We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Waar moet je allemaal aan denken zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je bank? Hoe kun je de schoonmaak en het onderhoud het beste doen? Wij vertellen het je in dit artikel. Lees verder…

Tip 1: neem geen wit bankstel

Sommige dingen in het leven zijn niet zo praktisch… zoals witte bankstellen en andere wit-achtige tinten. Neem veel liever een donkerrood of antraciet-grijs bankstel. Het liefst met een groffe stof. Dan hoef je je geen zorgen meer te maken om vlekken en maak je je leven stukken makkelijker.

Tip 2: houd het goed bij

Hoe sneller je bent met het schoonmaken van vlekken en het weghalen van kruimels, hoe minder erg het effect van ze is. Maak je een vlek? Behandel hem dan direct zoals de video hierboven. En gebruik wekelijks een keer de stofzuiger voor je bank.

Tip 3: maak je bank schoon met een tapijtreiniger

Sterke vlekken krijg je er helaas niet mee schoon, maar wel een heleboel vuil. Een keer met een gehuurde tapijtreiniger (te huur bij iedere bouwmarkt) zorgt al voor een volle emmer met vies zwart water. Zó vies is je bank echt.

In bovenstaande video zie je hoe zo’n apparaat in z’n werk gaat: er zitten twee openingen in het mondstuk van de tapijtreiniger. Uit de eerste opening komt water die in de bank trekt en de tweede opening zit er direct achteraan die het water meteen er weer uit zuigt – dit keer mét viezigheid van de bank.

Tip 4: bekijk deze video’s voor alle tips

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Succes!