We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Op zoek naar de beste kruimeldief: je zoekt hem en je vindt hem zo

Denk je aan een kruimeldief, dan denk je wellicht niet aan een stofzuiger. Toch vinden we het wel een leuke naam voor een stofzuigertype: de kruimeldief is vooral bedoeld om kleinere kruimels mee op te zuigen. Hoe je ook je best doet: als je een beschuitje of zelfs een boterham eet, zul je altijd kruimels produceren. Die kruimels komen vervolgens in de meest onmogelijke hoekjes terecht. Juist voor dit “kleine geschut” biedt de prachtige kruimeldief uitkomst.

Volg onze zoektocht naar de beste kruimeldief

Hoe onze zoektocht naar de beste kruimeldief eruitziet? Wij zijn altijd al zeer geïnteresseerd geweest in kruimeldieven. Deze uitvinding is super handig om in een mum van tijd klein stof en vuil mee weg te werken. Helaas zijn lang niet alle kruimeldieven die je online tegenkomt van even hoge kwaliteit. Dat heeft vaak te maken met de accukracht en het zuigvermogen. We zullen je er hier alles over vertellen: we waarschuwen, maar wijzen je ook op de beste modellen.

Snel overzicht: Deze kruimeldieven raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeJAP Tornado S3: De JAP Tornado S3 is een uitstekende alles-in-één kruimeldief. We waarderen de veelzijdigheid, waardoor je zowel vast als vloeibaar vuil kunt opnemen. De HEPA-filter die tot 99,5% van de fijne deeltjes opneemt, is een groot pluspunt. Bovendien is het compacte ontwerp ideaal voor zowel binnen- als buitenshuis, evenals voor gebruik in de auto. Met een gebruikstijd van ongeveer 30 minuten en verschillende handige accessoires is dit een topkeuze. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeVAIVE Kruimelzuiger Snoerloos: Als je op zoek bent naar waar voor je geld, dan is de VAIVE Kruimelzuiger de perfecte keuze. We zijn onder de indruk van de lange gebruikstijd en het krachtige HEPA-filter. Bovendien is het apparaat eenvoudig te legen en schoon te maken. Met een gewicht van slechts 720 gram is deze kruimeldief handig en licht van gewicht. En de tevredenheidsgarantie biedt extra gemoedsrust. >> Check laagste prijs
Beste ontwerpBosch BHN14N Move: Bosch staat bekend om zijn kwaliteit, en de BHN14N Move is daar geen uitzondering op. We zijn gecharmeerd van het aerodynamische ontwerp. Het “High Airflow Systeem” zorgt voor langdurige prestaties. Hoewel snoerloos, is een aandachtspunt de maximale zuigtijd van slechts 12 minuten. Toch valt deze kruimeldief bij ons in de smaak vanwege het gemak waarmee je het filter kunt wassen en de stofcontainer kunt legen. >> Check laagste prijs

De beste kruimeldief uit de test: de JAP Tornado S3 is onze eerste keuze

Om je gelijk op je wenken te bedienen: hier is alvast de JAP Tornado S3, ons oogappeltje en eerste keuze. Dit is een alles in één kruimeldief, die zowel voor vast als vloeibaar vuil valt in te zetten. Je krijgt maar liefst 5 kopstukken voor verschillende doeleinden meegeleverd.

 • Het apparaat is heerlijk handig snoerloos en voorzien van een fijn ophangsysteem

 • Dankzij het duurzame HEPA filter wordt tot wel 99,5% van alle fijne deeltjes weggenomen. Zo hoef je niet bang te zijn voor een allergische reactie

 • De JAP Tornado S3 is zowel in huis, erbuiten, als in de auto te gebruiken

 • Het model is zeer compact, vrij licht en gemakkelijk te vervoeren.

De beste budgetkeuze kruimeldief: de Vaive snoerloze kruimeldief is zeer scherp geprijsd

Natuurlijk houden we ook rekening met mensen met een beperkter budget. Als je minder geld wilt of kunt besteden, raden we de snoerloze kruimeldief van Vaive aan. Dit fraaie model is specifiek ontworpen om het schoonmaken te vereenvoudigen. Die eenvoud zit hem in het ergonomisch ontwerp, het herbruikbare HEPA filter en de bediening. Het apparaat heeft een verrassend lange gebruiksduur en komt met een hele set opzetstukken.

Wat maakt ons geschikte reviewers van de beste kruimeldief?

Als het op kruimeldieven aankomt, weten we waarover we het hebben: we hebben in de loop der jaren tal van kruimeldiefstofzuigers in onze handen gehad, zowel zeer goede als mindere modellen. Het verschil in kwaliteit is soms verrassend groot. Je merkt pas hoe goed een product is als je het in de praktijk hebt uitgetest. De ervaringen van anderen geven ons een eerste indruk van een product en wijzen ons op zaken die de producent zelf niet benoemt.

Waarom scepsis in de zoektocht naar de beste kruimeldief noodzakelijk is

Simpel: scepsis is altijd noodzakelijk. Ga er nooit blind vanuit dat een product zo goed is als de producent beweert, want dan zit de kans er dik in dat je vroeg of laat wordt afgezet. Een kruimeldief kan uitblinken op het ene vlak en op het andere flink tekortkomen. Ook worden er online nogal eens nepreviews geplaatst. Mensen worden betaald om een positief review over een product te schrijven, terwijl je zou verwachten dat ze objectief zijn. Best vervelend eigenlijk.

Nepreview herkennen?

Het lastige is dat een nepreview nauwelijks van een échte review te onderscheiden is. In de regel geldt: hoe meer reviews, hoe betrouwbaarder. Kijk naar het gemiddelde cijfer, maar ook geschreven reviews. Soms zijn er specifieke zaken die door gebruikers aan de kaak worden gesteld.

Wat zijn de beloftes van kruimeldief makers meestal? Is er sprake van gebakken lucht?
Ach ja, kruimeldiefproducenten zullen beloven dat al je problemen verleden tijd zijn. Je huis zal nooit meer vies zijn, want hun product kan alle kruimels de baas. Ze vertellen er alleen niet bij dat de accu maar beperkt werkt en dat je vaak maar maximaal een halfuurtje kunt zuigen. Ook is een kruimeldief meestal geen ‘volwaardige’ stofzuiger en eerder aanvulling dan alternatief.

Hier beoordelen wij de beste kruimeldiefjes op

Kijkend naar de kruimeldief, letten wij met name op:

 • De inhoud van de opvang

Niet alleen kijken we naar de inhoud (in liter) die je met de kruimeldief kunt vangen, maar ook naar hoeveel kleine deeltjes je met het filter vangt. Hoe lang duurt het voor dit verstopt zit?

 • Stofzak of niet

Sommige kruimeldieven werken met een stofzak, terwijl andere kruimeldieven juist volledig zakloos zijn. Het één is niet per se beter dan het ander. De crux zit hem in de uitvoering.

 • Nat-droogfunctie

De beste kruimeldieven zijn niet alleen bedoeld om klein stof, gruis en kruimels mee op te zuigen, maar kunnen ook vloeistoffen, zoals water en verspilde sappen aan. Allround is beter.

 • Wandmontage: is het mogelijk de stofzuiger aan de wand op te hangen of is hier geen optie toe?

 • Gebruiksduur

Sommige apparaten kun je slechts kort achter elkaar gebruiken. Dat is geen probleem als je alleen een set meubels schoon wil maker, of een enkele kamer. Maar als je het hele huis met je kruimeldief langs wil gaan, zul je merken dat je toch flink op moet schieten voor de accu leeg is.

 • Voorzien van steel: sommige kruimelzuigers zijn van steel voorzien, anderen niet

 • Zuigkracht

Hoe hoger de zuigkracht, hoe beter je in staat bent klein vuil en/of vloeistoffen op te zuigen. Maar… hoe groter de zuigkracht, hoe meer geluid het apparaat (doorgaans) zal produceren. De beste kruimeldieven hebben de grootst mogelijke zuigkracht, maar produceren zo min mogelijk geluid.

Onze onderzoek data: zo testen wij de beste kruimeldief

Er is eigenlijk maar één manier om een kruimeldief te testen en dat is door deze in praktijk te brengen: uit te testen dus. Als we een product testen, doen we dat over een langere periode van tijd. Als je iets één keer uittest, heb je meestal nog geen goed beeld van de eventuele mankementen. Daarom is vaker testen een vereiste. Als een kruimeldief meerdere functies heeft, testen we die natuurlijk ook allemaal uit. We gaan elke bewering na en kijken of die klopt.

Kruimeldief 1: de JAP Tornado S3 is de beste algemene keuze alles-in-één kruimeldief

De JAP Tornado S3 is hierboven ook al besproken, hier nog een kort overzicht:

 • Deze kruimelzuiger is volledig snoerloos

 • Je kunt hem voor vast én vloeibaar vuil inzetten

 • Het HEPA filter is in staat tot wel 99.5% fijne deeltjes op te nemen

 • Deze kruimeldief gebruik je binnen, buiten én in de auto

 • Het compacte model is eenvoudig overal mee naartoe te nemen

 • De gebruikstijd is rond de 30 minuten

 • Voorzien van liefst vijf afneembare kopstukken

 • Met accessoire om haren van huisdieren te verwijderen.

Kruimeldief 2: de Vaive Kruimeldief snoerloos is de goedkoopste optie

Ook der Vaive is hierboven al besproken. Dit is met stipt de beste budgetoptie kruimeldief:

 • Geheel snoerloos

 • Heeft een relatief lange gebruiksduur

 • Voorzien van krachtig HEPA filter

 • Meerdere opzetkoppen (spleetmondstuk, verlengde zachte buis en stofborstel)

 • Legen en schoonmaken van het apparaat is heel eenvoudig

 • Slechts 720 gram zwaar, dus super lichtgewicht apparaatje

 • Je krijgt 100% tevredenheidsgarantie: ervaar je problemen? Neem dan gerust contact op.

Kruimeldief 3: de Bosch Move BHN14N heeft een fraai aerodynamisch ontwerp

Bosch heeft verschillende kruimeldieven van hoge kwaliteit: ze stelen je kruimels, maar ook je hart. Deze kruimelzuigers zijn kleine, superhandige helpers voor ion het huishouden – ideaal voor tussendoor, maar wat minder geschikt voor de grote klus. Wat biedt de Move BHN14N?

 • Het is een volledig snoerloos product met optimaal bereik

 • Als de accu het dreigt te begeven, krijg je een signaal

 • Het zogenaamde “High Airflow Systeem” zorgt voor langdurig resultaat

 • Het filter is volledig uitwasbaar

 • Je kunt de stofcontainer gemakkelijk legen

 • Minpuntje: de maximale zuigtijd van slechts 12 minuten is wel erg beperkt.

Kruimeldief 4: de snoerloze kruimeldief zwart van Zedar is zowel voor nat als voor droog geschikt

Ook Zedar heeft verschillende geschikte kruimeldiefjes voor je op de markt gebracht. Het snoerloze, zwarte exemplaar is hier één van. Dit apparaatje staat garant voor heerlijk genieten van een schone ruimte. Hoe het dat voor elkaar speelt? Aan de hand van deze eigenschappen:

 • Klein, compact, maar krachtig ontwerp

 • Je kunt zowel droge kruimels als vloeistoffen opzuigen

 • Het apparaatje is bijzonder lichtgewicht (voelt als het verlengde van je arm)

 • Voorzien van duurzaam HEPA filter voor de kleinste stofdeeltjes

 • Je kunt liefst 30 minuten onafgebroken stofzuigen: daarmee is de Zedar kruimeldief ook voor grotere klussen geschikt

 • Kies uit liefst 4 opzetstukken voor verschillende taken

 • Maakt weinig geluid

 • Klein minpuntje: je kunt slechts 150 ml vloeistof tegelijk opzuigen – dat is net niet genoeg voor een vol omgestoten glas water of wijn.

Kruimeldief 5: de Achaté kruimelzuiger is zowel voor het huis als voor in de auto

De volgende kruimeldief in de lijst is van Achaté. Deze mobiele stofzuiger wordt tevens aangeprezen als vacuüm stofzuiger voor in de auto. Het model is zwart en ziet er stijlvol uit. Verder:

 • Mag je rekenen op een krachtige zuigwerking

 • Heb je optimaal zuiggemak dankzij het draadloze ontwerp

 • Beschikt het over een dubbel filtratiesysteem

 • Maak je zowel auto als indoor eenvoudig schoon

 • Krijg je er een praktische opbergdoos met accessoires bij

 • Mag je bouwen op de kracht van een HEPA-filter

 • Tot slot heb je 1 jaar garantie en mag je het product liefst 30 dagen gratis proberen voor je het aanschaft.

Kruimeldief 6: de VONROC kruimeldief/kruimelzuiger VPower 20- V heeft liefst vier hulpstukken

Heb je al gehoord van de kruimelzuiger VPower 20-V van VONROC? Ook dit apparaatje knapt de klus voor je op, zowel in de garage, de keuken, de woonkamer, de voorraadkast, je auto of op kantoor.

 • Ideaal voor de snelle schoonmaakklus of als je per ongeluk iets gemorst hebt

 • Alle accu’s die aangesloten zijn op het zogenaamde VPower 20V platform van VONROC zijn onderling volledig uitwisselbaar

 • Beschikt over verschillende hulpstukken voor zowel ruwe, als gladde oppervlakten

 • Dankzij de verlengbuis van liefst 46 centimeter kun je deze kruimeldief ook als stofzuiger gebruiken

 • Beschikt over een “soft-grip” handgreep voor een stabiele grip.

Kruimeldief 7: ook de Black & Decker WDA315J-QW is voor droog én nat

De Black & Decker WDA315J-QW is eveneens voor droge en natte oppervlakten te gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig en snel vloeistoffen opzuigen dankzij de rubberen zuigmond.

 • De Jack-plug lader zorgt voor eenvoudige, snelle oplading van de accu dankzij de wandbevestiging

 • De opvangbak is eenvoudig te legen zonder dat je handen vies hoeven te worden

 • Beschikt over sterke zuigkracht, waarmee je ook het grotere vuil de baas kan

 • Ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk in de hand ligt

 • Minpuntje: je krijgt geen indicatie als de accu leeg dreigt te raken.

Kruimeldief 8: de TurboTronis Lux400 kruimeldief heeft een super krachtige zuigfunctie

De TurboTronis Lux400 heeft een fraai blauwzwart ontwerp en een krachtige zuigfunctie waarmee je zowel droog als nat vuil te lijf kunt gaan. Deze kruimeldief is ook weer geschikt voor de snelle klus op de moeilijk bereikbare plekken van je kamer, je kantoor, of zelfs je auto

 • Reken op een gebruiksduur van maximaal 20 minuten

 • De Lux400 is eenvoudig aan de muur te bevestigen

 • Voor droog én nat

 • Met tal van handige opzetstukken

 • Voorzien van handige stofbak en gemakkelijk te reinigen HEPA-filter

 • Lichtgewicht modelletje dat heerlijk in de hand ligt

 • De uniek Cyclone technologie creëert een luchtstroom met hoge snelheid in de cilinder die lucht van stof scheidt en zorgt voor constant sterke zuigkracht.

Kruimeldief 9: de Vitasy snoerloze kruimeldief is USB oplaadbaar

Dan is er nog de snoerloze kruimeldief van Vitasy. Ook deze is ideaal voor kruimels en klein afval

 • De handstofzuiger is ook geschikt voor in de auto

 • Kies uit liefst 5 verschillende opzetstukken

 • Je kunt deze kruimeldief via USB opladen

 • Compact modelletje

 • Gemakkelijk legen en wassen van het filter en stofreservoir

 • Deze kruimelzuiger heeft als voordeel extreem stil te zijn (produceert minder dan 59 decibel).

Kruimeldief 10: de Transect snoerloze kruimeldief is voor alle dierenharen en klein afval

Als laatste in de rij volgt de snoerloze kruimeldief van Transect. Ook deze zuiger doet wat hij belooft:

 • Reinig droge en natte oppervlakken

 • Je kunt hem ook in de auto gebruiken

 • Zwart, zakelijk ontwerp

 • Draagbaar en lichtgewicht ontwerp

 • Gemakkelijk oplaadbaar

 • Voorzien van 2 HEPA-filter en 4500A krachtige zuigwerking

 • Laad in 3-4 uur op en reinig vervolgens 20 tot 30 minuten lang

 • Let op: voor je het apparaat gebruikt, dien je het eerst volledig op te laden.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste kruimeldief?

Je kunt met een kruimeldief snel en eenvoudig vuil opzuigen. De Consumentenbond bespreekt waar je zoal op moet letten als je besluit een kruimeldief aan te schaffen. Kruimelzuigers zuigen vuil op door middel van een accu. Per kruimeldief verschilt het hoe lang je met een volle accu kunt werken. Dit kan 10 minuten zijn, maar dit kan ook een half uur zijn. Het is zelfs mogelijk om bij sommige kruimeldief producten de turbofunctie aan te zetten. De turbofunctie is heel krachtig, maar uiteraard gaat de accu dan wel minder lang mee.

https://www.consumentenbond.nl/stofzuiger/kruimeldief

Dit zegt Radar over draadloze stofzuigers en kruimeldieven

Radar heeft een vergelijkende test uitgevoerd van draadloze steelstofzuigers die ook functioneren als kruimeldieven, met de focus op hun prestaties op verschillende vloertypes en hun vermogen om dierenharen op te zuigen, allemaal binnen een prijsklasse onder de €450. AEG kwam als beste uit de test met een score van 8,3, gevolgd door Dyson met een 7,3. Dirt Devil scoorde het laagst met een 5,8. Het panel concludeerde dat hoewel deze apparaten nuttig zijn voor snelle schoonmaakklusjes, ze de traditionele stofzuiger niet volledig kunnen vervangen. Lees het volledige artikel van Radar.

De Bosch BHN1840L Move: beste kruimeldief uit de test volgens gebruikers van Stofzuiger-Info.nl

De BHN1840L Move van Bosch is als het beste uit de test gekomen. Dat heeft dit model van Bosch onder meer te denken aan zijn duurzaamheid, zijn zuigkracht en natuurlijk de prima prijs-kwaliteitverhouding. Deze kruimeldief heeft tal van voordelen, waaronder het feit dat je er liefst 40 minuten mee achtereen kunt schoonmaken (langer dan de concurrentie). Het is een lichtgewicht en heerlijk compact model, met een prima zuigkracht voor een scherpe prijs.

De beste kruimeldief: alle conclusies op ‘n rijtje

Hierboven hebben we 10 topmodellen kruimelzuigers met je besproken. De beste modellen zijn compact, lichtgewicht, eenvoudig op te laden, hebben een accu met lange gebruiksduur en zijn scherp geprijsd. Elk van bovenstaande modellen voldoet aan de meeste van deze criteria. Zit het juiste model voor jou ertussen? Onthoud: vergeet niet gebruiksreviews raad te plegen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Bronnen over de beste kruimeldief

Dit artikel over de beste kruimeldief was geschreven aan de hand van onderstaande bronnen:

Succes!