol.com app – handig en tegelijkertijd helemaal niet zo handig

Wat we van tevoren verwachtten, was dat je hetzelfde aanbod via de app krijgt als dat je online krijgt. Maar – zoals we al zeiden – kan dit niet waargemaakt worden door het kleinere scherm. Zelfs als je een grote tablet hebt, wordt informatie binnen de app anders weergegeven dan wanneer je gewoon op de website inlogt. Het voordeel is wel dat je bij het inloggen met hetzelfde account je koopgeschiedenis kunt zien. En dat maakt vergelijken dan wel weer handig.

Wat belooft Bol.com met zijn app?

Bol wil met de app vooral een markt bedienen die al bekend is met het platform. Je gaat meestal niet de Bol.com app installeren als je nog nooit via Bol geshopt hebt. Je wilt op zijn minst weten welke categorieën er zijn en wat er binnen elke categorie aangeboden wordt. Daarnaast wil je zien wat de prijzen zijn die Bol vraagt en door wie het product geleverd wordt. Krijg je namelijk iets uit het eigen magazijn van Bol of komt het van externe verkopers?

De criteria die op de Bol.com app van invloed zijn

Bij de app van Bol.com zijn we naar de volgende elementen gaan kijken:

 • Krijg je hetzelfde aanbod als op de website?
 • Moet je – ten opzichte van de website – extra klikken om dezelfde informatie te krijgen?
 • Kun je dezelfde betaalwijze en bezorgopties kiezen als binnen de website?
 • Zijn iconen die gebruikt worden vergelijkbaar met die op de website? (zodat je sneller wegwijs bent binnen de app)
 • Kun je je bestelling makkelijk volgen binnen de app?
 • Is je bestelgeschiedenis te raadplegen?
 • Is de app visueel aantrekkelijk zonder in te boeten op noodzakelijke informatie?
 • Kun je inzoomen op foto’s als je eerst een gedetailleerder beeld van het product wilt zien? (omdat het scherm bij de app kleiner is als op je normale computerscherm)

Hoe hebben we de Bol.com app getest? Onze onderzoeksgegevens

Wanneer je al op de website van Bol shopt, is overschakelen op de app niet heel ingewikkeld. Je gaat naar de playstore voor jouw soort telefoon en zoekt naar de app om hem vervolgens te installeren. Het voor het eerst inloggen kan even een dingetje zijn, omdat je je inloggegevens bij je moet hebben als je de app opent en voor het eerst wilt gebruiken. Zodra je dit echter gedaan hebt, kun je aangeven dat je je inloggegevens wilt onthouden en dan hoef je dit niet elke keer opnieuw te doen.

Wij raden aan om gewoon de website van Bol.com te blijven gebruiken.

In het kort: wat kun je met de Bol.com app?

De app van Bol geeft je dezelfde mogelijkheden om online te shoppen, maar dan in een compactere weergave. De app installeer je op je telefoon of tablet en dit maakt het mogelijk om mobieler te winkelen. Op je computer shoppen doe je thuis. Via de app shoppen kan ook als je onderweg bent of als je je eigen computer niet bij de hand hebt. De app geeft je na inloggen dezelfde basisinformatie, alleen kan de productinformatie en het aanbod iets moeilijker te vergelijken zijn.

Info over Bol en de app

Bol.com is al jarenlang het favoriete platform voor online winkelen. Tijdens bepaalde seizoenen kun je je ook de reclames van Bol heel goed herinneren en doordat de naam blijft hangen, denk je snel aan Bol als je iets nodig hebt en er niet speciaal voor op pad wilt of kunt. Je kunt er handige of dagelijkse spullen bestellen, maar ook cadeaus of luxe producten. Het kan van groot (wasmachine) tot klein (sieraden) en van goedkoop tot duur. Bijna alle merken zijn bij Bol op de website en in de app vertegenwoordigd.

Hoe ziet de app van Bol.com eruit?

De basiskleuren van Bol blijven altijd hetzelfde. Je ziet een blauwe balk aan de bovenzijde als je de app opent en herkent de iconen die ook in de normale webshop gebruikt worden. Je ziet het loepje om een product te zoeken, het hartje voor je favorieten en het winkelkarretje om de inhoud ervan te bekijken. Links boven in de app zie je drie lijntjes en als je daarop klikt, krijg je een overzicht van andere functies te zien. Hier kun je bijvoorbeeld je instellingen wijzigen of je bestelgeschiedenis bekijken.

Wat vooral opvalt binnen de app, is dat je veel meer naar de visuele weergaven van de producten kijkt dan naar de informatie die erbij staat. Je krijgt een lijst met producten en niet – zoals binnen de website zelf – aanverwante producten of producten die anderen ook besteld hebben toen ze het betreffende product opzochten. Wat je te zien krijgt, is dus iets soberder, maar nog steeds voldoende om een bestelling te kunnen plaatsen.

Onze test met de Bol app

Om te kijken of we met de app even makkelijk bestellen als via de website, hebben we de app op kantoor met de redactie getest. Het is geen hogere wiskunde, maar zo kun je toch met meerdere meningen kijken naar hoe eenvoudig het gebruik van een app is als je de website gewend bent. Je kunt elkaar helpen om functies terug te vinden als je niet zo handig bent met apps.

Onze ervaringen met de Bol.com app: welke resultaten boekten we?

Laten we vooropstellen dat bijvoorbeeld wasmiddel bestellen met de app net zo handig is als via de normale website. Je kijkt in je geschiedenis, opent de vorige keer dat je een bepaald wasmiddel bestelde en kiest het nieuwe product voor je winkelwagentje. Ook afrekenen (als je betaalwijzen al gekoppeld zijn) is niet moeilijk of ingewikkeld.

Het enige dat we minder fijn vinden, is het zoeken naar nieuwe producten. Bij een bestaand product ben je namelijk niet zo nieuwsgierig naar de werking ervan en bij een nieuw product wil je toch graag wat meer vergelijken. Wij willen ook echt weten wat iets kan en of het een goede aanbieding is. Daarvoor heb je binnen de app (maar vooral op je mobiele telefoon) iets minder ruimte en dus ben je beperkt in de informatie die weergegeven wordt.

Ervaringen van de Consumentenbond, Kassa of Radar met de app van Bol.com

Bij Radar hebben ze twee interessante artikelen over Bol en online bestellen. Wat wij ook al vonden, is dat bestellen via een app makkelijker en sneller gaat, waardoor je verleid kunt worden om impulsaankopen te doen. Daarnaast kan het zo zijn dat op termijn extra belasting betaald moet gaan worden over online bestellingen. Het is een ontwikkeling die we goed in de gaten gaan houden.

Bij de Consumentenbond waarschuwen ze vooral voor aanbiedingen die niet altijd even goed zijn als ze lijken. Dit gegeven is binnen de website net zo van toepassing als binnen de app. Verder gaat Kassa in op de verkoop van nepspullen via Bol en dat is iets waar je natuurlijk altijd voor moet waken. Dit is echter bij Wish of andere online platformen ook het geval.

Wij raden aan om gewoon de website van Bol.com te blijven gebruiken.

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek naar de Bol.com app

Kosten van de Bol app

Voor de app hoef je – net als voor het gebruik van de website – niks te betalen. Alleen als je speciale services wilt, zoals de select dienstverlening van Bol.com, betaal je extra, maar dit staat dus los van het gebruik van de app zelf.

Is het zinvol om de Bol.com app te downloaden?

Als we kunnen kiezen en alle middelen in onze buurt hebben, kiezen we nog steeds het liefste voor de complete website met alle details en een groot scherm om alles goed op te kunnen zien. We snappen echter dat je je beeldscherm of laptop niet altijd onder je arm overal mee naartoe neemt en dan is de app op je telefoon wel weer handig. Vooral het aanmaken van verlanglijstjes vinden we nuttig, want vaak zit je in de bus of trein als ideeën voor cadeaus je te binnen schieten.

Wat vinden wij van de Bol.com applicatie?

Lay-out

Iedereen die bekend is met de Bol.com website weet snel hoe de app werkt. De iconen komen overeen en bij instellingen kun je de rest indien gewenst aanpassen. Door het weglaten van bepaalde informatie, blijft het scherm rustig ogen. Het kleurgebruik is lekker fel en dit spreekt aan.

Inhoud

Inhoudelijk missen we soms wat informatie die je op de website wel krijgt. Het kan even wennen zijn, het kan je manier van selecteren zijn, het kan je ook helemaal niet dwars zitten. Het ligt een beetje aan je manier van online winkelen of je echt iets mist, maar voor ons biedt de website meer nuttige informatie dan de app.

Bestelgemak en andere opties

Deze functies werken binnen de app net zo goed als op de website. Als je eenmaal ingelogd bent en je betaalgegevens aan je account gekoppeld hebt, is shoppen snel gedaan.

Voor- en nadelen van de Bol.com app

Voordelen

 • Shopgemak in een handige app
 • Betaalgemak net als op de website
 • Keuze van ophaal- of afleverpunt
 • Beknopt overzicht van producten waar je op zoekt
 • Aanbiedingen of acties duidelijk te herkennen

Nadelen

 • Minder gedetailleerde informatie over product
 • Minder ruim overzicht om te vergelijken

Is de app van Bol.com uniek?

Bol is niet het enige platform waarbij je via een app kunt bestellen. In die zin is het niet uniek. Eigenlijk heeft elke aanbieder van producten wel meerdere manieren om online te kunnen winkelen. Wat ons wel opvalt op de redactie, is dat de app er gewoon goed uitziet en niet anders functioneert dan de website. Je hebt geen verspringend beeld op telefoon of tablet en alle foto’s laden netjes en snel. Dat is bij apps wel eens anders.

Voor wie is de Bol.com app dan het meest geschikt?

Wij zouden de app vooral aanraden als je vaker bij Bol shopt en ook graag als je van huis bent wilt kunnen winkelen bij Bol. Wie er regelmatig winkelt en goed prijzen vergelijkt, weet ook wanneer het een goede aanbieding betreft. Daarnaast kun je – net als op de website – je eigen afleverlocatie kiezen, of dat nu thuis of ergens anders is. Wij vinden de app vooral handig als je wat tijd over hebt en iets nuttigs wilt doen. In de rij bij het postkantoor staan, wordt op deze manier handig besteedde tijd.

Tip: Naar de normale Bol-website >>

Hoe werkte Bol voordat ze een app ontwikkeld hadden?

Zonder de app heb je alleen de website en die werkt ook prima, maar is niet zo handig af te lezen op je mobiele telefoon. Zelfs op je tablet is er met de website zelf te veel informatie om goed te kunnen zien wat je wilt kopen. De app biedt dus meer mogelijkheden die speciaal voor een kleiner scherm bedoeld zijn, terwijl de werkelijke inhoud niet anders is.

Hoe vaak vinden er bij de Bol.com app updates plaats?

We kunnen niet terugvinden hoe frequent er updates zijn, maar de laatste is van enkele weken geleden. Eigenlijk kun je bij nieuwe features of bepaalde bugs die gemeld worden ervan uitgaan dat Bol een nieuwe update uitrolt. Ze kunnen het zich niet veroorloven om gehackt te worden of op een andere manier (vaste) klanten te verliezen. Dat zou te veel imagoschade opleveren en met een online platform als Amazon dat in Nederland ook steeds meer klanten krijgt, wil je dat niet.

Ervaringen van anderen met de Bol.com app

Over het algemeen heeft niemand hele nare ervaringen met de app van Bol. We gaan er ook van uit dat iedereen die de app heeft gebruikt al wist hoe de website werkte, dus dan heb je geen extra uitleg over de app nodig vanwege de herkenbaarheid van het platform. Wat opvalt is dat een aantal gebruikers klaagt over de taal van de app. Blijkbaar willen mensen een andere taal dan Nederlands en hiervoor heeft Bol een tijd terug het platform ook in het Frans beschikbaar gesteld. Engels is er echter nog niet.

Samenvatting andere reviews over Bol.com app

RecensentSamenvatting review
https://besteboekentips.nl/ervaringen-bol-app-review/Handige app, vooral de verlanglijstjes, taal is soms een puntje van feedback
https://www.appwereld.nl/app/bol-com/904894760/reviews/Ook hier is commentaar over de taal die niet aan te passen is, verder goede app
https://www.app.nl/bol-com/De app doet hetzelfde als de website, alleen compacter

Tabel alternatieven voor online shoppen met een app

Ook handigDe eBay Shop of Amazon Shopping app
Onze aanbeveling voor aanbiedingenDe AliExpress of Wish app
Deze als je online een creatief cadeau zoektDe Etsy app

Conclusie: wel of niet de Bol.com downloaden?

Wij zouden de app installeren om spoedaankopen te doen of bepaalde tijd die niet nuttig besteed kan worden toch productief in te zetten. Als je weet welke producten bij Bol jouw favoriet zijn, kun je vanuit de file of de wachtkamer bij de huisarts nog snel even die shampoo of scheerschuim bestellen en laten leveren. Dat maakt een app net zo handig als de uitvoerige website. Toch gaat onze voorkeur uit naar gewoon de website, die je ook gewoon op je mobiele browser makkelijk kunt openen en bedienen.

ReviewBol.com applicatie
SamenvattingHandige app voor onderweg, maar beknoptere informatie vergeleken met de website. Je kunt beter gewoon op je browser naar Bol.com navigeren zonder app. Veel handiger en voordeliger.
Review doorRedactie
Beoordeling2 van 5 sterren

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Op jouw succes!