We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

De zoektocht naar de beste bladblazer: alle merken en modellen op een rijtje

Weleens goed gekeken naar iemand met een bladblazer op de rug en in de aanslag? Die persoon heeft veel weg van een Ghostbuster uit de gelijknamige cultklassieker uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Wie wil er nu geen Ghostbuster zijn? In dit artikel bespreken we alles wat je weten moet over de bladblazer, om de beste Leafbuster (Bladverdrijver) van de buurt te worden. Ook bespreken we de 10 bladblazers online die wat ons betreft het beste zijn.

Onze zoektocht naar de perfecte bladblazer

Ja, wij hebben door de jaren heen flink wat bladblazers in onze handen gehad. Sommige van die blazers waren van heel hoge kwaliteit, terwijl de kwaliteit van andere modellen al snel te wensen overliet. De eerste bladblazers die we voor onszelf hadden aangeschaft waren echte miskopen. We hadden ze gekocht zonder eerst onderzoek te doen en zonder ons in te lezen in het aanbod. Ook keken we niet naar de gebruiksreviews. Die fout maken we niet nog eens.

Snel overzicht: Deze bladblazers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeVONROC Accu Bladblazer – VPower 20V: Deze bladblazer heeft een krachtige blaassnelheid die kan oplopen tot wel 190 kilometer per uur. Er is ook een optie voor een mildere blaassnelheid. Wat we bijzonder waarderen is dat alle accu’s van VONROC apparaten uitwisselbaar zijn dankzij het VONROC VPower 20V platform. Daarnaast ligt deze bladblazer prettig en stabiel in onze hand. >> Check laagste prijs
Beste multifunctionele optieGARDENA ErgoJet 3000: Wat we bijzonder vinden aan deze bladblazer is de mogelijkheid om zowel te blazen als te zuigen. De ClickFit functie maakt het eenvoudig te wisselen tussen deze standen. Het apparaat is ook in staat om natte bladeren te verwerken, wat het zeer veelzijdig maakt. De snelheid kan worden afgesteld tot wel 310 km per uur en we waarderen de handige draagriem. >> Check laagste prijs
Beste keuze met opvangzakPowerplus POWEG9013: Deze bladblazer springt eruit vanwege zijn ruime opvangzak van 40 liter. We vinden het handig dat je kunt kiezen tussen zuigen, blazen en versnipperen. De opvangzak is gemakkelijk los te klikken en te legen, wat het gebruiksgemak verhoogt. Ondanks dat het apparaat niet draadloos is, biedt het groot draagcomfort dankzij de hulphandgreep en schouderriem. >> Check laagste prijs

Na uitgebreid testen is dit de VONROC Accu Bladblazer – VPower 20V onze eerste keuze bladblazer

We zullen je alvast maar vertellen welke bladblazer volgens ons het beste is. Dat is de VONROC Accu bladblazer. Deze heeft een maximale blaassnelheid van liefst 190 kilometer per uur. Als je weleens zo hard in de auto op de snelheid hebt gereden, ben je een grote jongen. Waarschijnlijk had je toen ook een bekeuring aan je broek. De bladblazer is van accu en oplader voorzien. Het is een duurzaam en gebruiksvriendelijk apparaat dat gewoon zeer veelzijdig is.

De Bladblazer Brss-0004 3000W van Rss is beste budgetkeuze bladblazer

Bovenstaande bladblazer is de beste die we gevonden hebben, maar er zit ook wel een prijskaartje aan. Vandaar dat we ook een degelijk budgetalternatief met je delen: de Brss-0004 3000W van Rss (toch een aparte naam voor een bladblazer producent). Deze heeft een opvangzak van 30 L, is krachtig (met 240 km per uur zelfs nog krachtiger dan de VONROC bladblazer) en makkelijk in het gebruik. Met de opvangzak van 30 liter kun je veel bladeren vangen.

Waarom wij geschikte bladblazer reviewers zijn

Er zijn tal van redenen aan te wijzen waarom wij geschikte reviewers van bladblazers zijn, maar de belangrijkste is toch wel ervaring. We hebben tal van bladblazers in onze handen gehad, deze (en hun vele functies) uitgetest en de resultaten met elkaar vergeleken. We hebben tal van jaren ervaring met het reviewen van online producten: bladblazers, maar ook heel andere elektronica. We weten exact waar we waarde aan moeten hechten en waaraan niet.

Waarom je altijd kritisch moet blijven op bladblazers

De ene bladblazer is de andere niet, net zoals de ene Ghostbuster film de andere niet is. Een goede bladblazer herken je heus niet alleen aan het ontwerp, noch aan de beschrijving die de producent erbij plaatst. Nee, als je wilt weten of je een bladblazer deugt, kun je het beste naar de reviews van het product kijken. Wat is het gemiddelde cijfer dat de klanten het product geven? Welke opmerkingen plaatsen ze? Wat deugt er wel en wat deugt er niet?

Scepsis: waarom we niet zomaar elke bladblazer vertrouwden

Het is heel eenvoudig voor een producent om het eigen product de hemel in te prijzen. Het is ook goed mogelijk een uitsluitend positief review van de bladblazer te geven zonder één leugen te verkopen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is alle goede kanten benoemen en de negatieve kanten verzwijgen. Juist daarom zijn klantreviews nodig. Ook is uittesten van groot belang: pas nadat een product langdurig is uitgetest, weet je wat de echte waarde ervan is.

Wat beloven bladblazer producenten doorgaans? En hoezeer kun je hiervan op aan?

Bladblazer makers zullen je optimaal bladblaas gemak beloven. Er is geen vuiltje aan de hemel, geen smetje op stoep op gras. De bladblazer zal nooit haperen en het vuil wordt moeiteloos verwijderd. Maar geen enkel product heeft het eeuwige leven. Op den duur is de accu op, of is er een onderdeel van het apparaat dat begint te slijten en aan vervanging toe is. Geen enkel product is 100% perfect. Daarom moet je altijd kritisch blijven op wat je leest.

Hier beoordelen wij de beste bladblazers op.

Als je een bladblazers gaat kopen, kijk dan altijd hiernaar:

 • Beschikt de bladblazer ook over zuigfunctie?

Hiermee komen de bladeren die opgezogen zijn in de opvangzak terecht, waarna je ze heel eenvoudig in de afvalbak kunt werpen. Vaak is naast een zuigfunctie ook een versnipperaar nodig, anders loop je al snel het risico dat de slang verstopt raakt en je de werkzaamheden moet staken.

 • Kies je voor benzine of elektrisch?

Een elektrische handblazer maakt minder herrie en vereist ook nog eens minder onderhoud. Je hoeft geen nieuwe brandstof aan te schaffen. Een bladblazer met benzinemotor is dan weer ideaal voor een extra grote tuin (je hebt namelijk geen snoer nodig). Bladblazers die van accu zijn voorzien geven optimale bewegingsvrijheid, maar zijn vaak iets minder krachtig.

 • Hoe zit het met de accu?

Kijk je naar de accu, dan zijn er twee modellen: Ni-Cd (Nikkel Cadmium) en Ni-MH (Nikkel Metaal Hydride). Nikkel Cadmium is goedkoper, maar heeft als nadeel dat je de accu eerst volledig ontladen moet voor je hem weer kunt opladen. Nikkel Metaal Hydride is de nieuwe, verbeterde versie. Je kunt deze accu opladen wanneer je wil, ook als deze nog niet helemaal leeg is.

 • Geluidsniveau

Het geluid dat de bladblazer produceert, wordt in decibellen uitgedrukt. Overigens moet je er rekening mee houden dat een toename van 3 decibel gelijk staat aan een verdubbeld geluid. Je verwacht het in eerste instantie niet, maar 70 decibel is dus tweemaal zo luid als 67 decibel.

 • Veiligheid!

Onderschat ook het belang van veiligheid niet. Een bladblazer produceert namelijk een bijzonder sterke luchtstroom. Richt de bladblazer daarom nooit op mensen of op dieren. Pas op: je kunt ook kleine steentjes wegblazen met de blazer en onder de verkeerde hoek zorgen die voor schade. Vaak zijn de benzinemotoren het onveiligst: deze kunnen namelijk erg heet worden.

Onze onderzoek data: zo testten wij de bladblazers in dit artikel

Een bladblazer beoordelen doen wij aan de hand van deze criteria:

 • Het type accu

 • De zuigkracht

 • De veiligheidsmechanismen

 • De garantie en extra service voorwaarden

 • De prijs (in verhouding met de kwaliteit)

 • De productreviews (hoe wordt het product door gebruikers beoordeeld).

Bladblazer 1: de VONROC Accu Bladblazer – VPower 20V met twee standen is de beste algemene keuze

De eerste bladblazer in deze lijst is hierboven al besproken. We geven hier een opsomming van voordelen:

 • Krachtige blaassnelheid (liefst 190 kilometer per uur)

 • Kies naar keuze ook een mildere blaassnelheid (80 kilometer per uur)

 • Op het VONROC VPower 20V platform zijn alle accu’s van VONROC apparaten uitwisselbaar

 • Stabiele en prettige handligging

 • Krijg 2 jaar garantie.

Bladblazer 2: de Bladblazer Brss-0004 3000W van Rss is de beste budget optie

Ook de tweede bladblazer in de lijst is hierboven besproken. Hier nog snel de belangrijkste voordelen:

 • Haalt luchtsnelheden tot wel 240 kilometer per uur voor zeer krachtige reiniging

 • Duurzaam en makkelijk in het gebruik

 • Kies uit verschillende standen

 • Opvangzak van 30 liter.

Bladblazer 3: de GARDENA ErgoJet 3000 heeft zowel een blaas- als een zuigfunctie

Als derde bladblazer in de lijst bespreken we de Gardena ErgoJet 3000. Met deze bladblazer kun je zowel blazen als zuigen. Met deze handige hulp hou je voor- en achtertuin eenvoudig netjes.

 • De ClickFit functie maakte het mogelijk eenvoudig te wisselen tussen blaas- en zuigstand

 • Dankzij een slim ontwerp wordt het volume aanzienlijk beperkt

 • Ook geschikt voor natte bladeren (deze verwijder je met de schraper die zich op de van de buis bevindt)

 • Met prettige handgreep

 • Kies uit verschillende standen voor het afstellen van de snelheid (tot wel 310 km per uur)

 • De metalen waaier zorgt ervoor dat het vuil klein versnipperd wordt

 • Voorzien van handige draagriem

 • Let op: gevoelig voor vocht, dus het apparaat niet in de regen houden.

Bladblazer 4: de Powerplus POWEG9013 Bladblazer – 3300W heeft een ruime opvangzak

De vierde bladblazer is de Powerplus POWEG9013. Deze levert 3300 Watt en heeft een opvangzak van 40 liter. Je kunt uit drie verschillende functies kiezen: zuigen, blazen en zelfs versnipperen.

 • Voorzien van extra grote opvangzak

 • Ook voorzien van extra breed mondstuk

 • Snelheden tot wel 250 kilometer per uur

 • Een volle opvangzak is gemakkelijk los te klikken en te legen

 • Groot draagcomfort dankzij de hulphandgreep en schouderriem

 • Niet draadloos helaas, dus vaak een verlengsnoer nodig.

Bladblazer 5: de Black & Decker BEBLV301 bladblazer is ideaal tegen hardnekkig en vochtig afval

Ben je al bekend met de Black & Decker BEBLV301? Deze bladblazer werpt optimaal tegen nat en hardnekkig afval. Je kunt er tot wel 404 km per uur aan blaassnelheid mee halen: bizar hoog.

 • Makkelijk overschakelen van blaas- naar zuigmodus

 • De versnipperaar zorgt ervoor dat je tuinafval tot wel 16 maal kleiner wordt (zo duurt het stukken langer voor de zak vol is)

 • Klein, stijlvol design

 • Optimale wendbaarheid dankzij de flexibele stang

 • Voorzien van innovatieve op de rug te dragen opvangzak van 72 liter

 • Kies uit 2 verschillende blaassnelheden

 • Wordt met extra hark en draagriem geleverd.

Bladblazer 6: de Timberpro Bladblazer elektrisch 40V heeft een krachtige, duurzame batterij

De Timberpro elektrische bladblazer van 40 Volt heeft een extra krachtige batterij. Het is een elektrische bladblazer die voorzien is van 4A batterij met bijgeleverde lader. Ideaal voor buitengebruik.

 • De batterij gaat lang mee

 • Compact en licht ontwerp bladblazer

 • Aan de hand van de monitor controleer je eenvoudig de batterijcapaciteit

 • Het ontwerp produceert minder lawaai

 • Luchtsnelheden tot 195 kilometer per uur.

Bladblazer 7: de Bosch ALB 18 LI bladblazer is lichtgewicht en super handig

De Bosch ALB 18 LI is een accu bladblazer die onderdeel uitmaakt van een accu platform. Dit platform heeft een gebruiksvriendelijke, duurzame opzet: alle appraten die van dit platform deel uitmaken kunnen hier gemakkelijk met de accu op worden uitgewisseld. Alle accu’s zijn gelijk.

 • Deze bladblazer produceert blaassnelheden tot wel 210 km per uur

 • Lichtgewicht (1.8 kilogram) en handig, compact model

 • Zonder snoer kun je tot wel 10 minuten blazen of zuigen

 • Nadeeltje: accu moet tussendoor opgeladen worden.

Bladblazer 8: de Bosch UniversalGardenTidy Bladblazer – 1800 W werkt 3-in-1 voor blazen, hakselen en zuigen

Het volgende model bladblazer van Bosch is de UniversalGardenTidy. Deze produceert liefst 1800 Watt. Hiermee kun je zuigen, blazen, maar ook hakselen. Het product ruimte effectief tuinafval op.

 • Drie-in-één functie: je kunt gemakkelijk tussen de drie standen wisselen

 • Een verlengsnoer is overbodig

 • Voorzien van vochtafstotende deflectors op de afzuigzak: vocht komt niet in de zak terecht, maar wordt naar de grond geleid

 • Handig, klein ontwerp

 • Grote opvangzak van liefst 45 liter.

Bladblazer 9: de Kibani Benzine Bladblazer 63.3 CC is voor elk seizoen geschikt

Deze benzine bladblazer van Kibani dient op de rug gedragen te worden. De motor van 3.6 pk is krachtig en is zelfs geschikt voor het ruimen van sneeuw en natte bladeren. Je kunt de blazer simpel bedienen. Met behulp van der gashandel bij het handvat pas je de blaaskracht aan.

 • Ga zonder snoer de hele tuin af

 • Produceert krachtige blaassnelheden, waarmee je zelfs vochtig afval en sneeuw de baas kunt

 • Prima productprijs

 • Het ontwerp voor op de rug is reuzehandig.

Bladblazer 10: ook de Teien bladblazer 3200W is 3-in-1: voor blazen, versnipperen, zuigen

Last but not least: de Teien bladblazer van 3200 Watt. Ook hiermee kun je zowel blazen, zuigen als versnipperen. De bladblazer beschikt over een afzuigzak van uitstekende grootte: 35 liter.

 • Handig 3-in-1 ontwerp

 • Uitgerust met handige draagriem

 • De wielondersteuning maakt het werk heerlijk licht en ontspannen (plus het voorkomt rugpijn)

 • Krachtige motor: blaast tot wel 270 km in het uur.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste-bladblazers?

Gereedschappen met een accu zijn tegenwoordig heel populair en veel verkocht. Bij het doe het zelf gereedschappen is snoerloos al de norm en ook bij elektrische tuingereedschappen wordt er vaak gebruik gemaakt van een accu. Ook kun je een accu gebruiken voor andere gereedschappen. Dit noemt men een accuplatform. Zo’n accuplatform heeft een bepaalde voltage. Hoe hoger het voltage is, hoe meer kracht je hebt. Echter zul je dan ook meer gewicht hebben. 18V is het populairst en heb je bij het accuplatform de meeste gereedschappen om uit te kiezen. Graskantenmaaiers, kettingzagen, bladblazers en heggenscharen zijn allemaal te vinden in varianten van 16V en 36V.

https://www.consumentenbond.nl/accuboormachine/1-accu-voor-alle-apparaten

Dit zegt Radar over bladblazers

Radar heeft een test uitgevoerd op vijf elektrische bladblazers van verschillende merken, met de focus op blaaskracht, geluidsniveau, gebruiksgemak, en accuduur. De test, uitgevoerd door tuinman Jürgen Smit en medewerkers van de plantsoenendienst, beoordeelde niet alleen de functionaliteit van de bladblazers, maar keek ook naar eventuele omgevingsfactoren zoals het wegblazen van grind. De Bosch bladblazer kwam als beste uit de test met een score van 8.2, terwijl de Worx bladblazer het laagst scoorde. Lees het volledige artikel van Radar.

De Gardena ErgoJet 3000: de beste bladblazer uit de test volgens Tijdvoorjetuin.nl

Het is de Gardena ErgoJet 3000 die door Tijdvoorjetuin.nl als beste uit de test is uitgeroepen. Dit model is geschikt voor blazen, zuigen en versnipperen. De instelbare snelheid bereikt wel 310 km per uur. Dankzij de krachtige versnipperaar neemt het vuil tot wel 16 keer zo weinig ruimte in. Ook levert de ErgoJet 3000 tot wel 3000 Watt vermogen en heeft deze een zak van liefst 45 liter. Het enige nadeel is dat de zuigkoker in vergelijking met andere blazers snel verstopt raakt.

Ontdek onze waardevolle tips en gidsen

Bladblazers: alle conclusies

Hier zijn 10 verschillende modellen bladblazers besproken. Stuk voor stuk zijn deze blazers van hoge kwaliteit en hebben ze fraaie extra’s te bieden. We hebben je een overzicht gegeven van alle zaken waarop je dient te letten, dus het maken van een weloverwogen keuze dient nu een eitje te zijn. Zit het juiste model bladblazer voor jou ertussen? Mooi: snel aan de slag!

Gebruikte bronnen voor dit bladblazer artikel
Voor het schrijven van dit artikel van de beste bladblazer zijn de volgende bronnen gebruikt:

Succes!