We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De allerbeste bubbelbaden / jacuzzi’s

Scenario: een lange werkweek. Je komt vrijdagmiddag moe thuis. Je schenkt jezelf een kop thee in, of pakt een lekker koud biertje, en kijkt naar buiten. In de tuin wacht een heerlijke jacuzzi op je… Snel de badkleding aan, en binnen een paar minuten glijdt de werkweek van je af, en begin je weer te leven. Proost.

Schrijven over de beste jacuzzi’s

Bovenstaand scenario bespraken wij laatst op de redactie. Aanleiding was een vakantie die één van onze stagiaires had genomen. Ze was door een vergissing van het hotel – in haar voordeel – in een suite met jacuzzi terecht gekomen. Of wij hier niet eens iets over konden schrijven? Misschien een overzicht van de beste jacuzzi’s? Eerste waren we hier wat huiverig voor; een jacuzzi is een extreem duur luxeproduct, zo was onze gedachte. Maar na wat onderzoek bleek dat we daar al snel terug van moesten komen…

Een kort overzicht van de beste jacuzzi’s

Om een lang verhaal kort te maken: we doken in de wereld van de jacuzzi’s en kwamen zeer fraaie, en ook betaalbare, exemplaren tegen. Je leest er meer over in de rest van dit artikel. Hierbij geven we je alvast een voorproefje, met een overzicht van 3 van onze favoriete bubbelbaden:

Snel overzicht: Deze bubbelbaden/jacuzzi’s raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor capaciteitIntex – Bubble Massage: Dit bubbelbad heeft ruimte voor wel 6 personen. Binnen een half uur is het bad opgeblazen en klaar voor gebruik. We waarderen vooral de 140 bubbel jets die voor een ontspannende ervaring zorgen. De temperatuur is eenvoudig aan te passen via het paneel. >> Check laagste prijs
Beste voor veiligheidBestway Lay-Z-spa Miami: Een knusse spa voor maximaal 4 personen. Wat ons opviel is het anti-vries-schild dat de pomp automatisch activeert als het water kouder wordt dan 4 graden Celsius. Verder is de spa uitgerust met een ingebouwde drainagepijp en filtercartridge. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieJacuzzi – XQ Max: Deze optie is ideaal voor wie op zoek is naar een voordelige keuze zonder in te leveren op kwaliteit. Wij vinden het geweldig dat het, ondanks zijn prijs, ruimte biedt aan 4 personen en is uitgerust met 100 airjets. Ook het gebruikte materiaal is verrassend stevig. >> Check laagste prijs

Op zoek naar de beste jacuzzi’s

Onze zoektocht naar de beste jacuzzi’s begon met een interessant weetje: Jacuzzi is eigenlijk een merknaam van een Amerikaans bedrijf in bubbelbaden. De naam is echter zo geïntegreerd dat we de twee begrippen door elkaar heen gebruiken. Vervolgens was het zaak om uit te zoeken wat dan precies een goede jacuzzi maakt, en toen ging er een wereld voor ons open…

Land van herkomst

Het bleek bijvoorbeeld dat het land van herkomst bij jacuzzi’s nogal uitmaakt. Vooral Amerikaanse en Europese jacuzzi’s zijn een stuk beter dan die uit de rest van de wereld. Met name Chinese jacuzzi’s hebben een niet al te beste naam. Hoe aanlokkelijk het ook is een goedkopere Chinese variant te nemen, ons advies zou zijn: niet doen. Goedkoop is ook in dit geval duurkoop.

Goed kijken naar de eigenschappen

Een fabrikant zal er uiteraard alles aan doen om zijn waar zo aanlokkelijk mogelijk aan te prijzen. Het was aan ons om daar doorheen te prikken, en het moet gezegd: daar is veel tijd in gaan zitten. In de wereld van de jacuzzi’s heb je met nogal wat cowboys te maken, die met een lage prijs en de nodige technische termen de consument op het verkeerde been proberen te zetten. Het is goed dat we voor dit artikel de tijd hebben genomen, want soms zie je door de bomen het bos niet meer. In onderstaande top 10 hebben we ervoor gezorgd alleen jacuzzi’s van topkwaliteit op te nemen.

Onze criteria voor de juiste jacuzzi

Je vraagt je inmiddels wellicht af waar een jacuzzi volgens ons dan wel niet aan moet voldoen. We hebben een drietal criteria voor je op een rijtje gezet:

 1. Isolatie. Als de isolatie van een jacuzzi niet goed is, gaat er veel warmte verloren. Hierdoor zal je energierekening omhoog schieten. Let wel: een slecht geïsoleerde jacuzzi kan je zomaar honderden euro extra per jaar kosten.
 2. Bediening. Een jacuzzi moet makkelijk te bedienen zijn. De watertemperatuur en dergelijke moet zonder problemen aangepast moeten worden.
 3. Aantal bubbel jets. Uiteindelijk willen we gewoon lekker bubbelen, anders zouden we wel in een gewoon bad gaan zitten. De jacuzzi’s uit onze top 10 hebben dan ook allemaal minimaal 100 bubbel jets.

Van criteria naar een lijst

Nu we deze criteria helder hadden, gingen we op zoek naar de juiste jacuzzi’s. Hieronder vind je de top 10 van de jacuzzi’s die wij in de loop der weken zoveel mogelijk hebben getest (arme wij). We zullen daarbij ook aangeven waarom juist juist deze jacuzzi de lijst heeft gehaald, en of er misschien ook een minpunt aan te wijzen is.

De top 10

1. Spa Pool Ibiza – BluMill

In minder dan een kwartier zet je deze jacuzzi overeind. Hij is geschikt om mee te nemen op vakantie en er passen maar liefst 6 personen in. Bovendien kun je de Ibiza gewoon aansluiten op het elektriciteitsnetwerk. Een simpele maar oh zo fijne jacuzzi.

Pluspunten:

 • Verwarmt tot wel 42 graden
 • Verkwikkende massage-opties
 • Afdekhoes en grondzeil worden meegeleverd

2. Starry – MSpa

Wow, wat ziet deze jacuzzi van MSpa er toch mooi uit. Dankzij de LED-verlichting heb je echt het idee iets bijzonders in je tuin te hebben staan. In de Starry is het heerlijk genieten van je welverdiende rust, omringt met duizenden bubbeltjes…

Pluspunten:

 • Schitterend design inclusief LED-verlichting
 • Uitgebreide garantie (2 jaar op technische onderdelen, 6 maanden op structuur)
 • Ingebouwde motor

3. Bubble Massage – Intex

Een zeer stijlvolle jacuzzi, dat is wel het minste wat gezegd kan worden over dit product van Intex. Er passen maar liefst 6 personen in, en binnen een half uurtje is het geheel opgeblazen. Na het vullen van het bad rest je nog maar 1 ding: genieten.

Pluspunten:

 • Temperatuur simpel aan te passen via paneel
 • Neemt weinig ruimte in
 • Niet minder dan 140 bubbel jets

Minpunten:

 • Een relatief dure optie

4. Jacuzzi – AREBOS

Deze vierkante jacuzzi mag er zijn – zeker voor de prijs waarvoor AREBOS hem aanbiedt. De jacuzzi kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden, en zorgt met haar uitstekende filterfunctie dat je altijd in schoon water zit. Gemaakt van uitstekend en stevig materiaal.

Pluspunten:

 • Zelfopblazend, eenvoudige installatie
 • Inclusief isolerende afdekking en grondzeil
 • Meegeleverde pleisters voor eventuele (kleine) gaatjes / lekkages

5. Venice Spa – Avenli

Een heerlijke hottub voor maximaal 4 personen, gemaakt van extra stevig materiaal. Wat verder opvalt is het fraaie design van de Venice Spa, het oog wil tenslotte ook wat. Heb je liever je ogen dicht, dan zal dat vanzelf gebeuren als je wegdroomt in het warme water…

Pluspunten:

 • Diverse massagefuncties om in te stellen
 • Werkt gewoon op 220/240 volt
 • Wordt geleverd met reparatieset voor kleine lekkages en dergelijke

6. Jacuzzi – XQ Max

Deze uitstekende budgetoptie is ons verrassend goed bevallen. De jacuzzi kan tot 4 personen herbergen, en is met haar prijs van 349 euro een heus koopje te noemen. De makkelijke bediening maakt van deze jacuzzi een heuse topper, zeker in haar prijsklasse.

Pluspunten

 • Voordelige keus
 • Liefst 100 airjets voor optimale massage-behandeling
 • Verrassend stevig materiaal

Minpunten

 • Relatief luidruchtig

7. Lay-Z Miami – Bestway

Deze fijne spa is geschikt voor maximaal 4 personen. Dankzij het anti-vries-schild gaat de pomp automatisch aan zodra het water onder de 4 graden Celsius komt. Uiteraard gebruiken wij hem liever een stuk heter, en dat kan prima in de Lay-Z Miami: de temperatuur kan oplopen tot liefst 40 graden.

Pluspunten:

 • Ingebouwde drainagepijp en filtercartridge
 • Anti-vries-schild
 • Gemaakt van sterk materiaal

8. Jacuzzi – Artec

Maar liefst 1000 liter water past er in deze jacuzzi van Artec, genoeg om 6 personen tegelijkertijd te bedienen met een heerlijk ontspannend bubbelbad. Door de 130 air jets wordt je hele lichaam vakkundig onder handen genomen.

Pluspunten:

 • Simpel op te zetten (in 10 minuten)
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Inclusief opbergzak, afdekzeil en reparatiekit

9. Aspen – Netspa

Een prachtig vormgegeven, vierkante jacuzzi met een chique uitstraling tegen toch een zeer schappelijke prijs. Deze spa kan gevuld worden met 700 liter en is groot genoeg voor 4 personen.

Pluspunten:

 • Speciale coating aan binnenzijde voor comfort bij het zitten
 • Kan aangesloten worden op 240 volt
 • Van buiten een schitterende, chique uitstraling

10. Leather Premium Spa – EXIT

Dankzij de chique zwarte leren print is deze jacuzzi om door een ringetje te halen. Je krijgt het idee dat je een heel wellnesscenter in je eigen tuin hebt staan. De schuimwand is niet minder dan 12 centimeter dik, waardoor de jacuzzi zeer stabiel is en bovendien de warmte goed isoleert.

Pluspunten:

 • Uitstekend zitcomfort door schuimbodem
 • Multifunctionele pomp die tegelijk reinigt en verwarmt
 • Handig digitaal controlepaneel

Wat zeggen anderen over jacuzzi’s?

Tot zover onze ideeën over de beste jacuzzi’s. Deze producten zijn de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest; we zien ze dan ook steeds vaker in Nederlandse tuinen verschijnen. Ook tv-programma’s als Kassa en Radar hebben aandacht geschonken aan deze bubbelbaden. Laat ons tenslotte nog de Consumentenbond noemen, waar je veel informatie over allerhande producten, waaronder de beste jacuzzi’s, kunt vinden. Ook hebben zij op hun website bijvoorbeeld aandacht voor zaken als garantie en reparaties.

Dit zegt Tros Radar over Bubbelbaden en Jacuzzi’s

Tros Radar licht toe dat bubbelbaden en jacuzzi’s een potentieel risico vormen voor Legionellabesmetting als ze niet goed worden onderhouden en gedesinfecteerd, met name omdat deze vaak op een temperatuur worden gehouden die ideaal is voor de groei van de bacterie. Het is cruciaal om bubbelbaden en jacuzzi’s correct te behandelen, vooral tijdens hogere temperaturen, om de ontwikkeling van gevaarlijke bacteriën te voorkomen en te zorgen voor een veilig en gezond gebruik. Lees de volledige artikelen van Tros Radar over Legionellabesmetting en Tros Radar over Waterbesmetting.

Kies en geniet

Met deze top 10 lijst zul je hopelijk genoeg inspiratie hebben opgedaan om zelf ook de boer op te gaan voor jouw perfecte bubbelbad. Houd goed  de kosten in het oog (zowel van aanschaf als van onderhoud) en maak een verstandige keuze op het gebied van omvang, vorm en materiaal van je jacuzzi. Dan kan er feitelijk niets meer fout gaan.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Wij wensen je veel relaxte uurtjes toe.