We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste scheermesjes? Wij zochten het uit

Door de onderzoeksredactie | Koen

Als jonge knul leerde ik al vroeg mijn gezicht scheren. Dat leerde ik gaandeweg door mijn vader en sindsdien kan ik niet meer zonder scheermesjes. Ik heb een scheerapparaat geprobeerd, maar dat bleek voor mij niet goed te werken. Daarom ben ik voor het scheren bij scheermesjes gebleven. In de loop van de jaren heb ik er veel uitgeprobeerd en ik merkte dat er veel verschillende soorten scheermesjes zijn van verschillende fabrikanten.

Keuze aan scheermesjes kan overweldigend zijn

Toen ik begon met scheren als jonge jongen was de keuze best overweldigend te noemen. Er zijn dus aardig wat merken scheermesjes te koop en in het begin kon ik niet goed bepalen welke er nu echt goed waren en welke minder. Daarom besloot ik om van alles wat aan te schaffen en te kijken welke er nu echt werkt voor mij werkt en of het het geld waard is.

Mijn eerste scheermesjes waar geen succes

Eerlijk gezegd viel dat niet mee moet ik zeggen. Alle scheermesjes die ik aanschafte waren niet niet prettig om mijn gezicht te scheren. Dat kwam waarschijnlijk omdat ik vooral goedkope merken kocht. Natuurlijk hoeft goedkoop niet te betekenen dat het slechte kwaliteit is, maar het had niet het gewenste resultaat. Daar baalde ik erg van, want ik had toentertijd nog niet veel geld te besteden. Gelukkig weet ik nu beter.

Dank aan mijn vader voor advies

Mijn eerste scheermesjes waren geen succes, maar ik heb een vader die mij goed op weg kon helpen voor kwalitatief goede scheermesjes. Uiteraard had ik achteraf hem eerder om advies moeten vragen. Desalniettemin kon hij mij een aantal goede scheermesjes aanraden en ik kan zeggen dat ik deze nog steeds gebruikt. Ze werken heel goed voor je gezicht en doen wat ze moeten doen. En dat is scheren met een glad resultaat. Ik kan niet meer zonder scheermesjes.

Positieve aspecten aan scheermesjes

Wat mij vooral positief aansprak aan deze scheermesjes was de effectiviteit. De scheermesjes die je in deze lijst vindt zorgen daadwerkelijk voor een glad resultaat. Overigens zijn deze producten niet alleen goed voor je gezicht, maar ook andere delen van het lichaam. Daarom blijf ik investeren in deze scheermesjes en zal ik ze nog heel lang gebruiken. Helemaal fantastisch.

Snel overzicht: Deze scheermesjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algehele prestatieGillette Fusion: Dit scheermesje heeft ons echt onder de indruk gebracht vanwege de 5 mesjes die zorgen voor een extreem glad resultaat. We vinden het vooral prettig dat het zorgt voor minimale irritatie tijdens het scheren. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor je topkwaliteit in huis haalt zonder een fortuin uit te geven. >> Check laagste prijs
Beste duurzame keuzeMühle Safety Razor: Een prachtig scheermesje van verchroomd staal, waardoor roest geen kans maakt. We waarderen vooral de mogelijkheid om goedkoop andere mesjes te plaatsen, wat op de lange termijn kostenbesparend werkt. Er is een bepaalde techniek nodig, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, wordt scheren echt een plezier. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingGillette Mach 3: Dit scheermesje van Gillette heeft al jarenlang een consistente kwaliteit. We merken dat het ontwerp al 20 jaar standhoudt en dat het nog steeds een van de favorieten is voor velen. Met de drie scherpe mesjes scheren we zonder irritatie en vinden we dat de prijs echt overeenkomt met wat je krijgt. >> Check laagste prijs

Even voorstellen wie ben ik om dit te testen?

Ik ben een man van in de 30 en scheer elke dag heel enthousiast mijn gezicht. Verzorging vind ik belangrijk en ik wil elke dag zo fris mogelijk naar mijn werk gaan. Daarom heb ik mij de afgelopen jaren veel verdiept in effectieve scheermesjes. Dus vooral uit enthousiasme ben ik terecht gekomen bij een aantal scheermesjes van kwaliteit die heel goed zijn voor je gezicht en andere delen van je lichaam. Ik zie het scheren als een soort hobby. Klinkt een beetje extreem, maar zoals gezegd alles voor een frisse en gladde look.

Blijf zelf scherp en kritisch kijken naar de producten

Er zijn veel fabrikanten van scheermesjes. Van veel kun je kwaliteit verwachten, maar er zitten er ook genoeg bij die troep leveren. Klinkt overdreven, maar het is echt zo. In het verleden heb ik genoeg scheermesjes gehad die niet goed voor mijn gezicht waren. Ik kreeg er veel sneetjes van en ik kreeg niet het gewenste resultaat. Mijn advies is dan ook om goed te kijken wat je koopt en scherp te blijven kijken naar wat fabrikanten van scheermesjes aanbieden. Zo kan je bijna niet verkeerd gaan met je aankoop. Dit lijstje geeft je een compleet beeld van kwalitatief goede scheermesjes.

Eerste indruk van scheermesjes

Als jonge jongen wist ik weinig af van scheren. Vooral over scheermesjes wist ik weinig en kocht de eerste die ik mij leuk leek. Ik verwachtte dat alles toch wel even goed zou zijn. Een naïve gedachte, want er bestaan wel duidelijk grote verschillen tussen scheermesjes. Gelukkig weet ik nu beter en weet ik beter in te schatten welke scheermesjes kwalitatief goed zijn en welke je beter kunt mijden. Mijn ervaringen wil ik met jullie delen in de vorm van een toplijstje.

Wat beloven fabrikanten?

Je merkt bij veel producten dat fabrikanten hun product heel mooi presenteren. Dat is bij scheermesjes niet anders. Mooie verpakking, mooie teksten, in vind het allemaal heel mooi. Maar maken ze de hoge verwachtingen ook daadwerkelijk waar. Als een fabrikant zegt dat je met hun scheermesjes absoluut een glad resultaat krijgt is dit dan ook zo? Ik heb in het verleden gemerkt dat niet alle marketing praatjes van fabrikanten bij scheermesjes ook werkelijk waar  worden gemaakt. Nogmaals, blijf scherp en kritisch kijken als je scheermesjes koopt en lees bijvoorbeeld ervaringen van anderen gebruikers.

Op welke criteria heb ik gelet tijdens het testen?

Voor mij is het belangrijkste tijdens het scheren dat er een glad scheerresultaat ontstaat. Een glad gezicht waar ik de dag mee door kan komen vind ik essentieel. Daarnaast begrijp ik dat het volledig voorkomen van sneetjes niet mogelijk is, maar het moet beperkt worden. Ik heb gemerkt dat sommige scheermesjes zeer pijnlijk zijn om te scheren en je met sneetjes achterlaat. Zonde en niet nodig. En natuurlijk de prijs. Je hebt dure scheermesjes en goedkope scheermesjes. Ik heb beide varianten getest en het lijstje zo divers mogelijk proberen te houden. Voor iedereen wat wils dus.

Hoe heb ik de scheermesjes getest?

Alle scheermesjes die je in deze lijst vindt heb ik uitvoerig en intensief zelf getest. Het zijn niet zomaar scheermesjes uit de hand geschud. Ik heb er veel ervaring mee en kan ze allemaal zonder twijfel aanraden. Om mijn mening over de scheermesjes wat meer kracht mee te geven ben ik langs een drogisterij gegaan die een groot aanbod aan scheermesjes heeft. Zij konden mij van alles vertellen over de beste scheermesjes en dit advies heb ik meegenomen voor dit lijstje.

Top 7 beste scheermesjes

1. Gillette Fusion

Zonder enige twijfel vind ik de Gillette Fusion het beste scheermesje dat op dit moment te koop is. Een open deur ongetwijfeld, maar ik ontkom er niet aan. Er zijn veel gebruikers die dit scheermesje gebruiken en ik begrijp volkomen waarom. Het heeft namelijk 5 mesjes waarmee je extreem glad scheert. Daarnaast heb ik gemerkt tijdens het scheren dat het voor heel weinig irritatie zorgt. Dat is mij zeer positief bevallen. Tot slot vind ik de prijs ook erg betaalbaar. Voor relatief weinig geld haal je topkwaliteit scheermesjes in huis.

Pluspunten Gillette Fusion
– Top merk
– Top prijs
– Top kwaliteit

2. Mühle Safety Razor

Een van de duurdere varianten, maar doet uitstekend z’n werk. Mühle is een klassiek Duits merk met een klassiek scheermesje. Je krijgt een scheermesje van verchroomd staal dat roest voorkomt. Het maakt gebruik van een safety razor wat zorgt dat je goedkoop andere mesjes erop kunt plaatsen. Dit is in ieder geval een stuk goedkoper dan de navul mesjes van Gillette of Mach. Dit speciale scheermesje van Mühle heeft wel een bepaalde techniek nodig om effectief te kunnen scheren, maar heb je de leercurve eenmaal onder de knie dan is het scheren elke keer weer een plezier.

Pluspunten Mühle Safety Razor:
– Een dure aanschafprijs, maar je kunt wel goedkope andere navulmesjes aanschaffen
– Effectief voor een glad gezicht
– Gemaakt van verchroomd staal wat roest voorkomt

3. Gillette Mach 3

Op drie de Gillette Mach 3. Gillette is een van mijn favoriete Gillette scheermesjes en dat is niet zonder reden. Gillette straalt veel kwaliteit uit. Dat merk je aan de verpakking, maar ook aan het scheren. Deze speciale Gillette Mach 3 maakt het scheren elke keer weer een plezier en laat je achter met een gladde huid. Het ontwerp van dit scheermesjes is de afgelopen 20 jaar nauwelijks veranderd en ik begrijp volkomen waarom. Ook de specialist in de drogisterij raadt Gillette Mach 3 zonder twijfel aan. Dit scheermesje bevat 3 scherpe mesjes voor scheren zonder irritatie. Je kunt de mesjes eenvoudig uitspoelen en scheren wordt een plezier.

Pluspunten Gillette Mach 3:
– Getipt door een specialist
– Heeft 3 mesjes voor minder irritatie
– Beste prijs / kwaliteit verhouding

4. Wilkinson Hydro5 scheermesjes

De grote missie van dit iconische merk is om scheermesjes te ontwikkelen waarmee een man zich snel en makkelijk kan scheren. En in deze missie zijn ze ongelofelijk goed geslaagd. Dit zijn naar mening erg goed scheermesjes en bijna net zo goed als Gillette. Je krijgt bij deze Wilkinson Hydro5 een extra gelreservoir wat erg prettig werkt bij glad scheren. Over de prijs gesproken? Deze is erg goedkoop en maakt de aankoop nog aantrekkelijker. Wilkinson levert prima kwaliteit.

Pluspunten Wilkinson Hydro5 scheermesjes:
– Scheermesjes voor een extra glad resultaat
– Gelreservoir voor glad scharen
– Goedkope prijs

5. Gillette Fusion ProGlide

Gillette weet altijd wel iets nieuws te brengen, zo ook met deze Gillette Fusion ProGlide. Het heeft namelijk een speciale Flexball technologie. Er zit een enorme bal vóór de scheerkop. Wat maakt dat zo speciaal? Je kunt namelijk met deze Flexball technologie beter de contouren van je gezicht volgen. Dat maakt het dat je met dit scheermesjes alle makkelijke en moeilijke plekken kunt wegscheren. Specialist in scheermesjes raadt overigens deze Gillette Fusion ProGlide ook aan. Innovatieve technologie van een top merk.

Pluspunten Gillette Fusion ProGlide:
– Speciale Flexball technologie
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Getipt door een specialist in scheermesjes

6. Solimo 5 Blades

Je kunt de scheermesjes van Solimo vergelijken met de Gillette Fusion ProGlide. Het heeft namelijk 5 mesjes die dicht bij elkaar staan. De bovenkant heeft een roterende kop om moeilijk en makkelijke plekken te bereiken om te scheren. Zeer prettige scheermesjes en zijn ook nog eens 3 keer goedkoper dan de Gillette varianten. Wil je niet teveel geld uitgeven aan scheermesjes dan raad ik Solimo 5 Blades aan.

Pluspunten Solimo 5 Blades:
– Vergelijkbaar met Gillette Fusion ProGlide
– Navulmesjes zijn 3 keer goedkoper dan Gillette varianten
– Roterende koop om moeilijke en makkelijke delen te scheren

7. Premium wegwerp scheermesjes voor mannen

Tot slot wil ik je de budget keuze Premium wegwerp scheermesjes aanraden. Vooral heel handig als je een paar weken op vakantie gaat. Meestal leveren goedkope wegwerp scheermesjes veel irritatie op, maar ik heb gemerkt dat dat bij deze scheermesjes absoluut niet het geval is. Zeer goedkoop, maar absoluut geen duurkoop. Ben je iemand die veel reist en niet teveel geld wil uitgeven aan scheermesjes dan kan ik je deze Premium wegwerp scheermesjes zonder twijfel aanbevelen.

Pluspunten Premium wegwerp scheermesjes voor mannen:
– Ideaal voor op reis
– Zeer goedkope prijs
– Uitstekende kwaliteit voor uitstekend scheer resultaat

Welk advies geeft de Consumentenbond mee over de beste scheermesjes?

Ik heb genoeg ervaring met het scheren om tot een mooi lijstje te komen over de beste scheermesjes. Maar wat zegt een organisatie als de Consumentenbond nu ook de beste scheermesje? Neem daartoe een lidmaatschap op de Consumentenbond:

https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/test-scheermesjes

Dit zegt Radar over Gillette’s exfoliërende scheermes

Radar onderzoekt de claim van Gillette over een scheermes dat niet alleen scheert maar ook exfolieert. Volgens Gillette helpt de ingebouwde exfoliërende strip door vuil en dode huidcellen te verwijderen voor het scheren, wat snijwonden en irritatie zou moeten voorkomen. Echter, dermatoloog Anne Berthe Halk is sceptisch over de effectiviteit van de strip voor daadwerkelijke exfoliatie, hoewel ze erkent dat scheren op zich al enige exfoliatie biedt. Ze waarschuwt ook tegen te frequent exfoliëren, wat de huid kan beschadigen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over abonnementen op scheermesjes

BNNVARA’s Kassa deelt bevindingen van het Economisch Bureau van ING over de Nederlandse consumentenvoorkeur voor abonnementen. Uit een enquête blijkt dat Nederlanders minder geneigd zijn om abonnementen af te sluiten voor tastbare producten zoals scheermesjes en toiletpapier, in tegenstelling tot digitale diensten zoals Netflix. Slechts 30% van de Nederlanders staat open voor dergelijke abonnementen, veel minder dan het Europese gemiddelde van 60%. Lees het volledige artikel van Kassa.

Welke bronnen ik heb gebruikt voor mijn test

Mijn eigen ervaringen heb ik als voornaamste bron gebruikt. Alle scheermesjes heb ik intensief getest om tot een zo compleet en duidelijk mogelijke conclusie te komen. Daarnaast ben ik langsgegaan bij een drogisterij. Daar werkt een specialist die mij alles kon vertellen over de beste scheermesjes. Dat advies heb ik meegenomen in mijn beoordeling. Tot slot heb ik achtergrondinformatie gebruikt van website Bol.com, Amazon en Voordeeldrogisterij.

Inspiratie genoeg? Schaf nu de beste scheermesjes aan

Met dit lijstje aan scheermesjes kun je niet misgaan en ik ga er vanuit dat ik je heb geïnspireerd om tot aanschaf over te gaan. Dit zijn de beste scheermesjes van dit moment voor het beste scheerresultaat. Iedereen wil een zo glad mogelijke huid, daarom kunnen goede scheermesjes niet ontbreken in je badkamer.

Succes met het vinden van geschikte scheermesjes!