We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Al tijden naar de beste ultrasone reinigers op zoek? Hier lees je er alles over

Ben jij al bekend met de ultrasone reiniger? Dit is een feite een reinigingsbadje dat werkt met reinigingsvloeistof. Je dompelt de producten die je wilt reinigen (veelal metalen) onder in de vloeistof, waarna deze grondig gereinigd zullen worden. dat gebeurt onder meer door geluidsgolven op hoge frequentie in de vloeistof. Hierdoor gaat de vloeistof trillen en ontstaan er belletjes die met vervuiling in contact komen en het losweken. Klinkt technisch hè?

Hoe onze eigen zoektocht naar de beste ultrasone reinigers is vormgegeven

Ja, ultrasone reinigers zitten vrij complex in elkaar, maar wat je wat moet onthouden is dit: dankzij een slimme reinigingsmethode kun je (kleinere) voorwerpen weer bijna zo goed als nieuw krijgen. Dat klinkt ideaal. Er zijn veel werkvelden waarin ultrasone reinigers gebruikt worden. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van deze producten. Vandaar dat wij erin zijn gedoken en ons hebben ingespannen om alles over de ultrasone reiniger te weten te komen.

Snel overzicht: Deze ultrasone reinigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeCleanitex CXH06 – 0,6 liter: Deze ultrasone reiniger is onze topkeuze voor het schoonmaken van kleine voorwerpen zoals brillen, horloges en sieraden. Het apparaat heeft een vermogen van 35 Watt en is daarmee zowel krachtig als compact. Dankzij de handige sieraadhouder en kunststof korf blijven de voorwerpen veilig tijdens het schoonmaakproces. We waarderen vooral de effectiviteit en snelheid waarmee dit model producten behandelt. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeNedis Ultrasone Juwelenreiniger Type-C (CEE 7/16): Voor wie op zoek is naar een betaalbare maar kwalitatieve ultrasone reiniger, is dit model van Nedis een uitstekende optie. Het apparaat combineert een aantrekkelijke prijs met degelijke prestaties, waardoor sieraden eenvoudig en grondig worden gereinigd. Het heeft een instelbare reinigingstijd tussen 1-8 minuten en de transparante deksel zorgt ervoor dat we altijd zicht hebben op de voortgang. Het enige nadeel is het ontbreken van een uitneembaar waterreservoir. >> Check laagste prijs
Beste voor grootschalige schoonmaakMountain Wolf 22 liter: Voor grotere schoonmaakklussen raden we de Mountain Wolf met een capaciteit van 22 liter aan. Dit model is uitermate geschikt voor het schoonmaken van grotere objecten, van klokonderdelen tot medische naalden. De 40 kHz frequentie zorgt voor een diepe en grondige reiniging. We vinden het vooral handig dat dit apparaat is uitgerust met een tijd- en temperatuurregelaar. Bovendien kan het ook gebruikt worden voor ultrasoon verpulveren en mengen. >> Check laagste prijs

Op dit moment is dit onze favoriete ultrasone reiniger

Op moment van schrijven beschouwen wij de Cleanitex CXH06 als beste algemene reiniger. Let wel op: deze is met zijn beperkte inhoud van 0.6 liter vooral geschikt voor thuisgebruik. Hij is ideaal voor het snel reinigen van horloge, bril en andere kleine gebruiksvoorwerpen. De kunststof behuizing maakt hem licht en eenvoudig te verplaatsen. Deze reiniger is speciaal voor semiprofessionele reiniging – ideaal voor grondige reiniging binnen het huishouden.

Deze ultrasone reiniger is ideaal voor een wat kleiner budget

Mocht je iets minder geld tot je beschikking hebben (of kwijt willen aan een ultrasone reiniger), dan raden we je de Nedis Ultrasone Juwelenreiniger Type-C (CEE 7/16 aan). Deze heeft een witte kunststof huls en is ideaal voor het reinigen van sieraden. Je kunt zelf de reinigingstijd instellen aan de hand van een digitale timer: 1, 5 of zelfs 8 minuten. Een groot voordeel is de transparante deksel, waardoor je de juwelen voortdurend in de gaten kunt houden.

Hoe wij ervaren ultrasone reiniger reviewers geworden zijn

Wie de kwaliteit van een ultrasone reiniger wil bepalen, zal deze zelf uit moeten testen. Een ultrasone reiniger is gelukkig gemakkelijk uit te testen. De werking is rechttoe, rechtaan: vuil sieraad of ander item erin, programma aan en (hopelijk) een schoon item er weer uithalen. Sieraden en andere gebruiksvoorwerpen hadden we genoeg, dus het uittesten van de verschillende ultrasone reinigers op de (online) markt was een pretje. Dit blog bevat onze bevindingen.

Een kritische houding is gepast als je een ultrasone reiniger gaat kopen

De kans is aanwezig dat je nog nooit van een ultrasone reiniger had gehoord voor je dit artikel opende. Je hebt nu een eerste beeld van wat zo’n ultrasoon reiniger voor je kan betekenen. Mocht je overwegen er eentje aan te schaffen, let dan in ieder geval op het volgende:

Ultrasoon reinigers zijn in heel wat formaten beschikbaar. Zo heb je reinigers met een totaal volume van 0.5 liter, maar ook professionele reinigers waar wel 1000 liter in past. Als je hem gewoon voor thuis gebruikt, bijvoorbeeld voor sieraden en horloges, dan zal je aan een liter of 2 toch wel voldoende moeten hebben. Pak je het grondiger aan? Dan kies je voor een ruimer model.

Er is een verschil tussen handmatige reinigers en volautomatische reinigers, al komt de reinigende werking bij beide type machines op hetzelfde neer. De bediening verschilt echter. De meeste mensen zullen een volautomatische reiniger handiger vinden dan een handmatig apparaat.

Voor ultrasoon reinigen worden geluidsfrequenties gebruikt. De meest gebruikte frequenties zijn 25 kHz en 40 kHz. 25 kHz betekent relatief grote bellen: de reiniging is krachtig en snel. Kies je voor 40 kHz, dan zullen juist kleinere bellen ontstaan. De reiniging is hierbij nog secuurder. Als het object veel moeilijk bereikbare plekken heeft, dan is een hoge frequentie voordelig.

Het reinigingsproces zal verbeterd worden door warmte. Bij een temperatuur tussen 40-65 graden Celsius zal optimaal resultaat worden geboekt. Een reiniger die deze temperaturen aanhoudt is dus ideaal: te koud zorgt voor minder goede reiniging, maar té heet is ook weer niet goed.

Behalve temperatuur en frequentie heb je natuurlijk ook een vloeistof nodig om ultrasoon in te reinigen. Je kunt kiezen uit alkalische, zure en neutrale reinigingsvloeistoffen. Ook is het mogelijk biologische reinigingsmiddelen te gebruiken waarin micro-organismen opgenomen zijn.

Scepsis en onze zoektocht naar de beste ultrasone reinigers

Als een ultrasone reiniger goed werkt, heb je er erg veel: de reinigingskracht is extreem en ook nog relatief snel. Er ontstaan ook geen beschadigingen aan de voorwerpen die je in de vloeistof onderdompelt. Maar ja, dan moet de ultrasone reiniger natuurlijk wel goed werken. Belooft een apparaat wonderen, dan mag je dat uiteraard met een korreltje zout nemen.

Welke beloften zullen ultrasone reiniger makers doen? Hoe realistisch is dit?

De kans is groot dat de producent van de ultrasone reiniger je snelle, grondige en bovenal extreme reiniging belooft. Kun je van die beloften op aan? Dat valt nog te bezien. Om die reden is het noodzakelijk dat producten gereviewd worden, zodat miskopen voorkomen kunnen worden. Wij nemen die taak graag op ons, maar online kom je ook al een hele hoop productreviews van klanten tegen. Die geven vaak een betrouwbaar beeld van de voor- en nadelen.

Deze criteria hanteren wij bij ons ultrasone reinigers review

Wij gebruiken altijd een vast aantal criteria bij het beoordelen van ultrasone reinigers±

 • Inhoud is vooral belangrijk als je naar iets groots of juist kleins op zoek bent. Hou er rekening mee dat een ultrasone reiniger met een grote inhoud duurder zal zijn dan een reiniger met kleine inhoud.
 • Het állerbelangrijkste is natuurlijk hoe goed de ultrasone reiniger schoonmaakt. Wordt het product maar gedeeltelijk schoon, dan heb je er niet veel aan. Wij willen het best mogelijke resultaat.
 • Wat ook belangrijk is – zeker als je in korte tijd veel producten wil reinigen – is dat deze snel schoon worden gemaakt. Hoe sneller de ultrasone reiniger werkt, hoe meer energie je dat bespaart.

Ultrasone reiniger 1: de Cleanitex CXH06 – 0,6 liter Professionele ultrasoon reiniger is de beste algemene keuze

We hebben de Cleanitex CXH06 al tot beste keuze bestempeld. Dit is, in het kort, waarom:

 • Ideaal voor bril, horloge, sieraden en andere kleine voorwerpen

 • Beschikt over 35 Watt ultrasoon vermogen

 • Lichtgewicht model en makkelijk verplaatsbaar

 • Snelle en effectieve behandeling van producten

 • Voorzien van horloge-/sieraadhouder en kunststof korf.

Ultrasone reiniger 2: de Nedis Ultrasone Juwelenreiniger Type-C (CEE 7/16) is de beste budgetoptie

Nog eens waarom de Nedis Ultrasone Juwelenreiniger Type-C onze beste budgetkeuze is:

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

 • Eenvoudig en grondig sieraden reinigen

 • Zelf reinigingstijd besparen: 1-8 minuten

 • Transparante deksel: hou voortdurend overzicht op de voortgang

 • Geluidsgolven op liefst 43 kHz, wat zorgt voor grondige reiniging

 • Nadeel: helaas geen uitneembaar waterreservoir.

Ultrasone reiniger 3: de Mountain Wolf 3 Liter is ideaal voor kleinschalige schoonmaak

Op zoek naar een geschikte ultrasone reiniger voor kleinschalige schoonmaak? Overweeg dook de Mountain Wolf. Deze heeft iets meer inhoud dan de bovenstaande modellen: 3 liter.

 • Ideaal voor sieraden en brillen

 • Ook als pedicure badje te gebruiken

 • Voorzien van tijdregelaar en regelaar voor temperatuur (tussen 0-80 graden Celsius)

 • De binnen mand is volledig uitneembaar

 • Het ultrasoon vermogen is een krachtige 40 kHz.

Ultrasone reiniger 4: de Mountain Wolf 22 liter is ideaal voor grootschalige schoonmaak

Nogmaals een Mountain Wolf model in deze lijst, ditmaal een groot model, voor uitgebreide klussen:

 • Deze Mountain Wolf heeft liefst 22 liter inhoud

 • Produceert 40 kHz voor grondige reiniging van grotere onderdelen (denk aan klokonderdelen, optische instrumenten, maar ook minilagers en halfgeleiders of medische naalden)

 • Van tijd- en temperatuurregelaar voorzien

 • Ook te gebruiken voor ultrasoon verpulveren en vermengen.

Ultrasone reiniger 5: de Cleanitex CXD3 – 3 liter set is ideaal voor sieraden en brillen

Ken je de 3 liter set van Cleanitex al? Dit model CXD3 heeft jou het volgende te bieden:

 • Handige schoonmaak van brillen, sieraden en meer

 • Voorzien van Sweep-systeem voor optimale golfbeweging

 • Langere levensduur dankzij de 1 mm dikke SUS304 tank

 • Voorzien van RVS korf en deksel

 • Verwarm tussen 0-80 graden Celsius

 • Krijg 2 jaar garantie op dit model.

Ultrasone reiniger 6: de Sitise Ultrasone Reiniger heeft de fraaie vorm van een zwart en wit gepolijst ei

Op zoek naar een ultrasone reiniger met een fraaie vorm? Dan zit je met de Sitise Ultrasone reiniger helemaal goed.

 • Krijg eenvoudig alle kleine objecten schoon

 • Ook geschikt voor meerdere objecten tegelijk

 • De constructie is volledig RVS (dus duurzaam)

 • Bezit meerdere certificaten (FCC, CE en RoHS)

 • Voorzien van rubberen voetjes die volledig slipvast zijn

 • Nadeel: je kunt alleen kraanwater gebruiken voor reiniging.

Ultrasone reiniger 7: de Ultrasoon reiniger Cleaner Bad heeft wel iets weg van een sardienblikje

Ook de Cleaner Bad Ultrasoon Reinigen zorgt voor grondige reiniging. Opvallend: dit reinigingsapparaat lijkt op het eerste gezicht toch echt sterk op een dicht sardienblikje.

 • Gebruik de Cleaner Bad reiniger onder meer voor sieraden, brillen, maar ook voor bijvoorbeeld een kunstgebit

 • Frequentie van 30 kHz

 • Let op: maximale capaciteit van 500 ml (0.5 liter)

 • Kies met de timer voor een reinigingstijd tussen de 1 en 60 minuten

 • Omhulsel gemaakt van duurzaam kunststof en metaal.

Ultrasone reiniger 8: de CASO Ultra Sonic Clean heeft een gestroomlijnd en modern ontwerp

Of toch kiezen voor de Caso Ultra Sonic Clean met het moderne, gestroomlijnde ontwerp?

 • De inhoud van 600 ml is ideaal voor sieraden, brillen, scheerapparaten en meer

 • Grondige reiniging dankzij de stalen kuip met 42.000 cyclus echografie

 • Automatische uitschakeling na 3 minuten (helaas geen timer)

 • Produceert 50 Watt.

Ultrasone reiniger 9: de Qteck P602 Ultrasoon reiniger is voor al het huishoudelijk gebruik

Dan hebben we nog de Qteck P602 Ultrasoon reiniger voor je: ideaal voor in ieder huishouden.

 • Geschikt voor kleine toepassingen als horloge, bril en sieraden

 • Produceert 35 Watt ultrasoon vermogen

 • Lichte en handzame kunststofbehuizing

 • Voorzien van handige houder voor sieraden of horloge (kwetsbare items).

Ultrasone reiniger 10: de Dentools Ultrasone Reiniger heeft een handige tijdschakelaar

Als laatste reiniger in de lijst presenteren we je de Dentools Ultrasone Reiniger met tijdschakelaar.

 • De werkinhoud is een degelijke 2.6 liter

 • Produceert liefst 42 kHz voor grondige schoonmaak

 • Geschikt voor beugels, brillen, kunstgebitten en (functionele) sieraden

 • Gemaakt van hoogwaardig RVS

 • Reinig eenvoudig meerdere objecten gelijktijdig

 • Verwarmt tot een ideale temperatuur van 65 graden Celsius

 • Timer met vijf verschillende standen

 • Ook voorzien van handig LED-scherm.

De Cleanitex CXD6 is de beste ultrasone reiniger volgens Bestetester.nl

Mocht je naar een ultrasone reiniger op zoek zijn, dan is het goedkoopste instapmodel niet altijd de aanrader. Dat vond ook Bestetester.nl, dat de Cleanitex CXD6 aanwees als beste model. Dit product heeft onder meer een hoge klantwaardering. Hij is 32 bij 31 bij 16 cm groot en beschikt over een sterke tank met bijna 6 liter inhoudt. Grotere voorwerpen schoonmaken is dus geen probleem. Hij heeft een hoge reinigingsstand en reinigt krachtig

Beste ultrasone reinigers: conclusies

In dit artikel hebben wel al onze inzichten op het gebied van ultrasone reinigers met je gedeeld. Als het goed is heb je nu een goed overzicht van alle zaken waarop je dient te letten als je zelf een ultrasone reiniger aan gaat schaffen. Mocht je liever op het oordeel van experts vertrouwen, dan kun je altijd kiezen uit één van de 10 modellen beste ultrasone reinigers die we je in dit artikel voorgeschoteld hebben. Elk van deze reinigers is van hoge kwaliteit.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste-ultrasone-reinigers?

De Consumentenbond heeft in het verleden een test gedaan voor allesreinigers. Wil je weten wat de testresultaten hiervan waren? Dan raden we een lidmaatschap op de Consumentenbond aan.

De test gaat om 23 allesreinigers, waaronder 6 sprays. Er zijn verschillende highlights gekomen uit de test. Er zitten grote verschillen in het resultaat van de producten. Een allesreiniger, zoals de ultrasone reiniger, is geschikt om vuil en vet te verwijderen. Niet alle allesreinigers doen even goed hun werk. De ene allesreiniger maakt beter schoon dan de andere allesreiniger. Daarnaast doen goedkope allesreinigers het soms net zo goed als dure allesreinigers. En ecologische allesreinigers worden steeds populairder in gebruik. Zo’n ecologische allesreiniger is minder schadelijk voor het milieu en is ook prima te gebruiken om mee schoon te maken.

https://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/test-allesreinigers

Ultrasone reinigers: bronnen

Voor dit review van ultrasone reinigers is gebruik gemaakt van deze bronnen:

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.