We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

De top 10 met de beste opblaasbare jacuzzi’s

Wie zou er nou niet een jacuzzi in de tuin willen hebben om bij een ondergaand zonnetje lekker van de warme bubbels te genieten? Het maakt niet uit of het zomer of winter is, met het warme water om je heen kun je altijd lekker relaxen. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen permanent model te plaatsen en dat maakt het – zelfs als je maar een klein tuintje hebt – mogelijk om een opblaasbaar exemplaar te vullen en op temperatuur te brengen. Haal die zwembroek maar tevoorschijn.

Zoeken naar de ideale opblaasbare jacuzzi

Een jacuzzi leek ons altijd al heerlijk. Donderdagavond blaas je de jacuzzi op en vul je hem met vers water. Vrijdag kan het water dan in een paar uurtjes opwarmen en daarna is het intens genieten. Het maakt niet uit of je thuis samen met je partner de jacuzzi gebruikt en van een heldere sterrenhemel geniet, of dat je met vrienden een huisje in de Ardennen huurt en de opblaasbare jacuzzi meeneemt terwijl er een paar centimeter sneeuw om jullie heen ligt. Maar welke kies je?

Snel overzicht: Deze opblaasbare jacuzzi’s raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor comfortIntex PureSpa Energy Saving – 4 personen: Dit bubbelbad heeft een doorsnee van 196 centimeter en een hoogte van 71 centimeter, wat een comfortabele zit biedt voor maximaal vier personen. Wij waarderen de mogelijkheid om het water af te dekken na gebruik, wat handig is voor behoud van warmte. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor groot gezinIntex – Bubble Massage Jacuzzi – 216 x 71 cm: Dit model is vergelijkbaar met het vorige, maar is groter en daarom perfect voor gezinnen of groepen tot zes personen. De jacuzzi meet 216 centimeter in doorsnede en is eveneens 71 centimeter hoog. Wat wij fijn vinden is het veilige afdekzeil dat op meerdere punten goed te bevestigen is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor ruimtelijkheidJacuzzi opblaasbaar 4-6 personen Artec: Dit grotere model kan maximaal zes volwassenen accommoderen met een doorsnede van 208 centimeter en een hoogte van 65 centimeter. Wij vinden het geluid bij het aanzetten van de bubbelfunctie acceptabel en minder storend dan bij andere modellen. >> Check laagste prijs

Wie zijn wij om opblaasbare jacuzzi’s te reviewen?

Alleen de gedachte aan een eigen jacuzzi zorgt voor wat ontspanning in het hoofd en dan hebben we er nog niet eens echt ingezeten. Warm water laat je lichaam relaxen en ook het geluid van de bubbels zorgt ervoor dat je even nergens anders aan kunt denken. Een eigen bubbelbad – dat je weer leeg kunt laten lopen als je er genoeg van hebt – is een luxe voor wie geen permanent bubbelbad binnen of buiten wil laten installeren.

Waarom alert blijven bij de aanschaf van een opblaasbare jacuzzi?

Producten met lucht erin zijn er meer dan genoeg. Je hebt luchtbedden, yogaballen, zwemringen voor in het water en nog veel meer, maar allemaal hebben ze een groot nadeel. Zodra de kwaliteit te wensen overlaat ben je binnen de kortste keren aan het plakken om te redden wat er te redden valt. Veel opblaasbare producten – zeker als ze het gewicht van een of meerdere mensen moeten kunnen dragen – gebruik je maar een of een paar keer. Als het stuk gaat, koop je liever een nieuwe.

Elk jaar een nieuwe opblaasbare jacuzzi kopen dan maar?

Nee, natuurlijk ga je niet elk jaar 500 euro of meer uitgeven aan een nieuw bubbelbadje. Het moet minimaal een aantal zomers meegaan, tenzij een feestje met vrienden uit de hand loopt en je zelf ook wel weet dat de jacuzzi die wilde taferelen nooit zal overleven. Bij normaal gebruik mag je ervan uitgaan dat bij correcte verzorging van een product het langer dan een jaar meegaat. Je let daarom voor de aanschaf van de jacuzzi op wat je allemaal nodig hebt voor goed onderhoud.

Wat beloven de merken die opblaasbare jacuzzi’s produceren?

Om een passende jacuzzi te vinden moet je als merk eerlijk zijn over de mogelijke prestaties. Als jij al weet dat je met 6 personen gebruik wilt maken van de jacuzzi, heeft het geen zin om te kijken naar afmetingen die maar 2 tot 4 personen garanderen. Verder wil je als koper weten wat er allemaal in het pakket zit dat je koopt. Zit er een filter bij? Hoe snel wordt het water verwarmd? Komt het pakket met extra artikelen, zoals bijvoorbeeld een zeil voor over de jacuzzi heen?

De criteria waar we opblaasbare jacuzzi’s op testen

Hoe ontspannend het idee van een jacuzzi ook is, je moet je koppie er nog even bijhouden wanneer je er eentje uit gaat kiezen. In onze test hebben we gelet op de volgende aspecten en hier kun jij ook rekening mee houden:

 • Hoe groot is de jacuzzi? (hij moet immers wel passen op de plek die je hiervoor in gedachten hebt)
 • Hoeveel mensen kunnen erin?
 • Welke vorm heeft de jacuzzi? (rechthoekig is vaak makkelijker te plaatsen dan rond)
 • Hoe bedien je de jacuzzi?
 • Hoe lang duurt het voor het bubbelbad is opgeblazen?
 • Hoe snel is de jacuzzi met water gevuld en hoe maak je hem daarna weer leeg?
 • Hoe snel is het water op temperatuur?
 • Wat zit er nog meer in het pakket? (filter, opbergtas, chloordrijver, afdekzeil, et cetera)

Hoe hebben we opblaasbare jacuzzi’s getest? Lees hier onze resultaten

Hoe graag we het ook hadden gewild, we hebben niet alle jacuzzi’s in deze top 10 getest, laat staan dat we er nog veel meer opgeblazen en met water gevuld hadden om uiteindelijk tot een top 10 te kunnen komen. Bij deze review hebben we contact gehad met gebruikers die in het afgelopen jaar een opblaasbare jacuzzi hadden aangeschaft. We hebben hen een vragenlijst voorgelegd, plus- en minpunten met hen geanalyseerd en hen gevraagd of ze hetzelfde product weer zouden kopen.

De top 10 met beste opblaasbare jacuzzi’s

1. Bestway – Lay-Z-Spa Miami – voor 2 tot 4 personen – inhoud 669 liter

Dit opblaasbare bubbelbad scoort goed op de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Pluspunten:

 • Met een doorsnee van 180 centimeter en een hoogte van 66 centimeter is deze jacuzzi geschikt voor 2, 3 of 4 personen.
 • Het in gebruik nemen van de jacuzzi omvat weinig complexe handelingen of specifieke kennis. Het is vooral plannen, zodat je op tijd warm water hebt.

Minpunten:

 • Zoals we al eerder zeiden: let op je planning, want als je je bedenkt dat je ’s avonds een romantisch bubbelbadje met je partner wilt doen en je zet de verwarming voor het water te laat aan, wordt het een teleurstelling. Het duurde langer dan we dachten.

2. Intex – Bubble Massage Jacuzzi – voor 4 personen – inhoud 795 liter

Dit bubbelbad is geschikt voor maximaal vier personen.

Pluspunten:

 • De doorsnee van deze jacuzzi is 196 centimeter en de hoogte is 71 centimeter. Het scheelt niet veel met het vorige model, maar kan net genoeg zijn om er prettiger in te zitten.
 • De mogelijkheid om het water af te dekken na gebruik wordt als fijn ervaren. Zo hoef je bij intensiever gebruik niet elke keer vanaf een gekoeld badje opnieuw te beginnen met verwarmen.

Minpunten:

 • Bij sommige exemplaren laat de kwaliteit van de naden te wensen over. Gebruikers hebben regelmatig contact op moeten nemen met de klantenservice om problemen op te lossen.

3. Intex – Bubble Massage Jacuzzi – voor 6 personen – inhoud 1098 liter

In principe betreft het hier hetzelfde bubbelbad als bij de nummer twee in deze lijst, alleen is dit model groter.

Pluspunten:

 • De jacuzzi is 216 centimeter in doorsnede en ook 71 centimeter hoog.
 • Het zeil dat over de jacuzzi gaat is op meerdere punten goed vast te maken.

Minpunten:

 • Realiseer je bij de aankoop dat het verwarmen van het water flink wat energie kost. Regelmatig helemaal af laten koelen of zonder afdekzeil laten staan, kost dus een flinke duit extra als je er daarna weer gebruik van wilt maken.

4. Artec – opblaasbare jacuzzi – voor 4 tot 6 personen – inhoud 1000 liter

Dit is een van de grotere bubbelbaden waar flink wat liters ingaan.

Pluspunten:

 • De doorsnee van de jacuzzi is 208 centimeter en de hoogte is 65 centimeter.
 • Er kunnen dan ook maximaal 6 volwassenen in deze jacuzzi.

Minpunten:

 • Ook deze jacuzzi maakt geluid als je de bubbelfunctie aanzet, maar over het algemeen zijn mensen een stuk positiever over het geluid van deze jacuzzi ten opzichte van andere modellen.

5. Mspa – Starry – voor 6 personen – inhoud 930 liter

Wat deze jacuzzi uniek maakt, is de verlichting.

Pluspunten:

 • In de buitenste ring van de jacuzzi ligt een led-strip en hierdoor licht het hele badje in het donker op. Dit vinden we erg sfeervol uitzien.
 • Bij veel andere jacuzzi’s staat de motor los van het badje en moet je deze zelf koppelen, maar bij dit exemplaar zit de motor in de rand van het opblaasbare bad ingebouwd.

Minpunten:

 • Volgens de fabrikant kunnen er 6 personen in dit bubbelbad, maar dat lijkt ons wat aan de ruime kant.

6. Mspa – opblaasbare jacuzzi – voor 4 personen – inhoud 700 liter

Dit is de tweede jacuzzi van het merk Mspa in dit overzicht, maar nu geen verlichting in de bodem en een iets kleiner model.

Pluspunten:

 • Iets minder franjes betekent ook bijna de helft van de prijs.

Minpunten:

 • Het verwarmen gaat langzaam, dus je moet kijken of je bij de eerste keer – als je weinig geduld hebt – warm water kunt toevoegen.

7. L&Bdiscount – vierkante jacuzzi – voor 4 personen – 600 liter

Dit is het eerste rechthoekige model in deze top 10.

Pluspunten:

 • De vierkante vorm zorgt ervoor dat er minder water in het badje nodig is. Vergeleken met de andere modellen scheelt het minimaal 100 liter per vulbeurt.
 • Met een doorsnee van 150 centimeter kunnen er maximaal vier mensen in plaatsnemen.

Minpunten:

 • Bij elke jacuzzi wordt vooral de buitenmaat benadrukt, terwijl je de rand natuurlijk niet kunt gebruiken. Let daarom ook op de binnenmaat voordat je een model kiest.

8. Avenli – Nice – voor 4 personen – 800 liter

Avenli wijkt af van andere merken door de prints en kleuren die zij aan de jacuzzi’s geven.

Pluspunten:

 • Met de ingebouwde opblaaspomp kan het opblazen niet misgaan. (Je kunt immers de pomp niet thuis vergeten als je de jacuzzi meeneemt tijdens een lang weekend weg.)
 • Er zit ook een grondzeil ter bescherming van de bodem van de jacuzzi in het pakket.

Minpunten:

 • Bij dit model zit de motor niet in de rand verwerkt zoals bij sommige andere jacuzzi’s. Dit heeft gevolgen voor het geproduceerde geluid tijdens het bubbelen.

9. Bestway – Lay-Z-Spa Vancouver – voor 5 personen – inhoud 804 liter

De tweede jacuzzi van Bestway heeft een hele andere uitstraling door de steenprint aan de buitenzijde.

Pluspunten:

 • De doorsnee is 155 centimeter en dat betekent dat je maximaal met zijn vijven in dit bubbelbad kunt plaatsnemen.

Minpunten:

 • De motor is aan de buitenzijde van het bubbelbad bevestigd en hier moet je rekening mee houden met het opzetten van het opblaasbare bad.

10. XQ Max – vierkante jacuzzi – voor 4 personen – inhoud 600 liter

Dit tweede rechthoekige model heeft ook minder water nodig dan de ronde modellen.

Pluspunten:

 • Met een afmeting van 145 bij 145 centimeter is het de kleinste jacuzzi voor wat betreft het oppervlak in deze top 10.
 • Bij dit pakket krijg je ook een reparatiesetje om – indien nodig – kleine herstelwerkzaamheden te kunnen doen.

Minpunten:

 • Deze motor kan tot 40 graden Celsius verwarmen en er zijn ook jacuzzi’s die nog warmer kunnen.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste opblaasbare-jacuzzis?

Je kunt als consument veel geld besparen op je energierekening, mits je een goed inzicht hebt in je jaarlijkse energieverbruik. De Consumentenbond heeft de jaarlijkse kosten van stroom berekend bij een gemiddeld verbruik van apparaten in en rondom het huis. De grootste energieslurpers uit de test zijn de opblaasbare jacuzzi en grote aquarium. Bij een opblaasbare jacuzzi betaal je al snel 1.000 euro per jaar met een keer in de twee weken baden. Bij een grote aquarium betaal je al snel 400 euro per jaar. Ook betaal je veel energiekosten bij een pomp van de vloerverwarming, zo’n 280 euro per jaar.

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2023/consumentenbond-geeft-inzicht-in-stroomverbruik-apparaten-in-huis

Dit zegt Radar over Veiligheidsrisico’s bij Opblaasbare Jacuzzi’s

Radar belicht een ernstig veiligheidsincident waarbij twee personen geëlektrocuteerd werden in een opblaasbare bubbelbad van het merk MSpa, te wijten aan een defect in het verwarmingselement. Dit voorval, waarbij de slachtoffers gelukkig geen fatale gevolgen ondervonden, heeft geleid tot een publieke waarschuwing door het ministerie van Volksgezondheid, vanwege het ernstige gezondheidsrisico. De Bubble Spa van MSpa, geproduceerd door een Chinese fabrikant, is in Nederland verkrijgbaar via verschillende leveranciers, inclusief online verkooppunten. Dit incident benadrukt het belang van veiligheidscontroles en consumentenbewustzijn bij de aankoop van opblaasbare jacuzzi’s. Lees het volledige artikel van Radar.

Beste uit de test volgens Beslist

Beslist.nl geeft een ruim overzicht met allerlei opblaasbare jacuzzi met daarbij het aantal sterren. De merken Intex, Bestway en Mspa – die ook in onze top 10 staan – komen ook in hun ogen als beste uit de test. Wat direct opvalt in het overzicht van Beslist.nl, is dat er ronde, vierkante, maar ook zeshoekige opblaasbare modellen jacuzzi’s zijn.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Afsluiting

Kijk bij je keuze voor een opblaasbare jacuzzi het liefst niet alleen naar de prijs van de jacuzzi zelf, maar ook naar de extra’s die je erbij krijgt. Dat kan namelijk in de periode dat je de jacuzzi in gebruik gaat nemen aardig in de portemonnee schelen.