We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

De top 10 met de beste draadloze deurbellen

Je ziet tegenwoordig veel reclame voor draadloze deurbellen op televisie. Meestal betreft het dan de draadloze deurbel met camera, waardoor je live videobeelden kunt zien van wie er bij je aanbelt. De voordelen zijn meteen duidelijk, want de koeriersdienst kan meteen instructies van je krijgen over waar hij het pakketje kan achterlaten en die kennis die spontaan langs komt laat je weten dat je hem na het werk wel even zal terugbellen. Niet alle draadloze deurbellen zijn echter hetzelfde.

Overstappen van een gewone naar een draadloze deurbel

We twijfelden al langer of we wilden gaan investeren in een draadloze deurbel. Het lijkt geweldig om een berichtje op je telefoon te krijgen als je niet thuis bent en de deurbel gaat. Maar zoals we al zeiden, hebben niet alle draadloze deurbellen de mogelijkheid live videobeelden te verzenden en kun je ook niet bij elke deurbel direct communiceren met wie er voor de deur staat. Voordat je de eerste beste innovatieve deurbel koopt die je tegenkomt, moet je je dus even verdiepen in deurbellen.

Snel overzicht: Deze draadloze deurbellen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste Budget optieTecknet Draadloze Deurbel: Deze deurbel is eenvoudig en zonder veel extra’s. Wat wij handig vinden, is dat je de set kunt uitbreiden met een tweede stopcontact met luidspreker, ideaal voor huizen met meerdere verdiepingen. >> Check laagste prijs
Beste communicatieoptiesEufy Draadloze Deurbel met Video: Deze deurbel heeft een audiofunctie waardoor je met de bezoeker kunt communiceren. Vooral handig als je even niet thuis bent. Ook de batterijvoeding zien wij als een voordeel voor sommigen. >> Check laagste prijs
Beste geïntegreerde cameraSecuFirst Draadloze Deurbel met Camera: Deze onopvallende deurbel heeft een camera die niet direct in het oog springt. Wat wij waarderen is dat beelden worden opgeslagen op een meegeleverde SD-kaart. >> Check laagste prijs

Onze topper: dit is de beste draadloze deurbel

De Tecknet draadloze deurbel met een enkele ontvanger komt als beste koop uit de test als het om een deurbel in het budgetsegment gaat. Je kunt hem ook met twee ontvangers kopen en zo een grotere afstand overbruggen. Dit kan helpen als je een bedrijfsruimte hebt waar je het prettig vindt om bij de entree, maar bijvoorbeeld ook in het magazijn het geluid van de bel te kunnen horen. De ontvanger heeft tevens een stopcontact, waardoor je geen stopcontacten in het pand verliest.

Wie zijn wij om draadloze deurbellen te reviewen?

De reclame op televisie spreekt eigenlijk voor zich en wij vinden het dan ook ontzettend handig – zeker het afgelopen jaar tijdens lockdowns – dat je niet zomaar eerst voor iedereen open hoeft te doen om met iemand te kunnen praten. Je kunt nu zelfs als je gewoon thuis bent en het risico op besmetting wilt voorkomen, vanuit je eigen comfortabele plekje in huis reageren op de bel. Zo heb je toch even contact, tenminste, als je de meest uitgebreide draadloze deurbel hebt gekocht.

Waarom altijd opletten bij de aanschaf van een draadloze deurbel?

Het grootste verschil – behalve natuurlijk de leuke deuntjes die de een meer en de ander minder heeft – is de werking op batterijen of het elektriciteitsnet en de functionaliteiten. Met dat laatste kunnen deurbelproducenten heel ver gaan. Technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt dat je live beelden en geluid kunt verzenden van de deurbel naar je telefoon of tablet en weer terug. De kwaliteit en veiligheid van de deurbel is echter niet bij elke producent hetzelfde.

Toch liever geen draadloze deurbel en een gewone deurbel houden

Voor sommige mensen is die vraag over de veiligheid de belangrijkste reden om nog niet aan een draadloze deurbel te beginnen. Zij voelen zich niet zeker genoeg of hebben niet de kennis om die extra veiligheid bij digitale middelen aan te brengen. Ze zijn nog niet overtuigd dat een draadloze deurbel veel kan toevoegen aan hun leven ten opzichte van de deurbel die ze nu hebben. Misschien is het voor die mensen ook beter om niet over te stappen, want anders slapen ze niet rustig meer.

Waar staan de makers van draadloze deurbellen voor?

Het liefst combineren deurbelproducenten de nieuwste technieken met gebruiksgemak, zodat je als koper van een draadloze deurbel alleen maar de voordelen inziet. Ga je met je kinderen een nieuwe deurbel kopen? Dan zal die met de meeste geluidjes waarschijnlijk winnen. Er zijn er zelfs met 52 muziekjes, waarbij je dus elke week een ander geluid uit je deurbel kunt laten komen. Dat is lachen, totdat je muziek in huis hoort en je door alle wisselingen vergeten bent dat het de deurbel is.

De criteria waar we draadloze deurbellen op beoordelen

Voor ons gaat het bij draadloze deurbellen in de basis om de volgende aspecten die bepalen welke deurbel we beter vinden dan de anderen:

 • Werking – op batterijen of aangesloten op het lichtnet?
 • Bereik en aantal ontvangers – hoe ver reikt een ontvanger en heb je dan aan eentje genoeg of wil je er meerderen in huis hebben?
 • Extra functionaliteiten – heb je een draadloze deurbel met alleen een flexibel te plaatsen ontvanger? Of kun je ook live beelden en geluiden via de deurbel uitwisselen?
 • Specificaties – hoe hard/zacht kun je het geluid instellen? Hoe scherp zijn de beelden en zijn dezen in grijstinten of in kleur?
 • Zit er een app bij waarmee je de deurbel voor bediening en communicatie?
 • Prijs – de meest uitgebreide is gaaf, maar zeker niet voor ieders budget.

Hoe we draadloze deurbellen getest hebben: onze eigen bevindingen

Gezien de prijzen van draadloze deurbellen en onze bijzondere interesse in wat elke deurbel voor prestaties kan leveren, hebben we zelf een uitvoerige test gedaan die interessante resultaten opleverde. Ons bedrijfspand is weer eens omgetoverd tot testlocatie en zo konden we ook de maximale afstanden goed in kaart brengen en checken of de specificaties die de producent belooft ook daadwerkelijk tot uiting komen zodra de deurbel volledig geïnstalleerd is.

De top 10 met beste draadloze deurbellen

1. Tecknet – draadloze deurbel met 1 ontvanger – 32 deuntjes

Dit is een eenvoudige deurbel zonder al te veel poespas.

Pluspunten:

 • De bel bestaat uit twee delen: het kleinere kastje komt bij je voordeur te hangen en het stopcontact met de luidspreker hang je op iedere gewenste plek in huis.
 • Wat we handig vinden is dat de set uit te breiden is met een tweede stopcontact met luidspreker. Zeker een huis met meerdere verdiepingen kan hier profijt van hebben.

Minpunten:

 • Soms word je hoorndol van alle geluidjes en wil je een normale bel.

2. Tecknet – draadloze deurbel met 2 ontvangers – 52 deuntjes

Deze set wordt standaard met twee ontvangers geleverd.

Pluspunten:

 • Je krijgt de draadloze deurbel in het wit en zwart, waardoor deze altijd in het interieur past. Je kiest zelf of je de bel op wilt laten vallen of juist niet.
 • Een extra handigheidje vinden wij het blauwe lichtje in de ontvanger. Mensen die niet zo goed horen en de ontvanger op een centrale en zichtbare plek plaatsen, kunnen aan de hand van het knipperende blauwe licht zien dat er iemand bij de voordeur staat.

Minpunten:

 • Deze draadloze deurbel heeft onze regentest helaas niet zo goed doorstaan. Hij geeft sneller mankementen dan we gehoopt hadden.

3. Eufy – draadloze deurbel met video en op batterijen – 1 deuntje

Bij deze set krijg je ook het basisstation en er zit een audiofunctie op de deurbel.

Pluspunten:

 • Door de audiofunctie kun je dus heen en weer praten via de deurbel. Dat maakt communiceren met diegene die voor de deur staat als je even een boodschap bent gaan doen een stuk makkelijker.
 • Voor sommige mensen is het een voordeel dat de bel op batterijen werkt, omdat zij liever geen aansluiting op het lichtnet willen maken.

Minpunten:

 • Dit is de duurste draadloze deurbel in onze top 10 en wij realiseren ons dat niet iedereen zich zo’n fancy deurbel kan veroorloven.

4. SecuFirst – draadloze deurbel met camera – 3 deuntjes

De draadloze deurbel van SecuFirst biedt de mogelijkheid beelden te ontvangen.

Pluspunten:

 • Het is een klein en onopvallend zwart blokje naast de deur en trekt niet al te veel de aandacht. Je ziet wel dat het een deurbel is, maar de camera valt minder op.
 • Via de App op je telefoon of tablet kun je rechtstreeks met diegene die aan heeft gebeld praten.
 • Wat wij fijn vinden is dat de beelden opgeslagen worden op een SD-kaart en dat deze kaart ook meegeleverd wordt. Je hoeft dus niet apart nog eens op pad te gaan voor geheugen.

Minpunten:

 • De aansluiting was wat ons betreft wel een stuk gecompliceerder dan we van te voren verwacht hadden. Wij verwachten niet dat het de gemiddelde Nederlander lukt om deze draadloze deurbel zelf te installeren. Misschien is een variant op batterijen voor deze doelgroep dan toch handiger.

5. Best Berry – draadloze deurbel met 2 ontvangers – 58 deuntjes

Dit is een van de goedkoopste draadloze deurbellen op de markt en je krijgt er ook nog eens twee ontvangers bij.

Pluspunten:

 • De afstand die met deze deurbel overbrugd kan worden is maar liefst 300 meter. In onze test kwam dit ook goed in de buurt van die afstand.
 • De deurbel zal geen invloed hebben op het functioneren van andere apparaten die tussen de deurbel en de ontvanger geplaatst zijn.

Minpunten:

 • In sommige gevallen kan de drukker van de deurbel snel problemen geven en dan is het de vraag of dit nog te repareren is.

6. Lebby – draadloze deurbel met 1 ontvanger – 55 deuntjes

Eindelijk is er een iets vrolijker ontwerp met de draadloze deurbel van Lebby. Er staan namelijk kleine bloemetjes op de ontvanger.

Pluspunten:

 • Wat wij handig vinden bij deze deurbel is dat je voor de installatie zelf kunt kiezen: op batterijen laten werken of aansluiten op het elektriciteitsnet.
 • Ook deze bel heeft twee kleine lampjes die aangaan wanneer er gebeld worden. Voor mensen met beperkingen aan het gehoor kan dit super werken.
 • Dit is de goedkoopste draadloze deurbel in onze top 10.

Minpunten:

 • Wij zouden adviseren deze deurbel vooral onder een afdak bij de voordeur te monteren, zodat hij niet vol in de regenbuien hangt. Dan hapert het apparaat wel eens.

7. Bella Bell – draadloze deurbel met 2 ontvangers – 58 deuntjes

Deze draadloze deurbel heeft een eenvoudige bel met twee sierlijke ontvangers.

Pluspunten:

 • De ontvangers zijn namelijk versierd met kleine figuurtjes.
 • Ook zit er een blauwe ring in het midden die oplicht als er aangebeld wordt.

Minpunten:

 • De ontvanger kan tot een niveau van 110 decibel aan geluid geven en dit lijkt ons wel wat overdreven. Het is niet de bedoeling dat heel de buurt je pakketje in ontvangst komt nemen als je er zelf niet bent.

8. DistinQ – draadloze deurbel met 2 ontvangers – 32 deuntjes

Dit is wellicht de minst aantrekkelijke deurbel om te zien, maar je krijgt er wel twee ontvangers bij en hij werkt naar behoren.

Pluspunten:

 • Voor huishoudens waar mensen nachtdiensten draaien vinden wij dit een ideale bel. Je kunt namelijk kiezen tussen licht, geluid en licht of alleen geluid. Ben jij wakker en slaapt je partner net? Dan laat je alleen het lampje branden als er iemand aanbelt.
 • Het is een prima draadloze deurbel voor een beperkt budget.

Minpunten:

 • Er zit alleen een audiofunctie op deze draadloze deurbel en geen beeld. Het ligt er dus aan wat je van je deurbel verwacht of deze binnen je eisenpakket valt.

9. X-One – draadloze deurbel met camera – 30 deuntjes

Bij deze deurbel kun je zelf kiezen bij de installatie: trek je liever geen kabels door en gebruik je batterijen of sluit je hem toch liever aan op het lichtnet?

Pluspunten:

 • Wat wij waarderen aan deze deurbel is de mogelijkheid om ook in het donker iets op het beeld te zien. In Nederland is het zeker in de winter veel donker, waardoor de kans groot is dat je niet bij daglicht iemand aan de voordeur hebt staan. Het geeft een gevoel van veiligheid.

Minpunten:

 • Er zit ook een bewegingsmelder op deze deurbel en dat kan een positief iets zijn, maar we kennen ook mensen die hierdoor alleen maar overprikkeld raken. Het is een afweging die je zelf moet maken. Geeft het je rust of werkt de detectiefunctie averechts?

10. BanGosa – draadloze deurbel met 2 ontvangers – 45 deuntjes

Deze set komt met twee ontvangers die je in het stopcontact steekt.

Pluspunten:

 • Het is een strak design in het zwart en de blauwe ring die licht kan geven is opvallend.
 • Voor deze prijs heb je een goede draadloze deurbel zonder camera.

Minpunten:

 • Er zijn ontvangers die een aparte stopcontactfunctie hebben – zoals bijvoorbeeld de nummer 1 op deze lijst – maar dat heeft deze set van BanGosa niet. Doe je de ontvanger in het stopcontact? Dan is er op die plek geen ruimte meer voor ander stekkers.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste draadloze-deurbellen?

De beste deurbel met camera voor je voordeur? De Consumentenbond heeft hier een test  voor gedaan en heeft verschillende highlights opgemerkt. Zo gaat beeldbellen met zo’n deurbel niet altijd goed. Iemand belt thuis bij je aan, je opent de app, ziet beeld en kan praten met de bezoeker. Dat lijkt allemaal goed te gaan, maar dat is niet bij alle deurbellen het geval. Bij sommige deurbellen is het namelijk door de slechte geluidskwaliteit niet te doen om een gesprek te voeren. Ook is het mogelijk om een deurbel als een beveiligingscamera te gebruiken. Hierbij is beeldkwaliteit extra van belang.https://www.consumentenbond.nl/beveiligingscamera/beste/beste-deurbel-met-camera

Dit zegt Radar over Slimme Deurbellen

Radar besteedt aandacht aan de opkomst van slimme deurbellen met camera’s en de daaraan verbonden regelgeving. Terwijl de populariteit van deze deurbellen groeit, met 1,2 miljoen huishoudens die begin 2023 al zo’n apparaat hadden, ontstaan er ook zorgen over privacy en correct gebruik. Radar benadrukt dat het belangrijk is dat camera’s alleen het eigen terrein filmen en niet ongevraagd de openbare ruimte of het terrein van de buren. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Slimme Deurbellen en Privacy

BNNVARA’s Kassa verkent de privacyimplicaties van de groeiende populariteit van slimme deurbellen in Nederland. Met meer dan 1,2 miljoen huishoudens uitgerust met deze apparaten, benadrukt Kassa het belang van het naleven van de privacyregels volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het artikel geeft gedetailleerde richtlijnen over hoe je de privacy van gefilmde personen kunt respecteren, zoals het alleen filmen van eigen terrein, het kort bewaren van opnames, en het informeren van bezoekers over de aanwezigheid van een camera. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Beste uit de test volgens Beslist

Op Beslist.nl zie je diverse merken uit onze top 10 terug in het overzicht. Daarnaast zie je ook de bekendere merken zoals Honeywell, Grundig en ELRO met verschillende draadloze deurbellen in de lijst staan. Wat uit het aanbod in ieder geval blijkt, is dat Nederland fan is van de deurbel die ook videobeelden en communiceren met diegene die aan de voordeur staat mogelijk maakt.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Afsluiting

De draadloze deurbellen in onze top 10 kosten tussen de 20 en grofweg 200 euro. Dat is nogal een prijsverschil en je wilt bij elke prijs – en ook de tussenliggende bedragen – weten wat je voor dat geld krijgt. De voornaamste verschillen vinden wij de werking op batterijen of de aansluiting op het elektriciteitsnet en of er ook een camera op de draadloze deurbel zit of niet.