We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Naar het beste dekbed op zoek? Het beste dekbed is hier te vinden

Slapen doen we allemaal, zelfs de vampiers onder ons. Wie slaapt, heeft een heerlijk knus en warm dekbed nodig. Waarom? Omdat je bed dé plek is waar je je op gemak moet voelen en geheel tot rust kunt komen. Overdag ga je geen enkele uitdaging uit de weg, maar het is een keer afgelopen met de pret: ’s nachts moet er gerust worden. Je lichaam en geest moeten herstellen van een dag vol indrukken. Om de volgende dag weer fris te zijn heb je een goed dekbed nodig.

Onze zoektocht naar het beste dekbed

Dekbedden zijn er in vele soorten en maten. De makers van het dekbed zullen misschien beweren dat ze het “wiel” opnieuw hebben uitgevonden, maar uiteindelijk lijken alle dekbedden sterk op elkaar. Dat is geen probleem. Het enige dat jij hoeft te doen is het dekbed te vinden dat het beste aansluit op jouw wensen. Dat is ook precies wat wij gedaan hebben. We zijn namelijk al langer op zoek naar de fraaiste dekbedden. Hier vind je onze conclusies.

Snel overzicht: Deze dekbedden raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeSwiss Slapen Swiss Dekbed: We vinden dit tweepersoons dekbed ideaal vanwege zijn perfecte formaat van 240x220cm en zijn lichtgewicht gevoel. De 100% microvezel tijk en 100% polyester vezelvulling zorgen voor warmte en comfort. Bovendien is het anti-zweet, antiallergisch en volledig uitwasbaar. Het dekbed wordt geleverd in een super handige draagtas met ritssluiting. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeUltra Soft Princessdekbed: Dit eenpersoons dekbed springt er voor ons uit als de beste budgetoptie. Het heeft een goede warmte-isolatie zonder benauwend te voelen. We waarderen het feit dat het volledig antiallergisch is en wasbaar tot 60 graden Celsius. Bovendien is de duurzame holle vezel een pluspunt. En met drie jaar garantie voelen we ons extra verzekerd. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor het hele jaarHotel Dekbed 4 seizoenen: Dit dekbed vinden we geweldig omdat het het hele jaar door gebruikt kan worden. Het is antiallergisch en heeft een warmte- en vochtregulerende functie. Het unieke tweedelige ontwerp, bevestigd met knoopjes, maakt het aanpassen voor elk seizoen eenvoudig. De microvezel met holle vezel vulling voegt ook een comfortfactor toe. >> Check laagste prijs

Dit is onze eerste keuze dekbed

Klaar voor de dekbedstart? Dit is geen valse start. Nee, we benoemen gelijk het beste dekbed dat we online zijn tegengekomen: dit is het Swiss Slapen dekbed tweepersoons (van 240 bij 220 centimeter). Wat maakt dit dekbed nu zo’n uitstekende keuze? Simpel: het komt in een fraaie, afsluitbare tas, is antiallergisch, anti-zweet, geheel uitwasbaar, niet te zwaar en toch lekker warm. De tijk is van 100% microvezel en de vulling van 100% polyester vezel.

Welk dekbed is het meest geschikt voor een kleiner budget?

Bovenstaand dekbed is uitstekend, maar wellicht wel wat aan de prijzige kant. Vandaar dat we ook een beste koop benoemen voor een kleiner budget. Dit is het Princessdekbed Ultra Soft van 140 bij 200 centimeter. Let op: dit dekbed is dan weer geschikt voor één persoon. Het is volledig antiallergisch en gemiddeld warmte isolerend. Je kunt hem ook in 4 seizoenen (geen pizza) uitvoering aanschaffen. Fabricage fouten? Hier heb je liefst 3 jaar garantie op.

Wat maakt ons de experts op het gebied van dekbedden?

Op het gebied van dekbedden zijn we echte diehards, of liever “sleep-hards”. Dekbedden zijn een passie van ons, laat daar geen geheimen over bestaan. Uiteraard hebben we tal van exemplaren uitgeprobeerd. Sommige bevielen ons uitstekend, anderen waren wat minder. Uiteindelijk hebben we – aan de hand van uitgebreid testen – een top 10 beste dekbedden voor je samen kunnen stellen. Die top 10 vind je in dit artikel. Bereid je vast voor op heerlijk slapen.

Het aanbod dekbedden: blijf kritisch

Er zijn tal van redenen om kritisch te blijven op je dekbed. Dat heeft er onder meer mee te maken dat dekbedden sterk van elkaar verschillen. Koop je een dekbed? Let dan altijd op deze zaken:

 • Het materiaal van het dekbed

De vulling bepaalt voor welke omstandigheden en welk seizoen het dekbed het meest geschikt is. De meeste dekbedden hebben een synthetische vulling of een vulling van dons f wol. Wol is zeer goed in vochtabsorptie (ideaal voor snelle zweters), dons ventileert heel goed en synthetische dekbedden zijn zeer onderhoudsvriendelijk en bovendien geheel antiallergisch.

 • De spreiding

Spreiding heeft te maken met de vulling: verschuift deze over het dekbed, of blijft hij op zijn vaste plek. Donzen dekbedden schuiven vaker dan synthetische of wollen dekbedden.

 • Het seizoen

Lang niet alle dekbedden zijn geschikt voor alle seizoenen. Je hebt zulke dekbedden wel, maar deze zijn lang niet altijd optimaal comfortabel. In de zomer heb je een dunner dekbed nodig dan in de winter, wanneer je lekker knus en warm wilt blijven. In de zomer kies je voor luchtig.

 • Uitwassen

Controleer altijd of je een dekbed uit kunt wassen. In principe zou je altijd moeten kiezen voor een dekbed dat op minstens zestig graden Celsius is uit te wassen, zodat je geen last hebt van huisstofmijt.

 • Hoe lang gaat het dekbed mee?

Gemiddeld gaat een dekbed zo’n 8 jaar mee. Met sommige dekbedden doe je wat langer, met anderen helaas korter. Je herkent een dekbed dat achteruit gaat aan de verminderde kwaliteit van het vulmateriaal. De tijk zal dunner worden en de isolerende werking wordt minder.

 • De maat

Slaap je alleen of slaap je met zijn tweeën? Je kunt kiezen uit een eenpersoons dekbed of een dekbed voor twee personen. Bij beide categorieën kunnen de maten weer afwijken. Slaap je samen, maar heb je verschillende behoeften? Dan kun je kiezen voor elk een apart dekbed.

Waarom scepsis in ons onderzoek naar de beste dekbedden eerst de overhand had

Wij zien scepsis als belangrijke voorwaarde om objectief onderzoek te kunnen doen. We nemen beloften altijd met een korreltje zout, maar staan zeker open voor verrassingen. Als we een uitstekend product tegenkomen, zullen we dat zeker niet ontkennen. Zo nu en dan zijn we dan ook razend enthousiast. Maar als een dekbed van mindere kwaliteit is, zijn we ook eerlijk.

Wat wordt doorgaans beloofd door dekbed producenten? Hoe accuraat is dit?

Tja, dekbed producenten zullen je een heerlijke nachtrust beloven: “slapen als een baby” of “slapen als op een bed van rozen”. Een goed dekbed draagt zeker bij aan goede nachtrust, maar een goede nachtrust is van veel meer zaken afhankelijk, zoals het hoofdkussen en het matras. Als je op dat moment veel stress ervaart, zal een lekker dekbed je niet van woelen redden.

Op deze manier doen wij onderzoek naar het beste dekbed

Dekbedden beoordelen? Laat dat maar aan ons over. Hier hebben we een handje van. We reviewen dekbedden (en andere producten) altijd volgens een vaste formule. We kijken zowel naar de technische aspecten als de gevoelswaarde. Dit is waar wij een dekbed op beoordelen:

 • De toepasbaarheid

Toepasbaarheid is een wat breed begrip. We bedoelen hiermee in welke seizoenen je het kunt gebruiken (één seizoen of heel het jaar door), maar ook of het dekbed bijvoorbeeld geschikt is voor iemand die veel transpireert of snel allergische reacties krijgt. Is er aan hen gedacht?

 • Prijskwaliteit

Hoe hoger de prijs van het dekbed, hoe meer je extra’s je hiervoor terugverwacht. Dat is logisch, toch?

 • Garantie en proefslapen

Bij hoofdkussens word je vaak een periode proefslapen beloofd (meestal 30 dagen). Dat houdt in dat je het product 30 dagen gratis kunt uitproberen, voor je het eventueel koopt. Superhandig natuurlijk als je te weten wilt komen of het product bij je past. Een dekbed dat proefslapen aanbiedt, heeft zeker een streepje voor op de concurrentie. Garantie is ook fijn om te hebben: de garantie is bij voorkeur zo uitgebreid mogelijk en meerdere jaren actief.

 • Klantreviews

Onderschat klantreviews over een product niet: deze geven een uitstekend beeld van de kwaliteit van een dekbed. In één oogopslag zie je de gemiddelde beoordeling van het dekbed. Duik je dieper in de reacties, dan komen er bijvoorbeeld gebreken aan het licht die je niet zou verwachten. Denk er aan: hoe meer klantreviews van een dekbed, hoe beter.

Dekbed 1: Het Swiss Slapen Swiss Dekbed tweepersoons 240x220cm is de beste algemene keuze

Hierboven hebben we het Swiss Slapen dekbed tweepersoons tot beste algemene keuze bekroond. Hier de specificaties:

 • Ideaal en knus voor twee personen

 • Heerlijk warm, maar verrassend lichtgewicht

 • Bestaat uit een 100% microvezel tijk en een vulling van 100% polyester vezel

 • Het dekbed is anti-zweet en antiallergisch

 • Voorzien van super handige draagtas met ritssluiting

 • Het product is volledig uitwasbaar.

Dekbed 2: het Ultra Soft Princessdekbed enkel eenpersoons (140×200) is de beste budgetkeuze

Ook het tweede dekbed hebben we al genoemd. Dit is het Ultra Soft Princess dekbed voor één persoon.

 • Een volledig antiallergisch dekbed
 • Gemiddelde warmte isolatie (valt bij de meeste mensen in de smaak, want: niet té benauwend)
 • Wasbaar op maximaal 60 graden Celsius
 • Voorzien van duurzame holle vezel
 • Krijg drie jaar garantie op fouten in fabricage.

Dekbed 3: het Hotel Dekbed 4 seizoenen kan het hele jaar door worden gebruikt

Op zoek naar een dekbed dat je het hele jaar door kunt gebruiken? Dan is het Hotel Dekbed 4 seizoenen wellicht iets voor jou. Dit deluxe dekbed heeft een formaat van 240 x 200 cm.

 • Volledig antiallergisch

 • Ook warmte- en vochtregulerend

 • Het dekbed bestaat uit twee losse delen die met knoopjes aan elkaar zijn bevestigd (verwijder het zwaardere dekbed in de zomer, zodat je onder het lichtere dekbed slaapt)

 • Gemaakt van microvezel met holle vezel vulling.

Dekbed 4: het Dreamstar Dekbed Sensation 7air Excellent heeft een voorjaardeel en najaarsdeel

Ook het dekbed van Sensation 7air Excellent dekbed van Dreamstar is geschikt voor meer dan één seizoen. Dit dekbed is 240 bij 200 centimeter groot en gemaakt van synthetische stof.

 • De vulling van kwali-soft 7air staat gelijk aan veerkrachtigheid (de vezel beschikt over liefst 7 verschillende luchtkanalen)

 • Heerlijk lichtgewicht dekbed

 • Dubbel gestikt, waardoor het soepel valt

 • De tijk is van zacht en comfortabel katoen satijn gemaakt

 • Gaat huisstofmijt tegen

 • Uitwasbaar op 60 graden, plus te drogen in de droogtrommel

 • Verkrijgbaar in verschillende formaten: 140 bij 200, 140 bij 220, 200 bij 200, 200 x 220, 240 x 200, 240 x 220 en 260 x 220 centimeter.

Dekbed 5: het Trendzz Bed4less Dekbed is een luxe hotel kwaliteit dekbed voor alle seizoenen

Als vijfde dekbed in deze lijst presenteren we je het Trendzz Bed4less dekbed, geschikt voor vier seizoenen. Dit dekbed heeft een formaat van 240 bij 220 centimeter en is voor het jaar door.

 • Vocht- en warmte-isolerend

 • Bestaat uit twee delen: je kunt deze met knoopjes aan elkaar bevestigen

 • Heerlijk koel in de zomer en aangenaam warm in de winter

 • Microvezel tijk met kwalitatieve holle vezel vulling

 • Voelt fijn aan op de huid.

Dekbed 6: het Trendzz Bed4less Dekbed is een luxe hotel kwaliteit dekbed voor alle seizoenen

Als vijfde dekbed in deze lijst presenteren we je het Trendzz Bed4less dekbed, geschikt voor van Diamant Home Collection is van zeer hoge kwaliteit.

 • Zoals de naam al doet vermoeden, is dit dekbed van ganzendons (90%)

 • Het heeft de afmeting 240 bij 220 cm

 • Geschikt voor vier seizoenen

 • Zeer hoge warmteklasse (ideaal voor koukleumen)

 • Uitstekend ventilerend.

Dekbed 7: het Terschellinger Luxe 4-Seizoenen dekbed is van zacht scheerwol gemaakt

Al bekend met Terschellinger? Dit merk brengt dekbedden van uitstekende kwaliteit op de markt.

 • Het Luxe 4-seizoenen dekbed kan het hele jaar door gebruikt worden

 • Vulling van 100% IWS zuiver scheerwol

 • 140 bij 200 centimeter groot

 • Volledig doorgestikt (banen), waardoor de vulling van scheerwol niet kan gaan schuiven

 • Het dekbed is niet alleen super comfortabel, maar werkt ook nog eens brandvertragend en vlam dovend

 • Voorzien van 3 jaar garantie

 • De tijk is van 100% katoen (geheel natuurzuiver)

 • Wol kan bij verschillende spieraandoeningen uitkomst bieden, zoals jicht, Reuma en artrose

 • Uitstekend vocht absorberend: ideaal voor de zweters onder ons.

Dekbed 8: het Ducky Dons Nordic 4-seizoenen dekbed is eveneens gemaakt van hoogwaardig eendendons

Het achtste dekbed in de lijst is van het merk met de leuke naam “Ducky Dons”. Het model is de Nordic 4-seizoenen. Dit “Eendendons” dekbed is 240 bij 220 centimeter groot en heeft een hoop te bieden.

 • Het dekbed is heerlijk comfortabel, zacht en soepel

 • Gevuld met liefst 90% wit Europees eenden dons (met Downafresh® hygiënelabel)

 • Tijk van 100% perkaal katoen (voorzien van Nomite® keurmerk).

 • Bestaat uit zomerdeel en lentedeel; koppel je ze? Dan creëer je een super warm dekbed met warmteklasse 1 (de warmste klasse).

Dekbed 9: het Soulsnooze luxe 4 seizoenen dekbed is super comfortabel en zacht

Ook het Soulsnooze Luxe 4 seizoenen dekbed is zacht en comfortabel. Het is 200 bij 200 cm. En verder:

 • Is het comfortabel, soepel en superzacht

 • Is het dekbed volledig antiallergisch

 • Is het heerlijk lichtgewicht en uitstekend vochtregulerend

 • Is het mogelijk verschillende dekbeddelen samen te voegen voor een winterdeel (net zoals je individuele Powerrangers samenvoegt tot de super Powerranger)

 • Krijg je 3 jaar garantie op elke vorm van fabricagefout

 • Is het onderhoudsarm

 • Kun je het op 40 graden wassen en in de droogkast drogen.

Dekbed 10: het Invelux microvezel All-Year dekbed is voor elk jaargetijde een knusse oplossing

Als laatste dekbed benoemen we het Invelux microvezel dekbed “All-Year” (vier seizoenen).

 • Het dekbed is geheel antiallergisch

 • Voor alle seizoenen

 • Wasbaar op 40 graden Celsius

 • Heerlijk zacht en prima vochtregulerend.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste-dekbed?

Veel mensen vragen zich af wat een dekbed een goed dekbed maakt. Als je op zoek gaat naar een goed dekbed dan bevat het een vulling die goed de warmte vasthoudt. Daarnaast laat het vocht door en is het niet te zwaar. Ook kun je een goed dekbed wassen. Wat een goed dekbed doet is je prettig warm houden. Wat houdt dat precies in, want niet iedereen houdt van warm. En warme dekbedden hebben ook nadelen. Naast warmte houden ze ook vocht vast en zijn zwaar. Voor de vochtdoorlatenheid en warmte isolatie geldt: hoe hoger hoe beter. Voor het gewicht van het dekbed geldt: hoe lager hoe beter. Moeilijk is om op alle onderdelen goed te scoren en het beste is om een dekbed te kiezen met een gemiddelde van de eigenschappen: gewicht, vochtdoorlatenheid en warmte isolatie. https://www.consumentenbond.nl/dekbed/hoe-wij-testen

Dit zegt Radar over het voorkomen van wasproblemen met dekbedovertrekken

Radar biedt praktische tips om te voorkomen dat dekbedovertrekken andere was opslokken in zowel de wasmachine als de droger, een veelvoorkomend probleem dat resulteert in een natte bal van textiel en een inefficiënte droging. Aanbevolen wordt om ritsen of knoopjes van het dekbedovertrek te sluiten voor het wassen, of, als deze ontbreken, een knoop in het overtrek te leggen om te voorkomen dat ander wasgoed erin terechtkomt. Ook het gebruik van sokkenknijpers of wasknijpers om de opening van het dekbedovertrek af te sluiten wordt als oplossing aangedragen. Lees het volledige artikel van Radar.

Het Lindabed Premium Hotel dekbed is het beste dekbed 2021 volgens Voeljegezond.nl

Volgens Voeljegezond.nl is het Premium Hotel dekbed van Lindabed het beste dekbed van het jaar 2021. Dit dekbed wordt gekenmerkt als het beste in ieder geval de categorie prijs-kwaliteit verhouding. Dit dekbed is volledig Oeko-Tex gecertificeerd, geschikt voor alle vier seizoenen en bovendien antiallergisch. Een nadeeltje: je kunt het slechts op 30 graden Celsius wassen.

Alles over het beste dekbed: conclusies

In dit artikel zijn onze top 10 dekbedden besproken: stuk voor stuk dekbedden van zeer hoge kwaliteit. We hebben je niet alleen onze top 10 laten zien, maar ook tips met je besproken als je zelf op zoek gaat naar een nieuw dekbed. We hopen dat je nu prima uit de voeten kunt en in een handomdraai het beste dekbed uit kunt zoeken om heerlijk comfortabel in slaap te vallen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Beste dekbed: bronnen

Deze bronnen zijn gebruikt bij het schrijven van dit dekbed artikel:

Succes!