We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

De top 10 met de beste bureaustoelen

Een goede bureaustoel kopen lijkt heel makkelijk, maar stiekem komt er meer bij kijken dan je van te voren zou denken. Je merkt het al snel wanneer je de verkeerde stoel hebt gekocht. Je krijgt last van je rug of je voelt veel meer spanning in je schouders. Bij anderen treedt er een bepaalde gevoelloosheid in de benen op. Het zijn allemaal tekenen dat er iets in de bureaustoel niet goed afgesteld is op jouw lichaam. En dus moet je aanpassingen doen of een nieuwe kopen.

Zoeken naar de perfecte bureaustoel

Vroeger had je niet zoveel keuze als nu wanneer het gaat om bureaustoelen. De modellen leken allemaal op elkaar en de verschillen zaten vooral in het feit of je een stoel met of zonder armleuningen wilde en welke kleur je voorkeur had. Alle stoelen hadden een zitvlak en rugleuning, de meesten hadden wieltjes eronder en de hoogte van het zitgedeelte kon je hoger of lager stellen. Nu zijn er zoveel mogelijkheden en modellen, dat het even snuffelen is naar de ideale bureaustoel.

Snel overzicht: Deze bureaustoelen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor bewegingsvrijheidWobblez Wiebelkruk: We vinden dit een unieke keuze voor diegenen die bewegingsvrijheid waarderen tijdens het zitten. Door het unieke ontwerp wiebelt de stoel mee met jouw bewegingen, wat kan bijdragen aan de versterking van buik- en rugspieren. Het is ook het meest betaalbare model op onze lijst. >> Check laagste prijs
Beste met hoofdsteunEssential Goods ergonomische bureaustoel: We waarderen deze stoel vooral vanwege de verstelbare hoofdsteun en de ademende mesh rugleuning. Vooral voor degenen die snel zweten, biedt deze stoel comfort door zijn ventilerende eigenschappen. >> Check laagste prijs
Beste gaming combinatieGame Hero Winner X1 Gaming Stoel: Deze stoel combineren we zowel als een solide gamingstoel als een comfortabele bureaustoel. We zijn onder de indruk van de extra kussens die aangepast kunnen worden voor optimale ondersteuning. Echter, het gebrek aan ademende stof kan voor sommigen een minpunt zijn. >> Check laagste prijs

Onze #1 keuze: dit is de beste bureaustoel

De bureaustoel die het beste scoort, zou je waarschijnlijk zelf niet als eerste kiezen vanwege zijn uitstraling. De Ella bureaustoel ziet er anders uit en als je hem ziet, weet je misschien niet eens hoe je erop plaats moet nemen. Toch schijnt dit volgens onderzoeken een van de beste bureaustoelen te zijn als het om ergonomie gaat. Mensen die veel zittend werk doen, hebben profijt van deze stoel omdat hij je in een goede en actieve zithouding ‘dwingt’.

Waarom reviewen wij bureaustoelen?

Wij weten hoe belangrijk de werkplek is en daarbij maakt het niet uit of het om de werkplek op kantoor of de werkplek thuis gaat. Elk uur dat je zit, is je lichaam niet flexibel en dat kan bij vele uren achter elkaar blijven zitten gaan irriteren. Zelfs als je aan de keukentafel wat werk wilt doen of je kinderen met hun huiswerk op weg wilt helpen, zou je op een degelijke stoel moeten gaan zitten. Kinderen kunnen moeilijk stil zitten en bewegen daarom genoeg, maar jij hebt ondersteuning nodig.

Waarom niet zomaar een bureaustoel kopen?

Voor je het weet staat je hele huis vol met krukjes of goedkopere bureaustoelen waarvan je toch hebt beslist dat je er niet lekker op zit. Het is heel verleidelijk om geen dure bureaustoel te kopen, maar dan blijkt al snel dat er bij duurdere modellen veel meer aandacht besteed is aan de bouw van zo’n bureaustoel en de materialen die ervoor gebruikt worden. Kun je bijvoorbeeld de armsteunen naar voren, achteren, naar links en naar rechts bewegen? Het helpt allemaal bij je zithouding.

Zolang je erop kunt zitten, is elke stoel toch goed?

Dit is dus precies waar we al eerder op doelden: dat iets een zitvlak heeft, wil niet automatisch zeggen dat het een goede bureaustoel is. Je moet namelijk ook naar de mens zelf kijken. Kinderen die zich moeilijk op school kunnen concentreren op de les vanwege het wiebelen op de stoel, worden als proef op een zitbal gezet. Vaak blijkt dat de beweeglijkheid van de bal er juist voor zorgt dat het kind rustiger wordt en zich ineens wel kan concentreren. De eigenschappen van de persoon zijn bepalend.

Wat beloven producenten van bureaustoelen?

Hier kom je natuurlijk op een belangrijk punt aan, want met wat voor producent heb je te maken en wat is zijn hoofddoel? Er zijn merken die zich gespecialiseerd hebben in kantoormeubilair. Bij hen weet je zeker dat de stoelen kwalitatief goed zijn. De constructie van de bureaustoel en de afwerking zijn altijd in orde en mocht het toch een keer gebeuren dat er iets niet klopt, dan is de after sales service goed. Deze merken zijn daarom in de grootste kantoorpanden in het land te vinden.

De criteria waar we bureaustoelen op waarderen

In ons onderzoek naar de beste bureaustoelen hebben we gekeken naar de belangrijkste aspecten die een bureaustoel geschikt maken voor regelmatig gebruik. Het gaat om de volgende elementen:

 • Soort bureaustoel – waaronder een gewone bureaustoel, kruk of kniestoel
 • Materiaal – is de constructie van metaal of hout en is er bij de stof gebruik gemaakt van een ademend mesh of dichte stof?
 • Welke onderdelen kunnen ingesteld worden naar persoonlijke voorkeur? (armleuning, hoogte en hoek rugleuning, stand van hoofdsteun, hoogte en hoek van zitvlak)
 • Prijs

Hoe we bureaustoelen getest hebben: onze bevindingen

Voor deze test hebben we geen 50 bureaustoelen besteld om uiteindelijk tot een top 10 te komen. We zijn met ons testteam naar een grote partij voor kantoormeubilair geweest die niet alleen de gangbare modellen bureaustoelen in het assortiment had, maar ook innovatieve bureaustoelen in de showroom tentoonstelde. Aangezien ons team uit heel verschillende mensen (lees: lengte, gewicht en andere persoonlijke kenmerken) bestaat, was de zittest een groot succes en heel leerzaam.

De top 10 met beste bureaustoelen

1. De bureaustoel van 706 Seating Group (Dr. Freddy Zitexpert)

beste bureaustoel getest

Dit was onze beste keuze uit de test. Zoals je op de foto hierboven kunt zien, kwam zitexpert Dr. Freddy de stoel op maat instellen in mijn thuiskantoor. Al onze rugproblemen waren verdwenen omdat ons lijf volledig ontlast werd door deze stoel. Bovendien kregen we uitstekende service op onze werkplek.

Pluspunten:

 • Puur maatwerk door de vele instellingen.
 • Makkelijk schoon te houden.
 • Uitstekende service van Zitexpert Dr. Freddy.
 • Goede prijs voor de kwaliteit stoel die je krijgt.

Minpunten:

 • Beginnende ondernemers zullen niet zo snel 997,- euro hebben om in zo’n stoel te investeren.

Je kunt contact opnemen via Instagram >>

2. Ella kniestoel – ergonomische kruk – hout met donkerblauw

Deze wat apart uitziende stoel werkt gericht aan een actieve zithouding.

Pluspunten:

 • De kniestoel is niet statisch, waardoor je lichaam ook niet constant in dezelfde houding blijft.
 • De stoel is kleiner dan de traditionele bureaustoelen, waardoor het kantoor er opgeruimder uitziet. Je kunt de stoelen ook makkelijk opbergen.
 • Thuis is het handig dat de kniestoel over het bureaublad gehangen kan worden en dat maakt het schoonhouden van je werkplek makkelijker tijdens het stofzuigen.

Minpunten:

 • Dit is zeker geen bureaustoel voor zomaar iedereen en wij zouden dan ook niet adviseren om deze zonder er een keer een tijdje op gezeten te hebben te kopen.

3. Stane – ergonomische bureaustoel – zwart

Deze robuuste bureaustoel heeft een zachte en comfortabele zit door de padding.

Pluspunten:

 • De rugleuning is op verschillende graden in te stellen, waardoor je een meer actieve houding of een wat meer ontspannen houding aan kunt nemen.
 • De rugleuning volgt de lijn van een normale rug, waardoor mensen met rugklachten in deze stoel vaak beter zitten dan in andere bureaustoelen.

Minpunten:

 • Dit is een van de duurdere en zwaardere bureaustoelen in dit overzicht.

4. Wobblez – ergonomische kruk – zwart

De naam Wobblez zegt genoeg, want deze kruk rust op een enkel punt, waardoor hij mee kan wiebelen met de beweging van jouw lichaam.

Pluspunten:

 • De hoogte van de kruk kan ingesteld worden tussen de 43 en 63 centimeter, waardoor hij voor iemand van normale lengte geschikt is.
 • Net als bij de nummer 1 in deze top tien is er geen ondersteuning voor de rug. Iemand zonder rugklachten traint met dit soort bureaustoelen de buik- en rugspieren regelmatig, waardoor problemen ook voorkomen kunnen worden.
 • Het is de goedkoopste bureaustoel in deze lijst.

Minpunten:

 • Iemand die wel al rugklachten heeft, moet eerst zien uit te vinden of de klachten met kniestoelen of krukken niet verergeren door het gebrek aan ondersteuning. Dit soort stoelen is dus zeker niet voor iedereen geschikt.

5. Essential Goods – ergonomische bureaustoel met mesh ruggedeelte en hoofdsteun – zwart

De extra hoofdsteun boven aan het rugdeel zorgt voor een fijne ondersteuning van het hoofd.

Pluspunten:

 • De hoofdsteun kan ook aangepast worden aan jouw hoofd. Het is dus geen standaardsteun.
 • Door het mesh materiaal in de rugleuning is deze bureaustoel zeer geschikt voor mensen die sneller zweten. Het vocht kan via de achterzijde afgevoerd worden en de stoel gaat niet plakken.

Minpunten:

 • Het zitgedeelte is niet van mesh en hierdoor mis je de ademende stof van de rugleuning.
 • Bij een kantoor met flexibele werkplekken kunnen in het zitgedeelte bij een te dichte stof geuren blijven hangen.

6. Game Hero – gaming stoel met hoofdkussen – zwart met rood

De Game Hero is geschikt voor mensen die een fijne bureaustoel en game stoel in één willen.

Pluspunten:

 • De bureaustoel is zeer stevig en heeft extra ondersteuning bij het zitvlak en in de rug.
 • De extra kussens zijn in hoogte aan te passen, waardoor je ze daar kunt plaatsen waar je iets meer steun wilt hebben.

Minpunten:

 • Deze stoel heeft geen enkel deel met ademende stof, waardoor de stoel bij inspanning snel kan gaan zweten.

7. Ergolution – zadelkruk met rugleuning – zwart

De bureaustoel van Ergolution zit tussen een kruk en gewone bureaustoel in voor wat betreft het ontwerp.

Pluspunten:

 • Het zitvlak is voorgevormd, waardoor mensen met bekkenproblemen niet te vlak zitten, maar het zitgedeelte juist de natuurlijke vorm van het lichaam volgt.
 • Er zit een kleinere rugleuning aan deze stoel, waardoor je wel steun hebt, maar niet te lui wordt met je zithouding.

Minpunten:

 • Wanneer je deze bureaustoel met anderen in de showroom vergelijkt, zit deze wel een stuk harder. Dat moet je dan fijn vinden.

8. VillaMeubels – bureaustoel met mesh zit- en ruggedeelte – zwart

Dit is een degelijke bureaustoel en voor alle delen die in aanraking komen met het lichaam (behalve de armen) is mesh gebruikt.

Pluspunten:

 • Mensen die het snel warm hebben, zullen deze stoel goed kunnen waarderen vanwege de ademende werking van de stof.
 • Het grote voordeel van deze stoel vinden wij echter dat de armleuningen weggeklapt kunnen worden en dat kan bij maar weinig andere bureaustoelen.

Minpunten:

 • Deze stoel moet je uitproberen als je wat langer bent, want niet iedereen van het testteam vindt hem lekker zitten.

9. LifeGoods – bureaustoel met mesh ruggedeelte en hoofdsteun – zwart

Dit is een normale bureaustoel zoals je die op de meeste plekken zult aantreffen.

Pluspunten:

 • Het rugdeel is van mesh gemaakt.
 • De hoofdsteun biedt extra ondersteuning.

Minpunten:

 • Ook bij deze bureaustoel merken we dat de zitting wat hard is vergeleken met de andere stoelen waar we in hebben gezeten om ze te testen.

10. Bens – bureaustoel met lendensteun en kantelmechanisme – zwart

Deze stoel heeft geen hoofdsteun, maar wij vinden hem wel prettig zitten.

Pluspunten:

 • Doordat de armsteunen wijder geschoven kunnen worden, is deze bureaustoel ook geschikt voor mensen met een grotere omvang.
 • In de rug kan ook een en ander naar jouw persoonlijke wensen ingesteld worden, zodat het ruggedeelte aangepast wordt aan jouw lichaam.

Minpunten:

 • De stoel wordt vooral goed gevonden voor kleinere mensen in verband met de maximale hoogte van het zitvlak en de lengte van de benen.
 • Dit is een van de duurdere modellen in deze top 10 en daar hadden we toch iets meer van verwacht.

Bonus-tip: Ergotech – bureaustoel met mesh ruggedeelte en mesh hoofdsteun – zwart

Deze bureaustoel volgt de natuurlijke vorm van je rug waardoor klachten minder snel optreden.

Pluspunten:

 • Veel mensen vergeten de ondersteuning van de nek bij veel computerwerk en dat is bij deze stoel wel geregeld. Je kunt de neksteun aanpassen.
 • Bij concentratie zet je de stoel rechtop en bij andere werkzaamheden kun je de rugleuning een aantal graden kantelen voor een meer ontspannen zit.

Minpunten:

 • Het is een van de duurdere bureaustoelen, maar de kwaliteit blijkt wel goed te zijn en dus vinden wij dat je over de prijs eigenlijk niks verkeerds kunt zeggen. Soms kun je beter meteen een goede stoel kopen die iets duurder is, dan goedkopere stoelen kopen die telkens niet blijken te voldoen.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste bureaustoelen?

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. Vandaar dat je goed materiaal moet hebben, zoals een kwalitatieve bureaustoel, om effectief te kunnen werken. Het is moeilijk om een gezonde levensstijl te behouden als je veel thuis werkt. Met deze tips kun je toch lekker fit en gezond blijven. Zo kun je in huis veel vaker en meer bewegen dan je denkt. Dit kan door zoveel mogelijk gebruik te maken van je trap. Ook belangrijk om fit en gezond te blijven is goed slapen. Slaap niet meer of minder dan nodig is. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer acht uur aan slaap nodig. https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/thuis-fit-blijven?icmp=thuiswerken_gezondblijven_thuisfitblijven

Dit zegt Radar over de ondersteuning bij het inrichten van thuiswerkplekken

Radar belicht de variërende mate van ondersteuning die werknemers van hun werkgevers ontvangen bij het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek. Uit een poll blijkt dat de bijdragen uiteenlopen van financiële vergoedingen (variërend van 250 tot 750 euro, soms eenmalig of jaarlijks) tot het verstrekken van kantoorbenodigdheden zoals bureaustoelen, tweede schermen, of ergonomische muizen. Sommige werknemers kregen de mogelijkheid om kantoorapparatuur mee naar huis te nemen of te huren. De ARBO-wetgeving stelt dat werkgevers een zorgplicht hebben om een gezonde werkplek te garanderen, ook thuis. Lees het volledige artikel van Radar.

Beste uit de test volgens Kieskeurig

Bens komt bij Kieskeurig.nl ook als zeer goede bureaustoel uit de test. Verder hebben ze nog de bekende merken kantoormeubilair, zoals Ahrend en Gispen. Met die merken kun je eigenlijk nooit de fout ingaan, al moet je natuurlijk altijd even proef kunnen zitten om te kijken of je de bureaustoel zo kunt instellen dat hij perfect voor jouw lichaam is.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Kortom

Of het nou om een matras, fiets of bureaustoel gaat, hij moet prettig voor jou zijn om te gebruiken. Een matras moet lekker liggen, een fiets moet fijn trappen en een bureaustoel moet goed zitten. In alle gevallen kan je lichaam er last van gaan krijgen als je het verkeerde model koopt. Wij zouden daarom altijd aanraden een proefsessie te houden als dat mogelijk is.