We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Pas op voor specifieke types elektrische vliegenmepper

Op dit moment zijn we dit artikel aan het updaten naar aanleiding van de NVWA-wetgeving en Europese wetgeving voor elektrische vliegenmeppers. Een niet-deugende elektrische vliegenmepper kan erg gevaarlijk zijn. Momenteel werken we aan de informatie op deze pagina.

De top 10 met de beste elektrische vliegenmeppers

Als je je alleen maar de elektrische vliegenmepper kunt herinneren heb je geluk. Je hebt blijkbaar nooit te maken gehad met het vlak van ongeveer 10 bij 10 centimeter aan een handvat van ongeveer 40 centimeter waarbij je die ieniemini mug in je slaapkamer eerst moest zien te vinden en daarna nog eens raak moest zien te slaan. Soms is het fijn om in een tijdperk te leven waarin elektrische apparatuur ontwikkeld is voor allerlei kleine dingen, zoals het vangen en elimineren van muggen.

Overstappen naar een elektrische vliegenmepper

Wij hebben de ‘gewone mepper’ nog wel meegemaakt en we kunnen er het volgende over zeggen: Er eentje van in huis hebben was nooit genoeg. Meestal had je er een paar en lagen ze verspreid door het hele huis. Als er dan een dikke vlieg of mug gesignaleerd was, kon je er met meerdere mensen op af om met een flinke rake zwieper permanent afscheid van het insect te nemen.

De ontwikkeling van de elektrische vliegenmepper was een uitkomst, niet alleen vanwege het grotere oppervlak van het raakvlak, maar ook vanwege het gemak van de elektrische werking van het apparaat. De kans op het vangen en doden van het beestje is nu stukken groter. Wij zijn dan ook blij met de elektrische vliegenmepper en nemen er zelfs minimaal een mee als we op vakantie gaan.

Snel overzicht: Deze elektrische vliegenmeppers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste elektrische vliegenmepperDekker Future – DF2020: Deze elektrische vliegenmepper is een duurzame optie, vooral omdat hij oplaadbaar is via USB, wat betekent dat je geen batterijen hoeft te kopen. Dit vinden wij een groot pluspunt omdat het minder afval veroorzaakt. Bovendien vinden we de hippere kleurcombinatie van wit en mintgroen aantrekkelijk. Het stevige handvat draagt bij aan een goede grip. >> Check laagste prijs
Beste keuze met muggenlampEazie ED: De toevoeging van een uv-lamp maakt deze elektrische vliegenmepper uniek, omdat het insecten aantrekt. Hierdoor hoef je minder actief op jacht te gaan. We waarderen het gemak dat de standaard biedt, zodat je hem niet constant hoeft vast te houden. Het feit dat deze mepper ook oplaadbaar is via USB maakt hem nog handiger. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeHG – elektrische vliegenmepper: Deze optie is de meest betaalbare in onze lijst en is een eenvoudig, rechttoe-rechtaan model. We hebben ervaren dat het enkellaagse rooster vaak effectiever is dan meppers met drie lagen. Ondanks dat je voor dit model batterijen nodig hebt, is het nog steeds een solide keuze voor diegenen die op zoek zijn naar waar voor hun geld. >> Check laagste prijs

Onze absolute topscorer: dit is de beste elektrische vliegenmepper van nu

Het snelle antwoord op de vraag “Wat is de beste elektrische vliegenmepper van dit moment?” is: de Dekker Future DF2020. Deze mepper komt niet alleen als beste uit de test voor wat betreft de effectiviteit, maar scoort ook goed om praktisch gebruik in verband met de oplaadbaarheid. Hiervoor wordt namelijk een USB-kabel meegeleverd en dat betekent dat je nooit meer naar de winkel hoeft om losse wegwerpbatterijen te kopen.

Wie zijn wij om elektrische vliegenmeppers te reviewen?

Dat wij blij worden van een elektrische mepper is al wel duidelijk, want anders neem je ze niet mee tijdens een weekendje weg in eigen land (dichtbij het water) of vakantie naar het buitenland. Je wilt niet verrast worden door slapeloze nachten vanwege een mug of mot die je maar niet te pakken krijgt. Wist je trouwens dat muggen zich niet in elk land hetzelfde gedragen en dat muggen nare ziekten met zich mee kunnen dragen? Nog meer redenen dus om insecten op te sporen en doden.

Waarom niet zomaar een vliegenmepper kiezen?

Natuurlijk staat het je vrij om een normale mepper (die is namelijk wel stukken goedkoper) te blijven gebruiken. Niemand kan je dwingen om op een elektrische mepper over te stappen. Het grappige is eigenlijk dat je pas weet wat je hebt gemist als je er een keertje een kunt uitproberen. Sta je op de camping en heeft iemand anders een elektrische vliegenmepper om muggen uit de tent te werken? Zodra je die een nachtje mag uittesten, weet je wel beter. Dan is het alleen nog even kiezen welke.

Elektrische vliegenmepper van 8 of 45 euro – dat maakt toch niks uit?

Daar vergis je je dus in. In het begin had je namelijk alleen elektrische vliegenmeppers zoals die van HG en FlyShock (de nummer 4 en 7 in dit overzicht). De tijd heeft niet stilgestaan en producenten zijn door blijven ontwikkelen. Dat heeft als gevolg dat er nu meer functionaliteiten op een elektrische vliegenmepper zitten en dat merk je direct aan de prijs. Sommige meppers hebben een uv-lamp of kun je ook aanzetten en in een standaard plaatsen. Zo trekken ze altijd insecten aan.

Wat belooft de maker van elektrische vliegenmeppers?

Met de doorontwikkeling van de mepper komen ook meer marketingaspecten om de hoek kijken, want elke producent van elektrische apparaten – hoe groot of hoe klein ze ook zijn – wil natuurlijk de klant overtuigen van zijn product. Alleen door te blijven verkopen kan het bedrijf blijven bestaan. Dat betekent dat je goed moet opletten welke elektrische vliegenmepper je koopt, want wat er op de verpakking of op internet staat, hoeft niet altijd goed te werken en je wilt toch het beste product.

De criteria waar we elektrische vliegenmeppers op scoren

Wij hebben bij het bijzondere product van de elektrische vliegenmeppers gekeken naar de volgende elementen:

 • Werkt de mepper op losse (wegwerp) batterijen of kun je ze thuis opladen?
 • Hoe stevig is het handvat? (sommigen hebben namelijk beter grip)
 • Zit er een standaard bij waar je de mepper in kunt plaatsen?
 • Zit er een uv-lamp in de mepper verwerkt die beestjes aantrekt?
 • Zit er beveiliging op, zodat alleen volwassenen de elektrische vliegenmepper kunnen bedienen?
 • Is de prijs fair voor wat het product belooft te doen? (Dus is een duurdere mepper ook echt beter?)
 • Hoe groot is het oppervlak waarin de muggen of andere insecten opgevangen worden? (We kunnen verklappen dat de nummer 6 in deze top 10 een ander formaat heeft!)

Hoe we elektrische vliegenmeppers getest hebben – de uitkomst van ons onderzoek

Dit was een van de leukste testmomenten die we dit jaar hebben mogen meemaken. Met de uitvoering van dit onderzoek hebben we kunnen ontdekken of dat wat we al thuis hadden liggen ook echt de beste elektrische vliegenmepper was, of dat we toch overtuigd waren van een betere mepper. We hebben meer dan 30 vliegenmeppers gekocht en op een zwoele zomeravond uitgetest terwijl we met ons gehele team een diner aan het water hadden. Hilarisch was het – en leerzaam.

De top 10 met beste elektrische vliegenmeppers

1. Dekker Future – DF2020 – elektrische vliegenmepper in wit met mintgroen

Deze elektrische vliegenmepper heeft een wat hippere kleur en werkt met een USB-kabel om hem tussentijds op te laden.

Pluspunten:

 • Je hoeft dus geen losse batterijen meer te kopen en dit scheelt weer afval.
 • Het stevige handvat zorgt voor goede grip.
 • Je kunt er meerdere insecten tegelijk mee elimineren.

Minpunten:

 • Het is wel een prijzige elektrische vliegenmepper, al is het nog niet de duurste in deze top 10.

2. Eazie ED – elektrische vliegenmepper met muggenlamp in kleur wit

Dit is namelijk de duurste en dat ligt vooral aan de toegevoegde uv-lamp die insecten aantrekt.

Pluspunten:

 • Met de uv-lamp worden insecten naar de mepper toegetrokken, waardoor je minder op jacht hoeft te gaan. Wij vinden dit wel een prettige toevoeging.
 • Verder kun je de elektrische vliegenmepper in een standaard zetten. Je hoeft hem dus niet de hele tijd in de hand te houden.
 • Ook deze mepper laad je op via een USB-kabeltje.

Minpunten:

 • Als je na de vorige dacht dat het niet duurder meer kon, dan is er deze. Hij doet echter wel ook net iets meer dan de iets goedkopere vliegenmepper en wij vinden dat hij die paar euro extra wel waard is.

3. Shutterlight – elektrische vliegenmepper en insectenvanger met standaard en in kleur wit

Gebruik deze vliegenmepper in de hand of vanuit de meegeleverde standaard waarin je hem kunt plaatsen.

Pluspunten:

 • Kies de plek in huis uit waar je de meeste last van insecten hebt en zet de mepper met uv-lamp daar aan.
 • Wij vinden het prettig dat je ook deze mepper via een USB-kabel op kunt laden en niet telkens batterijen hoeft aan te schaffen.

Minpunten:

 • Het uv-licht dat van deze mepper afkomt is minder sterk dan bij andere modellen.

4. HG – elektrische vliegenmepper in de kleuren zwart met geel

Dit is de goedkoopste elektrische vliegenmepper in dit overzicht en waarschijnlijk ligt dit model ook bij de meeste mensen in huis.

Pluspunten:

 • Het is een rechttoe rechtaan model met verder weinig fratsen.
 • Uit onze ervaring blijkt dat dit rooster in een enkele laag vaak beter werkt dan de meppers met drie lagen.

Minpunten:

 • Voor deze mepper moet je wel een voorraadje batterijen in huis hebben.
 • Ook al is de mepper zelf goedkoper, batterijen kosten ook geld.

5. KJJ – Fly-BYE elektrische vliegenmepper met standaard en in kleur wit

Voor ongeveer hetzelfde bedrag als de nummer een en twee in deze top 10 krijg je dit model dat je ook in een losse standaard op afstand kunt neerzetten en zijn werk kunt laten doen.

Pluspunten:

 • Er zit een uv-lamp in de mepper en als je hem bijvoorbeeld in de woonkamer op een tafeltje in de hoek zet, kan de lamp insecten aantrekken en ze daar vangen.
 • Het handvat en ook de rand om het elektrische gedeelte is goed stevig.

Minpunten:

 • De interne batterij van deze elektrische mepper gaat voor ons gevoel wel erg snel leeg en dan moet je hem dus telkens weer aan de kabel hangen om op te laden.

6. Platinet – PRMB3839 – groot model elektrische vliegenmepper in wit met mintgroen

Wie het allemaal niet meer zo goed ziet of gewoon een grotere kans van slagen wil hebben, is deze grotere elektrische vliegenmepper ideaal.

Pluspunten:

 • Het deel dat de insecten vangt is 28 bij 20 centimeter groot.
 • Met de haak aan het handvat kun je de mepper altijd op een geschikte plek hangen, zodat je niet eerst een speurtocht door het huis krijgt voordat je de mepper gevonden hebt. Het zijn kleine details, maar wij houden hier wel van. Een georganiseerd huishouden functioneert immers beter.

Minpunten:

 • Ondanks de duurdere aanschafprijs heeft deze mepper geen uv-lamp die insecten aantrekt. Dat zou volgens ons nog een mooie toevoeging voor de doorontwikkeling van dit product zijn.

7. FlyShock – elektrische vliegenmepper in kleur zwart met groen

Deze elektrische vliegenmepper laad je op door de stekker in het handvat in het stopcontact te steken.

Pluspunten:

 • Je hebt dus geen USB-poort nodig voor het opladen van de mepper.
 • Deze mepper lijkt sterker te werken dan de allergoedkoopste van HG.

Minpunten:

 • Wij hebben gemerkt dat de tijd die nodig is om de mepper op te laden niet opweegt tegen de tijd die je de vliegenmepper daarna kunt gebruiken. Dat mag verbeterd worden voor de prijs die je ervoor betaalt.

8. NightCat – elektrische vliegenmepper met uv-lamp met standaard en in kleur zwart

Dit is een zwarte elektrische vliegenmepper die je in de hand kunt pakken of in een standaard neer kunt zetten.

Pluspunten:

 • De uv-verlichting trekt insecten aan.
 • Wat wij extra handig vinden, is dat je het handvat in kunt klappen, waardoor je de mepper makkelijker mee in je bagage op reis kunt nemen.

Minpunten:

 • We hebben de mepper een avond uitgetest en dus niet mee op vakantie genomen. We weten hierdoor niet hoe stevig het model is in verband met het inklapbare handvat.

9. Ecootje – oplaadbare vliegenmepper in kleur wit met oranje en met zaklamp

Dit model kun je in het stopcontact opladen en door de oranje rand rondom het elektrische gedeelte valt de mepper goed op.

Pluspunten:

 • Het handvat is dik en stevig. Het ligt prettig in de hand.
 • Voor het opladen haal je alleen het handvat los. Je hangt dus niet de hele mepper aan het stopcontact.

Minpunten:

 • Van het aparte lampje zien wij de toegevoegde waarde niet heel erg in.
 • Het is een prijzige vliegenmepper als er geen uv-lamp in zit.

10. B-Care – elektrische vliegenmepper met standaard en ophangsysteem – in kleur groen metallic

Deze vliegenmepper valt op door zijn unieke kleur.

Pluspunten:

 • De uv-lamp trekt insecten aan als je de lamp niet in de hand hebt en ermee achter een insect aangaat.
 • Je krijgt een standaard bij deze mepper waar je hem makkelijk in kunt plaatsen.
 • Er zit zelfs een houder bij die je aan de muur kunt bevestigen.

Minpunten:

 • Deze elektrische vliegenmepper moet je op de camping niet in het gras kwijtraken, want dan is hij vanwege de kleur moeilijker te vinden.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste elektrische-vliegenmeppers?

De schrik van elke ouders zijn wespen. Ook insecten zoals vliegen en muggen wil je weghouden van je kind. In de lentemaanden en zomermaanden zijn dit soort insecten heel erg actief. Hoe kun je zonder gebruik te maken van gif voorkomen dat je last krijgt van insecten in en rondom het huis? Het beste wat je kunt doen om insecten te weren is om horren voor de deuren en ramen te plaatsen. Dicht naden en kieren en plaats gaas op de ventilatiegaten. Sluit daarnaast je compostbakken en afvalbakken goed af. Ook handig om insecten te weren is om een elektrische vliegenmepper te gebruiken. Of plaats een vliegenlamp en doe dit op een plek waar insecten voor geen overlast zorgen. https://www.consumentenbond.nl/kind-en-veiligheid/insecten-bestrijden-in-en-rondom-huis

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Veiligheidswaarschuwingen

BNNVARA’s Kassa brengt een veiligheidswaarschuwing uit voor de elektrisch oplaadbare vliegenmepper van het model BB-03, verkocht sinds februari 2007. Door constructiefouten kunnen gebruikers een elektrische schok krijgen. Problemen omvatten een risico bij gebruik van de bijgeleverde verloopstekker, aanraakbare onderdelen onder gevaarlijke spanning, en onvoldoende elektrische isolatie. Consumenten worden dringend geadviseerd dit model vliegenmepper niet meer te gebruiken. Dit benadrukt het belang van veiligheid en zorgvuldigheid bij de keuze van elektrische vliegenmeppers. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Dit zegt Radar over Vliegenbestrijding in Huis

Radar bespreekt verschillende methoden om vliegen in huis te voorkomen en te bestrijden, in samenwerking met Bastiaan Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen. Belangrijke tips omvatten het goed verpakken van organisch afval om eitjes leggen te voorkomen, het schoonmaken van de groene bak, en het plaatsen ervan in de schaduw om de ontwikkeling van maden te vertragen. Voor directe bestrijding worden kleefmiddelen, elektrocutielampen met kleefvellen voor hygiëne, horren, lintgordijnen, en vangzakken met lokstof aanbevolen. Dit advies is nuttig voor consumenten die zoeken naar effectieve en hygiënische manieren om vliegenoverlast te minimaliseren. Lees het volledige artikel van Radar.

Beste uit de test volgens Thuiswijzer

Thuiswijzer.nl is heel duidelijk in haar bevindingen. Je hoeft niet de duurste elektrische vliegenmepper aan te schaffen voor een effectieve jacht op de mug of vlieg in je huis. Zij verkiezen de elektrische vliegenmepper van HG – de nummer vier in onze top 10 – boven alle andere modellen.

In dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=45bbSb248wQ zie je niet direct alle exemplaren elektrische vliegenmeppers terug die op de Nederlandse markt te krijgen zijn, maar je ziet er wel wat de voor- en nadelen zijn van bijvoorbeeld de standaard waar je de mepper in kunt plaatsen of de extra uv-lamp die tijdens het vangen van insecten hulp kan bieden.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Conclusie

Wie niet nog meer (oplaadbare) batterijen in huis wil hebben, houdt het bij de doodnormale vliegenmepper. Toch is een klein beetje comfort bij het vangen van insecten wel handig om nachtrust te kunnen garanderen of vervelende muggenbeten te voorkomen. Soms weegt dat laatste zwaarder en kies je toch liever voor een elektrische vliegenmepper uit onze top 10.