We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Op zoek naar de beste accuboormachine? Vind de beste modellen hier

Toe aan zwaar geschut voor boorklussen in en om het huis? Dan heb je een boormachine van hoge kwaliteit nodig. Voor duurzaam en blijvend resultaat kies je de accuboormachine. Een accuboormachine is (uiteraard) een boormachine die op een accu werkt. Aan de hand van zo’n machine is het heel eenvoudig om duurzaam resultaat te behalen tijdens het klussen. Het fijne van een accuboormachine is dat je hem voor tal van klussen in kunt zetten.

Dit is waar onze zoektocht naar de beste accuboormachine toe heeft geleid

Door de jaren heen hebben we flink wat boormachines uitgetest, waaronder ook een hoop boormachines van accu. Deze accuboormachines waren echter stuk voor stuk verschillend van kwaliteit: sommige boormachines waren uitstekend, terwijl anderen beduidend minder waren. Meestal kun je aan het verkooppraatje niet zien of een boormachine van hoge kwaliteit is. Juist daarom zijn we zelf onderzoek gaan doen om te ontdekken welke het beste is.

Snel overzicht: Deze boormachines raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeMakita HP457DWE Boor-/schroefmachine – 18V: Wij zijn ervan overtuigd dat dit de ultieme keuze is voor algemene doeleinden. De kracht van 18 volt, gecombineerd met twee accu’s en de flexibiliteit van het accuplatform, maakt dit een uitblinker. Of je nu wilt boren of schroeven, je bent met deze machine klaar voor elke middelzware klus. We waarderen de duurzaamheid, mede dankzij de geharde stalen tandwielaandrijving. >> Check laagste prijs
Meest voordelige keuzeVONROC Accuboormachine – 12V Li-Ion: Als je op zoek bent naar een boormachine die zowel functioneel als budgetvriendelijk is, dan raden wij dit model aan. Het is lichtgewicht, heeft een snelle laadtijd en wordt geleverd met een handige opbergtas. Hoewel hij misschien niet zo krachtig is met een maximale krachtoverbrenging van 20 Nm, is hij perfect voor algemene klussen. >> Check laagste prijs
Meest complete setMakita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18V: Voor diegenen onder ons die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing, lijkt deze Makita de perfecte keuze. Met een indrukwekkende 74-delige accessoireset biedt dit model alles wat je nodig hebt in één handige opbergkoffer. Naast de bits- en borenset waarderen we ook de bijgeleverde lader. >> Check laagste prijs

De Makita HP457DWE Boor-/Schroefmachine: onze eerste keuze accuboormachine na uitgebreid testen

Om maar gelijk met de boormachine in huis te vallen: volgens ons is de Makita HP457DWE de beste accuboormachine die je online tegen zult komen. Dat hebben we na uitgebreid testen kunnen concluderen. Deze machine is perfect allround en voor tal van middelzware klussen te gebruiken. Dankzij de dubbele accu heeft deze boormachine lang genoeg stroom. Je kunt de Makita HP457DWE voor twee verschillende functies gebruiken: voor schroeven én boren.

Welke accuboormachine is het beste voor een laag budget?

Bovenstaand model van Makita is een uitstekend apparaat, maar wellicht niet het beste voor iemand die een kleiner budget beschikbaar heeft. Aan mensen met een beperkter budget raden we de VONROC Accuboormachine 12 Volt Li-Ion aan. Deze heeft een accu en een snel oplader, plus een handige opbergtas. Het model is erg lichtgewicht en tegen een scherpe prijs verkrijgbaar. Ook dit apparaat is allround en beschikt bovendien over handige Led-werklamp.

Wat maakt ons geschikte accuboormachine reviewers?

Wij zijn geschikte accuboormachine reviewers omdat we tal van accuboormachines in onze handen hebben gehad. Met andere woorden: we weten waar we het over hebben. Je hoeft ons niet te vertellen hoe we een goede accuboormachine van een veel mindere kunnen onderhouden. Dit heeft lang niet altijd te maken met de prijs, laat staan met het verhaal wat de maker er zelf over te vertellen heeft. Je weet pas hoe goed iets is, als je het eerst hebt uitgetest.

Blijf kritisch op de beste accuboormachine

Kritisch blijven is een noodzaak, niet alleen bij de aankoop van een accuboormachine, maar bij elk soort (elektrisch) apparatuur. Als je een accuboormachine gaat kopen, let dan altijd op het volgende:

 • Wat voor soort koppel is gebruikt?

Bij het schroeven is de koppel van groot belang. Hoe hoger deze is, met hoe meer kracht je schroeft. Voor de meeste schroefwerkzaamheden is een koppel tot 55 Nm voldoende – als je schroeft in materialen als hout. Schroef je in hardere materialen, dan heb je meer dan 50 Nm nodig.

 • Het aantal accu’s

Twee accu’s is beter dan één. Waarom? Is de ene leeg, dan kun je met de andere verder en de lege in de tussentijd opladen. Zo worden je werkzaamheden, als je het slim plant, nooit onderbreken. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang hoe lang je precies met één accu doet.

 • Denk aan bits en boren

Alleen als je over bits en boren beschikt kun je de accuboormachine gebruiken. Zonder heb je er niets aan. Zorg daarom dat je een complete set van boren- en bits hebt voor je begint met klussen.

 • Het voltage

Het voltage staat gelijk aan de accuspanning. Hoe meer volt, hoe beter: tegen hoe zwaardere klussen de machine bestendigd is. Voor zwaardere klussen heb je toch zeker wel 10,8 of 14,4 volt nodig.

 • De oplaadtijd

Hoe sneller de accu oplaadt, hoe beter. Meestal ligt de gemiddelde oplaadtijd van een accuboormachine tussen de 60-180 minuten. Kijk voor je een product aankoopt naar de specificaties.

Waarom scepsis in eerste instantie overheerste in onze zoektocht

We waren sceptisch omdat we uit eigen ervaring weten dat een product lang niet altijd zo goed is als het belooft te zijn. Sommige accuboormachines kunnen de klus gewoon niet aan, terwijl andere modellen na een paar keer gebruik mee uit scheien. Dat was het laatste wat we wilden toen we van het reviewen van accuboormachines serieus werk gingen maken. Hoewel er machines bijzaten die teleurstelden, waren er ook genoeg accuboormachines die verrasten.

Wat beloven accuboormachine producenten zoal? Zijn de beloften betrouwbaar?

Accuboormachine makers zullen je beloven dat de boorklus een fluitje van een cent wordt: “klusje zo geklaard”. Of dat echt zo is, is nog maar de vraag. Geen twee klussen zijn immers precies hetzelfde. Daarom is voor iedere klus een net iets andere aanpak nodig. Kies je voor boren in hout, dan heb je een ander soort boorkop (en soms zelfs een ander soort machine) nodig dan voor boren in steen of staal. Eén keer goed werk verrichten is niet hetzelfde als lang meegaan.

Onze manier van onderzoek doen: zo zijn de accuboormachines getest

Wijk pakten ons onderzoek naar de beste machine als volgt aan. We beoordeelden op basis van deze criteria:

 • De accu

Daarbij keken we niet alleen naar hoelang de accu meeging, maar ook hoelang het duurde voor deze volledig was opgeladen. Als een boormachine een tweede accu heeft, dan is dat zeker een groot voordeel. Je kunt immers doorgaan met boren als één van de twee accu’s het begeeft.

 • Het voltage

Het voltage bepaalt voor welke klus de accuboormachine geschikt is. Je kunt het voltage ook uitdrukken in accuspanning. Als je in hard metaal of harde steen gaat boren, dan heb je een accu met een hoog voltage nodig. 14,4 volt is dan toch wel een vereiste. Minder zwaar werk kan met 10,8 volt.

 • De koppel en het boormechanisme

Hoe hoger de koppel, hoe meer kracht je kunt zetten. Ook dat is belangrijk als je in een hard oppervlak wilt boren. Dat gaat soms namelijk nog zo makkelijk niet. Daarnaast kijken we naar het ontwerp van het boormechanisme: is de kans groot dat hier iets aan kapot gaat? Hoe duurzaam is het ontwerp? Welke boorkoppen passen erop? Kortom: kan de boor de klus aan?

 • Prijskwaliteit

Kwaliteit en prijs hangen met elkaar samen. In de regel geldt dat hoe hoger de kwaliteit van et product, hoe hoger de prijs mag zijn. Ga maar eens bij jezelf na: voor superluxe schoenen ben je bereid meer te betalen dan voor goedkope instappers die je eigenlijk meer als sloffen gebruikt. Toch is het in de praktijk lang niet altijd zo dat de duurste producten ook de beste zijn.

 • Klantreviews

Het belang van klantreviews is duidelijk: ze geven een eerlijk beeld van de kwaliteit van het product. Wel geldt dat hoe meer klantreviews er van één product zijn, hoe beter. Als er maar drie of vijf reviews zijn, is dat niet heel betrouwbaar. In de reviews lees je over de bijzondere functies van het product, waar het in uitblinkt, maar je leest ook over zaken die minder goed verzorgd zijn.

Boormachine 1: de Makita HP457DWE boor- en schroefmachine 18V is de beste algemene keuze

De Makita HP457DWE hebben we hierboven bekroond tot beste algemene keuze. Dit is waarom:

 • De boormachine levert 18 volt (en is dus erg krachtig)

 • Hij heeft twee accu’s, plus een lader

 • Hij maakt onderdeel uit van een accu platform (met volledig inwisselbare MAKITA accu’s)

 • Ideaal voor de middelzware klus

 • Bedoeld voor zowel boren als schroeven

 • Je kunt het toerental zelf instellen

 • De geharde stalen tandwielaandrijving maakt deze boormachine duurzaam.

Boormachine 2: de VONROC Accuboormachine 12 Volt is de meest voordelige koop

Ook de VONROC Accuboormachine 12 Volt is hierboven al genoemd en wel als voordeligste koop:

 • De boormachine is geschikt voor allround klussen

 • Het laden gaat snel

 • Het apparaat is scherp geprijsd…

 • …en ook nog eens lichtgewicht

 • Je krijgt er een handige opbergtas bij

 • Kies uit 2 verschillende snelheden

 • Let op: helaas slechts maximaal 20 Nm maximale krachtoverbrenging.

Boormachine 3: de Makita HP457DWE10 klopboor- en schroefmachine met 74-delige accessoire is het meest volledig

Als derde accuboormachine benoemen we de bovenstaande Makita HP457DWE, maar dan met een lichte uitbreiding: dit is de HP457DWE10. Met zijn 74-delige accessoires set is dit Makita model de meest volledige optie. De specificaties zijn dezelfde als die voor onze eerste keus Makita. Daarom benoemen we hier vooral deze extra’s die deze uitgebreide versie te bieden heeft.

 • Voorzien van handige opbergkoffer

 • Plus een zeer volledige bits- en borenset

 • Ook voorzien van praktische lader.

Boormachine 4: de Bosch Universal Impact 18 is heerlijk licht en compact

Als vierde accuboormachine in deze lijs benoemen we de Bosch Universal Impact, die naar eigen zeggen zeer compact en licht is. Eens zien of deze boormachine inderdaad een “universele impact” maakt:

 • Hij is in ieder geval voorzien van dubbele lader

 • Krijg 241 accessoires bijgeleverd

 • Beschikt over liefst 18 V accuspanning

 • Met fraai en handig gestroomlijnd ontwerp

 • Ook geschikt voor boren in metaal, plus klopboren in metselwerk

 • Een nadeeltje: de machine heeft geen duurzame koolborstel loze motor.

Boormachine 5: De Black & Decker BDCDC18BAFC – QW Accuboormachine kit doet wat hij belooft

Als vijfde accuboormachine benoemen we het Black & Decker model met de onmogelijk reeks letters en cijfers: de BDCDC18BAFC – QW. Ondanks de onmogelijke naam heeft de machine genoeg te bieden

 • 18 volt accuspanning

 • Liefst 80 bijgeleverde accessoires

 • Een dubbele accu, plus handige lader

 • Je kunt de snelheid van de boor instellen (voor optimale controle)

 • Je krijgt 2 jaar garantie op je boor

 • Ook voorzien van handige opbergkoffer

 • Met Ledverlichting voor boren op plekken met weinig zicht

 • De antislip softgrip van rubber gaat kramp en wegglijden tegen.

Boormachine 6: de Powerplus POWX00500 is ideaal voor werkzaamheden in hout, gips, met, kunststof en meer

De zesde boormachine in de lijst is de Powerplus POWX00500. Deze boormachine is breed inzetbaar:

 • Geschikt voor onder meer hout, metaal, pleisterwerk, gips, zacht steen en kunststof

 • Produceert maar liefst 20 V accuspanning

 • Voorzien van liefst 3 batterijen plus lader

 • Mét magnetische bithouder

 • Kies uit twee snelheden en liefst 19 verschillende koppelstanden

 • De “snelstop” methode zorgt voor extra veiligheid bij gebruik.

Boormachine 7: de Powerplus One Fits All POWESET1 heeft een zeer uitgebreide gereedschapskoffer

Het volgende model is ook van Powerplus. Ditmaal bespreken we de One Fits All POWESET1:

 • Ook deze accuboormachine product 18 Volt accuspanning

 • Voorzien van 2 accu’s

 • De gereedschapskoffer heeft een inhoud van liefst 153 delen

 • Schroeven kan in zo’n beetje elk in te denken materiaal

 • Het universele model is op het hele One Fits All assortiment te gebruiken

 • Ook deze accuboormachine heeft led-licht voor slecht verlichte boorruimtes

 • Kies uit twee draaisnelheden

 • Het “quickstop” systeem zorgt ervoor dat de boorkop weer snel stilstaat

 • Een minpunt: omdat deze boormachine geen klopfunctie heeft, is het niet mogelijk in baksteen te boren.

Boormachine 8: de Bosch Professional GSR 12V-15 FC heeft een handig FlexiClick opzetsysteem

Nu weer een model van Bosch, ditmaal de Professional GSR 12V-15 FC. Reken bij deze boor op het volgende:

 • Voorzien van dubbele accu van krachtig 12 Volt

 • De accu maakt onderdeel van een accu platform met volledig uitwisselbare accu’s van alle aangesloten apparaten

 • “FlexiClick” opzetsysteem van opzetstukken om gemakkelijk voor elk gebruik het juiste opzetstuk te vinden

 • Vier opzetstukken: de bithouder plus vergrendeling, bithouder

 • Compact model: ideaal voor moeilijk bereikbare plekken

 • Ook voorzien Led-lampje voor slecht belichte plekken.

Boormachine 9: ook de DeWalt DCD796P2 accuboormachine beschikt over dubbele accu’s

Nu een boormachine van DeWalt: het model DCD796P2 heeft eveneens dubbele (krachtige) accu’s:

 • De dubbele accu’s produceren liefst 18 V aan netspanning

 • Ook voorzien van koffer en riemhaak

 • Uitzonderlijk efficiënt dankzij Brushless motor technologie

 • Kies voor 2 verschillende snelheden

 • Compact, lichtgewicht ontwerp

 • Met intelligente schakelaar voor automatisch regelen van het toerental

 • Handgreep met rubber voor stevige grip

 • De bijgeleverde multilader is ook te gebruiken voor 18 V, 14.4 V en 10.8 V DeWalt schuifaccu’s.

Boormachine 10: de Makita DHP482RFX1 18V Li-Ion accuboormachine heeft ook een klopfunctie

Als laatste accuboormachine in de lijst weer een model van Makita, ditmaal die met de lange naam DHP482RFX1. Het betreft een boormachine met accu van 18V Li-Ion, voorzien van klopfunctie:

 • Dubbele accu’s meegeleverd (18 V, dus zeer krachtig)

 • Fijne accessoire set van liefst 74 delen

 • Toerentalregeling is variabel: voer schroefwerk met veel beleid uit

 • Ook voorzien van klopfunctie voor boren in steen en baksteen

 • Ook te gebruiken voor tegels

 • Kies uit 16 verschillende standen voor het draaimoment

 • Schakel een ledlamp in voor lastig te bereiken plekken.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste-accuboormachine?

De Consumentenbond test jaarlijks boormachines. Zo worden er bijvoorbeeld de prestaties van de accu getest, het gebruiksgemak en de schroef- en boorprestaties. Ook wordt er gekeken naar de veiligheid en degelijkheid van de producten. De Consumentenbond boort in metaal en hout en meet of het gat op de juiste manier gemaakt is en hoe lang het heeft geduurd. Het hout waarin geboord wordt is van vergelijkbare dichtheid van elke boormachine. Ook worden er nieuwe boortjes gebruikt van hetzelfde type per boormachine. Het kost aardig wat boortjes en hout per test, maar dit heeft wel voor de beste resultaten gezorgd.

https://www.consumentenbond.nl/accuboormachine/hoe-wij-testen

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over accuschroefboormachines

In een uitgebreide, maar wel gedateerde test uit 2016 van verschillende accuschroefboormachines beoordeelt Kassa verschillende modellen op hun boor- en schroefprestaties in diverse materialen zoals hout, gips en aluminium. De test, uitgevoerd door een panel van professionele klussers en een docente Werktuigbouwkunde, kijkt ook naar gebruiksgemak, kracht, en andere relevante factoren zoals gewicht en koeling. De Powerplus POWX0042LI, geprijsd op €68,99, komt als beste uit de test met een score van 8,7. Het goedkoopste model, de OK Boormachine AB-12, scoort het laagst met een 3,3, waarbij zowel de boor- als schroefprestaties als het gebruiksgemak onvoldoende worden bevonden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De Black & Decker BDCHD18BAFC-QW: de beste accuboormachine uit de test volgens Verbouwkosten.com

Verbouwkosten heeft de Black & Decker BDCHD18BAFC-QW uitgeroepen tot beste aankoop.  Deze is bekroond als meest veelzijdige accuboormachine, waarmee je – dankzij klopfunctie – ook in gips, metselwerk, hout, metaal, baksteen en tegels kunt boren. Boor gemakkelijk gaten van max 25 mm groot en bereik tot wel 21.000 slagen. Plus accessoire set (80 delen) en ledlamp

In conclusie: de accuboormachine

In dit artikel is alles over de beste accuboormachine besproken. Je weet nu waar je bij de aankoop van een accuboormachine op moet letten én voor welke valkuilen je niet moet vallen. Je herkent de waarde van productreviews en je eigen verstand, plus je hebt keuze uit liefst 10 verschillende topproducten. We hopen dat de beste accuboormachine voor jou erbij zit.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Beste accuboormachine: gebruikte bronnen

Aan de hand van deze bronnen is dit artikel tot stand gekomen:

Succes!