We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wie zijn de beste bespaarwebsites en budgetblogs? Wij onderzochten het door hun aanbod van tips en tricks, kwaliteit van geleverde adviezen, gebruikerservaringen en reputatie. Alles werd kritisch onderzocht. Lees verder voor onze testuitslagen.

Inhoud van deze pagina:
9) Dit is de landelijke top 10 bespaarwebsites en budgetblogs

Top 50 websites van budgetcoaches, budgetbloggers en -vloggers

Inflatie is iets waar we allemaal last van hebben – jong en oud. Of je nu alleen woont, of een gezin hebt, de prijzen worden duurder en het loon groeit niet altijd even hard mee. Daar komt nog eens bij dat spaarrekeningen tegenwoordig haast geen cent meer opleveren. Op termijn wordt je geld bij de bank dus alleen maar minder waard. De broekriem aantrekken? Dat nog net niet. Slim bezuinigen wel. In dit artikel delen we de 50 beste sites voor slim bezuinigen.

Onze diepgaande zoektocht naar de allerbeste bespaarwebsites en budgetblogs

Bezuinigen is niet hetzelfde als minder luxe of gelukkig leven. Wat het wel is – als je het goed doet, tenminste, – is slimmer met je geld omgaan. Dat betekent niet willekeurig overal je geld aan uitgeven, maar eerst goed vergelijken en afwegen om vervolgens de slimste optie te kiezen. Budgetcoaches gaan hierbij helpen. We willen toch allemaal aan het einde van de maand wat geld overhouden? Des te meer reden voor ons om het aanbod budgetcoaches te vergelijken.

The Budget Life: wat ons betreft de nummer één op gebied van budget

Onze eerste keuze op het gebied van budgetcoaches, -blogs en -vlogs, is toch wel The Budget Life van Nicole. Waarom? Deze koopjesjager, geldnerd en hobbybelegger heeft wat ons betreft het meest leuke en toegankelijke budgetplatform in elkaar gezet. Nicole is inmiddels achtentwintig en vanaf jongs af aan al slim bezig met haar geld. Zij is ondernemer en spaart per maand honderden euro’s. Ook heeft ze tips om te beleggen en je hypotheek af te lossen.

Waar The Budget Life goed voor is? Voor een heleboel, eigenlijk. Je vindt hier een enorme veelvoud aan tips en persoonlijke slimmigheidjes. Ook lees je van alles en nog wat over haar persoonlijke beleggingsavontuur. Je krijgt tips om je inkomsten te vergroten en administratie te organiseren.

Waarom wij budgetcoaches en -bloggers zijn gaan reviewen

Het reviewen van budget bloggers en -coaches was voor ons een logische vervolgstap om iets aan onze financiële situatie te doen. Besparen is slim voor iedereen, zelfs als je op dit moment niet krap bij kas zit. Investeren in de toekomst kunnen we iedereen aanraden. Bovendien vinden we het leuk om top 10 of zelfs top 50 lijstjes samen te stellen van fenomenen die we op het internet tegenkomen. Dat is niet alleen ons beroep, ook onze passie.

Blijf kritisch op het aanbod budgetcoaches

Budgetcoaches kom je tegenwoordig ten overvloede tegen. Het feit dat we toch relatief moeiteloos een top 50 konden samenstellen, is daar al het bewijs van. Zouden alle 50 budget bloggers iets unieks te melden hebben? Ongetwijfeld bestaat er een hoop overlap tussen de verschillende blogs en vlogs. Nu is dat niet erg, maar het betekent wel dat je niet per se 10 budgetcoaches tegelijkertijd hoeft te volgen. Hou het eerder bij een stuk of twee, misschien drie.

Wat budget bloggers en -vloggers je beloven

De beloften van budget bloggers en -vloggers zijn ontzettend voor de hand liggend: jij gaat ontdekken hoe je geld kunt besparen. Klinkt goed, natuurlijk. Dat is precies waar de coaches voor zijn bedoeld. Meestal zit er absoluut een kern van waarheid in die beloften, al moet je er wel rekening mee houden dat niet elke tip op jou van toepassing zal zijn. Als je letterlijk overal op zou kunnen besparen, dan zou het leven één groot feest worden. Blijf kieskeurig.

Onze onderzoek criteria voor de beste budgetcoaches

Waar wij budgetcoaches op beoordelen? Een goede voldoet wat ons betreft in ieder geval aan het volgende:

 • De budgetcoach laat je zien hoe je je op dagelijkse basis kunt besparen zonder dat je kwaliteit van leven achteruit kunt gaan
 • De bespaartips zijn zowel van toepassing op de dagelijkse boodschappen als bijzondere en eenmalige aankopen
 • De bespaartips zijn van toepassing op mensen die alleen wonen, maar ook op gezinnen
 • De bespaartips zijn helder onderverdeeld per categorie
 • Je leert ook hoe je geld dat op de bank staat actief kunt gebruiken, bijvoorbeeld door te (pensioen)beleggen
 • De bespaartips blijven actueel – ook na enkele jaren
 • De auteur van het blog deelt persoonlijke bespaarervaringen en verhalen
 • De auteur blijft op de hoogte van veranderingen in het leven van alledag, onder meer ook prijsveranderingen.

Hoe ziet ons onderzoek eruit: budgetcoaches, -vloggers en -bloggers

Budgetcoaches, budget bloggers en budget vloggers: wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze stuk voor stuk heel eenvoudig op het internet zijn terug te vinden. Dat houdt in dat we gemakkelijk verdiepend onderzoek kunnen doen en de budgetgeleerden in de praktijk kunnen onderzoeken. Elke budgetcoach is door meerdere van onze redactieleden bekeken en uitgeplozen. Als wij online iets reviewen, doen we dat het liefst zo grondig mogelijk.

Dit is de landelijke top 10 bespaarwebsites en budgetblogs

We hebben ze gevonden, de pareltjes van het internet die hoogstwaarschijnlijk een positief effect gaan hebben op je portemonnee. Hier komt onze top 10, samengesteld uit de beste bespaarwebsites en budgetblogs van Nederland. Duik erin met ons en ontdek hoe je lekker kunt besparen, zonder dat het voelt als inleveren.

Beste budgetcoach 1: Thebudgetlife.nl – Waar besparen een lifestyle wordt

De eerste budgetcoach in dit lijstje is wat ons betreft ook meteen de beste. Dit is het budget blog van Nicole, de belegger en koopjesjager. Hierop vind je van alles en nog wat op het gebied van besparen en je geld slimmer inzetten om méér vermogen op te bouwen. Behalve minder uitgeven, leer je dus ook hoe je meer rendement kunt behalen met het geld dat je al hebt. De blogs zijn stuk voor stuk prettig en vlot geschreven en bezitten ook de nodige dosis humor. Lees hieronder de unieke positieve aspecten

 • Aspect 1: Persoonlijke ervaring
  Nicole deelt haar eigen reis van een scholier met bijbaantjes naar een succesvolle ondernemer.
 • Aspect 2: Diversiteit aan onderwerpen
  Van beleggen tot side hustles, en van budgettips voor dagelijkse uitgaven tot adviezen voor passieve inkomsten.
 • Aspect 3: Praktische tips
  De blog staat vol met direct toepasbare adviezen.
 • Aspect 4: Community en interactie
  Er is een actieve gemeenschap rondom de blog. Nicole’s openheid in de comments en op social media zorgt voor waardevolle interacties met haar volgers.
 • Aspect 5: Professionaliteit en authenticiteit
  Sinds de inschrijving bij de Kamer van Koophandel heeft Nicole van haar passie een professioneel bedrijf gemaakt.

Het fijne van het blog is dat het gewoon heel praktisch is: ingesteld op de situatie van alledag. Vrijwel iedereen zal zich in de ervaringen kunnen herkennen en iets aan de talloze bespaartips hebben. Het blog bestaat al sinds 2011 en gaat dus al enige tijd mee. Inmiddels wordt Nicole ook regelmatig door bedrijven benaderd met de vraag of zij wilde schrijven over hun producten. Ze werkt inmiddels op grote schaal samen met tal van bedrijven en merken.

Neem contact op met The Budget Life via LinkedIn >>

Beste budgetcoach 2: Mamablogger.nl – Thuis in budgetvriendelijk gezinsleven

Mamablogger.nl is een blog dat is opgericht door Marisca van 36. Zij is afkomstig uit Gouda, getrouwd en moeder. In het dagelijks leven werkt ze als Communicatieadviseur. Daarnaast houdt ze haar eigen mamablog bij. Ze schrijft niet alleen over het moederschap, maar deelt ook verschillende budgettips die noodzakelijk zijn als je een gezin moet onderhouden. Je vindt hier bovendien een hoop persoonlijke verhalen, winkeltips en ideeën voor traktaties. Lees hieronder de unieke aspecten die Mamablogger zo uniek maken:

 • Aspect 1: Echte ervaringen
  Marisca deelt haar persoonlijke reis en uitdagingen als werkende moeder, wat haar adviezen authentiek en betrouwbaar maakt.
 • Aspect 2: Breed scala aan tips
  Van gratis uitjes tot budgetbeheer voor het hele gezin. Mamablogger biedt een breed scala aan budgettips die elke ouder kan waarderen.
 • Aspect 3: Gratis e-book met uitjes
  Als kers op de taart biedt Marisca een gratis e-book aan met 168 low-budget uitjes, georganiseerd per provincie, waardoor leuke dagen uit toegankelijk worden voor elk gezin.
 • Aspect 4: Persoonlijke financiën
  Mamablogger gaat dieper in op persoonlijke financiën met praktische adviezen.
 • Aspect 5: Inspirerende samenwerkingen
  Marisca’s openheid voor samenwerkingen benadrukt haar toewijding om waarde en variatie te bieden aan haar lezers.

Wat ook fijn is aan Mama blogger is dat je veel berichten tegenkomt over de persoonlijke financiën van Marisca. Ook wordt er maandelijks een spaaroverzicht online gezet. Je hebt hier ontzettend veel van als je zelf ouder bent en/of met meerdere mensen samenwoont. Ook kan de bespaar creatief je vooruithelpen als je alleenstaande bent en wilt besparen.

Neem contact op met Mamablogger via Facebook >>

Beste budgetcoach 3: Budgetella.nl

Budgetella? Het klinkt een beetje als Nutella voor op de boterham, maar het is natuurlijk heel iets anders. Budgetella is namelijk een online magazine. Wat hier centraal staat? Het leven van een leuk leven voor relatief weinig geld. Het fijne van Budgetella is dat er dagelijks wel een nieuw artikel wordt gepost, soms zelfs twee. De artikelen zijn erg breed in opzet: ze kunnen gaan over eten reizen, over lifestyle, mode of beauty. Besparen maakt er een groot deel van uit.

 • Aspect 1: Lifestyle en besparen gecombineerd
  Budgetella slaagt erin om lifestyle en besparen te combineren, waardoor lezers het beste van twee werelden krijgen.
 • Aspect 2: Diversiteit aan onderwerpen
  Van mode tot reizen, en van eten tot interieur, de site dekt een breed spectrum aan onderwerpen.
 • Aspect 3: Praktische en creatieve tips
  De site staat vol met praktische bespaartips en creatieve DIY-ideeën die makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven.
 • Aspect 4: Inspiratie voor iedereen
  Met een brede waaier aan onderwerpen biedt Budgetella inspiratie en advies voor een diverse groep lezers.
 • Aspect 5: Sterke focus op spaarmethodes
  Budgetella belicht unieke spaarmethodes die meer opleveren dan traditioneel sparen.

Besparen is vandaag een hoeksteen van bijna ieder huishouden. Er zijn veel mogelijkheden toe. Bij Budgetella leer je hoe je kunt besparen, maar bovenal ook hoe je toch een divers en volledig leven kunt blijven leven. Het blog wordt beheerd door Roxanne Verheesen. Je vindt er onder meer tips om te besparen op gas en elektriciteit, plus uitleg over refurbished producten. Ook krijg je tips voor minima en lage inkomens, plus onverwachte en slimme bespaartips.

Neem contact op met Budgetella via Facebook >>

Beste budgetcoach 4: GierigeGerda.nl – Gezellig besparen met Gierige Gerda

Gierige Gerda is een bespaarblog met één van de leukste namen die je zult tegenkomen. Gierige Gerda is uiteraard een geuzennaam. De blog bestaat sinds 21 februari 2017 en was direct een grote hit. Minke van 36, met het alias “Gierige Gerda”, is ooit uit noodzaak met koopjes begonnen. Ze ontdekte al snel dat het vinden van deals haar een kick gaf, dus is ze er nooit mee opgehouden. In tegenstelling: ze is haar ervaren en tips gaan delen met anderen.

 • Aspect 1: Authentiek koopjesjagen
  Minke’s benadering van besparen maakt van koopjesjagen een spannende en lonende bezigheid.
 • Aspect 2: Praktisch advies voor elke dag
  Van gezond eten op budget tot het slim shoppen bij grote webwinkels, Gierige Gerda deelt advies dat direct toepasbaar is in het dagelijks leven.
 • Aspect 3: Persoonlijke en herkenbare verhalen
  Minke’s eigen ervaringen met besparen maken haar tips en tricks extra herkenbaar en toegankelijk.
 • Aspect 4: Een breed spectrum aan onderwerpen
  Of het nu gaat om boodschappen doen, huishouden of lifestyle, Minke geeft aandacht aan een spectrum aan bespaar onderwerpen.
 • Aspect 5: Regelmatige updates
  Met maar liefst vier nieuwe blogs per week blijft de content op Gierige Gerda fris en relevant voor de huidige bespaartrends en deals.

Volgens haar staat het vinden van de beste deals en laagste prijzen gelijk aan “legaal stelen”. Ze draagt haar bijnaam met trots. Haar blog omschrijft ze als “het gezelligste stukje internet”. Want hé, ze is wel een Brabantse hè. Het blog leert je van alles en nog wat over zo leuk mogelijk leven met een klein budget. Eigenlijk is ze meer een bespaargoeroe dan een echte koopjesdager. Goed nieuws: er komt maar liefst viermaal per week een nieuwe blog online.

Neem contact op met Gierige Gerda via Facebook >>

Beste budgetcoach 5: Pinkbudget.nl – Stijlvol besparen met een vleugje roze

Pinkbudget is leven op een budget, maar dan op z’n Roze. Nee, zonder gekkigheid: het blog is opgericht door Lianne en bestaat sinds 2015. Lianne is 33 jaar oud en moeder van twee. Haar blog heeft tot doel andere mensen te helpen met de beste tips en trucs. Dat is niet voor niets gekomen, want zij heeft in haar jeugd deel uitgemaakt van een gezin dat met heel weinig moest rondkomen. Wat ze in het dagelijks leven doet? Ze is Junior Service Manager.

 • Aspect 1: Ervaringsdeskundige
  Lianne’s jeugdervaringen voeden haar expertise in leven met een krap budget, wat haar advies authentiek en praktisch maakt.
 • Aspect 2: Technische inzicht
  Haar achtergrond in de IT zorgt voor unieke tech-savvy tips en trucs die je nergens anders vindt.
 • Aspect 3: Beauty op een budget
  Lianne’s passie voor beauty laat zien dat je er goed uit kunt zien zonder fortuinen uit te geven, met eerlijke reviews en budgetvriendelijke beautytips.
 • Aspect 4: Do-It-Yourself projecten
  Van huisdecoratie tot persoonlijke verzorging, Lianne deelt tal van DIY-ideeën die zowel leuk als voordelig zijn.
 • Aspect 5: Persoonlijke en relatable content
  Haar blog staat vol met persoonlijke verhalen en ervaringen die lezers niet alleen informeren, maar ook inspireren en entertainen.

Lianne werkt al 10 jaar in de IT en is dus technisch onderbouwd. Ze is iemand die verstand heeft van zaken en die kennis graag met anderen wil delen. Ze deelt ook haar passies, zoals van alles en nog wat over Beauty en Do-It-Yourselven. Op haar blog kom je persoonlijke verhalen tegen, evenals weetjes uit de Tech wereld en natuurlijk de allerbeste budgettips.

Neem contact op met Pinkbudget via Facebook >>

Beste budgetcoach 6: Budgetmetdanie.nl – Jouw financiële lifecoach

Budgetmetdanie is een budgetblog van Danitia, een gecertificeerd Budgetcoach. Haar blog heeft tot doel jou bij te staan in financiële transformatie. Wat dat inhoudt? Je ontdekt een vernieuwde versie van jezelf en je financiën als geheel. Investeren in je eigen financiële groei – wie wil dat nu niet? Danitia schrijft ook uit eigen ervaring, want in het verleden heeft ze de nodige financiële perikelen gekend. Inmiddels zijn haar financiën op orde.

 • Aspect 1: Persoonlijke aanpak
  Danie creëert een coachingstraject op maat, perfect afgestemd op jouw unieke situatie en behoeften.
 • Aspect 2: Nieuwe money mindset
  Ze helpt je om je financiële mindset te transformeren, wat essentieel is voor duurzame verandering in je omgang met geld.
 • Aspect 3: Doorbreken van financiële blokkades
  Samen identificeren en overwinnen jullie eventuele blokkades die je financiële vooruitgang in de weg staan.
 • Aspect 4: Duidelijke financiële doelen stellen
  Danie ondersteunt je bij het formuleren van concrete financiële doelen en het ontwikkelen van een strategie om deze te bereiken.
 • Aspect 5: Verbetering van financiële vaardigheden
  Je leert essentiële financiële vaardigheden die nodig zijn om zelfverzekerd en onafhankelijk met je geld om te gaan.

Wat je in dit blog leert? Allereerst dat vallen en opstaan zijn vruchten afwerpt. Je leert minder krampachtig, maar op meer doordachte wijze met geld omgaan. Ook ontdek je van alles en nog wat over het creëren van de juiste money mindset. Je leert te budgetteren aan de hand van een concreet budgetplan. Je krijgt inzicht en overzicht en vergroot je financiële vrijheid. Denk onder meer aan artikelen over omgaan met inflatie en het ordenen van je financiën.

Neem contact op met Budget met Danie via LinkedIn >>

Beste budgetcoach 7: Budgetproof.nl

Budgetproof is een blog dat je beter leert budgetteren. Bovenal leer je om niet meer geld uit te geven dan nodig is. Waarom zou je ook? Dat wil niet zeggen dat je zomaar met het goedkoopste van het goedkoopste genoegen moet nemen, domweg omdat het goedkoop is. In tegendeel, op dit blog leer je juist dezelfde kwaliteit van leven te leiden voor minder geld. Je vindt er budgettips voor de boodschappen, maar ook voor wonen, make-up, kledingen, eten en reizen.

 • Aspect 1: Focus op kwaliteit
  Budgetproof staat niet gelijk aan goedkoop, maar aan slimme keuzes maken voor kwaliteit tegen de beste prijs.
 • Aspect 2: Brede interesse
  Van mode en reizen tot eten en wonen, Marloes dekt een breed spectrum aan topics, altijd met een budgetvriendelijke inslag.
 • Aspect 3: Persoonlijke ervaringen
  Marloes deelt haar eigen levenservaringen, waardoor haar tips en tricks niet alleen praktisch, maar ook persoonlijk en relatable zijn.
 • Aspect 4: Tips voor ieder budget
  Of je nu spaart voor een designer item of zoekt naar de beste sale, Marloes heeft voor iedere portemonnee passende adviezen.
 • Aspect 5: Inspirerende levenshouding
  Haar overtuiging dat een fantastisch leven niet duur hoeft te zijn, inspireert om creatief en bewust met je budget om te gaan.

Budgetproof bestaat sinds 2013. De voorloper was, grappig genoeg, een fashionblog. Maar daar werd niet dezelfde voldoening uit gehaald. Op Budgetproof vind je van alles en nog wat over besparen op tal van onderwerpen. De blogartikelen zijn vaak kort maar krachtig en komen gelijk tot de kern. Je vindt wat je te weten wilt komen, in één enkel handig overzicht.

Neem contact op met Marloes van Straaten via LinkedIn >>

Beste budgetcoach 8: Mamasmeisje.com – Budgetvriendelijk Moederschap

Mamasmeisje combineert de passie voor budgetteren met de passie voor moederschap. Ook moeders zijn immers dol op aanbiedingen en koopjes. Het blog is opgericht door Karin, die drieëndertig jaar oud is en moeder van drie. Zij woont in een Twentse boerderij. Sinds 2016 bestaat het blog Mamasmeisje, waarop je veel persoonlijke verhalen en inkijkjes in haar leven vindt, evenals de leukste budgettips. Ook vind je van alles over kinderboeken en leuke uitjes.

 • Aspect 1: Breed scala aan onderwerpen
  Van betaalbare mode en kinderboeken tot budgetproof uitjes, de blog biedt voor elk wat wils.
 • Aspect 2: Persoonlijke touch
  De oprichtster deelt haar eigen ervaringen, waardoor de tips echt en toepasbaar voelen.
 • Aspect 3: Focus op budgetbewustzijn
  Elk artikel draait om het vinden van waarde, of het nu gaat om tijd met je gezin of de aankoop van producten.
 • Aspect 4: Creatieve bespaartips
  Ontdek unieke manieren om te besparen zonder in te leveren op plezier of kwaliteit.
 • Aspect 5: Inspirerende levenshouding
  De blog promoot een levensstijl waarbij slim budgetteren leidt tot meer vrijheid en blijdschap.

De categorieën waarin de artikelen zijn geschreven, zijn de volgende: budget, interieur, lifestyle, maar ook mama & kind. Budget is weer opgedeeld in budget voor boodschappen, voor kinderkleding, in de rol als moeder, uitjes en verschillende tips om op structurele wijze te besparen.

Neem contact op met Mamasmeisje via Facebook >>

Beste budgetcoach 9: Wijzeringeldzaken.nl – initiatief van het Ministerie van Financiën

Een budgetblog dat je zeker eens moet bekijken, is Wijzer in Geldzaken. Waarom dat is? Dit platform is opgezet op initiatief van het Ministerie van Financiën. Je mag dus veronderstellen dat ze hier op de hoogte zijn van alle laatste regelgeving en nieuwtjes. Er zijn tal van partners aan het platform verbonden. Ook de overheid, onderwijsorganisaties en de wetenschap dragen hun steentje bij. Consumentenorganisaties hebben ook meegewerkt aan de totstandkoming.

 • Aspect 1: Betrouwbare bron
  Ondersteund door gerenommeerde organisaties biedt het platform accurate en betrouwbare financiële informatie.
 • Aspect 2: Brede dekking van onderwerpen
  Van jongeren en studeren tot pensioenregelingen, elk levensstadium en bijbehorende financiële vraagstukken worden gedekt.
 • Aspect 3: Praktische tools en rekenhulpen
  Diverse online tools en rekenhulpen zijn beschikbaar om financiële beslissingen makkelijker en inzichtelijker te maken.
 • Aspect 4: Focus op financiële educatie
  Het platform zet zich in voor het vergroten van financiële zelfredzaamheid door educatie en bewustwording.
 • Aspect 5: Ondersteuning door Koningin Máxima
  De betrokkenheid van Koningin Máxima onderstreept het nationale belang van financiële fitheid en educatie.

Er is niet zomaar één persoon verantwoordelijk voor de berichten die hier verschijnen. Nee, Wijzer in Geldzaken bestaat uit een programmabureau, een programmaraad, plus een stuurgroep. Hare Majesteit Koningin Máxima is aangetrokken als erevoorzitter. Ieder jaar stelt de organisatie een jaarplan Wijzer in Geldzaken op om de consument zoveel mogelijk te ondersteunen.

Neem contact op met Wijzer in Geldzaken via LinkedIn >>

Beste budgetcoach 10: Budgetmetbeleid.nl – Grip op Financiën, Rust in het Leven

Budgetmetbeleid.nl is het blog van Rebecca Eltingh. Zij komt zelf uit een gezin dat van een minimaal inkomen moest rondkomen. Ze weet dus uit ervaring hoe lastig dit kan zijn. Ze is bekend met deurwaarders die aan de deur komen. Dit leidt tot veel schaamte en stress. Vanuit haar eigen ervaringen is het vurige verlangen ontstaan om anderen bij te staan. Dit doet Rebecca aan de hand van haar blog. Alles draait hier om verantwoordelijk nemen en keuzes maken.

 • Aspect 1: Persoonlijke benadering
  Rebecca Eltingh deelt haar eigen levenslessen en expertise, wat haar advies herkenbaar en toegankelijk maakt.
 • Aspect 2: Compleet dienstenpakket
  Van budgetcoaching en budgetbeheer tot beschermingsbewind, er is een breed scala aan diensten voor iedereen die financiële hulp zoekt.
 • Aspect 3: Empathische werkwijze
  Met een empathische aanpak en respect voor de cliënt, wordt elke situatie met zorg en aandacht behandeld.
 • Aspect 4: Erkenning door nominatie
  De nominatie voor een BID Positivity Award onderstreept de positieve impact en de waarde van hun werk in de gemeenschap.
 • Aspect 5: Lidmaatschap van professionele organisaties
  Aansluiting bij de NBPB en registratie bij het CBP garanderen een professionele en betrouwbare service.

Ook gooit ze haar persoonlijke vaardigheden in de strijd. Van nature is ze goed met cijfers, kan ze volgens een plan werken en gaat ze zorgvuldig te werk. Ook heeft ze vele jaren werkervaring binnen de financiële dienstverlening. Kortom: ze is geen lichtgewicht. Op Rebecca’s blog kom je praktische tips tegen en achtergrondinformatie die je nodig hebt om weloverwogen keuzes te maken. Ook leer je flexibeler zijn en meer rust te creëren in je hoofd.

Neem contact op met Rebecca Eltingh via LinkedIn >>

Beste budgetcoach 11: Wimdu.nl – alles over reizen met een klein budget

Wimdu.nl is een budgetblog met een specifieke opzet. Alles draait hier namelijk om reizen voor een klein geldbedrag. Ben je op zoek naar een vakantiewoning om te huren? Dan kan Wimdu je hier uitstekend bij helpen. Iedereen verdient het om op reis te gaan, ook als je krap bij kas zit. Vandaar dat Wimdu de beste reiservaringen voor relatief weinig geld mogelijk wil maken. Je vindt op dit platform een enorm aanbod accommodaties van over heel de wereld.

Op welk continent je ook iets zoekt – voor jezelf, of voor je hele gezin – er zit altijd wel iets geschikts voor je tussen. Op Wimdu kun je eindeloos vergelijken en heb je toegang tot verschillende verdiepende blogs om inspiratie op te doen. Wie zegt dat reizen peperduur moet zijn?

Beste budgetcoach 12: Bewustbudget.nl

Bewustbudget.nl is in het leven geroepen door Boukje Keizer, woonachtig in de gemeente Groningen. Ze is echtgenote en moeder van liefst vijf kinderen. Geld is al jaren een interesse van haar. Ze heeft ervaring met het leven in de bijstand en weet dat het geen pretje is. Het was voor het startschot om haar geldzaken eens goed onder de loep te nemen en te streven naar verandering. De basis van dit blog? Het boekje van haar moeder vol bespaartips en -trucs.

Inmiddels staat Boukje stabiel op eigen benen. Ze is tot de conclusie gekomen dat ze haar kennis met anderen op het internet wil delen. Inmiddels heeft ze de cursus tot budgetcoach afgerond en een goed beeld gekregen van hoe ze andere mensen kan begeleiden. Een budgetcoach biedt ook mentale ondersteuning. Op dit blog vind je de meest praktische en nuttige tips.

Beste budgetcoach 13: Moneyfit.nl – diensten speciaal voor jongeren

Moneyfit.nl richt zich met zijn diensten specifiek op jongeren en wel in de categorie 16-26 jaar oud. Uit ervaring blijkt namelijk dat ook de jeugd genoeg vragen heeft over geld. Wat je op dit blog kunt vinden? Een veelvoud aan tips en natuurlijk uitgebreide informatie over alles dat met geld te maken heeft. Je vindt verdiepende info over werken, maar ook vrije tijd, wonen en gezondheid. Ook het thema studeren zit er tussen. Ontdek hoe je geld kunt besparen.

Het fijne van Money Fit is dat het niet alleen voor jongeren is, maar ook dóór jongeren wordt beheerd. Je krijgt dus praktische tips en advies van leeftijdsgenoten. Bovendien is de content op de website altijd actueel en relevant – specifiek afgestemd om de behoeften van de jeugd van het land. Je kunt altijd persoonlijk contact opnemen voor vragen. Wiens initiatief het platform is? Money Fit is het speciale jongerenportal van de NSR: Nederlandse Schuldhulp Route.

Beste budgetcoach 14: budgetblogger Blijei

Van een naam als “Blij Ei” wordt iedereen blij ei. Behalve de allerleukste naam voor een budgetblog heeft het platform nog een hoop meer te bieden. Je vindt hier van alles en nog wat over financiën in het algemeen, maar natuurlijk ook budget tips om op slimme wijze geld te besparen. Als er bijzondere aanbiedingen zijn, word je ook hiervan op de hoogte gehouden. Blijei.blog is zowel een website als een inspirerend en verfrissend Instagram account.

Het streven van Blij ei? Dat je nooit meer “van salaris naar salaris” hoeft te leven, maar vooruit leert kijken. Het streven is ervoor te zorgen dat jij geld spaart en aan het einde van de maand meer geld overhoudt. Jou ondersteunen in het behalen van je spaardoelen: daar draait het om. Logischerwijs staat het blog vol nuttige bespaartips en algemene informatie. Je leert hoe je niet alleen effectief leert besparen, maar hoe dit ook op leuke wijze mogelijk is.

Beste budgetcoach 15: Yourhappybudget.nl

Nog een budgetblog om rekening mee te houden, is Yourhappybudget.nl. Dit blog is opgericht en wordt beheerd door Petra. Zij stelt zichzelf tot doel jou meer innerlijke rust te bieden, evenals verbeterde grip op je financiële situatie. Zij heeft voor zichzelf gerealiseerd dat geld uitgeven voor haar vaak een soort vluchtgedrag was – een manier waarop ze zich goed kon voelen. Compensatie dus eigenlijk. Tot de realiteit binnenkwam en deurwaarders verschenen.

Tijd dus om het roer om te gooien. Ze heeft haar schulden afbetaald en een nieuwe kijk op geldzaken ontwikkeld. Het fijne van Petra’s blog is dat ze je uit eigen ervaring uitstekend kan waarschuwen voor bepaalde valkuilen. In die valkuilen is ze zelf in het verleden immers beland. Ook zij heeft de opleiding tot Budgetcoach doorlopen en staat inmiddels bij de NVVBS beroepsvereniging voor Budgetcoaches ingeschreven. Schakel haar persoonlijk in of lees haar blogs.

Beste budgetcoach 16: Theglobalwizards.com – leren reizen en ontdekken tegen een beperkt tarief

Op vakantie gaan is duur, toch? Dat is vaak wel het geval. Maar als je het slim aanpakt, zul je merken dat er vaak meer mogelijk is dan je in eerste instantie had verwacht. Dat is waar The Global Wizards om de hoek komt kijken. Meer tijd voor jezelf nemen en ontdekken wat je écht belangrijk vindt, dat is waar het op dit blog ook om draait: doen waar je altijd al van droomde.

Het blog is opgericht met als doel anderen te inspireren het leven te leiden dat ze graag willen. Aan de hand van slimme veranderingen leer je financieel onafhankelijk te worden. Het draait natuurlijk niet alleen om jezelf: je ontdekt manieren om meer tijd met je familie en vrienden door te brengen en een duurzamer leven te leiden. The Global Wizards is het initiatief van Jurgen en Heleen: twee ouders in een gewone familie “met buitengewone dromen”.

Beste budgetcoach 17: Doortjesblog.nl

Doortjes blog is uiteraard het blog van Doortje. Maar wie is Doortje? Zij is een moeder, echtgenote en lifestyle enthousiasteling. Doortjesblog is in eerste instantie een écht mamablog, waar je van alles en nog wat over het moederschap ontdekt, maar je vindt hier ook voldoende bespaartips. Je leert hoe je als gezin meer grip op de financiën krijgt en hoe je de inhoud van je portemonnee zo efficiënt mogelijk kunt besteden. Klinkt fantastisch, toch?

Op het blog vind je tal van leuke, lekker leesbare artikelen in verschillende categorieën: je ontdekt van alles over Kinderen, maar ook het Huishouden en Gezondheid. Je leert hoe je kunt Minimaliseren (leven met minder spullen), je ontdekt de leukste Uitjes, hoe je Duurzaam kunt leven en de lekkerste Recepten. Verder wordt er uitgebreid stilgestaan bij Besparen, bij het doen van de dagelijkse Boodschappen, Financiën en de inrichting van je Portemonnee.

Beste budgetcoach 18: Fabandfitonabudget.com – gezond en lekker eten tegen budget prijzen

Fab and Fit on a Budget is het blog van Ellen. Fit staat uiteraard voor gezond, kwiek, fit en alert. Fab is de afkorting van het Engelse “Fabulous”: fantastisch, geweldig, fenomenaal. De opzet van het blog maar duidelijk zijn. Wat je bovenal ontdekt in dit blog zijn de lekkerste en gezondste recepten. De gerechten zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Je leert hier namelijk hoe je met een beperkt budget ede lekkerste maaltijden op tafel zet.

Ellen is ook te volgen op Instagram. Hier vind je de beste tips, nieuwste recepten, maar ook zogenaamde “Foodhauls”. Het aanbod recepten in haar blog is ontzettend groot. Zo vind je van alles en nog wat voor ontbijt, lunch en diner. Maar ook voor gezonde snacks ben je op de juiste plek beland. Kijk maar eens wat de categorieën “cheats” en “treats” je te bieden hebben.

Beste budgetcoach 19: Budgetbalance4you.nl

Budgetbalance4you is het blog van Bianca Warmerdam. Zij is van jongs af aan geïnteresseerd in geld en cijfers. Haar lievelingsvak op school? Dat was uiteraard rekenen. Verder verdiende ze graag geld bij met bijbaantjes en had ze een bijzonder talent voor sparen. Thuis was er weinig geld, dus goed met geld leren omgaan was een vereiste. Ze had altijd al de motivatie een goede opleiding te volgen en vervolgens een goedbetaalde baan te vinden: ze was serieus.

Budgetbalance4you.nl is het resultaat van al haar ervaringen, haar overzichten, planningen en dromen. Bianca is een professional in de financiële sector en kan jou als geen ander deelgenoot maken van de juiste financiële kennis. Haar blog is ontstaan vanuit de behoefte om anderen te helpen en voor hen structuur aan te brengen in het leven. Het resultaat: een opleiding tot budgetcoach en schuldhulpverlener? Je kunt haar persoonlijk inhuren of haar blogs lezen.

Beste budgetcoach 20: Dewaag.info – schuldhulpverlening én nuttige blogs

Heb jij al eens gehoord van De Waag? De Waag dienstverlening is allereerst een platform voor schuldhulpverlening. Maar je kunt hier ook vrijblijvend terecht voor nuttige blogs over het fenomeen schulden. Heb je schulden, dan is dan uiteraard vervelend en stressvol. Wil je er beter mee om leren gaan, of juist voorkomen dat je schulden krijgt, dan kun je je inlezen op het blog van De Waag. Je leest hier praktische artikelen op basis van de nieuwste info.

Aan wat voor artikelen moet je dan denken? Bijvoorbeeld een artikel over de mogelijkheden voor tegemoetkoming van de studiekosten van je kind (ook bij een hoger inkomen). In de categorie “Belastingen” lees je het laatste nieuws over de stand van zeken in belastingen. Bekijk eens het artikel “ Stijging van gemeentelijke belasting en waterschapsbelasting in 2022”.

Beste budgetcoach 21: Reisjevrij.nl – de mooiste reizen voor eerlijke, bescheiden prijzen

Reisjevrij.nl is een volgende blog die zich bezighoudt met reizen. Je vindt hier een overzicht van de leukste en meest verrassende reizen voor een bescheiden prijsje. Een reisje voor een prijsje: rijmen doet het in ieder geval al. Wat je zoal op Reisjevrij kunt vinden? Een volledig reisblog met ideeën voor roadtrips, tips om zelfstandig op rondreis te gaan, de beste citytrips en complete reisroutes. Stippel stapsgewijs en heel eenvoudig je volgende verre reis uit.

Hoe het te werk gaat? Je boekt je reis geheel zelfstandig aan de hand van de tips die Reisjevrij je biedt. Zo kun je veel geld besparen en met een groot gevoel van vrijheid op pad gaan.

Beste budgetcoach 22: Debespaarblog.nl – doet wat het belooft

Het mag duidelijk zijn waar De Bespaar Blog voor staat: je leert hier hoe je succesvol kunt besparen. Besparen moet je in de breedste zin van het woord opvatten. Je vindt artikelen over een grote verscheidenheid aan onderwerpen: van hoeveel het kost om een kind op te voeden, tot het verschil in kwaliteit tussen dure en goedkope wijn. Je ontdekt manieren om geld te besparen op de energierekening en geld besparen als je (tijdelijk) krap bij kas zit.

Je wordt gestimuleerd om te sparen aan de hand van het artikel “vijf manieren om geld te besparen op je energierekening”. Je ontdekt hoe je geld en tijd kunt besparen met bepaalde tech-tools, wat het je oplevert om zelf je computer in elkaar te zetten en hoe je voordelig een auto kunt aankopen en gebruiken. Geld besparen op kerstcadeaus? Ook daar is een artikel voor.

Beste budgetcoach 23: Zuinig.nl is rechtdoorzee

Op Zuinig.nl draait het uiteraard allemaal om het vinden van een zuinige levensstijl. Dat je zuinig leeft, wil uiteraard niet zeggen dat alle lol er meteen vanaf moet gaan. In tegendeel: Zuinig.nl staat ook uitgebreid stil bij het leven van een zo volledig mogelijk leven. De site bestaat sinds 2021 en is een merk van platform Ondernemers.com. Je vindt hier tal van artikelen.

De artikelen zijn onderverdeeld in tal van geld besparende categorieën, denk aan: “Besparen & Sparen,” maar ook “Huis & Tuin,” “Huishouden,” “Internet” en “Prijzen”. Kortom: je kunt tal van kanten op als je wilt besparen. Contact opnemen doe je via Info@zuinig.nl.

Beste budgetcoach 24: Lekkerlevenmetminder.nl

Lekker Leven met Minder is het blog van Adine en Adine gaat je helpen geld te besparen op je rekeningen. Ontdekken hoe je minder geld kunt uitgeven en toch optimaal van het leven kunt genieten? Dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Haar persoonlijke streven is haar eigen plek op de wereld én die van anderen een stukje mooier te maken. Geld maakt niet gelukkig, maar een gebrek eraan maakt wel ongelukkig. Vandaar dat besparen zo belangrijk is.

Het platform helpt je op slimme, bewuste wijze om te gaan met je geld. Het streven is meer vrijheid, meer geluk en financiële onafhankelijkheid. Het fijne van dit blog is dat positiviteit altijd de boventoon voert. Adine heeft niet alleen een blog, ze is ook oprichtster van de Money Mind Academy. Op dit interactieve platform draait alles om het wegenemen van belemmerende overtuigingen op het gebied van geld. Het doel: het inzien van een nieuw licht.

Beste budgetcoach 25: Porterenee.nl

Porterenee is een bespaarblog en budgetcoach platform. Eigenaar is uiteraard Renée, die baas is over eigen portemonnee. Zij is moeder, echtgenote en runt haart eigen bedrijf. Ze heeft een verleden met wild spenderen en is zelfs in de schulden geraakt. Inmiddels heeft ze het roer omgegooid, alle schulden afgelost en gaat het prima met haar financiën. Ze wordt naar eigen zeggen “steeds beter” met geld en geeft nu advies aan jou om dezelfde stappen te zetten.

Porterenee is opgericht vanuit haar eigen streven orde in de chaos aan te brengen. Ze geeft aan van nature vrij chaotisch te zijn en behoefte te hebben aan structuur. Daarin is ze ongetwijfeld niet de enige: veel mensen raken de structuur in hun financiën kwijt. Tijd dus voor actie. Op het platform vind je ook een uitgebreide podcast over geld, met video’s over sparen, winkelen, de hypotheek, de kinderen en sparen. Leer je uitgaven in de hand te houden.

Beste budgetcoach 26: Geldbesparenblog.nl

Geldbesparenblog.nl is een rechttoe-rechtaan blog waar alles om besparen draait. Het blog is opgericht door een gezin met twee jonge kinderen. Zoals iedere ouder weet, zijn kinderen ontzettend lief, maar vreten ze zich ook een gat in je maandbudget – zoals muizen in een blok kaas. Het platform stimuleert je kritisch naar je uitgaven te kijken en op creatieve wijze met je geld om te springen. Geld besparen is vaak makkelijker (en geeft meer voldoening) dan je denkt.

Op het blog vind je tal van eigen ervaringen, maar ook tips van kennissen en vrienden. Als je een nieuwe tip hebt, mag je de oprichters persoonlijk contacteren. Het Geld Besparen Blog geeft je talloze tips op het vlak van geld besparen, geeft kortingsbonnen, helpt je op het gebied van computer, voeding, winkeltips en recreatie. Kortom: je kunt er bijna eindeloos combineren.

Beste budgetcoach 27: Financieelonafhankelijkblog.nl

Financieel Onafhankelijk Blog, of – in het kort – FOB, bestaat sinds 2016. Op dit blog leer je van alles en nog wat over geld besparen, maar ook zaken als beleggen. Alles draait hier om financieel onafhankelijk worden en die onafhankelijkheid behouden. De methode van “Mr. FOB” blijkt hem geen windeieren te hebben gelegd: hij is in 2019 namelijk op 49-jarige leeftijd gestopt met werken. Wist je dat FOB in Nederland als Digitaal Cultureel Erfgoed is erkend?

Mr. FOB en zijn vrouw werken of werkten allebei op parttime basis. Hij werkt als systeem architect en zij als systeem therapeut. Toch werkten ze ieder aan hun eigen projecten. De oprichters blijven anoniem, dat vinden ze het prettigste. In het blog vind je van alles over beleggen, in elke super goedkope en super goede indexfondsen. Het resultaat van Mr. FOB? Een gemiddeld jaarrendement van zo’n 6-7%. Veel beleggers mogen daar jaloers op zijn.

Beste budgetcoach 28: Spaarblog.nl

Op Spaarblog.nl draait alles uiteraard om sparen en besparen. Dit blog biedt een veelvoud aan leuke en interessante artikelen die vrij te raadplegen zijn. Je vindt hier onder meer ook artikelen over een minimalistische (meer rustgevende levensstijl). Denk aan tips om ruimte in je werkkamer te besparen. Je leert hoe je als ZZP’er op je Boekhoudpakket kunt besparen en verschillende apps in te zetten die geld besparen in de kaart spelen. Dat geldt ook voor ondernemers.

Je vindt een handige Geld Besparen checklist voor ondernemers, manieren om te besparen op de maandelijkse autokosten, budget tips voor ondernemers en meer. Je ontdekt hoe je je kind wegwijs kunt maken in de wereld van sparen en hoe je met je PC of laptop energie kunt besparen.

Beste budgetcoach 29: Mamaisblut.nl

Mamaisblut.nl heeft allereerst een grappige naam. Zit het even tegen? Probeer je tegenslag dan met humor te bestrijden – lachen is de beste remedie. Natuurlijk moet je ook de kont in de krib gooien en je rug eronder zetten: op Mamisblut.nl vind je niet alleen humoristische artikelen, je wordt ook aangemoedigd actie te ondernemen. Naar eigen zeggen is dit blog “Voor de vrouw met een klein budget en grote dromen”. Sparen en besparen zijn centrale pijlers.

Het blog Mamaisblut.nl staat vol met de beste budgettips. Je leert hier ook hoe je lekker en ontspannen kunt leven met relatief weinig geld, hoe je bespaart op je huis en tuin en hoe je een gezonde, voordelige eetstijl kunt ontwikkelen. Kortom: het hoeft allemaal niet duur te zijn om voldoening te geven. Je komt blogtips tegen, maar ook een heleboel persoonlijke budgetverhalen.

Beste budgetcoach 30: Geldbesparen.blog

Waarom kiezen voor Geldbesparen.blog? Simpel: omdat je hier alles ontdekt op het gebied van geld besparen. Het blog geeft een volledig en eerlijk overzicht van je huishoud budget. Het blog is opgericht door Stephanie, die in de jaren voorafgaand aan haar blog een soort van “verslaving” voor besparen heeft opgebouwd. Dat moest ook wel, want ze runt een gezin met drie kinderen dat met minder inkomen uit werk toch moet zien rond te komen.

Het blog staat boordevol eigen tips. Mocht je tips willen toevoegen? Dan kun je via de contactpagina vrijblijvend een berichtje sturen. Vragen stellen mag natuurlijk ook. Je vindt onder meer artikelen over hoe je geld kunt besparen op cadeaus, over hoe je een goedkope barbecue kunt organiseren en welke aankopen je moet zien te vermijden in de supermarkt.

Beste budgetcoach 31: de beste aanbiedingen op Aanbieding.nl

Op Aanbieding.nl draait het allemaal om de allerbeste aanbiedingen. Je leert hier aan de hand van bespaar tips maximaal voordeel te behalen. Er worden tal van onderwerpen aan het licht gebracht: geld besparen is vaak een stuk makkelijker dan je verwacht. Je vindt tal van “grootmoeders tips”. De blogs zijn erg gevarieerd, kort en tot de kern: je bladert er gemakkelijk doorheen en vindt altijd wel iets dat aansluit op jouw behoeften en situatie.

Het belangrijkste doel: op je vaste lasten besparen. Ook op Aanbieding.nl mag iedereen zijn of haar bespaartip delen – je hoeft alleen maar even een berichtje te sturen. Het platform staat boordevol top 10 beste aanbiedingen, denk onder meer aan de top 10 beste e-readers, de top 10 beste sim only abonnementen, damesgeuren, herengeuren, stedentrips en budget 4K tv’s.

Beste budgetcoach 32: fuckdiestudieschuld.nl

Fuckdiestudieschuld.nl windt er geen doekjes om: hier draait alles om het zo snel mogelijk afkomen van je schulden – van je studieschulden in het bijzonder. Het blog is opgericht en wordt onderhouden door Maaike Wind. Zij is, naar eigen zeggen, een “Voormalig studieschuld bezitter”. Lang durfde ze niet precies te kijken hoe hoog haar studieschuld nu eigenlijk was. Tot ze er begin 2019 voor koos alles in rap tempo af te lossen. Dat lukte haar goed.

In het blog leer je hoe je snel en structureel van een hoge studieschuld afkomt. De methode is uiteraard ook op verschillende andere vormen van schulden toe te passen. Je vindt op dit goed onderbouwde blog onder meer een gratis stappenplan, aan de hand waarvan je sneller van je studieschuld zult afkomen. Als je je inschrijft, ontvangt je de aflos-inspiratie in je e-mail.

Beste budgetcoach 33: Thehappyfinancial.com

The Happy Financial is het budget blog van Marjan Heemskerk, geboren in 1985. Zij is zich ervan bewust dat besparen en budgetteren misschien niet de meest sexy onderwerpen zijn om met vrienden of collega’s over te praten, maar ze zijn wel ontzettend belangrijk. Op haar blog ontdek je van alles over haar persoonlijke ervaringen en de kennis die ze in recente jaren heeft opgedaan. Je ontdekt hoe ze gegroeid is en hoe je de grootste valkuilen kunt vermijden.

Het platform bestaat overigens niet alleen uit blogartikelen, maar ook uit prettige video’s. Je leert hoe je zowel je eigen financiën, als die van je onderneming op orde kunt krijgen en houden. De praktische blogs verbeteren je grip op je financiële situatie en helpen je aan het einde van de maand meer geld over te houden. Ook staat persoonlijke vrijheid hier in een hoog vaandel.

Beste budgetcoach 34: Joyfromjoyce.nl

Joy From Joyce is opgericht door Joyce. Naar eigen zeggen is zij altijd vrolijk. Haar blog is een mamablog en bespaarblog ineens. Ze schrijft vanuit haar ervaringen als moeder en hoopt met haar bevindingen anderen te inspireren. Op het blog vind je persoonlijke verhalen, plus inspiratie voor feestjes en kinderfeestjes, manieren om als gezin te besparen en nog heel wat meer.

Het blog geeft regelmatig een aanvulling met nieuwe budget tips. Ook kun je een groot verzamelblogpost met budget tips bekijken. Hier zijn alle budget blogs op de hele website te bekijken. Er wordt regelmatig iets aangevuld. Je ontdekt onder meer hoe je bespaart op je energiekosten, hoe je een budget vriendelijk kinderfeestje organiseert, hoe je geld bespaart als gezin. Je vindt de goedkoopste (lekkere en gezonde) etenswaren en gratis activiteiten.

Beste budgetcoach 35: Vettt.nl – alles voor het gezin

Jazeker, VETTT wordt geschreven met liefst drie t’s. Het inspiratieplatform richt zich allereerst op ouders in Twente, maar je zult merken dat het gros van de tips op ouders door heel het land van toepassing is. Het team bestaat uit maar liefst 40 verschillende bloggers. Wat je ontdekt zijn activiteiten, Do-It-Yourself tips, activiteiten en meer. Je ontdekt natuurlijk ook een heleboel budgettips en gratis activiteiten om te doen, zowel met het gezin als alleen.

VETTT begon als blog, maar bestaat nu ook als Instagram en Facebook pagina. Ook is er een fysiek magazine dat tweemaal in het jaar wordt uitgegeven (de MiniMagazines zelfs viermaal per jaar).

Beste budgetcoach 36: Bespaarmagazine.nl

Bespaarmagazine is een magazine dat – zoals de naam doet vermoeden – je helpt met besparen. Je leert er van alles en nog wat: sommige artikelen zijn algemeen, anderen hebben een bijzondere insteek. Stuk voor stuk zijn ze inspirerend. Om je een goede indruk te geven van het aanbod, zullen we je een overzicht geven van de populairste artikelen op het blog:

 • Een artikel over goedkope alternatieven voor diamant
 • Tips om voor een bescheiden bedrag uit eten te gaan
 • Een artikel over de vraag of het wel of niet verstandig is te besparen op de kapper
 • Vijf tips om zoveel mogelijk uit geld te halen
 • Geld besparen op de aankoop van een sporthorloge
 • Acht manieren waarop je deze week nog geld kunt besparen
 • Een artikel over succesvol leren budgetteren
 • Mogelijkheden om geld te besparen met koken
 • Een artikel over besparen op de dagelijkse boodschappen.

Beste budgetcoach 37: Geldbespaarblog.nl

We hebben Geld Besparen Blog al genoemd. Ditmaal is het de beurt aan een blog met bijna dezelfde nam: Geld Bespaar Blog. Uiteraard leer je ook op dit blog hoe je succesvol geld kunt besparen. De tips zijn voor iedereen actueel: of je nu alleen woont, met zijn tweeën of een gezin hebt. Zowel oud en jong vinden er iets dat aansluit bij hun persoonlijke situatie. Het platform staat boordevol praktische tips en tricks die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Zo vind je onder meer een artikel met de mogelijkheden om geld te besparen op je hypotheek. Je ontdekt hoe je geldt kunt besparen tijdens een etentje met collega’s. Je ontdekt hoe je op je favoriete hobby geld kunt besparen en komt boekhoud tips voor de zzp’er tegen. Daarnaast leer je hoe je zakelijke financiering aanvraagt en op kleding kunt besparen.

Beste budgetcoach 38: Debespaarwinkel.nl

De Bespaarwinkel heeft als streven “Samen onderweg naar een groenere wereld en lagere energiekosten”. Daar kunnen wij ons helemaal bij aansluiten. Dit platform bestaat uit meerdere jonge, gedreven professionals. Het team bezit inmiddels ruim 10 jaar ervaring. Uiteraard draait het bij De Bespaarwinkel allemaal om besparen. In het blog krijg je hier dan ook allerlei tips voor, met name op het gebied van energiebesparing. Dat is de focus van het bedrijf.

Je ontdekt hier dus van alles en nog wat over zonnepanelen, warmtepompen en boilers. Je ontdekt hoe duurzaamheid voor iedereen toegankelijk kan worden, aan de hand van relatief kleine investeringen. Ontdek welke maatregelen je zelf alvast kunt nemen om duurzamer bezig te zijn. Energie besparen kan vrij eenvoudig zijn en hoeft helemaal niet veel te kosten.

Beste budgetcoach 39: Mamsatwork.nl

Op het platform Mamsatwork.nl draait alles om moeders, in hun rol als moeder, maar ook als echtgenote/vriendin en natuurlijk als werkende vrouw. Het platform is eigenlijk specifiek opgericht om de (vaak negatieve) stereotypen over werkende moeders weg te nemen. Mamsatwork is in eerste instantie geen bespaarblogs, maar het spreekt voor zich dat een gezinsvrouw zich regelmatig over het onderwerp moet buigen: het komt dus uitgebreid aan bod.

Mamsatwork is bovenal een werkende moeder “empowerment” platform: je leert hier als werkende moeder steviger in je schoenen te staan en vindt de erkenning die je verdient. Wie zegt dat een vrouw haar carrière niet kan combineren met een gezinsleven? Een vrouw moet ook aan zichzelf denken. Een werkende moeder combineert het beste van werk en privé.

Beste budgetcoach 40: Bespaardeals.nl

Het overkoepelende thema op Bespaardeals.nl? Dat is uiteraard besparen. Op het platform vind je uitgebreide bespaartips van Anne. Je moet aan veel meer denken dan alleen simpele kortingscodes. Je komt bespaartips tegen voor zo’n beetje iedereen: moeders, vaders, singles, stellen, maar ook studenten. Wil je een goed beeld vormen van wat er zoal te vinden is?

Je vindt onder meer een artikel over de mogelijkheden en toepassingen van duurzame energie in huis. Je leert hoe je geld kunt besparen op kantoor en hoe je een goedkoper leven kunt leiden. Ontdek een artikel met dagelijkse besparingen en over de werking van een slimme thermostaat. Bespaardeals.nl heeft talloze partners en biedt bespaartips en -acties op tal van vlakken: van baby’s tot sport en van drogisterij tot erotiek – alles dat het hart begeert.

Beste budgetcoach 41: Bespaarfreak.com

Ook Bespaarfreak.com is dol op besparen. Het blog is opgericht door een mama van twee. Ze is geboren in de jaren ’80 van de vorige eeuw en actief in de thuiszorg. Zorgzaamheid wordt er bij haar met de paplepel ingegoten. Bovendien is ze dol op schrijven en op alles dat met schrijven te maken heeft. Ook duurzaamheid vindt ze belangrijk. Besparen en balans vinden: daar draait het om. Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief voor updates via mail.

Wat je zoal op het groeiende platform Bespaarfreak.com kunt vinden? Onder meer recepten tegen een eerlijk budget. Je vindt ook de leukste lees- en kijktips (goed voor je algemene ontwikkeling). Je komt een hoop DIY (Do-It-Yourself) tips tegen, tips om te besparen. Lees ook eens de Zwerfblog. Voor persoonlijke ervaringen en inspiratie ben je aan het juiste adres.

Beste budgetcoach 42: voordelig beleggen bij Peaks.com

Peaks laat je zien hoe je op zakelijke, eenvoudige wijze kunt beleggen. Peaks is allereerst een commercieel platform, maar je vindt hier ook een hoop verdiepende informatie in de vorm van blogs. Verder kun je de app downloaden, eenvoudig een account aanmaken en je bankrekening koppelen. Wat Peaks zo bijzonder maakt? Je leert hier hoe je met wisselgeld kunt beleggen. Dat houdt in dat je geen grote geldbedragen nodig hebt om met beleggen te beginnen.

Wat je zoal in het bespaarblog kunt vinden, is het volgende: een uitgebreid aanbod tips om geld te besparen bij de huidige hoge inflatie. Je ontdekt hoeveel je gemiddeld per maand moet sparen en maar liefst 20 tips om meer geld te besparen als student (die vaak krap bij kas zit). Je ontdekt een artikel met 13 gouden spaartips en 10 tips voor besparen op de boodschappen.

Beste budgetcoach 43: Uitmijnkeukentje.com

Wat voor blog is Uitmijnkeukentje precies? Een blog met een prettige, informele opzet. Hier ontdek je alles over kleinschalig, bescheiden, maar lekker en gezond koken. Het blog draait om boodschappen, om consuminderen en natuurlijk besparen. Het blog is geschreven door ouders, die weten hoe het is als inkomsten niet stijgen, maar de uitgaven wel. Dat vraagt om een creatieve aanpak. Op het blog ontdek je alles over de zoektocht de uitgaven terug te schroeven.

Ontdek bijvoorbeeld hoe de uitdaging een jaar lang geen kleding te kopen uitpakte en hoe je goedkoper je boodschappen doet door deze maar eens in de maan te doen. Verder vind je natuurlijk van alles en nog wat op het gebied van koken: het bereiden van verse maaltijden voor eerlijke, bescheiden prijsjes. Je leest ook over de mogelijkheden van een eigen moestuintje.

Beste budgetcoach 44: Meergeldminderstress.nl

Wat voor platform is Meergeldminderstress precies? Dit blog draait om het heft in eigen handen te nemen en de zoektocht naar financiële vrijheid. Wat dat precies betekent, is voor iedereen anders. Sjoukje Bakker, de oprichtster van het blog, schrijft allereerst uit eigen ervaring, maar wil je vooral ook op het hart drukken je eigen pad te kiezen. er is niemand die je kan vertellen wat het beste bij je past. Het enige dat je hoeft te doen, is de obstakels te overwinnen.

Het blog Meer Geld Minder Stress draait om het maken van slimme keuzes met geld, die moeten zorgen voor meer vrijheid en (uiteraard) minder stress. Je ontdekt allerlei slimme tips en trucs om geld te besparen, meer geld te verdienen en gelukkiger in het leven te staan. Persoonlijke tips: sta open voor nieuwe perspectieven en ondervraag mensen naar hun keuzes.

Beste budgetcoach 45: Unitedconsumers.com – alles dat je als consument wilt weten

Waarom kiezen voor een platform als Unitedconsumers.com? Simpel: omdat je hier alle praktische, nuttige informatie voor consumenten gebundeld vindt. Dit collectief is opgericht voor en dóór consumenten. Je vindt hier tal van tips om eenvoudig geld te besparen. Bovendien kun je altijd een belletje plegen of een bericht sturen voor persoonlijk advies. Vragen stellen mag altijd. Wat je zoal in het blog vindt? Tal van artikelen met praktische informatie.

Je ontdekt onder meer wat een vaatwasser precies verbruikt (aan de hand van een handig rekensommetje kun je het zelf narekenen). Ook kun je je energiegebruik in kWh berekenen. Je ontdekt de beste tips om energie te besparen en de mogelijkheden van de eco-stand bij verschillende apparaten. United Consumers bestaat sinds 2000 met als doel: vaste lasten in kaart brengen.

Beste budgetcoach 46: Curvacious.nl – besparen, lifestyle en meer

Curvacious is een blog met een uitgebreide opzet. Je vindt hier namelijk van alles over besparen, maar ook over lifestyle. Ook is Curvacious een mamblog. Het blog is namelijk opgericht door Desirée van 37, moeder van twee én online onderneemster. Zelf omschrijft ze haar blog als een “feel good blog”, met als streven het leven stukje bij beetje mooier, leuker en makkelijker te maken. Je vindt hier van alles over besparen en over goed in je vel zitten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van interieurtips? Modetips? Of blogs op het gebied van food? Je komt ook persoonlijke blogs tegen, die een inkijkje geven in het leven van Desirée als ondernemende moeder. Ontdek haar kleurrijke en vlot geschreven blogs op het gebied van Beauty, Fashion, Lifestyle en meer. Ontdek bespaartips en laat je op onverwachte wijze inspireren.

Beste budgetcoach 47: Budgetcoach.nl – veel toepasselijker kan een naam niet zijn

Op zoek naar een Budgetcoach? Dan zal Budgetcoach.nl ongetwijfeld uitkomst bieden. Dit blog en bedrijf is opgericht door twee ondernemende zussen. Behalve Budgetcoach.nl beheren zij ook het bedrijf Learncare Academy. Beide bedrijven hebben als streven het verschil te maken in levens van mensen – een “leven zonder armoede” om precies te zijn. Het motto is dat ieder mens het waard is om in te investeren. Financiën staan hierbij centraal.

Het platform heeft als uitgangspunt het oplossen van financiële problemen. Dat zie je ook terug in de blogs, die je helpen om je geldzaken in kaart te brengen en van praktische adviezen voorzien. Je kunt Budgetcoach als fysieke budgetcoach inhuren, maar je kunt het ook houden bij de blogs. Deze geven een goed eerste beeld van wat er op financieel vlak mogelijk is.

Beste budgetcoach 48: Finanshe.nl

Finanshe is de combinatie van de Engelse woorden “Finance” and “She”. Het gaat hier dus om het vrouwelijke perspectief op financiën. Het blog is opgericht door Mandy Kok, die een gediplomeerde budgetcoach is. Ze is pas 28 jaar, maar heeft al aardig wat ervaring in het vak. Ook is ze te volgen op sociale media. Op Finanshe biedt ze allereerst haar eigen diensten tegen betaling aan. Daarnaast kom je een blog tegen met allerlei relevante artikelen.

Mandy is naar eigen zeggen een “Money chick”. In haar blog lees je verschillende artikelen over haar eigen ervaringen met geld, maar ook tips en adviezen om hier op verstandige wijze mee om te springen. Ben je op zoek naar uitgebreide achtergrondinformatie? Ook die kom je hier tegen.

Beste budgetcoach 49: Huisvlijt.com – voor besparen, opvoeden, huishouden en meer

Wat is precies Huisvlijt? Dit is het blog dat draait om besparen, opvoeden en huishouden. Op het eerste gezicht dus een huisje-boompje-beestje blog. Maar Huisvlijt is veel meer dan een gezapig platform met leuke weetjes. Je komt hier enorm veel praktische informatie tegen, evenals (soms verrassend eenvoudige) oplossingen voor complexe problemen en alledaagse vraagstukken. Wie is het brein achter Huisvlijt? Een man met een gezin van liefst vijf kinderen.

De auteur schrijft op basis van zijn eigen ervaringen, maar ook op eigen onderzoek. Dankzij zijn academische achtergrond is hij prima in staat onderzoek te doen en tot volledige, objectieve conclusies te komen. Bekijk nu het blog en ontdek van alles over effectief huishouden, het op orde houden van je financiën, persoonlijke berichten en alles over opvoeden.

Beste budgetcoach 50: bezuinig ook met Aad Actief

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste budgetblog in deze top 50. Aad Actief is overigens zeker niet de minste. Aad Actief is het alias van Adrianne Hooimeijer, geboren in 1989. Zij is getrouwd en heeft een drietal kinderen. Haar passies zijn creatief bezigzijn en bezuinigen. Sinds 2017 houdt zij zich bezig met een challenge: van 50 euro in de week met het gezin rondkomen. Op het blog lees je alles over haar persoonlijke ervaren en natuurlijk bespaartips.

Aad Actief is een bezig bijtje en heeft onder meer een eigen Marktplaatsshop. Daarnaast heeft ze verschillende commerciële partners. Via links kun je verschillende aantrekkelijke aanbieden scoren. Persoonlijk contact opnemen kan ook, eventueel ook voor een lezing of workshop.

Beste budgetcoaches volgens ons andere artikel

Op onze website Verbruikwijzer.nl hebben we ook een ander artikel met een landelijke top 12 opgesteld van de beste budget coaches – stuk voor stuk echte aanbevelingen. Let op: het gaat hier om budgetcoaches, niet om gratis te bekijken blogs. Wil je de budgetcoaches inschakelen, dan zul je moeten betalen. Dit is de top 10:

 1. Budgetcoachwest.nl van Corine
 2. Budgetcoachnieuwegein.nl van Tineke van den Tillaart
 3. Mijnbudgetcoach.nl van Jaco Brouwer
 4. Thebudgetlife.nl van Nicole
 5. Budgetcoach.nl
 6. Huishoudenoporde.nl van Marianne Bodenstaff
 7. Financieelfit.nu
 8. Marionlauwers.nl – uiteraard van Marion Lauwers
 9. Suzannevanweerd.nl – bekend van televisieprogramma Uitstel van Executie
 10. Puurzuid.nl – gericht op de regio Amsterdam-Zuid
 11. Bastiaanbudget.nl van Bianca Bastiaans
 12. BSRVeldhoven.nl (Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven).

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek naar de beste bespaarwebsites en budgetblogs

We hebben niet zomaar wat rondgekeken; nee, we hebben onze info natuurlijk uit de beste hoeken gehaald. Check deze pagina’s die ons hebben geholpen om de top 10 samen te stellen:

YouTube video met meer budget content

Aan de hand van deze video ontdek je alvast 20 handige tips om geld te sparen én te besparen. Kijk wat het voor jou kan betekenen:

Jouw budgetcoach vervolgstap

Ben jij op zoek naar een geschikte budgetcoach? In dit artikel hebben we je een uitgebreid overzicht gegeven van budgetcoaches, plus de beste gratis te raadplegen vlogs en blogs voor je in kaart gebracht. Je ziet maar: er is keuze genoeg en wij hebben de kritische research al voor je gedaan. Jouw taak is de volgende: de budgetcoach blog of vlog kiezen die het beste bij je past.

Veel budgetteer succes!

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.