De beste datingsites voor ouderen

Online daten alleen voor jongeren? Nee, dat is een fabeltje. Ook als oudere is er online meer dan genoeg te beleven. Het is nooit te laat voor een avontuur. Je weet wat ze zeggen: liever laat, dan nooit. Bang dat je op datingsites alleen jongeren tegen het lijf loopt? Dat is nergens voor nodig, want wist je dat er datingsites bestaan die speciaal zijn ingericht voor ouderen? Hier loop je alleen gelijkgezinden tegen het lijf en zie je in één oogopslag wat je precieze opties zijn.

Onze zoektocht naar de beste dating site voor ouderen

Daten voor ouderen is helemaal zo gek nog niet. Je weet wat ze zeggen: jong geleerd, is oud gedaan. Ouderen zijn echte veteranen als het op daten aankomen, ook al heb je het wellicht al in geen jaren gedaan. Daten is eigenlijk net als fietsen: je verleert het nooit. Het verschil tussen ouderen en jongeren is dat jongeren wispelturig zijn en niet precies weten wat ze willen. Ouderen daarentegen, hebben een veel beter beeld van wat wel en niet bij hen past.

Hoe passen wij in het plaatje

Toegegeven: wij zijn geen ouderen, maar ongeacht leeftijd – uiteindelijk is iedereen toch op zoek naar romantiek? Wij hebben ervaring met datingsites. We zitten of hebben zelf op dating sites gezeten en hebben er talloze gereviewd. Er zijn bijna geen datingsites te vinden die we niet van boven tot onder hebben uitgeplozen. Met andere woorden: we weten hoe datingsites in elkaar zitten en wat je ermee kun. Jou advies geven is daarom geen enkel probleem.

Parship is onze beste algemene keuze datingsite voor ouderen

Ben je als oudere op zoek naar een nieuwe relatie? Dan raden wij Parship aan. Parship is een heel degelijke datingsite, waarop je vooral 30-plussers tegenkomt, maar ook ruim voldoende 50- en 60-plussers. Het fijne van Parship is dat de website speciaal is ingericht voor het vinden van een serieuze relatie. Je kunt onder meer een uitgebreide persoonlijkheidstest doen en een beter beeld krijgen van hoe je in elkaar zit. Je wordt gematcht op basis van je persoonlijkheid.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Parship

Kenmerken van Parship

Parship heeft onder meer de volgende kenmerken:

 • De man-vrouwverhouding ligt, op moment van schrijven, rond de 48-52%

 • Bij Parship vindt, naar eigen zeggen, 38% een vaste relatie (relatief hoog percentage)

 • Parship bestaat al sinds 2003 en is nog steeds mateloos populair

 • Op Parship is liefst 76% van de leden boven de 30

 • Parship is aangesloten bij Thuiswinkel.org, de site is beveiligd met een SSL-certificaat van Verisign

 • Videodaten? Ook dat kan.

Ourtime is het best betaalbaar

Ben je op zoek naar een goed betaalbare optie? Kies dan voor Ourtime. Ourtime lijkt sterk op de populaire datingsite Lexa, met als belangrijkste verschil dat Lexa met name populair is bij jongeren en Ourtime gericht is op 50-plussers. Op deze website kom je als 50-plusser eenvoudig met andere senioren in contact. Wist je dat Ourtime ook op diversie locaties in het land evenementen organiseert? Zo kun je je digitale matches ook live tegen het lijf lopen.

Unieke datingfuncties van Ourtime

Op Ourtime kom je ook verschillende extra functies tegen. Zo heb je een systeem die laat zien waar contacten zich in de buurt bevinden. Weten waar in je omgeving matches wonen? Je krijgt het overzichtelijk op een rijtje – op een presenteerblaadje. Op de website kom je ook een uitgebreide kennisbank tegen, waarin je vragen met zorg worden beantwoord. Dit is een soort FAQ-sectie met alle veel gestelde vragen en natuurlijk de bijpassende antwoorden.

Wie zijn wij om datingsites voor ouderen te reviewen?

Wij zijn geen ouderen, maar wel singles of single geweest – mensen die online op zoek zijn gegaan naar een relatie. Met andere woorden: we hebben flink wat ervaring met datingsites en delen die kennis graag met je. Door de jaren heen hebben we een goed beeld gekregen van wat wel werkt op en datingsite en wat niet. Bovendien zitten datingsites (ongeacht de doelgroep) min of meer hetzelfde in elkaar. Ook op dat vlak kunnen we onze kennis met je delen.

Kritisch blijven op het aanbod datingsites voor ouderen

Ja, datingsites worden steeds populairder. Niet zo gek ook, want het internet brengt alles en iedereen met elkaar in contact, dus waarom niet singles die op zoek zijn naar een relatie? Als er een markt voor is, duiken er al snel verschillende aanbieder (in dit geval: datingsites voor senioren) op. Maar zoals met alles geldt, dat niet elke aanbieder even hoge kwaliteit biedt. Vandaar dat je eerst kritisch onderzoek moet doen, voor je je bij een datingsite aanmeldt.

Wees alert op nepprofielen

Een heel vervelende eigenschap van slechte kwaliteit datingsites is dat hier nepprofielen op aangemaakt worden, die jou het idee geven dat er meer dan genoeg matches zijn voor jou. De mensen die in die nepprofielen beschreven worden bestaan helemaal niet: ze zijn gewoon verzonnen. Soms huren datingsites zelfs mensen in die zich voordoen als een match en je “aan het lijntje” houden. Op een goede datingsite worden profielen daarom altijd gecontroleerd.

Herken goede datingsites aan het Keurmerk Veilig Daten

Zeker weten dat je op een website geen nepprofielen tegenkomt? Kies dan voor Keurmerk Veilig Daten. Je ziet het keurmerk onder of boven op de webpagina. Het keurmerk wordt alleen gegeven aan datingsites die alle profielen met de hand controleren. Zo weet je zeker dat elk profiel bij een echt persoon hoort en dat de persoon op de foto antwoord geeft op je bericht.

Datingsites voor ouderen: onze scepsis

Ouderen en het internet: niet altijd een gouden huwelijk? Dat is lang niet altijd waar. Het is zeker zo dat sommige ouderen weinig van het internet begrijpen. Aan hen zouden we een online datingsite dan ook niet aanraden (niet tenzij ze eerst een cursus omgaan met de computer hebben gevolgd). De term “oudere” kun je ook erg breed opvatten: is dat een 70-plusser? Een 60-plusser? Of een 50-plusser? 50- en 60-plussers zijn meestal heel digitaal actief.

Ouderen een makkelijke prooi voor oplichters?

Iedereen kan online worden opgelicht: ouderen, maar ook 30-ers en jongeren. Als je op een veilige en vertrouwde datingsite date, is de kans dat je een oplichter tegenkomt minimaal. Wat we in ieder geval adviseren: deel geen privégegevens met mensen die je niet minstens eenmaal in persoon hebt ontmoet. Je kunt ze hooguit je e-mailadres geven. Maak in ieder geval nooit geld over, deel ook geen bankgegevens. Als iemand daarnaar vraagt, meteen blokkeren!

Wat beloven datingsites je? Is dit ook op ouderen van toepassing?

Datingsites beloven je een heleboel. Het meest voorkomend is natuurlijk de belofte dat je de liefde van je leven vindt. Pas op: op geen enkele datingsite is succes gegarandeerd. Niet voor iedereen is online daten succesvol. Je moet er dus rekening mee houden dat online daten ook op niets uit kunt leven. Het vinden van je droompartner is als het kopen van een lot voor de loterij.

Hoe zit het met gratis lidmaatschap?

Online datingsites kosten vaak flink wat geld. Soms is een gratis lidmaatschap mogelijk, maar je krijgt hier niet altijd voor terug wat je hoopt te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld wel berichten van anderen aan jou lezen, maar zelf geen berichten sturen. Of je kunt geen foto’s inzien van anderen. Meestal is een gratis lidmaatschap een “lokkertje” van de datingsite om jou de site op te krijgen. Je hebt er vaak niet veel aan en zult al snel gaan betalen om alle opties te krijgen.

Kijk ook uit voor onduidelijke prijzen

Een andere vervelende eigenschap van sommige datingsites is dat de prijzen niet goed zijn aangegeven. Je betaalt bijvoorbeeld een vast bedrag per maand, maar als je van een extra dienst gebruik wil maken, moet je bijvoorbeeld ineens weer een apart bedrag betalen. Er zijn

ook datingsites die met credits werken, waarbij je bijvoorbeeld voor elk bericht een klein bedrag betaalt.

Onze tips voor online daten

Online daten is best een uitdaging. Wil je het meeste uit je abonnement bij een datingsite halen? Let dan hierop:

 • Deel nooit zomaar privégegevens

 • Want: zelfs al zijn er geen nepprofielen, er kan altijd nog een verdwaalde oplichter tussen zitten

 • Lees de privacyverklaring van de datingsite: hier vind je wat de datingsite met je gegevens doet (en mag doen)

 • Eerste afspraakje? Spreek op een openbare locatie af

 • Vermoed je fraude? Maak melding bij de fraudehelpdesk van de datingsite

 • Lees verder de voorwaarden van je abonnement goed door

 • Pas op voor automatische verlengingen van je abonnement

 • Stoppen met een datingsite? Zorg er dan voor dat je eerst je foto en profielgegevens wist en daarna pas je profiel als geheel

 • Kies altijd voor een datingsite die over het Keurmerk Veilig Daten beschikt.

Datingsites voor ouderen: wij hanteren deze criteria

Dit is waar een datingsite voor ouderen aan moet voldoen:

 • Er moet openheid bestaan over de prijzen voor abonnementen

 • De prijzen moeten eerlijk zijn

 • Alle profielen op de website moeten in principe op echtheid gecontroleerd zijn

 • Je moet je abonnement op kunnen zeggen wanneer je wil

 • Persoonlijke gegevens moeten veilig zijn

 • De datingsite moet een helpdesk hebben die goed te bereiken is.

Datingsites getest volgens onze onderzoeksdata

De kwaliteit van een datingsite beoordelen? Dat is niet hetzelfde als meten hoeveel matches je zult hebben en of je er uiteindelijk een relatie aan overhoudt. Je beoordeelt een datingsite vooral op het technische aspect (de site zelf), evenals de invulling ervan en natuurlijk de lay-out.

 • De website dient goed beveiligd te zijn

 • De website moet overzichtelijk zijn

 • Als je vragen hebt, of tegen een probleem aanloopt, moet je goed geholpen worden

 • Profielen moeten op echtheid gecontroleerd zijn

 • Een datingsite moet voldoende (echte) profielen hebben

 • Een abonnement mag niet teveel kosten

 • Ook moeten de kosten van een abonnement van tevoren duidelijk zijn.

Top 10 beste datingsites voor ouderen

Hieronder bespreken we de 10 datingsites in Nederland die wat ons betreft het beste zijn voor ouderen. Sommige van die datingsites richtten zich specifiek op ouderen, terwijl andere datingsites wat breder zijn opgezet: je vindt hier behalve 30-ers bijvoorbeeld ook veel 50- of 60-plussers.

Datingsite één: Parship is in veel opzichten de beste algemene keuze

Zoals gezegd, is Parship onze beste algemene keuze voor ouderen. Op Parship vind je niet alleen veel senioren, maar ook een hoop 30-plussers.

 • Wist je dat op Parship per maand ruim 100.000 berichten worden verstuurd?

 • De man-vrouwbalans is prima in orde

 • Daarnaast vindt liefst 38% van de singles op de website een relatie, dat is gemiddeld erg hoog voor een datingsite
 • Liefst 76% van de leden is ouder dan 30 jaar

 • Parship is dé site voor het vinden van een serieuze relatie

 • Parship is aangesloten bij Thuiswinkel.org en verstuurt je gegevens versleuteld

 • Videodaten is ook een optie

 • De persoonlijkheidstest van Parship is super uitgebreid en gedetailleerd.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Parship

Datingsite twee: Ourtime is de Lexa-kopie voor 50-Plus

Specifiek op zoek naar een website voor 50-plussers? Dan is Ourtime de website voor jou. Deze website werkt namelijk zo goed als hetzelfde als de populaire datingsite Lexa, die vooral voor jongeren bedoeld is. Op Ourtime kun je gemakkelijk vrijblijvend met elkaar in contact komen.

 • Verder organiseert Ourtime door heel het land leuke activiteiten voor singles

 • Gebruik maken van een boost-functie? Ook dat kan bij Ourtime

 • In de kennisbank worden al je vragen beantwoord

 • 16,99 euro per maand voor een driemaandelijks contract is een prima prijs

 • Nadeel: de man-vrouwverhouding en het aantal gebruikers van de website is niet helemaal duidelijk.

Datingsite drie: 50 PlusMatch is speciaal voor senioren

Of kies voor 50plusmatch, eveneens voor 50-plus. Op deze datingsite hebben ook veel 70-plussers de liefde gevonden. 50plusmatch heeft een hoop te bieden om vrolijk van te worden:

 • De datingsite beschikt over een ruim ledenbestand

 • De profielen op 50plusmatch worden met de hand gecontroleerd en fraude wordt streng aangepakt

 • Per dag worden er heel veel berichten verstuurd door leden aan elkaar

 • Je hebt ook via je mobiel of tablet toegang tot 50plusmatch

 • Je kunt blogs van andere gebruikers nalezen om te zien hoe zij het daten ervaren

 • 50plusmatch is ook relatief goedkoop: sluit je een jaarcontract af, dan ben je gemiddeld slechts 9,95 euro kwijt.

Datingsite vier: 50liefde.nl heeft een hoog succesratio

50 lijkt het magische getal bij datingsites voor ouderen. Ook 50liefde heeft het in zijn naam verwerkt.

 • 560liefde heeft een erg overzichtelijke website

 • Profielen zouden met de hand gecontroleerd worden

 • Daten kan betrouwbaar, veilig en anoniem

 • Naar eigen zeggen vindt via 50liefde 1 op de 3 singles de liefde

 • Per dag worden gemiddeld al snel zo’n 30.000 berichten verstuurd

 • Vooral voor mannen is het goed toeven op 50liefde: er zouden 57% vrouwen en 43% mannen op de site zitten

 • Een gratis account aanmaken is een optie.

 • Anders kies je voor een premiumlidmaatschap. Let op: wat dit betreft is 50liefde vrij duur – je bent per maand minstens 17,99 euro kwijt (bij een 12-maandencontract).

Datingsite vijf: Senioren Geluk heeft veel actieve senioren

Op deze website kun je zelf een profiel aanmaken, deze met de bevestigingslink in je e-mail activeren en vervolgens eigen foto’s en teksten toevoegen. Vervolgens kun je andere leden ontmoeten.

 • Speciaal opgezet en ingericht voor 50-plussers

 • De profielen zijn geverifieerd (op echtheid gecontroleerd)

 • Bekijk onder meer succesverhalen op de website (hier kom je ook tips tegen voor bij het online daten)

 • Per maand ruim 5000 nieuwe leden

 • Op Senioren Geluk wind je ook veel weduwes en weduwnaars

 • De website is snel en functioneert uitstekend

 • Inclusief tips en adviezen voor veilig daten.

Datingsite zes: VijftigPlusDating zit boordevol leuke senioren

Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een leuke date, of juist een duurzame relatie.

 • Videobellen is ook een optie

 • Kies tussen een gratis of premium lidmaatschap

 • Bepaal wat je zoekgebied is: ga je regionaal op zoek, of juist landelijk?

 • Per week gemiddeld 1000 nieuwe leden

 • Je geluk beproeven kan tijdens één van de speeddate sessies.

Datingsite zeven: bij 50plus relatie kun je je gratis aanmelden

Waarom kiezen voor 50plus relatie? Deze datingsite is actief in zowel België als Nederland en speciaal voor 50-plussers. Je kunt je gratis aanmelden bij de website en bij jou in de buurt daten.

 • In twee landen actief

 • Stuur ongelimiteerd berichten of flirts

 • Software controleert de authenticiteit van alle profielen

 • Na de software controles vinden nog handmatige controles plaats (dubbelcheck)

 • Je vindt hier uitsluitend leden van 40+

 • Op moment van schrijven hebben al liefst 85.000 mensen voor 50Plusrelatie.nl gekozen.

Datingsite acht: Seniorenplaza is voor vriendschap én liefde

Ook op Seniorenplaza kom je uitsluitend senioren tegen. Je kunt hier op zoek gaan naar de liefde, maar ook naar vriendschap. Chatten met andere leden naar keuze is volop mogelijk.

 • Alle profielen worden gecontroleerd

 • Je vindt gemakkelijk mensen bij je in de buurt, of je filtert op interesses en hobby

 • Let op: je hebt een Premium lidmaatschap nodig om met andere leden te kunnen chatten

 • Daten gebeurt in een 100% veilige omgeving

 • Je hebt een profiel in enkele simpele stappen aangemaakt.

Datingsite negen: of blijf bij de tijd met Happy Pancake

Happy Pancake? Wat een bizarre naam is dat. Maar ja: origineel is het zeker. Aan originaliteit is altijd behoefte. Happy Pancake is voor alle leeftijden. We raden deze website alleen aan 50-plussers aan die bekend zijn met het internet en graag bij de tijd blijven. Het fijne van Happy Pancake is dat je hier 100% gratis kunt daten. Je hoeft alleen maar een eigen profiel te beginnen.

 • Happy Pancake is helemaal gratis te gebruiken!

 • Een speciaal team (van Pannenkoeken?) controleert elk nieuw profiel op echtheid

 • HappyPancake heeft verschillende filteropties om de persoon te vinden die het beste bij jou past

 • Happy Pancake bestaat sinds 2018 in Nederland, maar was daarvoor al actief in Zweden en Finland, waar de datingsite verschillende prijzen in de wacht gesleept heeft

 • De datingsite heeft een ervaren klantenservice

 • Op Happy Pancake vind je liefst een half miljoen leden.

Datingsite tien: Lexa is voor alle leeftijden

Of kies je toch voor Lexa? Het leuke van Lexa is dat deze site voor alle leeftijden is. Je vindt hier vooral jongeren, maar ook verrassend veel ouderen. Het fijne is dat er altijd iemand online is om mee te chatten. Je ziet wie er online zijn, maar ook wie zich recentelijk heeft aangemeld.

 • Lexa is relatief goedkoop
 • De controle op nepprofielen is zeer streng
 • De website is leuk vormgegeven
 • Je kunt beginnen met een gratis profiel, al zijn de functionaliteiten hierop nog wat beperkt
 • Lexa organiseert regelmatig leuke evenementen voor singles.

50PlusMatch: de beste datingsite voor ouderen volgens meerdere bronnen

Volgens Onlinedatingwijzer is 50PlusMatch de beste datingsite voor senioren. Dat heeft onder meer te maken met de beginner-vriendelijke functionaliteit. De website is lekker overzichtelijk en veilig te gebruiken. Je kunt hier vriendschappen aangaan, maar ook een relatie zoeken.

Vergelijk hieronder nog eens overzichtelijk de beste datingsites voor ouderen

Via onze vergelijker hieronder kun je alle datingsites in deze categorie nog eens met elkaar vergelijken. We hebben de datingsites voor ouderen en senioren allemaal alvast voor je aangevinkt zodat de best beoordeelde aanbieders alvast direct zichtbaar voor je zijn:

Datingsites voor ouderen: onze bronnen

Voor dit artikel over datingsites voor ouderen zijn deze bronnen bestudeerd:

Dit is je datingsite vervolgstap

In dit artikel hebben we de tien beste datingsites voor ouderen met je gedeeld. Ook hebben we je tips gegeven voor online daten. Je moet nu prima in staat zijn zelf aan de slag te gaan. We wensen je veel succes. Onthoud: niet iedereen vindt een relatie, maar wie niet zoekt, zal niet vinden.