De beste datingsites voor homo’s

Kijk je naar datingsites, dan zul je zien dat de meeste zijn ingericht voor de behoeften van hetero’s. Ze zijn erg mainstream. Hoewel daar natuurlijk niets mis mee is, is het fijn als er ook websites die specifiek zijn ingericht voor de datebehoeften van homo’s. Vraag je je af of die er zijn? Dan kunnen we je alvast verklappen dat het aanbod verrassend groot is. In dit artikel bespreken we alle beste datingsites voor de LGBTQ-gemeenschap. Maak je borst maar nat.

Datingsites voor homo’s uitgebreid onder de loep

Het aanbod datingsites voor homo’s en voor andere leden van de LGBTQ is verrassend groot. In feite moeten datingsites met deze doelgroep aan dezelfde technische eisen voldoen als de andere datingsites die je online tegenkomt. Het belangrijkste verschil zit hem natuurlijk in de doelgroep en het aanbod profielen. Wist je dat er voor sommige datingsites die je vooral kent als hetero-datingsites, ook een speciale gay-variant is? Kortom: er is best wat mogelijk.

G-dating is volgens ons de ideale datingsite voor homo’s

Ken jij G-Dating al (niet te verwarren met het voormalige G-Date: een datingsite voor mensen met een beperking)? G-Dating beschikt over het SSL-certificaat, wat zichtbaar is als groen slotje. Je kunt hier met de meest voorkomende Nederlandse betaalmethoden gebruikmaken. Je komt, naar eigen zeggen, geen nepprofielen tegen. Het fijne van G-dating is dat er zowel een versie voor homo’s is, als een versie voor lesbiennes: voor ieder wat wils.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating (guys)

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating (lesbiennes)

G-dating is ook geschikt voor vriendschappen

Het draait bij G-dating overigens niet alleen om het aangaan van relaties. Er is ook meer dan genoeg ruimte voor het aangaan van vriendschappen. Daarnaast kun je ook terecht voor vrijblijvende dates. Het ledenaantal van G-dating is ruim genoeg om te vinden wat je zoekt. Je komt, zoals gezegd, geen nepprofielen tegen en wisselt in een geheel veilige omgeving contact uit. Wist je dat je G-dating profiel op het hele Safe Dating Network kunt laten zien?

Datingsites voor homo’s: wat maakt ons geschikte reviewers?

Datingsites zijn er in heel veel verschillende soorten en maten, maar uiteindelijk werken ze toch allemaal min of meer hetzelfde: je maakt een profiel aan en gaat naar iemand op zoek die bij je past om die persoon beter te leren kennen. Wat het datingsplatform regelt, is jou met matches in contact brengen – rechttoe, rechtaan. Inmiddels hebben we zoveel sites gereviewd, dat we je goed kunnen vertellen welke betrouwbaar en degelijk zijn en welke niet.

Homo’s en datingsites: kritisch blijven is noodzakelijk

Kritisch blijven op datingsites is altijd een vereiste, niet alleen als het om datingsites voor homo’s gaat.

 • Veel nepprofielen

Nepprofielen kom je op verschillende datingsites tegen, ook op datingsites voor homo’s. Het zijn profielen waar geen echte persoon bij hoort, maar die fictief zijn en gebruikt worden om jou op de site bezig te houden. Vooral op websites waar je met credits betaalt, is de kans aanwezig dat je met nepprofielen te maken krijgt. De website heeft er dan immers baat bij jou met privéberichten naar de nepaccounts de credits die je gekocht hebt zo snel mogelijk uit te geven.

 • Niet overal kun je met een gratis lidmaatschap beginnen

Eén ding moet gezegd worden: wil je echt dates scoren of een relatie beginnen, dan heb je vrij weinig aan een gratis lidmaatschap. Het gratis lidmaatschap heeft eigenlijk vooral tot doel jou met de website of app te introduceren, zodat je ziet of deze bij je past en denkt hier te vinden waar je naar op zoek bent. Bevalt de site niet? Dan kun je je gratis account weer opzeggen.

 • Onvoldoende informatie

Op sommige datingsites is de informatie maar moeilijk te vinden. De privacyverklaring is bijvoorbeeld helemaal niet duidelijk voor mensen die geen juridisch taalgebruik kennen, of de antwoorden op je vragen staan nergens aangegeven. Het komt nogal eens voor dat een datingsite de verschillen tussen een gratis en een betaald lidmaatschap niet duidelijk maakt, of dat informatie over het opzeggen van je abonnement of de abonnementsduur onduidelijk is.

 • Privacygevoelige datingsites

Er zijn verschillende manieren waarop een datingsite privacygevoelig kan zijn. Bijvoorbeeld omdat de firewall niet optimaal is en hackers relatief gemakkelijk bij jouw gegevens kunnen komen. Of de datingsite gaat zelf slordig met je gegevens om en maakt het voor leden veel te makkelijk om bijvoorbeeld foto’s te stelen. Soms zet de datingsite zelf foto’s van leden in voor reclames zonder dat er eerst aan die leden toestemming is gevraagd. Ook dat is niet fraai.

Zo date je online veilig

Online veilig daten? Er zijn verschillende zaken om op te letten:

 • Nepprofielen kunnen overal de kop op steken, soms ook op sites waar streng wordt gecontroleerd (waarschijnlijk zullen de dan weer snel verwijderd zijn)

 • Persoonlijke gegevens, zoals je pincode, deel je met niemand – als iemand hiernaar vraagt, gelijk doorgeven aan de datingsite

 • Is je privacy beschermd? Kijk eens naar de privacyverklaring op de website

 • Neem de voorwaarden voor abonnementen goed door (vergelijk tussen meerdere datingsites)

 • Pas op voor datingsites die abonnementen automatisch verlengen

 • Kies bij voorkeur voor een datingsite die het Keurmerk Veilig Daten heeft.

Datingsites voor homo’s: een eerste, sceptische indruk

Datingsites speciaal voor leden van de LGBTQ gemeenschap bestaan nog niet zolang. Ze zullen niet allemaal van even hoge kwaliteit zijn. Aan online daten zijn ook enkele valkuilen verbonden:

 • Je zult gemiddeld meer behoeftige of juist mensen met bindingsangst tegenkomen

Het fijne van datingsites is dat ze anoniem zijn. Maar die anonimiteit maakt het ook minder persoonlijk, meer laagdrempelig, waardoor mensen wat harder van stapel zullen schieten, of zich juist meer in hun schulp terugtrekken. Je kunt niet persoonlijk worden aangesproken. Het kan zomaar zo zijn dat de ander na een leuk gesprek plotseling niet meer op je reageert.

 • Contact verloopt soms stroef

Zelfs als je denkt dat je bij iemand past, is het best lastig om over chat alleen een gesprek met iemand aan te knopen en vast te houden. Je mist stemgeluid, de ander aankijken en lichaamstaal.

 • Eerste indrukken zijn zo betrouwbaar niet

Ook offline krijg je met eerste indrukken te maken, maar die zijn vollediger dan online. Je kunt je profiel namelijk inrichten zoals je zelf wilt: hoe je echt bent, maar ook hoe je graag gezien wil worden. Dat is natuurlijk niet per se hetzelfde. De kans op blinde vlekken is online zoveel groter, juist omdat liegen heel makkelijk afgaat. Lijkt iemand te mooi of te goed om waar te zijn, dan is dat helaas ook bijna altijd het geval. Sta open voor mensen, maar blijf wel kritisch.

 • Eerlijkheid duurt het langst

Maar eerlijk zijn is niet altijd makkelijk, bijvoorbeeld omdat het pijn doet ergens over te spreken, of omdat je bang zijn dat iemand je veroordeelt (bijvoorbeeld dat je werkloos bent, kinderen of een handicap hebt, of je jezelf niet aantrekkelijk vindt). Zo ontstaat catfishing.

Wat beloven datingsites voor homoseksuelen? Is dit terecht?

Het fijne van datingsites speciaal voor homoseksuelen is natuurlijk dat je gelijkgestemden tegenkomt en dat is fijn, want als homo’s (of een andere groepering in de LGBTQ beweging

ben je in de minderheid). Maar nog altijd is de kans natuurlijk aanwezig dat je geen relatie of geen betekenisvolle date kunt vinden. Zo gaat dat op elke datingsite. Je moet altijd maar net geluk hebben: een datingsite waarop 1 op 3 van de leden een relatie vindt, doet het goed.

Datingapps voor homoseksuelen: de criteria

Je kunt datingsites (in het algemeen) op de volgende criteria beoordelen:

 • Ze hebben voldoende actieve leden om een goed aanbod matches mogelijk te maken

 • Het is duidelijk wie betalend lid is en wie niet (wie je berichten te lezen krijgt en wie niet)

 • Privacygevoelige gegevens moeten goed beschermd zijn

 • Abonnementsprijzen moeten eerlijk en duidelijk zijn

 • Een gratis proefperiode of gratis account is altijd een grote pré

 • De site moet overzichtelijk en fijn zijn en bij voorkeur ook op tablet en smartphone te gebruiken

 • Kijk ook of je gebruikersreviews van datingsites kunt vinden: die geven een eerlijk beeld van de positieve en mindere kanten van een datingsite.

Datingsites voor homo’s gerangschikt

Hieronder de 10 datingsites voor homo’s en andere leden in de LGBTQ gemeenschap die uit ons onderzoek naar voren zijn gekomen. Sommige zijn varianten van bekende ‘heterosites’.

Datingsite voor homo’s 1: G-Dating is het meest veelzijdig

We hadden het je al verklapt, maar wat ons betreft is G-dating echt de meest veelzijdige datingsites, in ieder geval homo’s en lesbiennes. Waar dat mee te maken heeft?

 • SSL-versleutelde berichten (herkenbaar aan het groene slotje)

 • Alle profielen worden snel geverifieerd – geen nepprofielen dus

 • Je gegevens blijven anoniem

 • G-Dating maakt onderdeel uit van Amazing Bits; je vindt de Kamer van Koophandel en BTW gegevens gewoon op de website

 • Met klachten kun je gemakkelijk terecht bij het contactformulier op de website.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating (guys)

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating (lesbiennes)

Datingsite voor homo’s 2: VrouwVrouw is speciaal voor lesbiennes

Ken jij de website VrouwVrouw al? Deze is in 2009 opgericht, met als doelgroep biseksuele en lesbische vrouwen.

 • VrouwVrouw heeft per jaar ruim 60.000 bezoekers en is daarmee de grootste lesbische datingsite van zowel Nederland als België

 • Mogelijkheid een gratis abonnement aan te maken om te zien of je lidmaatschap de moeite waard vindt

 • De prijzen voor een betaald abonnement variëren: van 14,95 voor een losse maand, tot 71,40 euro voor een jaar en dat is omgerekend slechts 5,95 per maand

 • Stilzwijgend verlengen van je abonnement zit er niet bij: dus verleng je niet, dan wordt je abonnement automatisch in een gratis abonnement omgezet.

 • Een nadeel is dat de functionaliteiten wat beperkt zijn.

Datingsite voor homo’s 3: GayBuddy is vooral voor sexdates

Ben je vooral op zoek naar seksuele contacten? Dan zit je bij GayBuddy goed.

 • Deze datingsite is ideaal voor mensen die meer van casual en vrijblijvende contacten houden

 • Ook met een gratis profiel kun je bij GayBuddy terecht

 • Profielen zijn met de hand gecontroleerd

 • De website is klantvriendelijk en de lay-out fris.

Datingsite voor homo’s 4: GayLexa maakt onderdeel uit van Lexa

Van Lexa heb je ongetwijfeld weleens gehoord, maar wist je dat Lexa ook een Gayvariant heeft?

 • Met GayLexa heb je het voordeel dat je van een bekende naam gebruik maakt: Lexa is de grootste datingsite van Nederland

 • Geef simpelweg aan dat jij je tot hetzelfde geslacht voelt aangetrokken en je komt vanzelf op de Gay ‘afdeling’ van Lexa terecht

 • Tijdens het aanmaken van een profiel krijg je uitgebreide begeleiding

 • Over het opgeven van voorkeuren en vragen die je over je profiel mocht hebben, kun je bij de klantenservice terecht

 • Lexa is ook als app te gebruiken en dus ook gemakkelijk via telefoon of tablet toegankelijk.

Datingsite voor homo’s 5: Grindr is het Gay Tinder alternatief

Met Tinder ben je ongetwijfeld ook bekend. Maar ken je ook Grindr? Dit is bijna één op één de Gayvariant van Tinder.

 • Grindr is een app voor mannen die expliciet op zoek zijn naar seks met andere mannen

 • Op Grindr kan iedereen zichzelf zijn en hoeft niemand zich anders voor te doen dan hij of zij is

 • Van Grindr kun je gratis gebruik maken

 • Wist je dat Grindr ’s werelds grootste sociale netwerk app voor gay, maar ook voor bi, trans en queer is?

Datingsite voor homo’s 6: BiLove biedt het beste van twee werelden

Soms is het best makkelijk om bi te zijn: het aantal potentiële partners is veel groter dan dat van homoseksuelen en een stuk gevarieerder (dus avontuurlijker) dan dat van hetero’s.

 • BiLove is speciaal voor vrouwen opgericht (helaas bi-man kerels: ook jullie zijn niet toegestaan). Wel gek overigens, want hoe kun je vrouwen dan ooit een gemengd aanbod voorschotelen?

 • Op Bi Love worden de profielen steeds individueel beoordeeld

 • Behalve naar leden persoonlijk berichten sturen, kun je altijd van de bruisende chat gebruik maken voor snel, direct contact

 • De helpdesk ziet er goed uit en is via e-mail en telefonisch te gebruiken.

Datingsite voor homo’s 7: GayDateSpot is een groot online netwerk

Ook GayDateSpot is een website waar je als homo op datinggebied goed tot je recht komt. Voor gays is Gaydatespot.nl één van de betrouwbaarste contactplatforms.

 • Inschrijven en langs profielen bladeren kan gratis

 • Het aanbod profielen bij Gaydatespot.nl is zeker voor een Gay site groot te noemen

 • Gaydatespot maakt van handige zoekfuncties gebruik

 • De klantenservice zit prima in elkaar: deze is 24/7 te bereiken.

Datingsite voor homo’s 8: Scruff doet het vooral goed bij iets oudere mannen

De letterlijke vertaling van scruff is “nek” of “smeerpoets”. Scruffy betekent letterlijk “vies,” “vuil,” of “smerig”. Scruff is dan ook meer een Geuzennaam dan een serieuze naam voor een datingsite.

 • Scruff bestaat alweer sinds 2010, is wereldwijd actief en heeft maar liefst 12 miljoen gebruikers

 • De app is te gebruiken op iOS en op Android

 • Scruff werkt ongeveer gelijk als Grindr en doet het vooral goed bij Bears – de iets oudere groep homoseksuele mannen

 • De app is voor de hele LGBTQ geschikt – niet alleen voor het vinden van contacten bij je in de buurt, maar ook voor als je op reis bent, of gewoon om een netwerk aan te leggen

 • Per dag kom je een lijst met potentiële matches tegen.

Datingsite voor homo’s 9: Hornet is een social network versie van Grindr

Hornet wordt volgens sommigen gezien als een geüpgradede versie van Grindr. Het principe is min of meer hetzelfde. Je ziet gebruikers bij jou in de buurt op basis van je locatie. Verder krijg je:

 • Toegang tot een écht gezellige Gay community – Hornet is dus meer dan alleen een datingapp

 • Op Hornet worden regelmatig blogposts en artikelen geplaatst

 • De app is te downloaden op iOS en Android, maar je kunt Hornet ook als website op laptop of computer gebruiken

 • In vergelijking met bijvoorbeeld Grindr heb je de mogelijkheid een veel uitgebreider profiel te maken

 • Hornet is vooral populair bij jonge leden van de LGBTQ community en heeft intussen ruim 25 miljoen gebruikers.

Datingsite voor homo’s 10: PlanetRomeo bestaat alweer sinds 2002

PlanetRomeo is een enigszins over the top naam voor een Gay datingsite die in 2002 is opgericht.

 • Van de datinginitiatieven voor biseksuele en homoseksuele mannen is PlanetRomeo (voorheen GayRomeo) één van de oudste, meest ervaren alternatieven

 • PlanetRomeo is begonnen als website, maar heeft inmiddels ook een app voor op iOS en Android

 • Het gebruikersaantal is met 2 miljoen (wereldwijd – met name in Europa) niet het grootste, maar nog altijd wel groot genoeg

 • Het bedrijf dat de Planet Romeo Foundation bestudeert heeft een eigen non-profit (goede doelen) organisatie die zich sterk maakt voor gelijke kansen van LGBTQ mensen wereldwijd

 • Eén van de hoofdkantoren van PlanetRomeo zit verrassend dichtbij (in Amsterdam)

 • PlanetRomeo heeft een internationale insteek.

GayParship is de beste datingsite voor homo’s volgens meerdere bronnen

Volgens onder andere Datingsitekeuze.nl is GayParship de beste (serieuze) datingsite voor homo’s. In feite werkt GayParship precies hetzelfde als ‘gewoon’ Parship, maar voor een andere doelgroep. De kans op het vinden van een vaste relatie is bij GayParship – net als bij gewoon Parship – relatief hoog. Je vindt hier vooral serieuze singles die op de lange termijn denken. Ook bij de Gayversie van Parship wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van persoonlijkheidstests om te matchen.

Vergelijk hieronder nog eens overzichtelijk de beste datingsites voor homo’s

Via onze vergelijker hieronder kun je alle datingsites in deze categorie nog eens met elkaar vergelijken. We hebben de homo-datingsites allemaal alvast voor je aangevinkt zodat de best beoordeelde aanbieders alvast direct zichtbaar voor je zijn:

Datingsites voor homo’s: bronnen

Voor dit artikel over datingsites voor homoseksuelen zijn de volgende bronnen gebruikt:

Datingsites voor homo’s? Dit is je vervolgstap

Zoals je gezien hebt, is het aanbod datingsites voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen (voor alle leden van de LGBTQ gemeenschap) verrassend groot. In het bovenstaande hebben we de beste dating- en contactsites voor homoseksuelen met je gedeeld. We wensen je veel succes als je actief op zoek gaat naar een leuke date of partner. Maar onthoud: blijf kritisch.