We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste nerf guns

Je kunt je natuurlijk afvragen of je je kind wel een nerf gun in de hand wilt geven. Niet alle kinderen hebben een goede oog- handcoördinatie en dat zou in het ergste geval kunnen betekenen dat iemand (of een dier) dat in de buurt komt in zijn of haar oog of op een andere pijnlijke plek geraakt wordt. Ook al staat er een adviesleeftijd voor speelgoed op de doos, kijk vooral ook naar de vaardigheden van je kind en praat over de spelregels. Dan komt het goed en is er minder risico.

Het vinden van de perfecte nerf gun

Er zijn grote verschillen in nerf guns en dat zij je alleen al aan de series met guns. Van het merk NERF heb je de Elite serie, de N-Strike serie, de Fortnite serie, de Zombie Strike serie, het Star Wars thema en dan nog de Mega serie. Vooral die laatste is heel anders dan de overige nerf guns, want de darts bij deze guns zijn van een veel groter formaat dan bij de gewone series. Een ander belangrijk verschil is de hoeveelheid pijltjes die je tegelijkertijd kunt laden en afschieten.

Snel overzicht: Deze nerf guns raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor snelle actieNERF – Elite Surgefire: Deze blaster is volgens ons de ideale keuze als je op zoek bent naar snelle actie. Met een druk op de knop kun je 15 darts snel achter elkaar afvuren, wat de kans op raken aanzienlijk vergroot. Pluspunt is dat je voor deze nerf gun geen batterijen nodig hebt, wat het speelplezier ten goede komt. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingNERF – Shockwave RD15: Deze nerf gun biedt veel waarde voor zijn prijs. Je krijgt twee volle ladingen aan darts voor ongeveer dezelfde prijs als onze nummer één keuze. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gaming fansNERF – Fortnite Pump SG: Voor alle Fortnite-fans is dit de nerf gun om te hebben. Wij vinden de levendige kleuren en het realistische ontwerp geweldig. Met mega darts die veel groter zijn dan de standaard nerf gun pijlen, biedt het een unieke ervaring. >> Check laagste prijs

Onze absolute winnaar: dit is de beste nerf gun

Voor de prijsbewuste koper van nerf guns is er de NERF N-strike elite surgefire. Hij kost rond de 30 euro en er worden maar liefst 15 pijltjes meegeleverd in de set. In het magazijn laad je de 15 darts en daarna kun je zelf kiezen: neem je de tijd en schiet je elke keer rustig 1 dart om je doel te raken, of schiet je alle 15 darts snel achter elkaar af om je kansen te vergroten? De reikwijdte van deze nerf gun is iets meer dan 25 meter en daar kun je je beslissing – 1 of snel 15 darts schieten – op baseren.

Waarom reviewen wij nerf guns?

Schieten of gericht een voorwerp gooien vinden we altijd leuk. In de winter gooien we sneeuwballen en in de zomer waterballonnen om de ander zo nat mogelijk te maken. We maken van een buisje een schietpijp en blazen er besjes doorheen die we uit de struiken halen. Of we gebruiken hetzelfde buisje om met de hand gevouwen pijltjes er doorheen te blazen en een target te raken.

Later wordt het paintballen of een schietspel op de computer. En op kantoor hangt een ring aan de deur om vanaf de werkplek een basketball in te gooien. We schieten en gooien dus heel wat af in ons leven. Het gaat om de jacht, het doel raken en het slagen in je poging.

Waarom altijd kritisch blijven bij het kiezen van een nerf gun

Elke fabrikant van nerf guns wil dat zijn speelgoed als zoete broodjes over de toonbank gaan. Met elke nerf gun die er verkocht wordt, weten ze eigenlijk zeker dat je daarna ook nieuwe pijlen bij zult bestellen. En als je de prijs van de nerf gun dan gunstiger maakt en de pijlen naar verhouding duurder, dan heb je een mooi winstmodel. Wat wij echter belangrijker vinden is niet zozeer de prijs, maar of de nerf gun ook kwalitatief goed is. Vandaar deze review met echte testresultaten.

Nerf guns zijn toch veel te gevaarlijk als speelgoed?

Wij zouden elke ouder of gever van dit speelgoed als cadeau van te voren waarschuwen, want ja, er zijn risico’s aan het spelen met nerf guns verbonden. Je kunt denken dat je kind te veel op de computer met spelletjes bezig is en willen dat het met een nerf gun lekker buiten gaat spelen, maar als het door desinteresse verder weinig ervaring met richten en schieten heeft, neem je wel een heel bewust risico door meteen een nerf gun in handen te geven. Er is dan beter speelgoed.

Wat beloven speelgoedfabrikanten?

De bedenker en maker van de nerf gun is natuurlijk laaiend enthousiast over zijn speelgoed. Je kunt met redelijk veilige pijlen toch lekker op een target schieten. En de veiligheidswaarschuwingen staan wel op de verpakking en kun je herleiden uit de leeftijd van waaraf het speelgoed geschikt bevonden is, maar dat neemt niet weg dat je als ouder je verantwoordelijkheid moet nemen bij het toestaan van het spelen met de nerf gun.

Zo kun je op zijn minst op een veilige plek checken – in de tuin met een doel op een aantal meter geplaatst – of je kind er al iets van bakt of dat het nog veel te vroeg is. Dan kun je beter nog wat oefenen voordat er levende objecten in de buurt van je kind en zijn nerf gun komen.

De criteria waar we de nerf guns op gecheckt hebben

Waar wij alle nerf guns op getest en beoordeeld hebben, is het volgende:

 • Minimale leeftijd
 • Aantal pijlen die meegeleverd worden
 • Bereik (dus hoever kun je maximaal met een pijl schieten)
 • Handmatig of semiautomatisch schietsysteem
 • Prijs

Hoe we nerf guns getest hebben: onze resultaten

Dit was weer eens een test die prima in ons straatje paste. Het leukste – en vooral leerzaamste – was eigenlijk dat je bij het testen van meerdere nerf guns binnen een kort tijdsbestek goed kon voelen welke kwalitatief gezien echt beter scoorde dan de anderen. Hoe een nerf gun in de hand ligt, hoe ver hij werkelijk schiet ten opzichte van wat de doos belooft en hoe de werking is, zijn allemaal prima te testen en vergelijken werd hierdoor veel makkelijker.

De top 10 met beste nerf guns

1. NERF – Elite Surgefire – voor 15 darts

De absolute topper gezien de prijs, het aantal meegeleverde pijlen en het treffen van het doel, is deze elite surgefire.

Pluspunten:

 • Bij een bewegend object vinden wij het een leuke extra dat je met een druk op de knop de 15 darts snel achter elkaar kunt afvuren. Hierdoor is de kans op raken een stuk groter.
 • Voor deze nerf gun heb je geen batterijen nodig, omdat je alles handmatig in werking zet.

Minpunten:

 • Wij vinden het jammer dat de er standaard niet wat meer pijlen meegeleverd worden, maar we snappen ook dat dit een belangrijk onderdeel van het verdienmodel is.

2. NERF – Shockwave RD15 – voor 15 darts (inclusief 15 reserve darts)

Deze tweede nerf gun heeft wel extra darts in de verpakking.

Pluspunten:

 • Je hebt dus twee volle ladingen aan darts, terwijl je rond dezelfde prijs als de nummer een op deze lijst uitkomt.
 • Je hebt geen batterijen nodig om met de nerf gun te spelen. Dat is weer iets milieuvriendelijker ten opzichte van de nerf guns waar je wel batterijen in moet stoppen. (… en die dan snel leeg zijn en weer vervangen moeten worden.)

Minpunten:

 • Hoe meer reservepijlen je in het pakket krijgt, hoe beter je natuurlijk op moet letten dat er niet te slordig met zoeken en oprapen wordt omgegaan. Een grotere voorraad pijlen kan dus ook nadelen hebben.

3. NERF – Fortnite Pump SG – voor 4 grote darts

Deze nerf gun lijkt veel meer op een echt geweer en de kleuren zijn lekker fel.

Pluspunten:

 • Voor alle fans van Fortnite is dit natuurlijk de nerf gun bij uitstek.
 • Bij deze nerf gun zitten mega darts en dit zijn dus veel grotere pijlen dan bij de normale nerf guns.
 • Je hoeft geen voorraad batterijen in huis te halen voor deze nerf gun.

Minpunten:

 • Wij vinden dat er bij deze nerf gun van Fortnite wel heel weinig pijlen zitten. Die moet je waarschijnlijk al snel weer bijkopen.

4. NERF – zombie strike FlipFury – met 12 darts

Deze nerf gun is uniek door zijn twee magazijnen die kunnen draaien tijdens het schieten.

Pluspunten:

 • In elk van de twee magazijnen passen zes pijlen en er zijn ook in totaal twaalf pijlen meegeleverd.
 • Wat ons verder opvalt, is dat deze nerf gun lekker soepel in de hand ligt en dat de nerf gun in balans is.

Minpunten:

 • Ook bij de FlipFury hadden we liever wat meer darts gezien die standaard in de verpakking erbij zouden zitten.

5. NERF – Rogue one imperial death trooper (Star Wars thema) – voor 3 glow strike darts

Voor de fans van Star Wars is dit model er dat voor wat betreft de uitstraling echt wel afwijkt van de andere nerf guns.

Pluspunten:

 • Het is een lekker licht model dat ongecompliceerd werkt. Het is daarom ook voor een iets jongere leeftijd geschikt bevonden om mee te spelen.
 • Er zitten drie aparte darts bij die licht geven in het donker, de zogenaamde glow in the dark darts.

Minpunten:

 • Het grootste minpunt vinden wij het geringe aantal darts.
 • Het tweede punt is de werking op batterijen.

6. NERF – Delta trooper – voor 12 darts

Deze lekker felgekleurde nerf gun in blauw en oranje valt goed op.

Pluspunten:

 • Door de kleuren lijkt hij niet op een echt geweer en gelijkenis moet je natuurlijk zien te voorkomen als je kind er buiten op straat mee gaat spelen.
 • Met deze nerf gun kan vanaf een leeftijd van acht jaar gespeeld worden en wij vonden hem zelf ook nog uitdagend om op een klein doel te schieten.

Minpunten:

 • Voor de Delta Trooper heb je batterijen nodig.

7. NERF – mega cyclone shock – voor 6 darts

De Cyclone Shock schiet met grotere pijlen dan bij de normale nerf guns.

Pluspunten:

 • Je kunt met deze nerf gun in rap tempo zes darts achter elkaar wegschieten. Dit maakt het leuker bij bewegende targets.
 • Je kunt tot een afstand van ruim 20 meter iets raken.

Minpunten:

 • Je mist al snel wat extra mega darts om mee te schieten. Ze zijn wel groter en makkelijker te vinden dan de normale darts, maar toch is zes wat weinig.

8. NERF – mega megalodon – voor 20 darts

De Megalodon is door zijn uitstraling een aparter model dan de overige nerf guns. Het laadmagazijn is voorop namelijk duidelijk zichtbaar.

Pluspunten:

 • Met deze nerf gun kun je maar liefst 20 pijlen achter elkaar wegschieten.
 • Je kunt er ook voor kiezen om alle pijlen op een enkel moment af te vuren en zo dus 20 pijlen tegelijk te lanceren.

Minpunten:

 • Tijdens het testen viel het ons op dat de trekker soms hapert en bij een spelletje is dit niet erg, maar als er een wedstrijd is, moet je dit niet gebeuren.

9. NERF – mega double breach – voor 6 grote darts

De double breach schiet twee pijlen tegelijk de lucht in.

Pluspunten:

 • Ook deze nerf gun wordt geleverd met de mega darts en er zitten er standaard zes in het pakket.
 • Het grappige van deze darts vinden wij het geluid dat ze in de lucht maken. Eigenlijk wil je dit niet, omdat het je target waarschuwt, maar het is wel leuker om de pijl te volgen.

Minpunten:

 • De mega double breach kan al vanaf zes jaar gebruikt worden, maar toch vinden wij dit wat jong. De darts zijn voor deze leeftijd wat moeilijker in het magazijn aan te brengen.

10. NERF – accu strike falconfire – voor 3 darts (inclusief 3 reserve darts)

De Falconfire is de absolute winnaar als het om targets raken gaat. Bij een wedstrijd is dit dan ook de nerf gun die je wil hebben.

Pluspunten:

 • Het grote voordel van de Falconfire is de Accu Strike. Je schiet namelijk veel preciezer dan met de andere nerf guns, waardoor je vaker je doel zult raken.

Minpunten:

 • Het grootste nadeel is dat je telkens maar een enkele pijl kunt laden per schietbeurt. Je bent dus constant aan het laden om een keertje af te kunnen vuren.
 • Bij de Accu Strike horen weer aparte darts. Je kunt dus niet elke dart in deze nerf gun gebruiken.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste nerf-guns?

Hoe kan je weten welk speelgoed voor welke leeftijd is? De Consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan. Wat leerzaam en leuk speelgoed voor je kind is, kan je als ouder het beste zelf bepalen. Let goed op wat je kind kan en op welk speelgoed hij of zij het beste reageert. Het kind heeft het meeste aan speelgoed waar hij of zij door wordt uitgedaagd. Uitdaging is belangrijk, maar je kind moet er niet gefrustreerd door raken.

https://www.consumentenbond.nl/kind-en-veiligheid/speelgoed-kiezen

Dit zegt Radar over de Veiligheid van NERF-geweren

Radar benadrukt de potentiële gevaren van NERF speelgoedgeweren voor de ogen, gebaseerd op een wetenschappelijke publicatie in BMJ Case Reports. Er wordt gewaarschuwd voor schade die kan optreden wanneer ‘kogels’ van NERF geweren de ogen raken, inclusief bloed in de oogkamer en kneuzingen van het netvlies. Artsen adviseren voorzichtigheid met alle NERF geweren, zonder expliciet te stellen dat nepprojectielen gevaarlijker zijn dan de originele. We raden bij gebruikwijzer aan om veiligheidsbrillen aan te schaffen voor tijdens het spelen met NERF speelgoedgeweren. Lees het volledige artikel van Radar.

Beste uit de test volgens Beslist

Beslist.nl geeft een hele lijst aan nerf guns en nieuwe darts die je los kunt bijbestellen. Wat meteen opvalt is dat er bij sommige nerf guns het icoontje ‘nieuw’ staat en dat maakt nieuwsgierig naar de modellen die misschien nog niet in reviews beoordeeld zijn, maar die wel weer gaaf zijn. De bronnen en de kortingen die vermeld staan, maken het handig om prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Speelgoed is al duur genoeg, dus dan wil je wel de beste aanbieding.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Conclusie

Voor de nerf guns in deze review betaal je tussen de 30 en ongeveer 75 euro. We hebben het dan nog niet over de prijzen van losse pijltjes die je later bij kunt kopen. Wij zouden daarom vooral adviseren om je kind goed te leren dat het de pijltjes na het schieten weer moet zien terug te vinden. Of laat je kind van het eigen gespaarde zakgeld nieuwe darts kopen om de waarde van het speelgoed (en geld) te leren. Je bent de darts anders zo kwijt.