We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Beste massagetafel – voor elk budget

Een massagetafel in huis hebben is een vorm van luxe. Je kunt hem gebruiken voor wanneer je een massageopleiding aan het volgen bent en thuis wilt oefenen. Hij is ook superhandig als je je partner gewoon af en toe eens wilt laten ontspannen met een rugmassage. In de top 10 in deze review laten we je de beste massagetafels van dit moment zien en wist je dat ze niet eens zo duur hoeven te zijn?

Onze speurtocht naar de best presterende massagetafels

Een massagetafel leek ons allemaal wel zo’n ding dat veel plezier en ontspanning zou kunnen brengen. Wie zich al wel eens door een professional heeft laten masseren, weet hoe fijn het is om lekker te kunnen liggen. Je wilt steun voor je armen, je hoofd moet – zeker wanneer je op je buik ligt – in zo’n gat in de tafel passen en je benen moeten op verschillende manier ondersteund kunnen worden. Voor een voetreflexmassage lig je bijvoorbeeld anders dan voor een lage rugmassage.

Snel overzicht: Deze massagetafels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste budget keuzeAlora – Zen Budget massagetafel: Deze massagetafel is indrukwekkend vanwege het hoge draagvermogen van wel 250 kilo. Bovendien is de tafel verstelbaar in 8 verschillende hoogtes. De prijs-kwaliteitverhouding is naar onze mening uitstekend voor dit model. De meegeleverde opbergtas is handig voor vervoer. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gewicht en verstelbaarheidTectake – mobiele massagetafel: Dit model onderscheidt zich door zijn relatief lichtere gewicht in vergelijking met de Alora. De hoogte is tevens aan te passen, wat hem geschikt maakt voor verschillende therapeuten. Wel merken we op dat het matras met een dikte van 3 centimeter mogelijk te dun kan zijn voor zwaardere cliënten. >> Check laagste prijs
Meest comfortabele optieTectake – massagetafel met rolkussen: Voor degenen die waarde hechten aan extra comfort, is deze tafel een uitblinker. Het dikkere matras van 7,5 centimeter en de bijgeleverde rolkussens zorgen voor een verbeterde ervaring voor de cliënt. De arm- en hoofdsteun zijn stevig en bieden extra stabiliteit. Hoewel perfect voor thuisgebruik, is het liggedeelte wat aan de smalle kant. >> Check laagste prijs

 • Beste massagetafel met aluminium onderstel: Alora Relax Budget
 • Beste massagetafel met dikker schuim om op te liggen: Tectake met matras van 10 centimeter dik
 • Beste complete set: Tectake massagetafel met rolkussens en kruk voor masseur

Scroll naar beneden voor de linkjes naar de winkel met de beste prijs!

Wie zijn wij om massagetafels in een review op te nemen?

Stiekem hebben we al langer nagedacht over zo’n tafel, alleen kwam het er telkens maar niet van. Er zijn zoveel modellen op de markt gekomen, dat we het bestelmoment maar bleven uitstellen om te wachten op het beste model voor de beste prijs. Je zou kunnen zeggen dat dit wel het moment is een keuze te maken, want merken die massagetafels op de markt brengen, hebben nu voor elke portemonnee wel een geschikt model. Wij hakten eindelijk de knoop door en deze review hielp daarbij.

Waarom je niet zomaar een massagetafel koopt

De gemiddelde Nederlander wordt steeds langer en als de meeste massagetafels uit het Oosten komen, kan de lengte van die tafel wel eens vies tegenvallen. Om comfortabel op een massagetafel te kunnen liggen, moeten al je ledematen ondersteund worden. Je voeten moeten niet uitsteken, je armen mogen niet bungelen en voor je hoofd en nek moet ook voldoende ruimte zijn. Een massagetafel van 186 centimeter in totaal kan dus wel eens te kort zijn voor jou.

Is de goedkoopste dan niet gewoon goed genoeg?

Laten we eerlijk zijn: als je geen budget hebt voor het beste model dat bij je past, dan ben je al blij met de massagetafel die je wel kunt betalen. Het goedkoopste model ligt rond de 125 euro en we dachten zelf eigenlijk dat ze veel duurder zouden zijn. Als je nog niet weet hoe vaak je de massagetafel gaat gebruiken, dan is er niet per definitie iets mis met het goedkoopste model. Je kunt ze ook makkelijk weer via Marktplaats doorverkopen als je toch een langere of duurdere wilt.

Wat belooft de fabrikant van massagetafels?

De specificaties lopen bij de verschillende merken flink uiteen. Het grootste verschil zit hem in het onderstel en de lengte. Een massagetafel begint bij ongeveer 187 centimeter, maar door diverse opzetstukken die je kunt bevestigen, kun je tot 220 centimeter lengte bereiken. Het onderstel is van hout of van metaal. Voor beiden is iets te zeggen. Veel belangrijker is eigenlijk hoeveel gewicht het onderstel kan dragen, want dat is waar het om draait.

De criteria die van belang zijn bij massagetafels

Om een goede massagetafel te kunnen kiezen, kijk je naar de volgende zaken:

 • Soort onderstel
 • Lengte van massagetafel – met en zonder opzetstukken (zoals een los hoofdeinde)
 • Dikte van matras
 • Vormen van ondersteuning (bijvoorbeeld de steun voor de onderbenen die kan kantelen)
 • Gewicht dat de tafel kan dragen
 • Extra attributen, zoals een draagtas of kussens voor in de knieholte
 • Kleur (een witte matras heeft een beschermhoes nodig in geval er massageolie lekt die de bekleding kan aantasten)
 • Prijs

Hoe we massagetafels dan eindelijk getest hebben – en het resultaat

Onze vingers jeukten op de dag dat de bestellingen geleverd werden. We hadden al contact gehad met een professioneel masseur en die heeft ons wat tips gegeven waar we op moesten letten bij de selectie van een massagetafel. We konden niet wachten om de massagetafels naast elkaar op te zetten om de verschillen en overeenkomsten in kaart te brengen. En dan hadden we er nog niet op gelegen voor een massage. Dat kwam later.

De top 10 met beste massagetafels

1. Alora – Zen Budget massagetafel – met houten onderstel

Het onderstel kan ingesteld worden op 8 verschillende hoogten. De bekleding is zwart.

Pluspunten:

 • De massagetafel kan tot 250 kilo dragen.
 • Er zit een opbergtas bij die je makkelijk draagt, ook als de massagetafel erin zit.
 • De prijs valt reuze mee voor dit model.
 • De lengte is 207 centimeter.

Minpunten:

 • De massagetafel zelf weegt iets meer dan 15 kilo, dus als je hem regelmatig wilt meenemen, moet je wel spierballen hebben.

2. Tectake – mobiele massagetafel – met houten onderstel

De dikte van het matras op de massagetafel is 3 centimeter. De matras is van zwart materiaal.

Pluspunten:

 • Ook bij deze massagetafel kun je de hoogte aanpassen. Het ligt tussen de 62 en 84 centimeter vanaf de grond waar de tafel op staat.
 • Deze massagetafel is iets meer dan een kilo lichter dan die op nummer 1.

Minpunten:

 • De dikte van het matras kan wat dun aanvullen als je zwaardere mensen op de massagetafel hebt liggen. Dan is het frame waar het op bevestigd is snel te voelen.

3. Tectake – massagetafel met rolkussen – met houten onderstel

Bij deze massagetafel zitten twee rolkussens die je onder de knieholte kunt leggen voor extra ondersteuning. Je voorkomt zo ook een holle rug. De hoes van het matras bij deze massagetafel is wit.

Pluspunten:

 • De armsteunen en hoofdsteun zien er bij deze tafel een stuk steviger uit.
 • De rolkussens passen ook in een apart vak in de draagtas. (Er zit een rond en een half-rond rolkussen bij.)
 • Het matras is iets dikker, namelijk 7,5 centimeter in plaats van 3 centimeter. Het ligt dus een stuk prettiger.

Minpunten:

 • Voor thuisgebruik is deze tafel prima, maar je merkt wel dat het gedeelte waarop je ligt vrij smal is. Dat is echter bij bijna alle massagetafels het geval.

4. Tectake – mobiele massagetafel – met houten onderstel

De hoes van de matras bij deze massagetafel is zwart.

Pluspunten:

 • De dikte van het matras is 5 centimeter.
 • Je krijgt een extra opzetstuk (hoofdsteun) die je er aan de bovenkant los in kunt schuiven. Hiermee maak je de tafel dus weer een stukje langer. (Er zit namelijk ook een uitsparing voor het gezicht in de tafel zelf.)

Minpunten:

 • De armsteunen voelen wat onstabiel aan.

5. Tectake – massagetafel met rolkussens – met houten onderstel

Bij deze massagetafels zitten twee verschillende vormen rolkussens (rond, half-rond) en hiervoor is speciaal in de draagtas ruimte gereserveerd. (Dit is handig als je je partner met een weekendje weg verrast en de massagetafel meegaat.)

Pluspunten:

 • Dit matras is 7,5 centimeter dik.
 • De hoofdsteun ziet er degelijker uit. Er is meer ruimte bij de opening voor het gezicht.
 • Ook de armsteunen zijn stabieler.

Minpunten:

 • Sommige massagetafels hebben meer zones die los van elkaar kunnen bewegen. Deze tafel heeft maar 2 zones.

6. Alora – Relax Budget massagetafel – met aluminium onderstel

Dit is het eerste  model met een onderstel dat niet van hout is. De bekleding van de tafel is zwart.

Pluspunten:

 • De massagetafel is een stuk lichter dan een houten tafel. Er kan meer dan 3 kilo verschil in zitten en dat vinden we op de redactie best een groot verschil als je de massagetafel regelmatig wilt verplaatsen.
 • Deze massagetafel heeft 3 zones. Het deel waar de onderbenen liggen kan omhoog geklapt worden. 
 • Deze is niet duurder dan de nummer 1 in deze top 10 en hij voelt wel veel beter aan.

Minpunten:

 • Bij het inpakken kan het even stoeien zijn om de draden die voor de stevigheid en verdeling van het gewicht zorgen weer goed weg te stoppen. Zodra je de tafel dichtklapt is alles flexibel.

7. VidaXL – massagetafel – met aluminium onderstel

Dit is een zeer eenvoudig model met 2 zones. De hoes van het matras is wit.

Pluspunten:

 • De massagetafel is ook in het blauw, zwart en rood verkrijgbaar.
 • Het frame voelt stevig aan.
 • Deze tafel is met de extra hoofdsteun maar liefst 215 centimeter lang.

Minpunten:

 • Hij weegt wel zwaarder dan de overigen op deze lijst, namelijk meer dan 17 kilo.
 • Het matras is maar 3 centimeter dik.

8. Tectake – massagetafel met aluminium onderstel

Deze massagetafel heeft 3 zones en de hoes is zwart.

Pluspunten:

 • Alle losse opzetstukken zijn voor het inpakken verwerkt in de onderkant van het frame en de tafel. Hierdoor past alles weer handig in de draagtas die je erbij krijgt.
 • De onderbenen kunnen omhoog gelegd worden als de ontvanger van de massage op de buik ligt.
 • De massagetafel is makkelijk in hoogte te verstellen als je meer of minder druk wilt kunnen uitoefenen tijdens het masseren.
 • Deze tafel kan hoger ingesteld worden dan de meesten, namelijk 90 centimeter in plaats van 86 centimeter. Dit lijkt maar een klein verschil, maar het kan veel uitmaken als je niet krom wilt staan. Een massage geven kan namelijk best intensief zijn en wat van je lichaam vragen.

Minpunten:

 • Waar andere tafels tot 250 kilo kunnen dragen, zouden we dat bij deze massagetafel zeker niet doen.

9. Tectake – massagetafel met rolkussens en kruk – met houten onderstel

Dit is het eerste matras dat 10 centimeter dik is. De hoes is beige.

Pluspunten:

 • Je voelt wel echt het verschil als het matras dikker is. Als je de dunste (3 centimeter) vergelijkt met deze en je hebt geen beperking voor wat betreft budget, is de keuze snel gemaakt.
 • Het ligvlak is breder dan bij de meeste andere massagetafels. (104 centimeter in plaats van 90 centimeter)
 • De totale lengte met hoofdsteun is het langste van alle massagetafels, namelijk 230 centimeter.
 • De afwerking is ook beter.

Minpunten:

 • De prijs ligt wel drie keer zo hoog als de goedkoopste massagetafel in deze top 10.
 • Hij weegt wel zwaarder, namelijk bijna 19 kilo.

10. VidaXL – massagetafel – met houten onderstel

Deze laatste massagetafel is blauw en heeft 3 zones.

Pluspunten:

 • De tafel weegt nog geen 15 kilo en is dus veel lichter dan de vorige in deze lijst.
 • Volgens de handleiding die de redactie gelezen heeft, is de hoes bestand tegen massagemiddelen die je kunt gebruiken en die op de hoes kunnen druppelen. Maar wij zouden dit risico niet nemen en er altijd een extra hoes over doen die je kunt wassen.

Minpunten:

 • Het matras is maar 3 centimeter dik en langer gemasseerd worden voelt op deze tafel minder prettig aan dan op een matras van 10 centimeter dik.

Wat zegt de Consumentenbond, Radar of andere instantie over massagetafels?

Bij Radar, Kassa of kranten als het AD of de Telegraaf zijn geen tests uitgevoerd om de beste massagetafel boven water te krijgen. De Consumentenbond heeft wel veel artikelen over massages, zoals bijvoorbeeld hoe een massage bij spierpijn kan helpen, maar ook hier is nog geen test uitgevoerd. Wel heeft Kassa een artikel over een leverancier die volgens een gebruiker niet het bestelde merk, maar een andere massagetafel heeft geleverd.

De Massage Winkel komt met een uitgebreide analyse van de verschillende soorten massagetafels, maar hierin is minder ruimte voor de particuliere gebruiker en meer aandacht voor de professional die als masseur werkt. De aandachtspunten (vaak in YouTube-filmpjes toegelicht) zijn echter heel interessant.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Massage tegen Borstkanker

BNNVARA’s Kassa bericht over een kliniek, Robuste Clinics in Utrecht, die therapeutische massages aanbood als preventie tegen borstkanker. Deze massages richten zich op vrouwen met borstklachten zoals pijn, cysten, mastopathie en harde plekken door verkalkingen in het weefsel. Hoewel het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van deze massages nog ontbreekt, is de kliniek reeds begonnen met de behandelingen. Echter, deze aanpak wordt kritisch bekeken door experts, die de behandeling als onzin bestempelt en adviseert dat vrouwen met borstklachten beter naar een huisarts kunnen gaan. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Denk hier aan bij het kopen van een massagetafel

Met de links in dit artikel heb je genoeg bronnen voor de aanschaf, maar kijk vooral wat jouw uitgangspunten zijn. Wil je vooral je partner masseren? Kijk dan naar de lengte en breedte van deze persoon, zodat hij/zij prettig op de massagetafel kan liggen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Afronding

Een massagetafel kan echt een toevoeging aan je spullen zijn. Je zet ze eenvoudig en – met wat oefening – snel in elkaar en na het gebruik berg je het ding weer op. Het is een heerlijk attribuut in de winter om bij de haard een massage te geven en het kan ook een ideaal middel zijn om bijvoorbeeld je meditatie op te doen.