We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

De top 10 met het beste wimperserum

Niet iedereen heeft wimperserum in zijn make-up of toilettas zitten om de wimpers mee te behandelen. Misschien is het serum wel ontstaan vanuit beroepsactiviteiten die schade aan de wimpers toebrachten, zoals bijvoorbeeld het chloorwater in zwembaden effect kan hebben op het lichaam van zwemmers die op topniveau presteren. Duidelijk is in ieder geval dat tegenwoordig steeds meer mensen gebruik maken van het serum en er zijn er dan ook nogal wat te vinden.

Zoeken naar een fijn serum voor de wimpers

Ik ben geen topsporter die uren achter elkaar in het zwembad ligt en ik doe ook geen andere activiteiten die mijn wimpers beschadigen. Toch merkte ik dat mijn wimpers wat van hun glans en kracht verloren hadden. Eerst probeerde ik de goede crème die ik voor mijn gezicht en hals gebruikte in te masseren op en direct rond de ogen, maar ik merkte dat ik iets anders zocht dat meer effect had. Wimper serum had nog nooit eerder op mijn boodschappenlijstje gestaan, maar nu wel.

Snel overzicht: Deze wimperserums raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor consistent gebruikAphro Celina – Deluxe Eye Lash serum: Dit serum is speciaal bedoeld voor zowel wimpers als wenkbrauwen. Je brengt het met een dun kwastje, vergelijkbaar met een eyeliner, aan. Binnen enkele weken merken wij een verschil in de wimpers vergeleken met voor de behandeling. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteit verhoudingSimia – Longer and Thicker Eye Lash Growth serum: Dit serum van Simia belooft aanzienlijke vooruitgang in de groei en dikte van de wimpers. Het effect lijkt ook echt te zijn als je het consequent gebruikt. Gezien de prijs en de hoeveelheid (5 milliliter) vinden wij dit een uitstekende keuze. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gevoelige huidB Wow – Lash Lift serum: Dit serum zorgt voor groei in zowel lengte als dikte van de wimpers. Wat ons opvalt, is dat zelfs testleden met een gevoelige huid geen negatieve reactie hadden op dit product. Dit maakt het in onze ogen een geschikte optie voor mensen met gevoelige huid. >> Check laagste prijs

Onze nummer één: dit is het beste wimperserum

Wie niet geïnteresseerd is in de andere negen serums in deze top 10, moet weten dat het merk LashLiftingMaster een Boosting Oil (verzorgende olie) heeft die de wimpers goed doen. Het is niet alleen de beste budgetkeuze – de andere verpakkingen zijn namelijk meestal 3 of 5 milliliter, terwijl het hier om 10 milliliter gaat – maar ook nog een zeer effectief wimperserum dat je ook op ander haar kunt gebruiken dat je een boost wilt geven.

Wie zijn wij om wimperserums te reviewen?

Vooral tijdens de zomervakantie (veel zwemmen in zout water en in warmere temperaturen verblijven) en in de winter (nat en koud weer en een hele droge huid hebben) kunnen onze wimpers wel wat extra TLC krijgen. Wij vinden het altijd belangrijk om het lichaam goed in de gaten te houden, want het geeft tijdig signalen als het op bepaalde plekken aandacht nodig heeft. Met goede voeding en water zorg je voor de binnenkant, speciale crèmepjes en serums zijn er voor de buitenkant.

Waarom niet elk wimperserum voldoet

Elk merk dat make-up of lichaamsverzorgingsproducten heeft, zoekt naar manieren om zijn assortiment aan te vullen of uit te breiden. Wat de concurrent aanbiedt, kun jij natuurlijk ook ontwikkelen en verkopen. Vooral duurdere merken willen een zo compleet mogelijk aanbod hebben, maar dat betekent niet dat er voldoende onderzoek gedaan wordt naar het effect van het wimperserum. Soms is het kunnen aanbieden voldoende en kijkt men niet verder naar de werking.

Wimperserum? Je toilettas zit al vol genoeg!

Heeft iedereen een wimperserum nodig? Waarschijnlijk niet. Kun jij het gebruiken? Dat hangt af van je leefstijl, hoeveel je buiten bent en welke andere producten je voor je lichaam gebruikt. Iemand die het hele jaar naar het werk fietst en regen en kou in het gezicht krijgt, kan behoefte hebben aan iets extra’s. Soms kan een voedende crème voor het gezicht ook al een positief effect op de huid rond je ogen, je wimpers en je wenkbrauwen hebben. Andere keren is een speciaal serum veel fijner.

Waar staan de makers van wimperserum voor?

Merken en verzorgingslijnen beloven altijd van alles, maar soms is er eerder een psychologisch effect dan een waarneembaar fysiek verschil voor en na het gebruik van het wimperserum te signaleren. Iemand die zijn lichaam goed verzorgt, heeft daar een goed gevoel bij en kijkt in de spiegel positiever naar zichzelf. Iemand die niks extra’s voor de huid doet, ziet vaak ook niet dat het dat extraatje wel kan gebruiken. Toch beweren de producenten van het serum dat het de wimpers goed zal doen.

De criteria waar we wimperserums op beoordelen

Wat vinden wij belangrijk bij wimperserums? Het gaat volgens ons vooral om het volgende:

 • Ingrediënten – wat zijn de hoofdbestanddelen en waar komen ze vandaan?
 • Effect – is het serum vooral voedend en verzorgend en krijgt het zijn natuurlijke glans terug, of is er ook een liftend of verlengend effect?
 • Inhoud – hoeveel milliliter zit er in een verpakking en hoe lang doe je hiermee?
 • Methode van aanbrengen – zit er een klein kwastje bij om het serum aan te brengen, of gebeurt dit door middel van een borsteltje?
 • Prijs – hoeveel betaal je voor het product en staat dit in verhouding tot de kwaliteit die je ervaart?

Hoe we wimperserum getest hebben: onze testdata

We hebben alle teamleden gevraagd of ze het serum voor de wimpers die ingekocht waren wilden testen en wat bleek? Er waren zelfs mannen die wimperserums wilden uitproberen. Is dit zo verrassend? Eigenlijk niet, want er komen steeds meer producten op de markt die er eerst al voor vrouwen waren en nu voor mannen ontwikkeld zijn. Het serum voor de wimpers is daarom een product dat voor iedereen kan werken die de wimpers wil verwennen met wat extra verzorging.

De top 10 met beste wimperserums

1. LashLiftingMaster – Boosting Oil Eyelash Serum – 10 milliliter

Deze olie kan op wimpers en andere plekken met haar (baard, wenkbrauwen) gebruikt worden.

Pluspunten:

 • Alleen goede oliën zijn in dit serum verwerkt en slechte ingrediënten zijn bij LashLiftingMaster achterwege gelaten.
 • Je kunt de olie eventueel verdunnen door er langer plezier van te hebben en bij gebruik op grotere oppervlakken. (bijvoorbeeld als je je hoofdhaar wilt verwennen)

Minpunten:

 • De olie kan wat dikker aanvoelen en daardoor moet je niet te veel tegelijk op je wimpers willen doen.

2. Oceanic – 4 Long Lashes serum – 2x 3 milliliter

Oceanic wil je wimpers met dit serum laten groeien.

Pluspunten:

 • Vooral de testpersonen die eerder nepwimpers hadden gebruikt, voelden het effect van dit serum.

Minpunten:

 • Het duurt wel even voordat het effect er ook echt is, maar dat is niet vreemd als je je wimpers eerder toegetakeld hebt met de lijm die voor de bevestiging van nepwimpers nodig is.

3. Aphro Celina – Deluxe Eye Lash serum – 3 milliliter

Het serum is bedoeld voor wimpers en wenkbrauwen.

Pluspunten:

 • Je brengt het met een dun kwastje (net als die van een eye liner) aan op het vlak waar je wimpers de huid van je oog raken.
 • Na enkele weken is er verschil bij je wimpers als je ze vergelijkt met voor de behandeling.

Minpunten:

 • Net als bij vele andere producten die op of rond de ogen gebruikt worden, moet je oppassen met stofjes die in je oog kunnen komen.

4. Skinfullness Cosmetics – Lash & Brow serum – 3 milliliter

Het wimperserum is ook geschikt bevonden voor veganisten.

Pluspunten:

 • Wat voor veganisten belangrijk is, is dat er geen siliconen, parabenen en bimatoprost in dit serum verwerkt is. Alle overige ingrediënten zijn van natuurlijke komaf.
 • De prijs voor 3 milliliter vind je wellicht aan de hoge kant, maar je doet door het gericht aan te brengen met het fijne kwastje wel heel lang met het serum.

Minpunten:

 • Het effect van het gebruik duurt wel even, waardoor je misschien geneigd bent er na een paar weekjes weer mee te stoppen.

5. Simia – Longer and Thicker Eye Lash Growth serum – 5 milliliter

Het serum van Simia belooft een flinke vooruitgang in de groei en dikte van je wimpers.

Pluspunten:

 • Dit effect lijkt er ook zeker te zijn als je het consequent gebruikt.
 • De prijs in verhouding tot het effect is ook goed. Met 5 milliliter doe je overigens langer dan je denkt.

Minpunten:

 • Als een verpakking aangeeft dat er bij zwangere of zogende vrouwen of mensen die kanker hebben bijeffecten kunnen optreden, schrikken wij altijd een beetje. Welke mogelijke reactie lokt het serum dan uit en door welke ingrediënten komt dit?

6. B Wow – Lash Lift serum – 3 milliliter

Het serum zorgt ervoor dat wimpers groeien in zowel lengte als dikte.

Pluspunten:

 • Zelfs testleden die bij andere verzorgingsproducten erg gevoelig reageren, hebben daar bij dit serum geen last van.

Minpunten:

 • Blijkbaar kan het serum daar waar je het aanbrengt de huid donkerder maken. Dat lijkt ons niet de bedoeling van een serum en wij vragen ons af welke grondstof hiervoor zorgt.

7. Lanthome – Cold Pressed Castor Oil met wimperborsteltje – 10 milliliter

Dit product scoort hoog als het gaat om verhouding tussen prijs, hoeveelheid en effect.

Pluspunten:

 • Er zit maar liefst 10 milliliter in een verpakking en daardoor kun je het ook prima gebruiken voor je wenkbrauwen of de puntjes van je haar.
 • Het pipetje doseert handig.

Minpunten:

 • Dit is een dikker serum dan je waarschijnlijk gewend bent en als je het voor het eerst gaat gebruiken, kun je er te veel van aanbrengen. Wees daarom zuinig.

8. Elaralash – Growth Serum for Longer, Thicker and Darker Lashes – 5 milliliter

Het serum is aan beide kanten van de wimpers te gebruiken. Je beweegt het kwastje onder of boven langs het ooglid en de wimpers.

Pluspunten:

 • Testleden die van hun nepwimpers afwilden, vonden dit serum prettig om te gebruiken en het effect viel hen al na een paar weken op.

Minpunten:

 • Sommige testleden hadden een vervelende reactie op het serum, waardoor zij direct gestopt zijn. Het is niet duidelijk welke ingrediënten voor dit effect zorgden.

9. Revitalash – Advanced Eye Lash Conditioner – 2 milliliter

Het wimperserum van Revitalash breng je aan het einde van de dag na het schoonmaken van je gezicht aan en laat je ’s nachts zijn werking doen.

Pluspunten:

 • Met het dunne kwastje kun je het serum heel gedetailleerd aanbrengen op de delen van je wimpers die het het meest nodig hebben.
 • De testpersonen in kwestie merkten een aanzienlijke verbetering bij hun wimpers.

Minpunten:

 • Dit is het duurste serum in deze top 10 en je krijgt ook nog een verpakking met het minste aantal milliliters. Het serum zal daarom budgettechnisch niet voor iedereen geschikt zijn.

10. Seidon – Tavia Wimperserum – 5 milliliter

Dit wimperserum voedt de wortel van de wimper en het effect trekt daarna door naar de rest van de wimpers.

Pluspunten:

 • Testpersonen geven aan dat wimpers zowel meer dichtheid als lengte hebben.

Minpunten:

 • Je zou dit serum eigenlijk zowel na het opstaan als voor het naar bed gaan aan moeten brengen en dat is wel wat meer werk dan alleen ’s avonds. Niet iedereen vindt dit prettig.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste wimperserum?

Bekijk hieronder een interessant artikel van de Consumentenbond over dit onderwerp:

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/make-up-sets-voor-kinderen

Dit zegt Radar over Wimperserums zonder Bimatoprost

Radar waarschuwt voor de risico’s van wimperserums, ook die zonder het geneesmiddel Bimatoprost. Deze serums kunnen ernstige en permanente bijwerkingen veroorzaken, waaronder verkleuring van de iris. Ondanks dat Bimatoprost door de meeste fabrikanten uit de serums is verwijderd na waarschuwingen van de Europese Commissie, blijven er zorgen over vergelijkbare bijwerkingen van andere prostaglandine analogen die nog in serums worden gebruikt. Deskundigen benadrukken de noodzaak van voorzichtigheid en adviseren consumenten om bewust te zijn van de potentiële risico’s bij het gebruik van deze producten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Mascara

Hoewel het artikel van BNNVARA’s Kassa zich richt op mascara en niet direct op wimperserums, biedt het waardevolle inzichten in de samenstelling van dit soort producten en de zorg rondom oogveiligheid. De ingrediënten van geteste mascara’s lijken sterk op elkaar, ongeacht het merk. Ondanks de variatie in prijs en borsteltjestypes, zijn de basisingrediënten en het beoogde effect vergelijkbaar. Het onderzoek benadrukt ook het belang van het vervangen van mascara elke drie maanden om ooginfecties te voorkomen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Beste uit de test volgens Nederlandse Productvergelijker

De Nederlandse Productvergelijker heeft een top 5 samengesteld en het enige merk dat overeenkomst met de merken in onze top 10 is het wimperserum van Revitalash. De andere merken met serums zijn: KU2 Cosmetics, M2 Lashes, Miralash en Satin Natural. Nederlandse Productvergelijker gaat specifiek in op de ingrediënten die in elk serum zitten en wat voor effect zij op de wimpers hebben. KU2 Cosmetics staat in deze test boven aan de top 5 en scoort het beste.


Ontdek ook deze interessante artikelen en tips op onze website:

Conclusie

Een wimperserum is niet altijd nodig en vooral mensen die problemen met hun wimpers hebben, willen het een kans geven. Wij zijn er geen voorstander van om maar van alles op de huid te smeren als het niet nodig is. Het lichaam brengt de meeste elementen perfect zelf in balans. Wil je toch wat extra’s voor je wimpers? Dan zitten er in deze top 10 voldoende tips voor het uitproberen van een serum.

Let wel altijd op de bestanddelen en stop direct als je een reactie op het serum krijgt die niet wenselijk is. Het spreekwoord zegt: ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, maar een tijdelijke allergische reactie of permanente schade bij serum die in het oog terecht is gekomen, lijkt ons niet de moeite waard.