We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste krultangen

Niet iedereen heeft een krultang in huis. Het is zo’n apparaat dat vaak in een opwelling voor de feestdagen of een ander speciaal moment gekocht wordt en daarna lange tijd ongebruikt in een lade in de badkamer blijft liggen. Het kan liggen aan de krultang die je gekocht hebt, omdat deze gewoon niet van goede kwaliteit is en je het effect van je uur voor de spiegel niet lang ziet. Daarom vergelijken we vandaag krultangen en hebben we een top 10 met de besten voor je.

Onze zoektocht naar de ideale krultang

Er zijn vrouwen die zweren bij het gebruik van de krultang, omdat ze op deze manier eindelijk een beetje volume in hun haar weten te krijgen. Van vroeger uit heeft de krultang echter niet zo’n goede naam, omdat het elektrische apparaat het haar nogal beschadigde. In principe verhit je een staaf tot een bepaalde temperatuur, zodat het haar dat je eromheen rolt door de hitte de vorm van de staaf aanneemt. Toen er nog geen begrenzing op het apparaat zat, kon je haar zelfs verbranden.

Snel overzicht: Deze krultangen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste veelzijdige keuzeEIJK PRO – keramische krultang: We zijn onder de indruk van de veelzijdigheid van deze krultang. Met zijn vijf verschillende opzetstukken biedt het variatie in krulstijlen. Daarnaast waarderen we de meegeleverde handschoen die voorkomt dat we onze vingers verbranden. Het instelbare temperatuurbereik maakt het geschikt voor verschillende haartypes. >> Check laagste prijs
Beste automatische krultangL’Avir – automatisch krultang: Voor diegenen onder ons die op zoek zijn naar gebruiksgemak, is dit de topper. We vinden het geweldig dat je eenvoudigweg een haarlok bij de opening houdt en dat het haar automatisch wordt opgerold. Het geeft je een moeiteloze krulervaring, hoewel er een leercurve kan zijn bij het eerste gebruik. >> Check laagste prijs
Beste luxe krultangPhilips – StyleCare Prestige automatische krultang: Deze Philips krultang is een andere automatische favoriet van ons. We waarderen de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende warmtestanden en de lengte van het vasthouden van je haar in de krultang. Het is een luxe keuze, maar het is belangrijk om te weten dat het resultaat soms kan variëren, afhankelijk van het haartype. >> Check laagste prijs

Onze beste performer: dit is de perfecte krultang

Die begrenzer op de temperatuur is er gekomen en de krultang van EIJK PRO is zelfs van een keramische laag voorzien om de temperatuur goed over te brengen op het haar. Het betreft een automatische krultang, waardoor het instellen van temperaturen per haartype verloopt en het uitgaan bij niet gebruiken vanzelf gaan. Met de verschillende opzetstukken krijg je vervolgens verschillende effecten.

Wie zijn wij om krultangen te reviewen?

Als je al haar met volume hebt of gewoon een ontiegelijke krullenbol bent, heb je de krultang niet nodig. Bij heel veel volume (of weerbarstig haar) kan een krultang echter weer wel helpen om het in model te krijgen. De meeste mensen die een krultang op het verlanglijstje hebben staan, hebben echter sluik haar waar moeilijk ook maar een beetje volume in te krijgen is. Voor deze mensen is de krultang ideaal.

Waarom is het kiezen van een krultang gecompliceerder dan je denkt?

Een krultang lijkt zo’n simpel product, maar het is de afgelopen 10 jaar aardig doorontwikkeld. Van de simpele, rechte ijzeren staaf die heet gemaakt werd, is het nu een apparaat met verschillende opzetstukken en van andere materialen. Er is een temperatuurbeveiliging aangebracht en er zijn zelfs krultangen waar je alleen de lok nog maar hoeft ‘aan te geven’ en het apparaat doet de rest voor je.

De duurste krultang krult toch nog steeds gewoon je haar, net als een goedkope?

In principe klopt deze stelling, maar het gebruiksgemak van een duurdere krultang en het effect van de betere krultang is wel duidelijk merkbaar. Je kunt je vingers niet meer verbranden als je niet zelf je haar om de tang hoeft te rollen. De materialen waar een krultang van gemaakt is en de coating, zorgen er ook voor dat je haar minder snel beschadigt.

Wat beloven de krultangfabrikanten?

Het spreekt voor zich dat een fabrikant het liefst zoveel mogelijk van zijn producten wil verkopen en bij krultangen is dat niet anders. Vanaf eind november en gedurende de maand december zie je ook ineens veel meer reclames voor krultangen en andere apparaten voor de verzorging of verfraaiing van het lichaam op televisie. Het lijkt het ideale cadeau voor jezelf of om te geven, want je kunt er bijzondere effecten in het haar mee voor elkaar krijgen.

De criteria waar we krultangen op beoordelen

Wat ons betreft gaat het bij krultangen om de volgende criteria als het gaat om de betere modellen:

 • Soort krultang – trekt de krultang het haar automatisch naar binnen, of moet je zelf je haren om de tang leggen?
 • Effect – welke opzetstukken zitten er standaard bij de krultang en wat voor soort krullen kun je ermee creëren?
 • Doelgroep – kan de krultang bij elk haartype toegepast worden?
 • Materiaal – wat is het basismateriaal waar de tang van gemaakt is en zit er een speciale coating omheen?
 • Extra’s – komt de krultang met extra attributen? (bijvoorbeeld een handschoen als je de haren handmatig om het hete deel van de tang moet leggen)

Hoe we krultangen getest hebben: onze researchgegevens

Als je het product niet zelf hoeft te kopen, blijken ineens heel veel testpersonen interesse te hebben in het uitproberen van krultangen. Het lijkt zo’n apparaat dat pas goed aanslaat als het effect bewezen is en de juiste krultang voor het type haar gevonden is. Ons testteam was nog niet bezig met de outfit of look voor de feestdagen, maar met het testen van de krultangen die aangeschaft waren, begon de feeststemming er toch al aardig in te komen.

De testgroep heeft de eerste test gezamenlijk gedaan en daarna heeft elk testlid een krultang mee naar huis genomen om het apparaat langer uit te proberen en het effect in de gaten te krijgen. Tussentijds kon gewisseld worden, maar dit is zelden gebeurd.

De top 10 met beste krultangen

1. EIJK PRO – keramische krultang – 5 opzetstukken

De krultang wordt geleverd met handschoen, zodat je je vingers niet kunt verbranden.

Pluspunten:

 • Er zijn drie temperaturen die je in kunt stellen en je hoeft alleen maar te kijken naar je eigen haar om te weten welke temperatuur het beste is.
 • Met de vijf verschillende opzetstukken krijg je ook vijf verschillende resultaten.

Minpunten:

 • Dit is geen automatische krultang, dus je moet wel nog steeds zelf je haar om de tang leggen en dit moet je op correcte wijze doen om het gewenste effect te krijgen.

2. L’Avir – automatisch krultang

Dit is de eerste automatische krultang in onze top 10 en deze scoort hoog vanwege het gebruiksgemak.

Pluspunten:

 • Je houdt een lok haar bij de opening en deze rolt het haar vanzelf op. Na een paar seconden (je hoort dan een geluidje) laat de tang je haar weer los en kun je de volgende lok prepareren.

Minpunten:

 • Zo’n automatische krultang is handig, maar het is wel even wennen hoe je hem moet gebruiken. Na een paar keer proberen lukt het onze testdeelnemers.

3. Beeperfect – 2-in-1 krultang – 2 opzetstukken

Ook bij de krultang van Beeperfect wordt een handschoen meegeleverd die tegen de hitte van de tang kan als je je vingers er dichtbij houdt.

Pluspunten:

 • Door de twee verschillende opzetstukken creëer je twee verschillende looks.
 • Het snoer draait mee aan het einde van de krultang, waardoor het nooit kan opkrullen of in de weg kan zitten tijdens het gebruiken van de krultang.

Minpunten:

 • Bij andere merken krijg je er vaak meer opzetstukken bij om te variëren.

4. Zylo – 5-in-1 krultang met keramische buitenkant

Door de keramische coating werkt de krultang beter op het haar.

Pluspunten:

 • De vijf opzetstukken maken deze krultang vooral leuk, want je kunt lekker je gang gaan met het uitproberen wat het effect van elk opzetstuk is. Zo lijk je nog vaker van kapsel te wisselen en dat valt anderen op.

Minpunten:

 • Een van de testpersonen heeft problemen met deze krultang gehad. Het leek erop dat er aan de binnenzijde van het apparaat iets niet goed bevestigd was, waardoor het apparaat niet normaal functioneerde.

5. Bestope – krultang – 6 opzetstukken

Van een lichte golf tot flinke krullen en alles er tussen in; het kan met de verschillende opzetstukken bij deze krultang.

Pluspunten:

 • Je krijgt maar liefst zes opzetstukken met verschillende effecten op het haar.
 • Op het lcd-schermpje kun je zien hoe warm de krultang is en deze temperatuur kun je handmatig instellen.

Minpunten:

 • De haarclips die bij deze set geleverd worden zijn niet geweldig. Waarschijnlijk zou je ze los niet kopen voor tijdens het gebruik van de krultang.

6. Philips – StyleCare Prestige automatische krultang

Dit is de tweede automatische krultang in dit overzicht en deze keer is het een Philips.

Pluspunten:

 • Je houdt de lok op de juiste plek voor de opening en je haar wordt automatisch om het verwarmingselement gedraaid.
 • Je kunt zelf kiezen uit drie warmtestanden en ook uit de lengte van het vasthouden van je haar in de krultang.

Minpunten:

 • Het effect van de krultang laat soms te wensen over. Het is net alsof de krultang niet warm genoeg wordt om de krullen lang te laten zitten.

7. BaByliss – PRO MiraCurl SteamTech automatische krultang

Dit is de laatste automatische krultang in deze review en het is ook de duurste.

Pluspunten:

 • Wat erg fijn gevonden wordt is de meedraaiende kabel als je met je haar bezig bent. Je houdt de krultang namelijk niet constant hetzelfde vast en zo kan de kabel meebewegen.
 • Het effect van deze krultang is lang zichtbaar.

Minpunten:

 • Het is dan wel de duurste en je hebt niet de keuze uit veel opzetstukken, maar veel van de testers waren meer dan tevreden over de krultang. Bij af en toe gebruiken vinden we het echter geen 200 euro waard.

8. Remington – CI83V6 krultang – met keratine bescherming

Het verwarmende element van deze krultang heeft een conische vorm, waardoor de krullen spontaner lijken door het verschil in grootte.

Pluspunten:

 • Dit is de goedkoopste krultang in deze review.
 • Het is een basismodel zonder extra opzetstukken, maar hij doet wel wat hij moet doen.

Minpunten:

 • Wij merkten niet erg veel van de zogenaamde oliën die effect op het haar zouden moeten hebben.

9. Carmen – CT6350 krultang – met 3 opzetstukken

Deze krultang van Carmen zit in dezelfde prijsklasse als de Remington op nummer 8, maar deze heeft wel 3 verschillende opzetstukken.

Pluspunten:

 • Iemand die maar af en toe de krultang erbij pakt, heeft aan deze goedkope variant genoeg om het kapsel af te wisselen.
 • Door de drie opzetstukken krijg je drie verschillende krullen in je haar.

Minpunten:

 • Wij zijn er tijdens het gebruik achter gekomen dat de aanbevolen tijdsduur voor het gebruik van de krultang helemaal niet klopt. Je moet je haar veel langer om de krultang laten zitten voor enig effect.

10. Max Pro – Twist krultang – 1 opzetstuk

De Max Pro krultang is erg snel klaar voor gebruik en dat scheelt tijd.

Pluspunten:

 • Op het display staat de temperatuur vermeld die je – naar gelang het effect op je haar – kunt verminderen of verhogen.
 • De krultang geeft vooral losse krullen of golven als resultaat.

Minpunten:

 • Bij deze krultang moet je echt zelf goed uitproberen welke temperatuur het beste werkt, zodat je weet dat je golven lekker lang zichtbaar blijven.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste krultang?

Er zijn veel shampoos op de Nederlandse markt te koop met allerlei exotische ingrediënten. Waar moet een goede shampoo aan voldoen? Elk shampoo product kan geurtjes, vuil en vet van het hoofdhuid verwijderen. Huid is een dood materiaal en geen shampoo kan dit repareren. Dit is ongeacht hoeveel cafeïne, vitamines en andere ingrediënten de shampoo bevat. De goedkoopste en beste manier om haar niet te veel te beschadigen is het te beperken van invloeden van buiten. Beperk warmte, zoals een krultang, en beperk chemische factoren, zoals verven en permanenten. En zorg ervoor dat je haar niet al te veel wast.

https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/gezondheid-shampoo

Dit zegt Radar over Krullenverzorging

Radar biedt uitgebreid advies voor het verkrijgen van gezonde en mooie krullen, benadrukkend dat de verzorging van krullend haar verder gaat dan alleen shampoo en conditioner. Het artikel, gebaseerd op inzichten van Iris Lampe, eigenaar van CG hair, onderstreept het belang van het kennen van je haartype, -dikte, en -porositeit voor het kiezen van de juiste haarverzorgingsproducten. Voor elk haartype wordt aangeraden specifieke producten te gebruiken die passen bij de eigenschappen van het haar, zoals het gebruik van lichte producten voor dun haar en zwaardere middelen voor dikker haar. Lees het volledige artikel van Radar.

Beste uit de test volgens Kieskeurig

Bij Kieskeurig vind je krultangen en krulborstels. De best scorende merken – met een 8,5 of hoger – zijn Braun, Max Pro, Remington, Philips en BaByliss. Over het algemeen scoren de krulborstels slechter dan de krultangen en volgens ons is dat verschil ook wel logisch, omdat het effect van een krultang veel dichter van het apparaat komt dan bij een krulborstel.

Verken onze aanbevolen producten en nuttige tips:

Conclusie

De krultangen in deze review liggen voor wat betreft de prijs tussen de 30 en 200 euro en dat is een aanzienlijk verschil. Is het de eerste aankoop van een krultang als cadeau voor een tiener? Dan zouden wij er persoonlijk geen 200 euro aan uitgeven. Laat deze persoon eerst maar eens proberen of het een krultang wel fijn vindt om te zien hoe vaak het apparaat gebruikt gaat worden.

Bevalt het gebruik van een krultang bij de tiener of heb je gewoon meer te besteden? Dan is een automatische krultang – die meestal wat duurder is dan een gewone – een stuk handiger bij het maken van golven of krullen in het haar.