We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

De beste boodschappentrolley die de retail te bieden heeft: lees snel verder

Het eerste beeld dat bij je opkomt als je aan een boodschappentrolley denkt, is wellicht dat van een oud omaatje dat met dertig blikjes kattenvoer in de pocket over straat sukkelt. Het is zeker waar dat boodschappentrolleys ideaal zijn voor mensen op leeftijd (en ook voor je typische kattenvrouwtje), maar uiteindelijk kunnen we allemaal wel een trolley gebruiken voor het versjouwen van zware (kerst)boodschappen. Trolleys vandaag de dag zijn ook nog eens hip.

Dit is hoe onze zoektocht naar de beste boodschappentrolley eruitziet

Ja, de boodschappentrolleys vandaag de dag zien er lang zo truttig niet meer uit als pakweg twintig jaar geleden. Een trolley is namelijk lang niet alleen voor ouderen: iedereen die zware boodschappen moet versjouwen heeft er profijt van. Wij hebben wel oren naar zo’n handig product. Vandaar dat we uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de trolleys op de markt. Hier vind je de bevindingen van ons onderzoek naar de beste boodschappentrolley.

Snel overzicht: Deze boodschappentrolleys raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzePlaymarket Boodschappentrolley Go Up Zwart 4 wielen: Deze trolley heeft een ruime inhoud van 39,5 liter, komt met een vriesvak en is zelfs voorzien van zwenkende voorwielen. Wij waarderen vooral de reflectoren die zorgen voor zichtbaarheid in het donker en het comfort van de verstelbare schuimhandgreep. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieLowander boodschappentrolley 42 liter: Als onze top budgetkeuze valt deze trolley vooral op door zijn inhoud van 42 liter en het feit dat hij volledig inklapbaar is. We vinden het prachtig hoe dit model is gemaakt van duurzaam canvas en toch zo lichtgewicht is met slechts 1400 gram. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor extra capaciteitMH label – XXL – Boodschappentrolley – 70 Liter: Deze trolley met een indrukwekkende inhoud van 70 liter is echt XXL. Het is geweldig hoe deze ook geschikt is voor vakanties en kantoor. We adviseren wel voorzichtig te zijn in nat weer, omdat hij niet waterdicht is. >> Check laagste prijs

De actuele status: onze huidige favoriete boodschappentrolley

Op dit moment is de Playmarket boodschappentrolley Go Up Zwart onze favoriete trolley. Waarom dat is? Allereerst heeft hij een bijzonder fraaie uitstraling: niemand hoeft zich ervoor te schamen hiermee over straat te gaan. Hij heeft vier krachtige wieltjes, liefst 39.5 liter inhoud en een super handig ingebouwd vriesvakje. De dubbele voorwielen zwenken, waardoor je optimaal kunt sturen. Je kunt deze boodschappentrolley ook in zijn geheel opvouwen.

Deze boodschappentrolley is dé oplossing als je wat minder geld te besteden hebt

Mocht je een iets kleiner budget tot je beschikking hebben, dan raden we je de Lowander boodschappentrolley aan. Deze is met zijn 42 liter inhoud zelfs net iets groter. Ook deze trolley is volledig inklapbaar. De tas is ruim en volledig afneembaar. Hij is gemaakt van sterk canvas en volledig waterdicht. De Lowander trolley bestaat uit een groot afsluitbaar vak, plus een klein vak aan de achterzijde dat met ritssluiting gesloten wordt. Weegt slechts 1400 gram.

Hoe wij ervaring als boodschappentrolley reviewers opgedaan hebben

Wie boodschappentrolleys wil reviewen, zal boodschappentrolley in praktijk uit moeten zitten. Dat is precies wat we gedaan hebben: eindeloos hebben we boodschappen in onze trolleys voortgerold. Boodschappen doen we allemaal, ook al hebben we er geen zin in. Door de trolleys in te zetten voor het – in weer en wind – versjouwen van boodschappen hebben we een goed beeld gekregen van de waarde van de individuele trolleys op de online markt.

Een kritische houding ten overstaande van boodschappentrolleys is niet meer dan logisch

Wie van plan is een boodschappentrolley aan te schaffen, zal in ieder geval op het volgende moeten letten:

 • Kracht van de wieltjes

Er zijn trolleys met twee wieltjes te vinden, maar ook trolleys die liefst vier wieltjes hebben. Hou er rekening mee dat je met vier wieltjes een stuk meer stabiliteit hebt. Je kunt de trolley rechtop verrijden, terwijl je de trolley met twee wieltjes altijd in een hoek moet plaatsen. Hou er wel rekening mee dat een trolley met twee wieltjes meestal beter te manoeuvreren is. Als een vier wieltrolley zwenkbare voorwielen heeft is dat ideaal voor het gebruiksgemak.

 • Lichte of zware trolley

Als je vlakbij een supermarkt woont, zit de kans er dik in dat je hier lopend naartoe gaat. In zo’n geval heb je een wat zwaardere, stevigere boodschappentrolley nodig dan wanneer je er enkel het stukje van de winkel naar de achterklep van je auto mee moet overbruggen.

 • Inklappen en opbergen

De beste boodschappentrolleys zijn kleine “Transformertjes”: je kunt deze gemakkelijk in- en uitklappen en compact opbergen. Ook zijn er trolleys die je niet kunt inklappen: die zijn niet per se minder geschikt om boodschappen te verrijden, ze zijn alleen een stukje lastiger op te bergen. Mocht je de trolley mee willen nemen op vakantie, dan is inklapbaar een vereiste.

 • De stevigheid

De ene trolley is steviger dan de andere. Afhankelijk van de hoeveelheid boodschappen die je erin doet – koop je bijvoorbeeld artikel voor één persoon, of juist voor een gezin, – bepaal je hoe stevig je trolley dient te zijn. Er zijn ook zogenaamde krat trolleys: deze lijken wel wat op bierkratten. Deze zijn extra stevig, maar zijn weer niet goed te gebruiken in de regen of sneeuw.

 • Duurzaamheid

Het materiaal van de boodschappentrolley bepaalt ook hoe duurzaam deze is en hoelang je er van kunt genieten. Kijk niet alleen naar het materiaal van de tas zelf, maar ook naar het frame en met name de wielen. De wieltjes krijgen de meeste ‘klappen’ te verduren. Kies voor wielen van hoge kwaliteit, die soepel blijven, die niet snel stuk gaan of los komen te zitten.

 • Het design

Ja, het oog wil ook wat. Niemand wil met een oubollig karretje lopen en hulpbehoevend lijken. Juist daarom zijn er de afgelopen jaren veel stijlvolle, zelfs stoere trolleys op de markt gebracht.

 • In hoogte instelbaar

 • Inhoud: hoe groter, hoe beter (tenzij je natuurlijk aan een klein formaat voldoende hebt)

 • En de weersomstandigheden?

Wat ook wel zo handig is, is dat je een boodschappentrolley aanschaft die je beschermt tegen regen en sneeuw. Een harde windstoot kan iemand die met een trolley loopt flink van zijn voeten blazen – dus zorg er ook voor dat het model trolley stevig is. Kortom: dat je er in alle weersomstandigheden de deur mee uitgaat, zonder dat boodschappen het te verduren krijgen.

De beloften die de makers boodschappentrolleys zullen doen: hoe betrouwbaar zijn ze?

Boodschappentrolley producenten zullen je beloven dat boodschappen doen een pleziertje wordt en dat je moeiteloos kilo’s en kilo’s boodschappen kunt vervoeren, in weer en wind. Of dat echt zo is, valt natuurlijk nog te bezien. Boodschappentrolleys hebben immers niet het eeuwige leven. Als de wielen bijvoorbeeld van goedkope kwaliteit zijn, zullen ze al snel gaan slijten, waardoor ze niet meer goed draaien of los komen te zitten: niet bepaald een pretje.

Deze criteria hanteren wij bij onze eigen review

Als wij boodschappentrolleys gaan beoordelen, hanteren we een set eenvoudige criteria. We kijken onder meer naar onderstaande punten voor we ons eindoordeel over een trolley vellen:

 • De inhoud

De inhoud van een boodschappentrolley is belangrijk: deze mag niet te klein zijn, want dan zit de kans er dik in dat je behalve met je trolley ook nog eens met een extra tas moet zeulen. De werking van de trolley zou daarmee aardig teniet worden gedaan. Groot is goed, zeker als je voor een heel huishouden inkoopt. Ben je maar alleen, dan is een kleiner formaat ook prima.

 • Met vriesfunctie?

Boodschappen die in de vriezer horen, kun je het beste zo koel mogelijk vervoeren. Sommige trolleys houden hier rekening mee met een handig ingebouwd vriesvak. Zo weet je zeker dat je boodschappen uit het vriesvak niet ontdooien terwijl je je wandeling terug naar huis maakt.

 • Wendbaarheid

Over trolleys bestaat nogal eens het misverstand dat ze allemaal groot en onhandig zijn. Daar is een oplossing voor gevonden in de vorm van zwenkbare wielen: deze zwenkbare wieltjes zorgen ervoor dat je gemakkelijk bochten kunt maken. Ook met twee wielen is de wenbaarheid meestal prima. Hou een trolley het ook doet: wendbaarheid is altijd een grote deugd.

 • Duurzaamheid

Er zijn verschillende zaken aan een trolley die kapot kunnen gaan: de trekhendel (deze wil bijvoorbeeld niet meer inklappen), de wieltjes (denk met name aan de scharnieren en aan slijtage), of de tas van de trolley zelf. Als er een gat in de tas komt, kan er ook regen binnen druppelen.

 • Prijs-kwaliteit: is de prijs hoog, dan willen we ook kwaliteit zijn

 • Productreviews

Als we producten beoordelen, vergeten we nooit naar productreviews te kijken. Aan de hand van deze reviews is het mogelijk snel een beeld van de kwaliteit van de trolley te vormen. Als een product niet deugt, zal je dit ook in de klantreviews weerspiegeld zien.

 • De doorslaggevende factor zijn onze eigen bevinden: bevalt de trolley ons niet, dan zullen we hem ook niet opnemen in onze top 10. Bevalt hij wel, dan vind je hier terug.

Trolley 1: de Playmarket Boodschappentrolley Go Up Zwart 4 wielen  is de beste algemene keuze

De Playmarket Boodschappentrolley Go Up is onze eerste keuze. We benoemen hier kort de voordelen:

 • Ruime inhoud: liefst 39,5 liter

 • Inclusief vriesvak voor vriesboodschappen

 • Voorzien van zwenkende voorwielen (voortduwen op vier wielen wordt een makkie0

 • Comfortabele schuimhandgreep die in hoogte te verstellen is

 • Eenvoudig uit te halen en uit te wassen binnen tas

 • Compact formaat wanneer ingeklapt

 • Voorzien van reflectoren aan de zijkant – dus zichtbaar in het donker.

Trolley 2: de Lowander boodschappentrolley 42 liter is de beste budgetoptie boodschappentrolley

Ook onze beste budget trolley, de Lowander 42 liter, hebben we al benoemd. Nog eens in het kort:

 • Ruime inhoud: liefst 42 liter

 • Fraai zwart model, dat volledig inklapbaar is

 • Tas is afneembaar

 • Gemaakt van duurzaam, sterk canvas

 • Voor elk weertype geschikt

 • Stevig aluminium frame en kunststof wieltjes

 • Met zijn 1400 gram een erg licht product.

Trolley 3: de Shopping Cruiser ‘Foldable’ Boodschappentrolley is geheel water afstotend

Ook Shopping Cruiser is een specialist op het gebied van boodschappentrolleys. Onder meer het ‘Foldable’ model is van erg hoge kwaliteit. Zoals de naam al aangeeft, is deze volledig inklapbaar.

 • Ook is hij sterk en stabiel

 • Vervoer gemakkelijk tot wel 25 kilogram boodschappen

 • Heeft soepele wieltjes

 • Inclusief koelcompartiment met 7.5 liter inhoud (ideaal voor zuivel of vleeswaren)

 • Wordt geheel gemonteerd geleverd

 • Handig inklapbaar: in 5 seconden gebruiksklaar

 • Lichtgewicht: 1.7 kilogram zwaar

 • Volledig waterafstotend nylon

 • Voorzien van een rits-vakje om sleutels, portemonnee en telefoon in op te bergen.

Trolley 4: de MH label – XXL – Boodschappentrolley – 70 Liter is extra groot en extra stevig

De vierde boodschappentrolley in deze lijst is de MM label XXL. Het eerste dat opvalt: de grootte.

 • Inhoud van maar liefst 70 liter (met recht XXL te noemen)

 • Dit boodschappenkrat is volledig inklapbaar

 • Ook ideaal voor op vakantie en kantoor

 • De hendel van aluminium is liefst 98 centimeter lang

 • Het krat is voorzien van twee handgrepen

 • Nadeel: dit krat is niet waterdicht, dus minder geschikt bij sneeuw of regen.

Trolley 5: de O’DADDY Boodschappentrolley met 2 wielen XL 50L is een aanwinst in elk huishouden

Benieuwd naar wat O’DADDY te bieden heeft? Een XL boodschappentrolley op 2 wieltjes.

 • Dit XL model biedt 50 liter inhoud (het draagvermogen is 25 kilogram)

 • Het krat is volledig inklapbaar: makkelijk opbergen dus

 • Het handvat is uitschuifbaar (telescopisch mechanisme)

 • Gemaakt van ABS/duurzaam kunststof

 • Voorzien van twee kunststof wieltjes, met stalen frame

 • Met 2.7 kilogram aan nettogewicht nog relatief licht.

Trolley 6: de Lastpak Boodschappentrolley Fun is een prima goedkope trolley mét een leuke naam

Een originele naam voor een merk dat boodschappentrolleys verkoopt is het zeker: Lastpak heeft het model met de bijpassende naam “Fun” op de markt gebracht. Fun zul je er zeker aan beleven.

 • Relatief ruime inhoud: 40 liter (het maximum belastgewicht is 25 kilogram)

 • In verschillende kleuren verkrijgbaar: roze, rood, zwart en blauw

 • Volledig inklapbaar

 • Sterk stalen frame

 • Mét ergonomisch handvat.

Trolley 7: de Zesso Boodschappenwagen trolley zwart is het meest zakelijk

Ben je op zoek naar een zakelijk model boodschappentrolley? Dan is dit model van Zesso voor jou.

 • Stevig frame en zakelijke zwarte uitstraling

 • Brede opening en handige klittenbandsluiting: erg gebruiksvriendelijk

 • 41 liter inhoud

 • Mét verborgen vakje voor het veilig wegstoppen van kleine artikelen, of juist persoonlijke bezittingen

 • Voorzien van sterke wieltjes, die wel tegen een stootje kunnen.

Trolley 8: de O’DADDY Boodschappentrolley met 4 wielen XXL 55L zwart is zo functioneel als een krat maar zijn kan

Op nummer vijf hadden we al een boodschappentrolley van O’DADDY staan. Deze had twee wielen. Ditmaal bespreken we het model met vier wielen. Deze heeft zelfs een iets grotere inhoud.

 • Deze handige boodschappentrolley is volledig inklapbaar

 • Netto inhoud van liefst 55 liter (XXL model)

 • Dankzij de extra wieltjes is deze O’DADDY stabieler dan het tweewieler model

 • Duurzame, dempende rubberen wielen

 • Voorzien van 2 borgclips en een uittrekbare greep.

Trolley 9: de Strex Boodschappentrolley heeft extra grote wieltjes

De negende trolley in deze lijst is van Strex. Deze trolley is onder andere van extra grote wielen voorzien.

 • De boodschappentas is geheel afneembaar

 • Ook is hij volledig waterdicht

 • Dankzij de extra grote wielen wordt het vervoeren van zware boodschappen stukken eenvoudiger

 • Inhoud van liefst 45 liter

 • Voorzien van trekkoordsluiting plus 2 zijvakken en een groot voorpaneel

 • Dankzij de te klittenbandbevestiging is het mogelijk de zak als losse boodschappentas te gebruiken.

Trolley 10: de Hoppa Lichte boodschappentrolley 47L Roségoud heeft het meest vrolijke ontwerp

Denk je aan Hoppa, dan denk je aan hoppa tee. Een originele naam voor een merk, dat staat vast. Maar de Hoppa 47 liter Roségoud boodschappentrolley is dan ook zeker een bijzonder model.

 • De tas biedt 47 liter inhoud (dat is vergelijkbaar met de levensgrote zak van Sinterklaas)

 • Voorzien van 2 dempende (geruisloze) rubberbanden

 • In zijn geheel waterafstotend

 • Weegt een bescheiden 1.8 kilogram.

De Secc by Davidt’s Stockholm is de beste boodschappentrolley volgens Top-x.nl

Topx.nl heeft de Secc by Davidt’s Stockholm tot beste boodschappentrolley bekroond. Deze trolley is eenvoudig te openen en sluiten, heeft een stevige stalen frame, een verstelbaar handvat en prima stang. Het vervoeren van boodschappen is ook in deze trolley een fijn klusje.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste-boodschappentrolleys?

De Consumentenbond heeft de FastRider Fietstrolley getest. Dit is een boodschappentrolley. Je kunt het product heel makkelijk meenemen op de fiets en je kunt er aardig wat boodschappen in kwijt. Maar dat zijn niet de enige voordelen van deze boodschappentrolley. Naast makkelijk mee te nemen en veel ruimte om boodschappen kwijt te kunnen, is het ook uitstekend manoeuvreren. Andere voordelen zijn dat het handvat soepel in en uit schuift, je de trolley heel makkelijk op de bagagedrager klikt, een degelijke indruk maakt en mooi rechtop hangt tijdens het fietsen. Als je veel boodschappen in je trolley hebt, kan het behoorlijk zwaar zijn. Dit maakt het lastig om de fiets op te tillen en brengt de fiets uit balans. Tijdens het fietsen merk je het niet, maar op de standaard blijft de fiets niet goed staan.

https://www.consumentenbond.nl/elektrische-fiets/fastrider-fietstrolley

Dit zegt Radar over prijsontwikkelingen bij supermarkten

Radar onderzocht in 2023 hoe de prijzen van dagelijkse boodschappen zich in een half jaar tijd ontwikkelden bij drie grote supermarkten: Jumbo, Lidl en Albert Heijn. Hierbij werden A-merken vermeden en lag de focus op goedkopere producten. De prijzen bleken sterk te variëren, zowel tussen de supermarkten als tussen verschillende productcategorieën. Bijvoorbeeld, het half bruin brood werd goedkoper bij Jumbo, maar de prijs bleef gelijk bij Lidl en Albert Heijn. Over het algemeen lijken de prijzen te dalen na vijftien maanden van aanhoudende stijgingen. Lees het volledige artikel van Radar.

Concluderend: de beste boodschappentrolley

Boodschappentrolleys zijn harstikke handig: daar zal iedereen het over eens zijn. Vandaag de dag zijn ze ook nog eens hip en stijlvol. Kijk maar bij onze top 10, die zit boordevol top trolleys.

Bronnen boodschappentrolleys

Dit artikel over de boodschappentrolley heeft informatie uit de onderstaande bronnen gebruikt:

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.