We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Top 10 Budgetcoaches: Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach is iemand die mensen helpt om hun financiële situatie weer duidelijk in beeld te krijgen. Een budgetcoach is meestal iemand die als zelfstandige werkt, maar hij of zij kan ook als vrijwilliger of in loondienst dezelfde werkzaamheden verrichten. Soms komt een budgetcoach op het verzoek van de mensen zelf langs, maar meestal word hij door een instantie ingeschakeld. Dat kan bijvoorbeeld zijn om te voorkomen dat iemand bij de schuldhulpverlening terecht komt.

Hoe gaat de budgetcoach te werk? Stap voor stap naar Financiële Gezondheid

In principe zal de budgetcoach in eerste instantie langs komen voor een intakegesprek. Hierbij wordt inzicht verkregen in de financiële situatie door inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Daarnaast wordt er vastgesteld of er schulden zijn, of dat deze wellicht dreigen te ontstaan. Nadat dit allemaal duidelijk is geworden gaat de budgetcoach kijken of er misschien mogelijkheden zijn, waar nog geen gebruik van wordt gemaakt. Je kan hierbij denken aan het aanvragen van toeslagen, zoals huur- of zorgtoeslag, maar ook op het indienen van een middelingsverzoek bij sterk wisselende inkomens. Tenslotte zal de budgetcoach op basis van je inkomsten en uitgaven kijken of daar nog iets te winnen valt. Hierbij kun je denken aan het besparen op de kosten door minder vaak eten te bestellen en zelf te koken, de lampen in huis vervangen door LED-lampen en tal van andere zaken. Aan de andere kan is het misschien ook mogelijk om meer inkomen te genereren door een andere baan te gaan zoeken, of meer uren te gaan werken.

Onze onderzoek criteria voor budgetcoaches

Om je de beste budgetcoaches te kunnen aanbevelen, duiken we diep in wat deze experts te bieden hebben. We kijken niet alleen naar hun ervaring en kwalificaties, maar ook naar hoe effectief ze in de praktijk zijn. Dit zorgt ervoor dat je begeleiding krijgt van iemand die niet alleen deskundig is, maar ook echt verschil kan maken in jouw financiële situatie.

Onze onderzoekscriteria voor Budgetcoaches:

 • Criterium 1: Zijn ze gekwalificeerd en staan ze bekend as betrouwbaar?
 • Criterium 2: Hoe lang zijn ze al actief in het veld van budgetcoaching?
 • Criterium 3: Bieden ze specifieke diensten aan die aansluiten bij jouw behoeften?
 • Criterium 4: Wat zeggen eerdere cliënten over hun diensten?
 • Criterium 5: Hoe persoonlijk en op maat zijn hun adviezen en begeleiding?
 • Criterium 6: Bieden ze nazorg sessies of ondersteuning na het traject?
 • Criterium 7: Hoe gemakkelijk kun je een afspraak maken en zijn ze bereikbaar voor vragen?
 • Criterium 8: Zijn de kosten transparant en redelijk voor de diensten?

De beste budgetcoaches die wij aanbevelen: landelijke top 10

Tussen alle financiële hulp die overal te vinden zijn, is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Daarom hebben wij voor jou de crème de la crème onder de budgetcoaches gevonden. Hier is onze landelijke top 10 van budgetcoaches die wij enorm aanbevelen:

Budgetcoach 1: Budgetcoachwest.nl vinden wij de beste budgetcoach in Regio West

Bij Budgetcoach West vinden we Corine en Bryan Langeveld opvallen door hun persoonlijke aanpak en deskundigheid. Het duo, moeder en zoon, deelt een passie voor financiële hulpverlening. Dit vonden we duidelijk merkbaar in hun werk. Ze zijn gericht op het creëren van een zorgenloze en gezonde financiële toekomst. Vooral de manier waarop ze samen met de klant werken aan financiële doelen en het bieden van nazorg vinden wij geweldig. Hun succes wordt benadrukt door de vier awards die ze hebben ontvangen. Ons vielen de volgende uitzonderlijke aspecten op:

Positieve aspecten:

 • Aspect 1: Persoonlijke aanpak: Zowel Corine als Bryan hebben een warme en persoonlijke aanpak, waardoor klanten zich begrepen en gesteund voelen in hun traject naar financiële gezondheid.
 • Aspect 2: Deskundigheid: Hun gecertificeerde status en jarenlange ervaring bieden een sterke basis voor effectieve financiële coaching.
 • Aspect 3: Samenwerking met de klant: Ze benadrukken het belang van samenwerking met de klant om gezamenlijk doelen te bereiken.
 • Aspect 4: Aandacht voor nazorg: Budgetcoach West biedt niet alleen tijdelijke hulp, maar ook nazorg en evaluatie. DIt draagt bij aan de lange termijn succes van hun klanten.
 • Aspect 5: Erkenning door klanten: Het ontvangen van vier awards op basis van klanttevredenheid laat de hoge kwaliteit van hun dienstverlening zien.

Neem contact op met Corine via Linkedin >>

Budgetcoach 2: Mijnbudgetcoach.nl biedt een uitstekende optie als budgetcoach in regio Zuid-Holland

Dit vinden we één van de meest ervaren en gedegen budgetcoaches van het land. Jaco Brouwer heeft in het verleden, toen hij werkzaam was als Belastingdeurwaarder, gemerkt dat schulden vaak ontstaan als gevolg van persoonlijk leed. Dit was voor hem de reden om mijnbugetcoach.nl te starten en op deze manier mensen te helpen om zo te proberen om schulden te voorkomen. Via de site van mijnbudgetcoach.nl kun je een aanvraag doen voor een budgetcoaching, inkomensbeheer of trainingen. Doordat mijnbudgetcoach samenwerkt met diverse budgetcoaches door heel Nederland vinden zij voor jou een erkende, maar zeer betrokken coach bij jou in de buurt. Als iemand je weer op de goede weg kan helpen, dan is het mijnbudgetcoach.nl wel. Ons vielen de volgende aspecten in het bijzonder op:

Positieve aspecten:

 • Aspect 1: Innovatieve tools: De Budgetbox bijvoorbeeld vinden we een slimme en praktische oplossing voor het beheer van thuisadministratie.
 • Aspect 2: Vriendelijke coaches: De gecertificeerde coaches bieden een luisterend oor zonder vooroordeel.
 • Aspect 3: Realistische financiële planning: Hun benadering resulteert in haalbare plannen die afgestemd zijn op individuele behoeften en omstandigheden.
 • Aspect 4: Langdurige ondersteuning: De begeleiding stopt niet bij het opstellen van een plan. Ze bieden langdurige ondersteuning en nazorg.
 • Aspect 5: Betrokkenheid bij klanten Hun aanpak zorgt ervoor dat cliënten betrokken blijven en inzicht krijgen in hun financiële keuzes.

Neem contact op met Mijnbudgetcoach.nl via LinkedIn >>

Budgetcoach 3: Beste (online) budgetcoach in de Vallei rondom Utrecht met frisse energie

Voor een toegewijde coach moet je bij thebudgetlife.nl zijn. Nicole is geïnteresseerd in alles wat financiële mogelijkheden biedt. Ze is nog jong, maar weet hoe je je geld (beter) kunt besteden als je het niet breed hebt. We vinden haar ook een sterke aanpak bieden als je gewoon zuiniger aan wilt doen. Op haar website vind je dan ook diverse financiële onderwerpen terug waar je je voordeel mee kunt doen. Van besparen op verzekeringen of abonnementen, tot persoonlijke financiële doelen stellen, zoals het aflossen van een lening en hoe je dit versneld kunt doen. Zelfs haar recepten zijn inspirerend, zodat je gemotiveerd wordt om op je boodschappen te besparen. Ons vielen de volgende aspecten in het bijzonder op:

Positieve aspecten:

 • Aspect 1: Inspirerende reis: Nicole transformeerde zelfde van een scholier met bijbaantjes tot een succesvolle fulltime ondernemer. Dit is niet alleen inspirerend maar ook motiverend.
 • Aspect 2: Handige tips: Haar blogs bieden een schat aan bespaar- en beleggingstips die eenvoudig te begrijpen en toe te passen zijn.
 • Aspect 3: Breed selectie aan onderwerpen: Van slim shoppen tot slim investeren, Nicole dekt een breed scala aan financiële onderwerpen.
 • Aspect 4: Persoonlijke aanpak: Nicole d’r persoonlijke verhalen en ervaringen maken haar advies relateerbaar.
 • Aspect 5: Diversiteit in content: Naast haar blog beheert Nicole ook andere websites en biedt ze een online cursus aan.

Neem contact op met Nicole via LinkedIn >>

Budgetcoach 4: Budgetcoach.nl is onze favoriete budgetcoach platform van omgeving Flevoland

Via budgetcoach.nl kun je zelf het initiatief nemen om een budgetcoach in de arm te nemen, maar ook als werkgever kun je de eerste stap zetten. Binnen het netwerk van budgetcoaches – 40 verdeeld over alle Nederlandse provincies – is er altijd iemand in de buurt en je krijgt de garantie dat er binnen minder dan een week hulp voor je is geregeld als het om loonbeslag gaat. Budgetcoach.nl vinden we een brede en uitstekende selectie aan opties bieden. De budgetcoach helpt overigens niet alleen als je al in de schulden zit, maar kan je ook helpen schulden te voorkomen. Ze stimuleren je om je kop niet in het zand te steken en kunt in eerste instantie telefonisch advies krijgen. Een cursus budgetteren behoort ook tot de mogelijkheden.

Positieve aspecten:

 • Aspect 1: Pioniersrol: Als één van de grondleggers budgetcoaching in Nederland hebben zij de norm gezet.
 • Aspect 2: Flexibele opties: Met aanbod van coaching aan huis, online of op de werkvloer bieden zij flexibiliteit.
 • Aspect 3: Landelijk netwerk: Hun landelijke dekking zorgt ervoor dat er altijd een gecertificeerde coach in de buurt.
 • Aspect 4: Kwaliteit en professioneel: Hun Kiwa certificering en erkenning als opleidingsinstituut onderstrepen hun expertise en betrokkenheid.
 • Aspect 5: Familiebedrijf met een missie: Hun manier van werken wordt ondersteund door een sterke familie spirit.

Neem contact op met Budgetcoach.nl via LinkedIn >>

Budgetcoach 5: Huishoudenoporde.nl vinden we de opgeruimde keuze in regio Zuid-Holland

Marianne Bodenstaff wordt al enthousiast bij alleen al de gedachte aan iets plannen of organiseren. Ze helpt haar klanten al jaren met niet alleen het opruimen van hun huis, maar ook het in kaart brengen van hun financiële situatie. Ze helpt je bij alle onderdelen van je financiën: van fysieke bonnetjes tot digitale facturen verzamelen, declaraties invullen en het totaalplaatje creëren. Ze biedt zes online cursussen aan, waarvan er eentje specifiek gericht is op het in orde brengen van je administratie. Binnen een week kun je met deze training weer grip op de situatie krijgen. De tweede interessante training – zeker omdat je steeds meer digitale rekeningen krijgt – is het efficiënt organiseren van je mailbox. Deze bijzondere aspecten vielen ons op:

Positieve aspecten:

 1. Compleet aanbod: Of het nu gaat om het opruimen van je huis of het ordenen van je financiën, ze bieden ondersteuning op alle fronten.
 2. Praktische tips: Meteen toepasbare adviezen maken een groot verschil in hoe je dagelijks met spullen en financiën omgaat.
 3. Persoonlijke aanpak: Elk traject is afgestemd op jouw specifieke situatie, wat zorgt voor effectieve en blijvende resultaten.
 4. Toegankelijkheid: De mogelijkheid voor een gratis en vrijblijvende belafspraak maakt het laagdrempelig om de stap te zetten naar een opgeruimder leven.
 5. Online cursussen: Hun aanbod van online cursussen vinden we flexibiliteit bieden en stelt je in staat op je eigen tempo aan de slag te gaan.

Neem contact op met Marianne Bodenstaff via LinkedIn >>

Budgetcoach 6: Voor de beste persoonlijke én financiele begeleiding kan je het best bij Marion Lauwers zijn

Marion werkt al sinds 2015 als budgetcoach. Door haar pedagogische achtergrond kan ze vaak problemen zien voor wat ze werkelijk zijn. Ze is in staat relaties te leggen tussen iets wat zich op financieel vlak afspeelt en andere klachten. Marion geeft je de tools in handen om zelf je financiële administratie weer te organiseren. Je vermogen om jezelf te redden staat bij haar voorop. Het coachingstraject kan alleen succesvol zijn als je helemaal open durft te zijn over je situatie en gemotiveerd bent om over je schaamte heen te stappen. Haar aanpak helpt je hierbij, van de eerste kennismaking tot het creëren van een budgetplan. We vinden Marion een uitzonderlijke persoonlijke aanpak bieden met de volgende unieke aspecten:

Positieve aspecten:

 • Aspect 1: Pedagogische aanpak: Marion’s unieke combinatie van pedagogische vaardigheden met budgetcoaching. Dit vinden we een frisse kijk bieden.
 • Aspect 2: Persoonlijke en flexibele begeleiding: Ze past haar trajecten aan op de individuele behoeften van haar cliënten.
 • Aspect 3: Focus op zelfredzaamheid: Door te werken aan de financiële zelfstandigheid van haar cliënten, legt Marion een sterke basis voor langdurige financiële stabiliteit.
 • Aspect 4: Nazorg: Haar bereidheid om ook na het traject ondersteuning te bieden, verzekert cliënten van een mentale vangnet .
 • Aspect 5: Systemische benadering: Door ook aandacht te besteden aan de bredere gezinssituatie, biedt Marion een omvattende oplossing die verder gaat dan alleen budgetcoaching.

Neem contact op met Marion via LinkedIn >>

Budgetcoach 7: Suzanne van Weerd vinden we de beste financiële rustbrenger en budgetcoach in omgeving Noord Holland

Suzanne van Weerd ken je waarschijnlijk al wel van het TV-programma “Uitstel van Executie”, waarin zij de – meestal benarde – financiële situatie van huizenverkopers in kaart bracht. Ze kan je op een prettige, maar doortastende manier helpen om duidelijkheid over je financiën te geven. Eerst wordt er geïnventariseerd, daarna leer je werken met een budget. Door het toepassen van maand- en jaaroverzichten kun je op de langere termijn je financiële planning op orde krijgen. Als je al schulden hebt, kan zij je ondersteunen bij hoe je deze af kunt gaan lossen. Ook als je nog geen schulden hebt, kun je bij haar terecht voor het verbeteren van je financiële zelfredzaamheid. De volgende aspecten vielen ons bij Suzanne in het bijzonder op:

Positieve aspecten:

 • Aspect 1: Breed spectrum aan diensten: Of het nu gaat om het scheiden van zakelijke en persoonlijke financiën of het opstellen van een budgetplan, Suzanne biedt een breed aanbod aan diensten.
 • Aspect 2: Persoonlijke benadering: Suzanne luistert écht en past haar advies aan op jouw unieke situatie.
 • Aspect 3: Ervaring in de media: Haar werk in tv-programma’s getuigt van haar vermogen om onder druk te presteren .
 • Aspect 4: Unieke inzichten: Suzanne’s constante streven naar kennisverdieping, zoals haar studie in medische en psychosociale basiskennis, verrijkt haar coaching.
 • Aspect 5: Toegankelijkheid: Haar aanbod om stress- en burn-outklachten aan te pakken toont aan dat ze verder kijkt dan alleen de cijfers.

Neem contact op met Suzanne via LinkedIn >>

Budgetcoach 8: Puurzuid.nl vinden we enorm geschikt als jouw financiële gids in Zuid-Amsterdam

Bij Puur Zuid kun je gratis schuldhulpverlening ontvangen en dan vooral in de omgeving Amsterdam-Zuid. Op de website wordt een duidelijk stappenplan aangegeven en als je bij het ordenen in de beginfase problemen ondervindt, is er zelfs een Financieel Café met een inloopspreekuur om je hierbij te helpen. Je kunt echter ook de hulp inschakelen van een budgetcoach. Het mooie is dat dit niet alleen nuttig kan zijn bij een tekort aan geld, maar dat je bij Puur Zuid ook kunt leren hoe je moet sparen of op welke toeslagen je recht zou kunnen hebben. Ze maken je wijzer als persoon met je eigen financiën, maar ook binnen de mogelijkheden die de overheid eventueel biedt. Deze aspecten vielen ons in het bijzonder op:

Positieve aspecten:

 • Aspect 1: Gratis hulp: Een toegankelijk aanbod voor iedereen die financiële hulp nodig heeft.
 • Aspect 2: Diversiteit aan diensten: Ze bieden administratieve ondersteuning tot workshops over geldbeheer.
 • Aspect 3: Persoonlijke begeleiding: De aanpak is gericht op het versterken van jou individuele kracht om met je geld om te gaan.
 • Aspect 4: Toegankelijke workshops: Deze sessies bieden een vorm van community zodat je niet het gevoel dat je alleen staat.
 • Aspect 5: Lokale betrokkenheid: Specifiek gericht op bewoners van Amsterdam-Zuid, dicht bij de gemeenschap staand.

Neem contact op met Beryl Gesser via LinkedIn >>

Budgetcoach 9: BSRVeldhoven.nl zijn de beste lokale helden in Veldhoven

We vinden dat Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven klanten uitstekend helpt bij juridische en financiële problemen. Je kunt er onder andere terecht met vragen over belastingen, uitkeringen en toeslagen als het over geldzaken gaat, maar kunt ook een budgetcoachtraject ingaan. Wacht zeker niet af tot je al in de problemen bent, maar onderneem nu actie als je het lastig vindt om orde in je financiën aan te brengen. De budgetcoach helpt je met een handige manier, zodat je het daarna helemaal zelf kunt. Centraal staat altijd jouw omgang met geld, of het nu om schulden, sparen of iets anders financieels en administratiefs gaat. Deze kenmerken vielen ons in het bijzonder op:

Positieve aspecten:

 1. Persoonlijke begeleiding: Hun benadering is op maat gemaakt en afgestemd op de individuele behoeften van elke cliënt.
 2. Brede expertise: Van belastingen tot schuldenbeheer, en van consumentenzaken tot familierecht, ze bieden hulp op diverse financiële terreinen.
 3. Geschikt voor elke fase: Je hoeft niet diep in de schulden te zitten om aan te kloppen.
 4. Samenwerkingsverband: De samenwerking met Stichting Cordaad en BSR vergroot hun bereik en effectiviteit in de gemeenschap.
 5. Duidelijke doelen: Ze streven ernaar om niet alleen korte termijn problemen op te lossen, maar ook te kijken naar zelfredzaamheid op de lange termijn te bevorderen.

Neem contact op met Bsr-veldhoven via LinkedIn >>

Budgetcoach 10: Financieelfit.nu heeft een ontzettend sterke directe aanpak

De budgetcoach van Financieel Fit komt bij je thuis, waardoor het voor jou als klant makkelijker is om volledige openheid te geven over je problematiek. Het gaat immers niet alleen om wat je vertelt, want schaamte kan er soms voor zorgen dat je iets liever niet kwijt wilt of vergeet te vermelden, maar ook om wat je coach in jouw leefomgeving ziet. Met de kleinste tips kun je al een positief effect verwachten, maar het belangrijkste element van het coachingstraject is het creëren van overzicht, inzicht en daarna bewuster kunnen handelen. Hiermee bereik je zelf – met de hulp van je financieel fit coach – een andere financiële situatie.

Positieve aspecten:

 1. Persoonlijke coaching: Aangepaste begeleiding in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis verhoogt het comfort en de effectiviteit.
 2. Expertise: Cherry’s uitgebreide ervaring in creditmanagement biedt een solide basis voor kwalitatieve financiële coaching.
 3. Certificering: De Kiwa-certificering van de coach garandeert professionaliteit en kwaliteit.
 4. Complete aanpak: Naast financiële coaching, zorgt een warme overdracht indien nodig voor een soepele overgang naar andere financiële diensten.
 5. Netwerk: De samenwerking binnen een breed netwerk versterkt de dienstverlening door gedeelde kennis en expertise.

Eervolle vermeldingen:

11. Bastiaansbudget.nl

Bianca Bastiaans is gecertificeerd budgetcoach en weet wat het effect van haar budgetbegeleiding is. Haar klanten slapen niet alleen geruster zodra de financiële chaos weer inzichtelijk is gemaakt, maar gaan er ook op vooruit doordat er inzicht en een plan is. Ze geeft workshops en voorlichting middelbare scholen (omgeving Wassenaar, Voorschoten, Leiden en Leidschendam-Voorburg). Ze helpt je als budgetcoach bij het in kaart brengen van inkomsten en uitgaven en deze daarna in balans te brengen. Ze kan je helpen voorkomen in de schulden terecht te komen, of je inzicht geven in hoe je weer van je schulden af kunt komen.

12. Budgetcoachnieuwegein.nl

Deze uitstekende budgetcoach verkozen we als #2 in de top 10. Op de site van budgetcoachnieuwegein.nl kun je terecht als je hulp nodig hebt van een budgetcoach, maar ook indien je alleen behoefte hebt aan een aantal tips om alles weer zelfstandig op de rit te kunnen krijgen. Tineke van den Tillaart heeft in praktijk geleerd hoe het mogelijk is om heel bewust met geld om te gaan en zij heeft een gave om dit ook aan andere mensen duidelijk te maken. Ze motiveert ze zelfs om te gaan sparen. Een beetje geld achter de hand hebben geeft rust in je hoofd, waardoor je lekkerder in je vel zit. Dus heb je hulp nodig en woon je in deze regio, neem dan gerust eens contact met haar op voor een vrijblijvend gesprek.

Ons advies: Voorkomen is beter dan genezen

En daarom is het ook voor mensen die geen financiële problemen hebben aan te raden om zo af en toe hun financiële situatie onder de loep te nemen. En dan gaat het niet specifiek over het totaal van inkomsten en uitgaven op dit moment, maar ook over de verwachtingen voor de toekomst. Is er een kinderwens of een wens om minder te gaan werken? Wil je eerder met pensioen en hoe kan je daar op een fiscaal gunstige manier voldoende voor sparen? Bij financieelfit.nl kun je terecht voor allerlei soorten financieel advies die betrekking hebben op jouw leven. Ze kun je er terecht voor verzekeringen, hypotheken en pensioen, maar ook voor vragen die betrekking hebben op het erfrecht. Op deze manier goed voorbereid op iedere toekomstige financiële situatie. Een kleine investering voor een optimaal gerust gevoel.

Maar wat nu als de financiële problemen al te groot zijn?

Op het moment dat de budgetcoach alles in kaart gebracht heeft en alle mogelijkheden om kosten te besparen en extra inkomsten te genereren heeft bekeken, dan zal er een conclusie volgen. Indien blijkt dat het met een aantal aanpassingen mogelijk is om maandelijks rond te komen en wellicht nog een klein bedrag te sparen, zal de budgetcoach je gedurende een bepaalde periode blijven ondersteunen. Indien blijkt dat er schulden zijn, maar deze zijn te overzien, dan zal de budgetcoach je begeleiden bij het treffen van betalingsregelingen met de schuldeisers. Op het moment dat de schulden te groot zijn, en er geen of nauwelijks mogelijkheden zijn om dit af te lossen, dan zal de budgetcoach je doorverwijzen naar de schuldsanering.

Wat houdt schuldsanering in?

Op het moment dat blijkt dat je niet in staat bent om de ontstane schulden af te lossen, dan kan je rechtbank je persoonlijke faillissement uitspreken, waarna je onder de wet schuldsanering natuurlijke personen valt. Hierbij krijg je een bewindvoerder toegewezen, die erop toe moet zien dat je je verplichtingen nakomt. De rechter stelt een vrij te laten bedrag vast, dat je zelf kunt besteden om van de leven. Alles boven dit vrije bedrag wordt op een boedelrekening gestort. Als je je 3 jaar lang netjes aan je verplichtingen hebt gehouden wordt het saldo van de boedelrekening over je schuldeisers verdeeld en kun je weer met een schone lei beginnen.

Wie kan gebruik maken van een budgetcoach en waarom?

In principe is het voor iedereen in Nederland mogelijk om gebruik te maken van een budgetcoach. Zowel jongeren als volwassenen, en mensen die anderzijds beperkt zijn, waardoor zij misschien levenslang een budgetcoach nodig zullen hebben. Vaak wordt een budgetcoach ingeschakeld op het moment dat mensen het overzicht over hun financiën kwijt zijn, doordat er meer kosten dan inkomsten zijn. Zodra er financiële problemen ontstaan, begint de chaos. Door selectief rekeningen te betalen, beginnen er langzaam achterstanden en schulden te ontstaan. Hoe groter de chaos, des te kleiner de kans dat mensen hier nog uitkomen. Door niet te lang te wachten met het inschakelen van een budgetcoach kun je grote financiële problemen voorkomen.

Heb je een opleiding nodig om budgetcoach te worden?

Om erkend budgetcoach te worden en je aan te sluiten bij de Nederlandse Vereniging van Bugetcoaches en Schuldhulpverleners heb je inderdaad een opleiding nodig. De opleiding tot budgetcoach is een HBO opleiding en duurt ongeveer 1 jaar. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen wat jouw rol en het doel van je begeleiding is, maar je leert ook diverse coachingstechnieken, je professioneel op te stellen en een stukje psychosociale hulpverlening. Het goed om kunnen gaan met cijfertjes en geld en het beschikken over goede communicatieve vaardigheden is dus niet genoeg om als budgetcoach aan de slag te kunnen.

Hoe vind je hulp?

Indien je van mening bent dat het je, met een paar goede tips, zelf gaat lukken om alles weer op de rails te krijgen, dan kan ik je de thebudgetlife.nl van harte aanbevelen. Op deze site legt Nicole je uit hoe je, ondanks dat het moeilijk kan zijn als inkomsten en uitgaven nagenoeg aan elkaar gelijk zijn, toch overzicht in je financiën kan houden. Ze geeft je verschillende tips over hoe je dit het best kan doen en waar je rekening mee moet houden. Daarnaast worden er diverse onderwerpen, zoals bespaartips en financiën, maar ook verzekeringen besproken. Een hele nuttige website, indien je er zelf voor wil gaan. Via de site van huishoudenoporde.nl is het mogelijk om een videocursus te volgen, waarin je heel duidelijk wordt uitgelegd hoe je het ordenen van je financiën het beste aan kan pakken. Daarnaast is het niet alleen mogelijk om ook persoonlijke hulp van een budgetcoach te krijgen, maar ook bij het opruimen van je huis. Als je omgeving opgeruimd is, is het voor je hoofd vaak ook makkelijker om alles weer op orde te krijgen. Een topwebsite voor een compleet programma.

Hoe vind je een goede zelfstandige budgetcoach?

Voor het vinden van een goede budgetcoach is het niet alleen van belang dat iemand de capaciteiten heeft, maar ook dat je je op je gemak voelt.Mocht bijvoorbeeld blijken dat de financiële problemen ook van invloed zijn op het gezin, dan is MarionLauwers iemand om aan te bevelen. Op haar website marionlauwers.nl kun je lezen dat zijjarenlange ervaring heeft in de pedagogiek, waardoor zij niet alleen in staat is om je te helpen bij het ordenen van je inkomsten en uitgaven, maar ook bij het begeleiden van de gezinssituatie. Zo ook bij Suzanne van Weerd. Op suzannevanweerd.nl lees je dat ze je bij maar liefst 3 verschillende problemen van dienst kan zijn, die op de één of andere manier allemaal met elkaar samenhangen. Ze kan je helpen met het opruimen van je huis. Zo kun je misschien ook nog wat extra inkomsten genereren door spulletjes te verkopen. Daarnaast kan ze je financieel begeleiden en tenslotte kan ze je ook nog door een eventuele burn-out en stress helpen. Afhankelijk van de ernst van je situatie kun je je leven binnen enkele weken tot maanden weer een stuk beter op de rit hebben.

Op zoek naar een budgetcoach voor iemand anders?

Indien je als organisatie op zoek bent naar een budgetcoach, dan kun je het beste terecht op de site van bastiaansbudget. Bij bastiaansbudget.nl kun je terecht als je werkzaam bent bij een woningcorporatie, gemeente, werkgever of school en iemand in je omgeving kent die gebaat zou zijn bij de inzet van een budgetcoach. Bianca Bastiaans heeft ruimschoots ervaring opgedaan in diverse situaties en is vooral werkzaam in Noord- en Zuid-Holland. Ook is zij in de avond beschikbaar voor mensen die overdag werken. Ook via de site van budgetcoach.nl kun je hulp bieden aan mensen die dringend een coach nodig hebben. Zo kunnen zij de werknemers helpen om alles weer op orde te krijgen om te voorkomen dat een loonbeslag noodzakelijk is, maar ze zijn ook in staat om de werkgever te helpen indien er loonbeslag gelegd is. Door te voorkomen dat je werknemer verder in de problemen komt, voorkom je dat hij door alle problemen straks ook nog zijn baan verliest.

Gebruikte bronnen voor ons budgetcoach onderzoek

Voor dit budgetcoach onderzoek hebben we de volgende bronnen gebruikt:

Budgetcoach via een stichting of bureau?

Mocht je liever niet bij een zelfstandige budgetcoach aan willen kloppen voor hulp, dan zijn er door het hele land verschillende grotere organisaties waar je terecht kunt. Mocht je in Amsterdam-Zuid wonen, dan kun je hiervoor bijvoorbeeld terecht bij puurzuid.nl. Puurzuid.nl levert een totaalpakket aan maatschappelijke hulpverlening, waardoor je niet alleen voor financieel advies bij ze terecht kan, maar ook als je juridische bijstand of mantelzorg nodig hebt. Zij helpen in persoonlijke situaties, maar er zijn ook inloopuren waar je met je vraag terecht kunt. Ook op de site van bsrveldhoven.nl kun je niet alleen voor hulp bij financiële problemen terecht. Zij kunnen je ook van dienst zijn bij het invullen van je belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, bij het beëindigen van je arbeidsovereenkomst of ontslag en bij overige juridische vragen. Het prettige van deze sites is dat ze je een compleet pakket kunnen bieden, dus zeker indien jouw situatie iets complexer is kan ik deze sites echt aanraden.

YouTube video met uitleg over dit vak

Aan de hand van dit filmpje kan je alvast een voorproefje krijgen van wat een budgetcoach voor je kan doen. Behalve de tips worden deze zaken volledig uitgewerkt in een daadwerkelijk traject. Bekijk hier het filmpje:

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Jouw Budgetcoach vervolgstap

In dit stuk hebben we, zoals beloofd, onze topkeuzes voor budgetcoaches onthuld die wij met vertrouwen aanbevelen. Elke genoemde budgetcoach staat klaar om jouw financiële vragen te beantwoorden, snelle oplossingen te bieden en jouw financiële gezondheid te herstellen of te verbeteren. We hebben uitgelegd waar je op moet letten bij het kiezen van een budgetcoach en wij de beste coaches vinden. Dus, waarom nog wachten? De stap naar financiële helderheid en zekerheid ligt binnen jouw bereik. Kies vandaag nog jouw budgetcoach.