De allerbeste christelijke datingsites

Ben jij een christen en wat huiverig om een datingsite uit te proberen omdat je gelooft dat het publiek niet bij je zal passen? Geen zorgen: je kunt altijd kiezen voor een christelijke datingsites – dit zijn datingsites waar je uitsluitend andere christenen tegenkomt. Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Dan geven je ook tips voor meer algemene datingsites waar je ook als christen terechtkunt voor het vinden van een duurzame relatie. De mogelijkheden zijn groot.

De beste christelijke datingsites: onze uitvoerige research

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste Nederlandse datingsites, plus buitenlandse christelijke datingsites die je ook in Nederland kunt gebruiken. Reviewen zit in ons bloed: dat doen we met veel liefde en passie. We reviewen niet alleen christelijke datingsites, maar ook datingsites in het algemeen. Zo hebben we een goed algemeen beeld van waaraan datingsites moeten voldoen, ook op technisch, financieel en matchmaking vlak.

Roots is volgens ons de beste christelijke datingsite

Wat ons betreft is Roots de beste christelijke datingsite die je in Nederland zult vinden. Dat heeft er onder andere mee te maken dat je als full member een bescheiden bedrag per maand betaalt om met anderen in contact te komen. Je kunt eerst kiezen voor een handig proeflidmaatschap. Roots is zowel als website en als app te gebruiken. De community is klein, hecht en gezellig, met zo’n 3.500 actieve leden. Roots lijkt in veel opzichten op de populaire app Tinder, met als belangrijkste verschil dat de nadruk hier veel meer ligt op een volledig profiel. “Vleeskeuring” (oordelen op basis van profielfoto) zoals bij Tinder zit er bij Roots niet bij.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Roots

Onze geschiktheid als datingsite reviewers

Wij hebben door de jaren heen van flink wat datingsites gebruik gemaakt en hebben er nog meer gereviewd. Bijna elke datingsite die in Nederland te vinden is, hebben we van boven tot onder doorspit. Met andere woorden: wij kennen de werking van een datingsite van binnen en van buiten. Dat geldt ook voor datingapps. We weten precies wat werkt en wat niet werkt.

Nederlands datingaanbod: kritisch blijven is een must

Het Nederlands aanbod datingsites is groot. Dat geldt ook voor het aanbod christelijke sites in Nederland. De competitie is groot, omdat er zoveel vraag is naar datingsites. Sommige aanbieders denken misschien makkelijk geld te verdienen aan hun leden en leveren niet de allerhoogste kwaliteit, terwijl er natuurlijk ook (christelijke) datingsites zijn van heel hoge kwaliteit.

Waar draait het om bij christelijke datingsites?

In principe zitten christelijke datingsites precies hetzelfde in elkaar als niet-christelijke sites of apps. Het grootste verschil zit hem natuurlijk in het spirituele element. De aansluiting moet niet alleen of fysiek en mentaal vlak bestaan, maar ook op spiritueel niveau worden erkend. Het geloof is immers voor elke christen een belangrijke hoeksteen van het leven.

Huidige populariteit van christelijk daten

Dat christelijke datingsites vandaag de dag zo populair zijn, heeft ook te maken met de populariteit van datingsites in het algemeen. De wereld om ons heen is steeds meer aan het moderniseren en digitaliseren – bijna alles verloopt via het internet. Het internet is dé manier om met vreemden in contact te komen en biedt ook voor christelijke vrijgezellen voordelen:

 • Gelijkgestemde singles vinden doe je natuurlijk op christelijke datingsites – de singles hier delen (grotendeels) dezelfde levensovertuigingen en volgen stuk voor stuk het woord van God

 • Het fijne van christelijke datingsites is dat de leden bijna per definitie op zoek zijn naar lange termijnverplichtingen en anders zullen ze aangeven dat het hen om vriendschappen te doen is. Met andere woorden: voor “vleeskeuring” hoef je niet bang te zijn

 • Christelijke datingsites zijn leidend en principieel – ze baseren zich op de leer van christus

 • Christelijke daters zullen een zuiver geweten hebben over waar ze mee bezig zijn. Het geloof gebiedt hen open en eerlijk te zijn en hun ware intenties niet te verhullen voor gesprekspartners.

Aanvankelijke scepsis en datingsites

Bekende “valkuilen” van datingsites zijn dat je nogal eens te maken krijgt met nepprofielen en dat je niemand kunt vinden die echt bij je aansluit (of die personen reageren niet op je berichten). Online daten kan ook heel stroef gaan: er gaan verschillende mailtjes over en weer voor je eindelijk met elkaar op date gaat en soms houdt iemand zonder reden op met antwoorden. Chatberichten sturen is natuurlijk niet hetzelfde als iemand in het echt ontmoeten.

Je geluk beproeven op datingsite of app: dat doe je zo

Wil je zoveel mogelijk halen uit je datingapp of -site ervaring? Doe dat het volgende:

 • Kies accountfoto’s zorgvuldig uit

Je foto’s bepalen de eerste indruk die iemand van je heeft. Meestal bepaalt een foto of je wel of niet wordt geliket. Het gaat daarbij niet alleen of je wel of niet aantrekkelijk bent, maar ook om de indruk van je persoonlijkheid die je foto’s achterlaten. Je kunt beter kiezen voor foto’s waarop je lacht dan voor foto’s waarop je nors en serieus kijkt. Breng je hele gezicht in beeld, draag geen zonnebril, maar focus ook niet uitsluitend op je gezicht of je lichaam.

 • Een duidelijke profieltekst maken

Wees meteen duidelijk over wie je bent en wat je zoekt op je profieltekst. Beperk jezelf niet tot een levensmotto, persoonlijke informatie, maar laat ook zien wat je hobby’s en ambities zijn. Wees positief over jezelf en over anderen, maar hou het wel realistisch: opscheppen is zinloos.

 • Respectvol omgaan met anderen

Je weet wat ze zeggen: eerlijkheid duurt het langst. Benader de ander daarom met respect en heb geduld. Onthoud dat je in chat geen lichaamstaal hebt om op terug te vallen. Je opmerking kan daarom heel anders worden opgevat dan je het misschien hebt bedoeld.

Kun je de beloften van datingsites vertrouwen?

Datingsites, ook christelijke datingsites, zullen je graag beloven dat je ideale partner ook in hun klantbestand zit. Maar is dat wel zo? Datingsites weten op voorhand niet wie bij jou past. Ook kan het zijn dat je potentiële matches krijgt voorgeschoteld waarvan je helemaal niet denkt dat ze écht bij je passen. Onthoud dat lid zijn van een datingsite geen garantie is op succes. Er zijn ook meer dan genoeg leden die op de datingsite nooit hun ideale partner tegenkomen.

Onze criteria bij het testen van christelijke datingsites

Onze criteria voor het beoordelen van een christelijke datingsite verschillen niet zoveel van de criteria die we voor andere datingsites gebruiken. Bij de beoordeling kijken we onder meer naar:

 • Prijzen

Veel datingsites bieden ook een gratis proeflidmaatschap aan, maar hier kun je niet zo heel veel mee. De kans dat je met een proeflidmaatschap de liefde van je leven tegenkomt, is minimaal. Het proeflidmaatschap is meer bedoeld om je vertrouwd te maken met de website. Voor een premium lidmaatschap moet je bijna altijd betalen, maar de prijs voor lidmaatschap kan per datingsite sterk verschillen. Een jaarabonnement is meestal het voordeligst.

 • Privacy

Privacy is nogal eens een probleem op datingsites, ook op christelijke datingsites. De sites of apps gaan bijvoorbeeld niet zorgvuldig om met je privégegevens, zoals telefoonnummer of e-mailadres, of je foto’s worden ingezet voor promotie van de site zonder dat je hiervoor toestemming hebt gegeven. Weten hoe betrouwbaar een datingsite echt is? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de onderzoeken die de Consumentenbond heeft uitgevoerd.

 • Veilig Daten keurmerk

Zeker weten dat je op een website geen nepprofielen tegenkomt? De Consumentenbond heeft het Veilig Daten Keurmerk voor dit doeleinde uitgegeven. Heeft een datingsite dit label? Dan weet je dat alle profielen uitgebreid op echtheid zijn gecontroleerd. Profielen van oplichters worden zo snel mogelijk verwijderd en ook gebruikt de site zelf geen profielen als ‘lokkertje’.

 • Groot ledenaanbod

Hoe meer leden een datingsite of -app heeft – hoe groter de vijver om in te vissen, – hoe groter de kans dat je iemand tegenkomt die echt bij je past. Het klinkt misschien wat oneerbiedig, maar van de uitdrukking “niet wedden op één paard” heb je vast weleens gehoord.

 • Uitgebreide profielopties

De beste (christelijke) datingsites zijn sites waarmee je flink wat richtingen op kunt. Je kunt foto’s uploaden op je profiel, evenals een profieltekst schrijven, maar ook aanvullende info geven.

 • Uitgebreide matchingsopties

Bij een datingsite is het ook belangrijk dat je niet zelf teveel hoeft te scrollen om matches te vinden die bij jou aansluiten, maar dat de datingsite deze zelf al aan je voorstelt. Dat gebeurt onder meer op basis van vragenlijsten en uitgebreide persoonlijkheidsonderzoeken die je invult.

Onze onderzoekdata en christelijke datingssites

Wij beoordelen de kwaliteit van (christelijke) datingsites op basis van deze criteria:

 • De prijzen van abonnementen

 • Het gebruiksgemak van de website

 • De kwaliteit van de helpdesk bij vragen en problemen

 • De hoeveelheid actieve leden op de datingsite

 • De hoeveelheid en kwaliteit van matches die je krijgt

 • De extra’s, zoals georganiseerde evenementen om aan deel te nemen

 • De mate waarin je privacy beschermd wordt.

De tien beste christelijke datingsites gerangschikt

Hieronder vind je een rangschikking van wat ons betreft de beste christelijke datingsites in Nederland zijn. In deze lijst vind je datingsites en apps die specifiek voor christenen bedoeld zijn, maar ook meer algemene datingsites waar het verder als christen prima vertoeven is.

Christelijke datingsite 1: Rootsdating is heel toegankelijk

De meest geschikte datingapp voor christenen is in onze beleving Rootsdating.

 • De datingsite is fris, visueel ingesteld en zit overzichtelijk in elkaar.
 • Rootsdating is de christelijke versie van Pepper en werkt volgens dezelfde wijze – een profiel wordt opgesteld en vormgegeven aan de hand van foto’s, afbeeldingen en video
 • In tegenstelling tot bij Pepper vind je bij Rootsdating alleen christelijke matches
 • Aanmelden geschiedt gratis
 • Alle nieuw ingeschreven profielen worden met de hand gecontroleerd
 • Een nieuw profiel aanmelden kost je slechts enkele minuten
 • Aan de hand van een aantal bijzondere vragen kun je je profiel personaliseren: je kiest zelf welke vragen het beste bij je aansluit en of en hoe je hier antwoord op geeft
 • Aan de hand van de persoonlijkheidstesten wordt het makkelijker matches op maat te maken.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Roots

Christelijke datingsite 2: Opzoeknaarjou.nl is het meest veelzijdig

We hebben het al verklapt: wat ons betreft is Opzoeknaarjou.nl het meest veelzijdig. Waar dat in zit?

 • Opzoeknaarjou.nl is als app én als website te gebruiken. Kortom: geschikt voor elk apparaat.

 • Begin met een gratis proeflidmaatschap

 • Als full (betaald) member betaal je slechts 6,58 euro in de maand

 • Opzoeknaarjou.nl is kleinschalig en vrijblijvend – een site voor gezellige contacten

 • Het nadeel van die kleinschaligheid is wel dat het aantal actieve leden (zo’n 3.500-4.000) beperkt is.

Christelijke datingapp 3: OHallo is gemakkelijk op de telefoon te gebruiken

OHallo is een zeer degelijke christelijke datingapp. OHallo is een echte datingsapp en geen datingssite.

 • De app bestaat pas sinds 2017 en is een christelijke datingapp in opkomst die steeds populairder wordt. Zo waren er na een jaar online al ruim 2.400 actieve leden in Nederland.
 • Gebruikers hebben gedetailleerde en volledige profielen

 • De app wordt wekelijks onderhouden en regelmatig verbeterd voor optimaal gebruiksgemak

 • Je kunt OHallo gratis gebruiken

 • Voor extra functies kies je voor OHallo Plus, dat 34,95 euro kost voor drie maanden, of 14,95 per losse maand. Hiermee is OHallo wel iets duurder dan de gemiddelde app.

Christelijke datingapp 3: met ChristianCupid kun je wereldwijd matches vinden

Ken jij ChristianCupid al? Deze datingsite is niet Nederlands van oorsprong, maar ook in ons land te gebruiken om lokaal christelijke partners of juist nieuwe vrienden te vinden.

 • Op ChristianCupid kun je terecht voor vrijgezelle christenen in jouw buurt, maar ook om internationaal contacten op te doen

 • Je gaat naar ChristianCupid voor vriendschappen, liefde en lange termijnrelaties

 • ChristianCupid maakt onderdeel uit van het gerenommeerde netwerk Cupid Media. Cupid Media beheert wereldwijd meer dan 30 niche datingsites van hoge kwaliteit

 • De ChristianCupid app is ook gratis te downloaden.

Christelijke datingsite 4: Ichthusdate.nl heeft een knusse, kleinschalige opzet

Ichthusdate.nl is waarschijnlijk niet een datingsite waar je al eens eerder van hebt gehoord. Ichthusdate is namelijk erg kleinschalig. Nu hoeft dat natuurlijk helemaal geen probleem te zijn.

 • Ichthusdate is een knus, fris en modern interactief christelijk netwerk

 • Leden kunnen op ongedwongen wijze contact met elkaar opnemen

 • Je kunt je profiel uitgebreid bewerken

 • Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met leden: persoonlijke berichten sturen, iemand toevoegen aan je vriendenlijst, een knipoog sturen of iets in iemands persoonlijke gastenboek schrijven

 • Bij Ichthusdate krijg je de eerste 14 dagen nu gratis.

Christelijke datingsite 5: laat wegen kruisen op Crosspoint.nl

Om met de deur in huis te vallen: Crosspoint is één van de grootste christelijke datingsites van het land. Ook bestaat Crosspoint al langere tijd en biedt genoeg mogelijkheden tot christelijk daten.

 • Voor Crosspoint betaal je 7,50 euro in de maand – een gemiddeld tarief

 • Leden van alle christelijke stromingen zijn op Crosspoint welkom

 • Je begint met een proefabonnement

 • Crosspoint heeft een relatief groot ledenaanbod

 • Een nadeel is dat de website soms wat onoverzichtelijk is.

Christelijke datingapp 6: ook op Christianmatch is iedereen welkom

ChristianMatch zorgt voor matches tussen christenen. Dat kunnen romantische matches zijn, maar ook vriendschappen. Elke christen is in staat op ChristianMatch zijn eigen plekje te vinden.

 • Maak gebruik van een gratis proefperiode

 • ChristianMatch is geschikt voor flirten, praten en zelfs voor discussiëren

 • Een jaarabonnement kost je slechts 59,95 euro (dat is 5 euro in de maand)

 • Een nadeel: niet alle matches zullen Nederlands zijn.

Christelijke datingsite 7: je kunt Samenchristen.nl gratis uittesten

Ook Samenchristen.nl is een geschikte datingsite voor christenen. Zoals de naam al aangeeft, is deze datingsite specifiek bedoeld voor christenen om met elkaar te praten en beter te leren kennen.

 • Informatie en foto’s zijn alleen voor leden toegankelijk

 • Je hebt extra privacy functies: zo kun je bijvoorbeeld per foto aangeven wie je wilt dat hem te zien krijgt

 • In Nederland is Samenchristen de tweede grootste christelijke datingsite

 • Je kunt de datingsite gratis uittesten

 • Behalve een datingsite is Samenchristen ook echt een christelijke community voor diepgaande gesprekken

 • Abonnementen hoef je niet op te zeggen: dit gebeurt vanzelf als je niet zelf besluit te verlengen.

Christelijke datingapp 8: FunkyFish heeft een uniek eigen concept

Een andere geschikte datingsite is Funkyfish. Deze datingsite heeft maar liefst 25.000 leden.

 • Je gaat hier op zoek naar de liefde, maar eventueel ook voor diepgaande vriendschap

 • Aanmelden kan gratis – ook als gratis lid kun je berichten sturen

 • Ook FunkyFish mag je echt als christelijke community beschouwen

 • FunkyFish is actief in vier verschillende landen (bijvoorbeeld ook in België)

 • De datingsite is erg transparant over de gehanteerde tarieven en de mogelijkheid tot het verwijderen van profielen

 • Betaal je voor een jaarabonnement, dan ben je slechts 3,30 euro per maand kwijt

 • Een nadeel is dat je op de websites ook advertenties tegen zult komen (die maken een lage abonnementsprijs mogelijk)

 • Ook is de klantenservice wat gebrekig – je kunt deze alleen via e-mail bereiken.

Christelijke datingapp 10: of kies voor een brede opzet met Lexa

Dan is er ook nog Lexa. Toegegeven, Lexa is niet echt een christelijke datingsite, maar een site die door een breed publiek gebruikt wordt. In Nederland is het de website met de meeste leden.

 • Lexa heeft een super breed publiek: christenen, maar ook niet christenen

 • Op Lexa is alles lekker laagdrempelig: je kunt likes versturen en berichten sturen. Je kunt vriendschappen aangaan, maar natuurlijk ook gelijk op de romantische tour gaan.

 • Je kunt op Lexa beginnen met een gratis account, maar wil je het onderste uit de kan halen, dan heb je toch een betaald account nodig

 • Lexa geeft matches die bij jou profiel aansluiten

 • Per dag krijg je een top 100 dagelijkse selectie profielen om doorheen te bladeren

 • Lexa organiseert met regelmaat leuke evenementen, waaronder quizzen en
  speeddates om aan deel te nemen.

www.lexa.nl

De beste christelijke datingapp volgens Eva.eo.nl raadt onder meer FunkyFish aan

Het leuke van FunkyFish is dat deze christelijke datingsite een geheel eigen, humoristische insteek heeft. Zo bestaan er gewen profielen op FunkyFish, maar zogenaamde “visakten”. Ook stuur je niet zomaar berichten, maar juist “Flessenpost”. De datingsite bestaat alweer sinds 2002 en is al jaren de grootste christelijke datingsite van Nederland en België bij elkaar. Het aantal leden is ongeveer 25.000. 80% hiervan is single, de rest is op zoek naar nieuwe vriendschappen.

Vergelijk hieronder nog eens overzichtelijk de beste christelijke datingsites

Via onze vergelijker hieronder kun je alle datingsites in deze categorie nog eens met elkaar vergelijken. We hebben de christelijke datingsites allemaal alvast voor je aangevinkt zodat de best beoordeelde aanbieders alvast direct zichtbaar voor je zijn:

Onze bronnen: Christelijke datingapps

Bij het schrijven van dit artikel over christelijke datingapps zijn de volgende bronnen gebruikt:

Daten via christelijke datingsite of -app? Ga zo door

Zoals je gelezen hebt, zijn er genoeg mogelijkheden als christen om andere christen op dating sites te ontmoeten. In onze top 10 heb je vast wel een geschikt platform gevonden. Mocht je liever zelf op zoek gaan naar een christelijke datingsite, ook dan wensen we je veel succes.