Autoverzekeringen vergelijken 2024

Autoverzekeringen vergelijken is nog nooit zo simpel geweest. Als je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering, zal je deze gemakkelijk en vlug vinden via onze website. Binnen één klik op de knop kun je al beginnen met vergelijken. Hierbij worden meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken, van de grote namen van dit moment tot aan de kleinere spelers waar je misschien nog niet zo bekend mee bent. Niet alleen kun je meteen prijzen vergelijken, maar als je een geschikte autoverzekering hebt gevonden kun je deze meteen afsluiten.

Bereken & vergelijk hier je autoverzekering

Wil je de goedkoopste autoverzekering van Nederland vinden, dan kun je uiteraard bij de Consumentenbond of Independer terecht. Daarnaast is onze vergelijker zeer handig. Wordt het FBTO, Ohra, Inshared, Univé of ANWB? Binnen een handomdraai bespaar je meerdere euro’s per maand. Dat is toch altijd mooi meegenomen? Hieronder kun je starten met vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken: waar moet je op letten?

Hieronder bespreken we een aantal aandachtspunten waarvan het handig is om ze mee te nemen in je vergelijking.

De voordelen van autoverzekeringen vergelijken

Een groot pluspunt van onze site is dat je deze eenvoudig kunt gebruiken. Het vergelijken van autoverzekeringen is een fluitje van een cent. Ten eerste dien je alle relevante info in te vullen. Hierbij kun je denken aan info zoals je naam, geboortedatum, postcode, huisnummer, het kenteken van je auto, de leeftijd waarop je jouw rijbewijs hebt behaald en het aantal schadevrije jaren dat je gereden hebt. Ook het type verzekering dat je zoekt kun je nog extra personaliseren. Zo kun je kiezen tussen WA, WA + Beperkt Casco of WA + Casco dekkingen. Je kunt ook selecteren voor hoeveel kilometer per jaar je verzekerd wilt worden en welke betalingstermijnen er gehanteerd worden.

Als je autoverzekeringen wilt vergelijken, wil je er ook zeker van zijn dat je de keuze hebt uit een ruim aanbod. Via onze site worden alle relevante verzekeraars betrokken bij je zoektocht. Ons aanbod is groot en je zult waarschijnlijk zelfs een aantal verzekeraars ontdekken waarvan je het bestaan niet wist. Alles om jou te helpen bij het vinden van de goedkoopste autoverzekeraar van dit moment. Zo vind je altijd de beste deal voor jouw verzekering. Bovendien zijn we 100% afhankelijk, we trekken geen enkele verzekeraar voor. Ook houden we rekening met de actuele stand van zaken met betrekking tot premies en kortingen. Zo vind je bij ons altijd relevante info die geheel up to date is.

De Verbruikwijzer is jouw beste vriend als het gaat om het vinden van de goedkoopste autoverzekering van dit moment. Vergelijken doe je eenvoudig en snel, zonder al te veel poespas. Dat is wel zo fijn. Bovendien vind je op onze site tevens unieke kortingen die er voor kunnen zorgen dat de prijs die je moet betalen nog lager uitvalt. Ook durven we je te verzekeren dat je hier de laagste prijzen van dit moment ontdekt. Het is dan ook niet voor niets dat de waardering van onze klanten zo hoog is. Ook jij zult vinden wat je nodig hebt via onze vergelijkingssite.

Hoe kun je het beste autoverzekeringen vergelijken?

Natuurlijk kunnen we als antwoord op deze vraag zeggen: door onze vergelijkingssite te gebruiken. Dat is natuurlijk ook wel zo, maar bij deze vraag gaat het specifiek om de manier waarop je autoverzekeringen kunt vergelijken. Mensen die online op zoek zijn naar een geschikte autoverzekering, kijken vaak naar de premies. De goedkoopste verzekering is het beste voor hen en daarmee basta. Toch zijn er nog andere eigenschappen die je in het oog kunt houden tijdens je zoektocht naar de ideale autoverzekering voor jou. Naast de prijs kun je ook kijken naar de waardering die klanten geven aan een verzekeraar of een specifieke verzekering. Zo kun je een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit ontdekken. Ook de polisvoorwaarden kunnen van invloed zijn op de keuze die je maakt. Let hier dus ook goed op als je autoverzekeringen gaat vergelijken.

Welke autoverzekering past het beste bij mij?

Welke autoverzekering het beste bij je past, zal afhankelijk zijn van meerdere factoren. Hierboven hebben we al benoemd dat je naar zaken zoals de hoogte van de premies kunt kijken, je eigen bekendheid met de verzekeraar, de beoordeling van andere klanten en de polisvoorwaarden. Maar ook het type verzekering dat je wilt afsluiten, kan een invloed hebben op je keuze. Hieronder zetten we de drie meest voorkomende verzekeringstypes voor je op een rij.

WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is de meest simpele verzekering waar je voor kunt kiezen. Dit is de verzekering met de minste dekking, aangezien je alleen verzekerd bent voor schade die je bij anderen veroorzaakt middels je auto. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de verzekering waar je minimaal over dient te beschikken, wil je überhaupt op weg gaan rijden. Deze verzekering is het meest geschikt voor oudere auto’s.

WA + Beperkt Casco autoverzekering

Als je auto tussen de 5 en 10 jaar oud is, zul je waarschijnlijk kiezen voor een WA + Beperkt Casco autoverzekering. Hierbij ben je verzekerd voor schade aan andere personen, schade aan andere auto’s, schade aan je eigen autoruit, diefstal, inbraak en schade die veroorzaakt is door extreme weersomstandigheden. Ook brand wordt bij de meeste verzekeraars gedekt. Bij verzekeraars onderling kan verschillen wat bij WA + Beperkt Casco betrokken wordt, dus check dit altijd goed na. Bij sommige verzekeraars heb je de optie om zelf een autoverzekering samen te stellen.

WA + Casco of allrisk autoverzekering

Een WA + Casco autoverzekering staat ook wel bekend als een allrisk autoverzekering. Zoals de naam al aangeeft, is dit de verzekering met de wijdste dekking. Zo worden ook aanrijdingen en vandalisme gedekt door deze verzekering. Deze soort verzekering is dan ook een aanrader voor iedereen met een relatief nieuwe auto. Daarnaast zijn er bij verzekeraars vaak nog allerlei extra verzekeringen mogelijk, bijvoorbeeld een inzittendenverzekering.

Meer info over de Verbruikwijzer

Wij vinden het zonde als mensen meer betalen voor iets dan nodig is. Om verbruik tegen te gaan, maken we het heel eenvoudig voor je om diverse zaken te vergelijken. Hierboven heb je al kunnen lezen dat je via onze site autoverzekeringen kunt vergelijken, maar dat is bij lange na niet het enige wat je via onze website kunt vergelijken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een geschikt alles in één pakket (internet, bellen en televisie), zul je bij ons de laagste prijzen van dit moment ontdekken. Daarnaast kun je bij ons terecht voor de beste mobiele abonnementen, sim only abonnementen, energiemaatschappijen, boekhoudpakketten, dating sites, uitvaart kosten, vakanties en wellness spots. Zo ontdek je altijd de beste prijzen bij Verbruikwijzer.nl.