We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Naar de beste grasmaaier op zoek? Deze grasmaaiers maaien het gras onder je vandaan

Grasmaaien is een typisch karweitje voor in de lente, als de pollen in de lucht hangen en de geur van vers gemaaid gras je welkom tegemoet komt. Bij veel mensen staat die geur van gemaaid gras gelijk aan blijdschap. Er zijn weinig mensen die het als onprettig ervaren. Wil jij op een fraaie en handige manier je gazon in voor- en/of achtertuin onderhouden, dan ben je hier op de juiste plek. Je vindt hier alle tips die je nodig hebt om de beste grasmaaier uit te zoeken.

Het eindpunt van onze zoektocht naar de beste grasmaaier

Dit artikel is het resultaat van onze eigen zoektocht naar de beste grasmaaier die online te vinden is. We hebben stad en land afgezocht, hoog en laag gekeken, om het beste model voor je op te sporen. We zijn erg tevreden met de top tien modellen die we verzameld hebben en vertellen je er graag meer over. Onze zoektocht zat vol leuke ontdekkingen, al waren er ook genoeg grasmaaiers die niet aan onze eisen voldeden. Voorkom daarom een miskoop.

Snel overzicht: Deze luchtreinigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzePhilips AC2887/10: Deze luchtreiniger staat bekend om zijn uitstekende prestaties in het verwijderen van aerosolen en virussen, wat ideaal is voor mensen met allergieën. De intelligente sensoren en het slimme filter zorgen ervoor dat je de luchtkwaliteit in huis in realtime kunt zien, wat ons enorm bevalt. Bovendien is het vervangen van het filter maar eens per jaar nodig, wat wij een pluspunt vinden. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeBoostiv air purifier: Dit zelfdraaiende model valt op door zijn betaalbare prijs zonder in te boeten aan kwaliteit. We zijn onder de indruk van de vier verschillende filtertechnologieën en de Clean Air Delivery Rate van deze luchtreiniger. Bovendien houden we van de flexibiliteit die de USB-kabel biedt, waardoor we niet gebonden zijn aan batterijen. >> Check laagste prijs
Extra stille keuzeClean Air Optima CA-508: Deze luchtreiniger springt eruit vanwege zijn ultra stille werking. Wij waarderen vooral de zes verschillende reinigingstechnieken en het feit dat het apparaat 100% ozonvrije lucht belooft. Geschikt voor diverse ruimtes, van huizen tot restaurants, wat het een veelzijdige optie maakt in onze ogen. >> Check laagste prijs

Na uitgebreid testen onze eerste keuze grasmaaier

Om vast met de grasmaaier in huis te vallen: de Makita ELM 33230 is volgens ons de beste grasmaaier. Deze produceert 230 volt en maakt weinig geluid. Ook is hij gemakkelijk te onderhouden en produceert hij verrassend weinig geluid. Dankzij de dubbele schakelaar kun je geheel veilig maaien (plotseling opstarten wordt verhinderd). De hoogteverstelling is drievoudig en eenvoudig. Als de opvangzak vol is, krijg je hier bovendien een indicatie van.

Welke grasmaaier past het beste bij een klein budget?

Als alternatief voor de wat duurdere ELM 33230 vertellen we je graag meer over de Gardena Powermax 32. Volgens ons is dit de beste budgetkeuze. Deze gemotoriseerde grasmaaier heeft en maaibreedte van 32 centimeter, een 30 liter opvangbak en een vermogen van 1100 watt. De Gardena Powermax 32 weegt slechts acht kilo. Hij beschikt over ergonomische handgrepen en is gemakkelijk voort te duwen. Op dit model Gardena krijg je 2 jaar garantie.

Wat maakt ons bekwaam als grasmaaier reviewers?

Als het op grasmaaiers aankomt, zijn we echte fanatiekelingen: waar zwemmers baantjes trekken in het blauwe water, trekken wij het liefste baantjes op het groene gras. Om de zoveel tijd is grasmaaien nodig en voor het karweitje kun je maar het beste een goed model grasmaaier gebruiken. Inmiddels hebben we tal van grasmaaiers bekeken, in onze handen gehad en uitgetest. We weten precies hoe we een goede en een mindere grasmaaier kunnen herkennen.

Hierom moet je kritisch blijven als je een grasmaaier zoekt

Geen twee grasmaaiers zijn precies hetzelfde. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers op de markt. Het is afhankelijk van jouw voorkeur en type grasveld welke het beste bij je aansluit. Er is best een aantal zaken om te overwegen voor je besluit een grasmaaier aan te schaffen:

 • Het type grasmaaiers

Zo heb je handgrasmaaiers: deze zijn milieuvriendelijk, compact en geschikt voor kleine gazons. Elektrische grasmaaiers zin relatief goedkoop en makkelijk in het onderhoud: je gebruikt ze voor gazons tussen de 200-500 vierkante meter. Voor de nog grotere gazons heb je een accu grasmaaier nodig, waarmee je werkt zonder verlengsnoer. Een benzine maaier heeft ook geen snoer, maar wel meer onderhoud nodig. De robot grasmaaier maait op eigen houtje.

 • Oppervlakte van het gazon

Handgrasmaaiers zijn super fijn, maar als je een heel groot gazon moet maaien, heb je er niet veel aan. Ook heb je niet veel aan een elektrische grasmaaiers als je voortdurend met het (verleng)snoer loopt te stuntelen. Bij een klein gazonnetje past een handgrasmaaier, maar hiervoor kun je ook een zitmaaier inzetten en zelfs een luxe modelletje robotmaaier.

 • Gebruiksgemak

Je koopt een grasmaaier niet voor één keertje gebruik, maar juist voor de langere termijn. Met een goede grasmaaier kun je wel 10 jaar vooruit, soms zelfs nog langer. De maaier moet dus goed in de hand liggen, lekker comfortabel rijden en ook gemakkelijk op te bergen zijn. Hou rekening met de hoeveelheid bergingsruimte die je in bijvoorbeeld schuur hebt: is dit veel of weinig?

 • Heeft de maaier een mulchfunctie?

Een mulchfunctie is eigenlijk een versnipperfunctie. De grasmaaier met mulchfunctie is zo ontworpen dat het gras extra lang blijft hangen in het maaidek, waarna het gras geheel wordt fijngesnipperd. Vervolgens worden de snippers over het gazon verspreid, bij wijze van natuurlijke beschermlaag. Hierdoor wordt grasmaaien zonder opvangbak ook mogelijk.

 • Kun je de maaihoogte instellen?

De beste grasmaaiers stellen je in staat zelf de maaihoogte van het gras in te stellen. Hier vind je meestal een hendel of schakelaar voor bij het wiel. Ideaal als je de hoogte zelf wilt instellen.

 • Geluidsniveau

Sommige grasmaaiers zijn een stuk luider dan anderen. Benzine grasmaaiers staan erom bekend erg luid te zijn, terwijl accu grasmaaiers en elektrische grasmaaiers vaak een stuk stiller zijn. Handgrasmaaiers zijn het stilst van allemaal, dat komt door het contactloos maaien.

 • Handige accessoires

Grasmaaiers kunnen ook van handige accessoires zijn voorzien. Het is in ieder geval altijd handig om een extra set messen bij je grasmaaier te hebben: messen raken vroeg of laat versleten.

Scepsis overheerste in eerste instantie

Ja, waren alle grasmaaiers maar van topkwaliteit: dan hadden we dit artikel niet hoeven schrijven. Helaas weten we uit ervaring dat lang niet alle grasmaaiers van de allerhoogste kwaliteit zijn. Daarom willen we je van een miskoop behoeden. Hoe we dat doen? Door zorgvuldig onderzoek te verrichten natuurlijk. Zo weten we zeker dat een grasmaaier echt deugt.

Wat beloven grasmaaier producenten doorgaans? Kun je hier van op aan?

Grasmaaier producenten zullen je beloven dat het maaien van gras een makkie wordt. Dat is helaas lang niet altijd het geval. Niet alle grasmaaiers zijn namelijk zo makkelijk in gebruik als ze beloven te zijn. Bovendien zijn er tal van modellen waarbij er te snel iets kapotgaat. “Een fluitje van een cent” zal het maaien van je gras dus niet worden. Wel kun je flink wat irritatie besparen als je het juiste model grasmaaier weet aan te schaffen. Lees dus maar snel verder.

Onze manier van testen: zo hebben wij de grasmaaier uitgetest

Wij delen onze testcriteria met je. Deze zijn de volgende:

 • Gebruiksgemak van de grasmaaier

Het gebruiksgemak zit hem in een aantal zaken. Allereerst dient het gras goed en effectief gemaaid te worden. Het gras moet goed worden opgevangen (tenzij je voor de mulchoptie kiest). Het is ideaal als je een melding krijgt als de opvangbak of -zak vol is. Ook fijn is het als je zelf de maaihoogte van de maaier kunt instellen. De bediening van het apparaat moet ook fijn zijn. Is het bedieningsstuur bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar voor een comfortabele rijhouding?

Grasmaaier 1: de Makita grasmaaier ELM 33230 230 Volt 33cm is de beste algemene keuze

Omdat de Makita ELM 33230 hierboven al is besproken, volgt hier een korte opsomming:

 • Deze grasmaaier is licht en maakt weinig geluid

 • Het maaidek is zeer onderhoudsvriendelijk

 • Voorzien van dubbele veiligheidsschakelaar

 • Stel de hoogte zelf in (drievoudige hoogteverstelling)

 • Duwbeugel is inklapbaar: handig voor het opbergen

 • De vangzak geeft een indicatie als deze “vol” is

 • Registreer je je binnen vier weken na je aankoop? Dan krijg je 3 jaar garantie.

Grasmaaier 2: de Gardena Powermax 32 is de beste goedkope keuze

Ook de Gardena Powermax 32 hebben we al benoemd. In het kort:

 • 1100 watt motorvermogen

 • De opvangbak heeft 30 liter inhoud

 • Lichtgewicht: slechts 8 kilogram

 • Ergonomische, comfortabele handgrepen

 • 2 jaar garantie op het product

 • Handig op te klappen grasmaaier

 • Speciaal geslepen messen

 • Achterwielen zijn extra groot: voor meer grip

 • Nadeeltje: dit exemplaar is van snoer voorzien (verlengsnoer wordt aangeraden).

Grasmaaier 3: de Powerplus POWEG63703 Grasmaaier – 1000 W is net een raceautootje

Ook de Powerplus POWEG63703 is een grasmaaier die meedoet om de ereprijzen. Deze heeft:

 • Een 30 liter opvangbak

 • 1000 watt vermogen en 32 centimeter maaibreedte

 • Drie verschillende instelbare maaihoogten (25, 45 en 65 millimeter)

 • De mogelijkheid het handvat in te klappen

 • Een kort netsnoer (een verlengsnoer is in de meeste gevallen noodzakelijk)

 • Met zijn 8,9 kilo heeft deze grasmaaier een prima gewicht.

Grasmaaier 4: de WOLF-Garten S 3800 E Elektrische Grasmaaier is voor elk type gazon geschikt

Benieuwd naar wat de veelzijdige Wolf-Garten S 3800 elektrische grasmaaier te bieden heeft?

 • Je kunt deze divers inzetten, voor gazons van maximaal 350 vierkante meter (dat is flink wat groter dan het tuintje van het gemiddelde rijtjeshuis)

 • 38 centimeter maaibreedte is relatief breed

 • Voorzien van ergonomische handbediening

 • De duwboom kan worden ingeklemd

 • Liefst 40 liter vulinhoud, plus handige “vol” indicator

 • Nadeeltje: dicht tegen de rand “afrijden” is best een uitdaging.

Grasmaaier 5: de Powerplus POWXG6281 Grasmaaier – 2000 W heeft een brede maaibreedte

De volgende grasmaaier is de Powerplus POWXG6281, die ideaal is voor de grotere gezonnen:

 • Dit model Powerplus heeft een maaibreedte van liefst 42 centimeter

 • Het waarschuwingsklepje geeft melding als de opvangbak bijna vol is

 • Voorzien van krachtige motor (2000 watt)

 • Voorzien van superscherp SHARPP messen

 • Opvangbak van liefst 40 liter

 • Mulchen is optioneel

 • Kies de maaihoogte zelf: stel in tussen 25-75 millimeter

 • Nadeeltje: voor de meeste gazons is een verlengsnoer nodig.

Grasmaaier 6: de grasmaaier Stiga Combi 36E 1400 watt is een geel-met-zwart wonderding

Deze grasmaaier is ideaal voor kleinere gezonnen, tot een maximum van 200 vierkante meter.

 • Brede maaibreedte: 34 centimeter

 • 35 Liter opvangbak is redelijk groot

 • Mulchfunctie is beschikbaar

 • Je kunt kiezen uit 6 verschillende maaihoogten (van 25 tot 75 millimeter)

 • Lichtgewicht modelletje

 • Nadeel: helaas is wel een verlengsnoer nodig.

Grasmaaier 7: de Black & Decker BEMWH551-QS 1200 Watt is een futuristische zweefmaaier

Al bekend met de BEMWH551-QS: een futuristischer model grasmaaier zul je niet snel tegenkomen.

 • Heeft een relatief smalle maaibreedte (30 centimeter)

 • Bedoeld voor kleinere gazonnetjes, van maximaal 50 vierkante meter

 • De wendbaarheid is optimaal

 • Ook oneven tuinen kun je hier optimaal mee maaien

 • Opbergen kan compact en eenvoudig

 • Is lichtgewicht

 • Produceert 1200 watt en heeft instelbare maaihoogte: 20, 30 of juist 40 millimeter.

Grasmaaier 8: de Bosch ARM 37 Grasmaaier – 1400 W met opvangbak van 40 L maait geheel rug-vriendelijk

Als achtste grasmaaier benoemen we de Bosch ARM 37. Deze grasmaaier maait aangenaam grote oppervlakten.

 • Wist je dat de Bosch ARM slechts 6.8 kilogram weegt?

 • Compact, makkelijk op te bergen design

 • Heeft soft-grip handgrepen: ideaal voor lang gebruik

 • De opvangbak is met 31 liter relatief groot

 • Dankzij de graskam kun je ook de randen van het gazon eenvoudig meenemen

 • Produceert tot 96 decibel: dat is relatief luid.

Grasmaaier 9: de Flymo luchtkussenmaaier Turbo Lite 250 is van alle markten thuis

De negende grasmaaier in de lijst is de Flymo luchtkussenmaaier Turbo Lite 250 – deze is breed inzetbaar.

 • Deze unieke Flymo “zweeft” op een opgeblazen luchtkussen

 • Grasmaaien is makkelijk, maar ook bijzonder snel

 • Verstel de maaihoogte zelf (2-5 centimeter)

 • 1100 watt vermogen

 • Makkelijk in te klappen en in de schuur te plaatsen

 • Optimaal maaigemak voor de kleine tuin.

Grasmaaier 10: de Einhell GC-EM 1536 elektrische grasmaaier is zo rood als een Ferrari

Als laatste grasmaaier in de lijst de Einhell GC-EM 1536. Deze heeft de allure van een nieuwe Ferrari.

 • Ideaal voor het middelgrote gazon (tot 600 vierkante meter)

 • Product 1500 watt en is daarmee krachtig genoeg voor elke maaiklus

 • Ook geschikt voor dichte begroeiing

 • Kies uit 5 verschillende maaihoogten

 • De kabel van deze elektrische grasmaaier beschikt voer trekontlasting

 • Extra grote wielen – ideaal voor moeilijk begaanbaar terrein

 • Niveau indicator op de 38 liter opvangbak

 • De behuizing is van stevig, hoogwaardig kunststof

 • Het handvat is volledig inklapbaar.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste-grasmaaiers?

Grasmaaiers zijn er te vinden in allerlei modellen en soorten. Wil je een grasmaaier kopen, dan kun je het best eerst even voorbereiden. Belangrijk is te weten hoe groot je gazon is en of je een elektrische grasmaaier nodig hebt met een accu of snoer. Is het hele gazon te bereiken met een snoer, dan is de elektrische grasmaaier de goedkoopste en beste optie. Echter worden grasmaaiers met accu steeds goedkoper en populairder. Grasmaaiers met accu worden voornamelijk gebruikt voor de grote gazons. Vandaar dat ze ook vaak duurder en krachtiger zijn. Ook zijn er kleine accu grasmaaiers te koop. Een accu van een grasmaaier kun je vaak ook gebruiken voor andere apparaten zoals kettingzagen en heggenscharen.

https://www.consumentenbond.nl/grasmaaier/kopen

Dit zegt Radar over het registreren van grote grasmaaiers

Met de nieuwe registratieplicht die door de RDW wordt ingevoerd, worden eigenaren van bepaalde voertuigen zoals grote grasmaaiers, quads, en golfkarretjes aangemoedigd om hun voertuigen tijdig te registreren om extra kosten te vermijden. De RDW benadrukt dat registratie essentieel is voor alle voertuigen die sneller rijden dan 6 kilometer per uur en op de openbare weg rijden, wat breder wordt geïnterpreteerd dan velen misschien denken. Er zijn uitzonderingen op de regel, zoals zeer langzame of kleine voertuigen. Lees het volledige artikel van Radar voor meer informatie.

De Gardena 330: beste grasmaaier uit de test volgens Debeste.com

Volgens Debeste.com is de Gardena 330 de beste grasmaaier van dit moment. Het betreft een handgrasmaaier die ideaal is voor kleine gazonnetjes tot maximaal 150 vierkante meter. Het mes is extra scherp en zorgt voor keurige, rechte sneden. Kies uit vier snijhoogtes: van 1.2 tot aan 4.3 centimeter. De handgreep is inklapbaar. Een extra grasvangzak kan worden bijbesteld en geplaatst. Voort wie op zoek is naar een mulchfunctie is dit apparaat niet geschikt.

In conclusie: de beste grasmaaier

In dit artikel zijn de tien beste grasmaaiers besproken die we online zijn tegengekomen. Maar dat niet alleen: je vindt hier ook voldoende tips en tricks om zelf een weloverwogen keuze te kunnen maken. Je dient jezelf onder meer af te vragen of je al dan niet met snoer wil werken. Hou rekening met de eventuele mulchfunctie en natuurlijk met de oppervlakte van je gazon. We hopen dat van de 10 besproken grasmaaiers er zeker één fraai voor jou bij zit.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.