We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Op zoek naar de beste snoerloze stofzuiger: kies voor dit merk

Stofzuigen is iets dat nu eenmaal moet gebeuren. De meeste mensen hebben er een grote hekel aan en dat is ook niet zo goed: het is saai en lawaaierig. De snoerloze stofzuiger biedt echter één groot voordeel ten opzichte van andere stofzuigers: je hoeft niet meer de hele tijd op dat hinderlijke snoer te letten. Dus: niet bang zijn dat je erover struikelt of dat het in de knoop komt te zitten. Een snoerloze stofzuiger biedt – in theorie ten minste – optimaal zuiggemak.

Onze eigen zoektocht naar de ideale snoerloze stofzuiger

Zelf zijn we al langere tijd op zoek naar een fantastisch model snoerloze stofzuiger. Hoewel de eerste modellen snoerloze stofzuiger veelbelovend waren, vielen ze in praktijk toch vaak tegen. De zuigkracht was vaak maar beperkt en het waren vaak logge, irritante dingen. Ook waren ze lang zo geruisloos niet als je hoopt dat een model stofzuiger van de allernieuwste generatie is. Vandaar dat we zijn blijven zoeken: hoog, laag, links, rechts, het hele internet af.

Snel overzicht: Deze snoerloze stofzuigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeAEG CX7-2-S360 Animal Edition: Deze stofzuiger is speciaal ontworpen voor het opzuigen van dierenharen. Het is een lichtgewicht, met een eenvoudig te reinigen borstel. Ook kun je tot wel 45 minuten stofzuigen, zelfs in turbostand. Dankzij de LED-verlichting in de zuigmond kun je zelfs op donkere plekken goed zien. We vinden het wel belangrijk om te vermelden dat het met 79 decibel relatief luid is. >> Check laagste prijs
Ideale bij-stofzuigerPRIMO PR501SV 3-in-1 Stofzuiger: Deze stofzuiger is een drie-in-één model: kruimeldief, steelstofzuiger, en handstofzuiger. Het geheel draadloze ontwerp maakt het super wendbaar, ideaal voor moeilijke hoeken en nissen. We waarderen de verschillende meegeleverde borstelkoppen. Wel vinden we dat de batterij met een duur van slechts 20 minuten aan de korte kant is. >> Check laagste prijs
Beste vier-in-één keuzeCleanDays draadloze stofzuiger: Deze stofzuiger is niet alleen snoerloos, maar ook zakloos, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van stofzuigzakken. We zijn onder de indruk van de geïntegreerde kruimelzuiger en de handige opzetstukken. Bovendien heeft het een groot afvalreservoir en een ophangbeugel. >> Check laagste prijs

Onze topkeuze: de AEG CX7-2-S360 Animal Edition is de beste snoerloze stofzuiger uit de test

Om alvast maar met de deur in huis te vallen: de AEG CX7-2-S360 Animal Edition is volgens ons de beste snoerloze stofzuiger. Waarom? Omdat het een lichtgewicht modelletje is, dat met een speciaal mondstuk voor dierenharen komt. Iedereen die katten of honden bezit, weet dat deze bijzonder vaak in de rui zijn. Dankzij de AEG CX7-2-S360 Animal Edition heb je hier minimaal last van. Je kunt zelfs een turbostand inschakelen om extra krachtig schoon te maken.

 • Er is een kruimelzuiger in het apparaat geïntegreerd voor de kleinere opzuigbare vuildeeltjes

 • Dit model is met zijn 2,4 kilogram bijzonder lichtgewicht en is ideaal voor alle katten- en hondenliefhebber: met slechts één druk op de knop worden haren zorgvuldig verwijderd.

De beste budgetkeuze snoerloze stofzuiger: de Tonihomi draadloze stofzuiger is het best betaalbaar

Als je iets minder geld wilt of kunt besteden, raken we de Tonihomi draadloze stofzuiger aan. Deze heeft een maximale e gebruikstijd van 30 minuten. Ook de turbostand is 30 minuten achtereen te gebruiken. De kruimelzuiger is geïntegreerd. Met zijn 80 decibel produceert deze handige snoerloze stofzuiger een gemiddeld hard geluid. Het lichtgewicht model is ideaal voor het vlug schoonmaken van tapijten, meubilair of juist voor op de trap.

Wat maakt ons geschikte reviewers van snoerloze stofzuigers?

Wij zijn diehard stofzuiger fans. Nu is dat misschien een beetje overdreven, maar één ding is zeker: wij hebben flink wat ervaring met het reviewen van (snoerloze) stofzuigers, zowel de stofzuigers die we zelf in huis hebben gehaald, als de snoerloze stofzuigers die we online zijn tegengekomen.

De frustratie van een miskoop

Omdat we de frustratie van een miskoop maar al te goed kennen, zijn we dieper in de materie gedoken en uit gaan zoeken hoe een goed model snoerloze stofzuiger van een minder te onderscheiden is. Om dit te kunnen beoordelen hebben we de stofzuigers zelf over een langere periode uitgetest en het gebruiksgemak (of -ongemak) ervaren. Ook kijken we goed naar de reviews die gebruikers online hebben achtergelaten: dit zijn echte graadmeters.

Snoerloze stofzuigers: dit is waarom kritisch zijn nodig is

Ben je op zoek naar een snoerloze stofzuiger, schaf dan nooit zomaar het eerste het beste model aan: er bestaat aardig wat verschil in kwaliteit tussen de talloze modellen snoerloze stofzuiger. In eerste instantie was het vooral Dyson die degelijke modellen draadloze stofzuigers op de markt bracht, inmiddels zijn er liefst 80(!) merken die snoerloze stofzuigers hebben geproduceerd. Lang niet alle draadloze stofzuigers zijn natuurlijk van de hoogste kwaliteit.

Zo herken je een goede draadloze stofzuiger

Een goede snoerloze stofzuiger dient op vrijwel iedere ondergrond gebruikt te kunnen worden. Aan de hand van verschillende handige mondstukken moet het mogelijk zijn om vuil uit alle mogelijke hoeken en kieren te verwijderen. Ook moet een snoerloze stofzuiger van formaat op elk type materiaal te gebruiken zijn. Idealiter kan een model draadloze stofzuiger ook grotere ‘stukken’ vuil opzuigen. De meeste steelstofzuigers zijn wat dit betreft nog wat beperkt.

Wat zijn de beloftes van stofzuiger makers meestal? Gebakken lucht?

Je kunt de reclames van stofzuigerproducenten vast wel: met hun product wordt stofzuigen een feestje. Nou, vergeet het maar. Als je stofzuigen niet leuk vindt (en dat zit er dik in) dan zul je het ook met het beste model stofzuiger niet leuk vinden. Wel kan je frustratie met de stofzuiger flink verminderd worden als je een snoerloze stofzuiger van hoge kwaliteit koopt. Hou er rekening mee dat een snoerloze stofzuiger relatief vaak opnieuw opgeladen moet worden.

Hier beoordelen wij snoerloze stofzuigers op

Als wij draadloze stofzuigers beoordelen, dan kijken we met name naar:

 • De accu

Niets is zo vervelend als een lege accu, want dat betekent dat je niet kunt stofzuigen. Met een snoerloze stofzuiger moet je voortdurend in de gaten houden of het apparaat opgeladen is. Vergeet het en je grijpt mis. De maximale batterijduur houdt in hoelang je met een volle accu op de laagste zuigstand kunt stofzuigen. Zet je de stofzuiger op een krachtigere stand, dan loopt de accu sneller leeg.

 • Hoe lang duur het om op te laden?

Om de accu van een draadloze stofzuiger op te laden, ben je gemakkelijk zo’n 2 tot wel 5.5 uur kwijt. De beste snoerloze (steel)stofzuigers zijn voorzien van laadstation waarin je het apparaat gemakkelijk kunt hangen, andere steelstofzuigers worden met een bijgeleverd snoer geladen.

 • Wat is het gewicht van de snoerloze stofzuiger?

Hoe zwaarder hoe ongemakkelijk, dat is een feit. Als je regelmatig de trap op en af gaat, of met de stofzuiger boven je hoofd wil werken, dan heb je met een licht model echt profijt. Normaal gesproken valt een stofzuiger van minder dan 5 kilogram in de categorie ‘licht’. Bij een steelstofzuiger worden andere maten gebruikt: hierbij is een stofzuiger licht tot 3 kilo.

 • Hoeveel geluid produceert de stofzuiger?

In de regel geldt dat “traditionele” stofzuigermodellen stiller zijn dan steelstofzuigers. Maar omdat je een draadloze steelstofzuiger minder lang gebruikt, zal het minder storend zijn. Een stofzuiger die 60 decibel of minder produceert is ‘licht’. Boven de 75 decibel is het ‘zeer luid’.

 • De prijs-kwaliteit: hoe duurder het product, hoe meer je ervoor terug moet krijgen.

 • Klantreviews: één van de beste manieren om de kwaliteit van een product in een enkele oogopslag te achterhalen is door te kijken naar het cijfer dat klanten eraan geven.

Onze onderzoek data: zo hebben wij de snoerloze stofzuigers getest

Als wij (snoerloze) stofzuigers gaan testen, dan kijken we naar zaken als klantwaardering, naar de prijs, de extra functies, het geluid, de accukracht en het gewicht. De beste manier om dit te testen is niet om naar de specificaties van het product te kijken, maar door het product zelf in de praktijk te brengen. Pas als je het met de hand gaat testen, merk je of het product aangenaam stofzuigt, of het lekker in de hand ligt en bovenal of je je ergens aan stoort.

Stofzuiger 1: de AEG CX7-2-S360 Animal Edition is de beste algemene keuze

De AEG CX7-2-S360 Animal Edition is hierboven al besproken. Hier noemen we nog kort de voordelen:

 • Met mondstuk speciaal voor opzuigen van dierenharen

 • Lichtgewicht stofzuiger

 • De borstel is eenvoudig te reinigen

 • De maximale gebruikstijd is liefst 45 minuten

 • Je kunt het apparaat ook in turbostand gebruiken

 • De zuigmond is van Ledverlichting voorzien (handig op donkere plekken)

 • Een nadeel: met 79 decibel is dit product relatief luid.

Stofzuiger 2: de Tonihomi draadloze stofzuiger is de beste budgetoptie

Ook de Tonihomi is hierboven al besproken. Hier nog kort de belangrijkste kenmerken:

 • De maximale gebruikstijd is slechts 30 minuten, maar daar staat tegenover dat je ook de turbostand 30 minuten kunt gebruiken

 • Voorzien van geïntegreerde kruimelzuiger

 • De oplaadtijd van 180 minuten is korter dan die voor de AEG CX7-2-S360 Animal Edition

 • Een nadeel: deze stofzuiger produceert tot wel 80 decibel.

Stofzuiger 3: de PRIMO PR501SV 3-in-1 Stofzuiger is ideaal als bij-stofzuiger

De PRIMO PR501SV wordt als drie-in-één stofzuiger aangeprezen: deze is zowel kruimeldief, steelstofzuiger als handstofzuiger. Het apparaat is geheel draadloos, maar geldt niet als een vervangen van de normale stofzuiger. Met andere woorden: dit apparaat is (slecht) voor ‘erbij’.

 • Geheel draadloos, drie-in-één

 • Eenvoudig schoon te maken

 • Verschillende handige borstelkoppen meegeleverd

 • Super wendbaar apparaat: ideaal voor de moeilijke hoeken en nissen

 • Nadeel: beperkte batterij (slechts 20 minuten stofzuigen per keer)

Stofzuiger 4: de CleanDays draadloze stofzuiger is snoerloos, zakloos en volledig oplaadbaar

Of kies je voor de CleanDays snoerloze stofzuiger. Deze is niet drie-, maar zelfs vier-in-één:

 • Behalve snoerloos is dit CleanDays model ook zakloos (dus geen stofzuigzakken vervangen)

 • Kies voor een normale of een turbostand

 • Kruimelzuiger is geïntegreerd

 • Voorzien van verscheidene handige opzetstukken

 • Voorzien van groot afvalreservoir en ophangbeugel.

Stofzuiger 5: de LifeGoods draadloze stofzuiger rood-grijs heeft het fraaiste ontwerp

Waarom kiezen voor de draadloze stofzuiger in rood-grijs ontwerp van LifeGoods?

 • Deze stofzuiger heeft een zeer fraai, modern ontwerp

 • Hij is van meerdere opzetkoppen voorzien

 • Het apparaat is stofzuigerzakloos: geen gedoe met zakken vervangen

 • Je was het HEPA-filter eenvoudig met de hand

 • Kies voor een hoge of een lage stand

 • Ook is de stofzuiger voorzien van handig led-licht

 • Een nadeel: de stofzuiger is voor erbij en gaat slechts 15-30 minuten (afhankelijk van de stand) mee.

Stofzuiger 6: de AnMo accu-stofzuiger is vier-in-één

Een andere uitstekende draadloze stofzuiger is de AnMo accu-stofzuiger. Deze werkt liefst vier-in-één.

 • Het model is behalve snoerloos ook zakloos

 • Zowel als kruimeldief en als steelstofzuiger te gebruiken

 • 180 graden wendbaarheid

 • Lichtgewicht

 • 35 minuten gebruik staat gelijk aan 3.5 uur opladen (dat is redelijk)

 • Was het HEPA-filter met de hand

 • Leeg de opvangcontainer met een enkele druk op de knop

 • Met minder dan 75 decibel is dit apparaat relatief zacht

 • Dankzij de ophanghouder is deze snoerloze stofzuiger gemakkelijk op te bergen.

Stofzuiger 7: de TocMocv T185Plus heeft in ieder geval de leukste naam

Ook de TocMocv T185Plus is een zeer degelijk apparaat. Deze handstofzuiger is ook te gebruiken als kruimeldief, maar kan ook in de auto worden gebruikt voor spik en span resultaat.

 • Volledig zakloos ontwerp

 • Op alle ondergronden inzetbaar dankzij de slimme “turbine” borstel

 • Gemakkelijk aan de muur te bevestigen voor opslag

 • Grote zuigkracht

 • Voorzien van ledverlichting voor de donkere ruimten, hoeken en nissen

 • Voorzien van H12 filtratiesysteem

 • Het H12 HEPA filter heeft liefst 5 filtratieniveaus

 • Licht ontwerp van slechts 2.5 kilogram.

 • 30 minuten gebruiksduur is gemiddeld.

Stofzuiger 8: de Bosch BBHF220 Serie draadloze witte steelstofzuiger is het meest rechtdoorzee

Ook van Bosch kun je op aan voor het produceren van uitstekende stofzuigers. Het model BBHF220 is hierop geen uitzondering. De steelstofzuiger is voor tal van schoonmaakklussen te gebruiken.

 • Steelstofzuiger en kruimelzuiger ineen

 • Eenvoudig op te slaan en te onderhouden (dankzij het Easy Clean System)

 • Extra lange werktijd: maximaal 40 minuten

 • De oplaadtijd van 4-5 uur is gemiddeld

 • Kan op elke vloersoort gebruikt worden

 • Het filter is uitwasbaar, de container makkelijk te legen

 • Lichtgewicht modelletje: 2.5 kilogram

 • Nadeel: de stofzuiger is vooral voor erbij bedoeld.

Stofzuiger 9: de Qumax draadloze steelstofzuiger met accessoires is een kleine R2D2

Ben je al bekend met de draadloze steelstofzuiger van Qumax? Deze lijkt net op de R2D2 van Star Wars.

 • Het is stofzuiger (en kruimeldief) zonder zak

 • De werktijd is tot wel 40 minuten

 • Lichtgewicht en wendbaar product

 • Het oplaadstation is gemakkelijk aan de wand te monteren

 • Het HEPA-filter is volledig wasbaar

 • De oplaadtijd van 4.5 uur is gemiddeld.

Stofzuiger 10: de Dyson C11 Absolute Extra is van alle gemakken voorzien

Dan, last but not least, de Dyson C11 Absolute Extra:

 • Is voorzien van tal van accessoires

 • Van alle Dyson snoerloze stofzuigers heeft deze de meeste zuigkracht

 • Kies uit drie verschillende zuigstanden

 • De V11 Absolute weegt 3 kilogram en is daarmee lichtgewicht

 • De “Fluffy” voerzuigmond is voor de kwetsbare vloer (dank aan marmer en parket) ontwikkeld

 • Het Lcd-scherm geeft de accustatus real-time weer

 • Een nadeel is dat deze Dyson in de max stand meer lawaai maakt dan het gros van de steelstofzuigers

 • Ook is een vrijstaande opbergstandaard helaas niet inbegrepen.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste snoerloze-stofzuiger?

Een steelstofzuiger is snoerloos, makkelijk te gebruiken voor een simpele schoonmaak en wendbaar. Met deze tips van de Consumentenbond schaf je een goede steelstofzuiger aan. De motor en stofbak van een steelstofzuiger zitten aan de steel. Wat je dus doet is de hele stofzuiger vooruit duwen en niet het karretje achter je aan trekken. Dat zorgt ervoor dat een steelstofzuiger veel eenvoudiger te hanteren is en meer wendbaar is dan een normale stofzuiger. De steelstofzuiger is snel te gebruiken en je kunt het apparaat door het hele huis meenemen. Ook kun je een steelstofzuiger ombouwen tot een kruimeldief voor de klusjes op de lastige plekjes in je woning.

https://www.consumentenbond.nl/steelstofzuiger/kopen

Dit zegt Radar over draadloze stofzuigers

Radar heeft een diepgaande evaluatie uitgevoerd van draadloze stofzuigers, die ook dienst doen als kruimeldieven, om te bepalen of ze een volwaardige vervanging zijn voor conventionele stofzuigers. Getest werden modellen van Philips, Bosch, Samsung, AEG, Dyson, en Dirt Devil op zuigkracht, accuduur, design, en gebruiksgemak. AEG kwam als beste uit de test met een score van 8,3, gevolgd door Dyson met een 7,3. Dirt Devil scoorde het laagst met een 5,8. De bevindingen suggereren dat terwijl deze apparaten handig zijn voor lichte en snelle schoonmaakklusjes, ze de traditionele stofzuiger niet volledig kunnen vervangen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de AEG FX9 draadloze stofzuiger

BNNVARA’s Kassa rapporteert over een veiligheidswaarschuwing voor de AEG FX9 draadloze stofzuiger vanwege een potentieel risico op oververhitting, wat kan leiden tot brandgevaar. Eigenaren van bepaalde serienummers worden geadviseerd onmiddellijk het gebruik te staken. Electrolux biedt getroffen consumenten verschillende opties, waaronder het vervangen van de FX9 door een AEG ULTIMATE 8000 model of het terugkrijgen van het aankoopbedrag. Deze waarschuwing benadrukt het belang van veiligheid bij het kiezen van huishoudelijke apparaten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De Dyson V11 Absolute: de beste snoerloze stofzuiger uit de test volgens Top-x.nl

De hierboven beschreven Dyson V11 Absolute is overigens ook als beste uit de test gekomen bij Topx.nl van het jaar 2021. Waarom? Vanwege de zuigkracht, de batterijduur en het grote gebruiksgemak natuurlijk. Ook is het stofzuiger eenvoudig te legen en beschikt het over een zeer goed filter.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Conclusie: alles over de beste snoerloze stofzuiger

In dit artikel zijn verschillende draadloze stofzuigers besproken. Elk van deze stofzuigers is van zeer hoge kwaliteit, al zul je merken dat er wat onderlinge verschillen zijn. Het is aan jou een stofzuiger uit te kiezen die het beste aansluit bij je wensen. De kennis en het overzicht heb je nu.