We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wat is de beste zonnebrandcrème voor deze zomer?

Iedereen heeft het wel in z’n kastje staan zonnebrand. Vooral nodig voor die mooie zomerse dagen of als je besluit op reis te gaan naar een land waar veel de zon schijnt. In het verleden was ik nooit zo van de zon, maar dat is de laatste jaren aardig veranderd. Ik houd nu van de zon en kijk elke dag weer uit naar een zonnige dag. Ook mijn reisbestemmingen zijn alleen nog maar naar landen waar de zon schijnt. Kan er geen genoeg van krijgen.

Twijfels welke zonnebrandcrèmes te kiezen

Een zonnebrand mag tijdens zonnige dagen absoluut niet ontbreken. Dat komt bij mij vooral omdat ik een lichte huid heb en snel verbrand raakt. Ik moet gewoon altijd een zonnebrand bij mij hebben. Vandaar dat ik mij ging verdiepen in het aanbod van zonnebrandcremes. Ik kan je stellen dat dat geen makkelijke opgave was. Er zijn zoveel producten beschikbaar en welke factor is het meest geschikt voor mijn huid? Twijfels ontstonden er voor het maken van een juist keuze.

Nam het besluit om willekeurig wat zonnebrandcrèmes aan te schaffen

Ik ben de moeilijkste niet dus besloot om van alles wat aan te schaffen. Gewoon om er zeker van te zijn dat er een goede zonnebrand tussen zou zitten. Geloof het of niet, van de 7 zonnebrandcrèmes werkten er geen één. Zonnige dagen kwam ik niet goed door met deze crèmes en ik raakte volop verbrand. Het was een tegenvaller die ik niet had zien aankomen. Naast dat ik er aardig wat geld aan heb uitgegeven had ik op z’n minst verwacht dat ik zonder verbrand lichaam de dag door zou komen.

Bedankt mijn vrienden van Facebook voor de juiste aanbevelingen

Daar liet ik het niet bij zitten. Mijn focus ging naar social media. Daar moest iemand toch wel een aantal goede zonnebrandcrèmes kunnen aanbevelen? Ik plaatste mijn vraag op Facebook en kreeg tientallen zeer bruikbare reacties. Hier kon ik wat mee. En ja, dankzij mijn goede vrienden van Facebook kwam ik uiteindelijk terecht bij een aantal sterke merken zonnebrandcrèmes. Ze zijn perfect en ik kan sindsdien niet meer zonder.

De positieve aspecten van mijn nieuwe zonnebrandcrèmes

Wat was het verschil tussen mijn eigen aankopen en de zonnebrandcrèmes die mij Facebook vrienden aanraden?  Het ging vooral om het merk type. De merken die ik zelf kocht waren redelijk goedkoop. Ik wil niet zeggen dat goedkope zonnebrandcrèmes gelijk minder zijn, maar ik merkte duidelijk het verschil met de wat duurdere aankopen. Gelukkig zit ik nu goed en heb de perfecte zonnebrandcrèmes in mijn bezit. Deze zonnige aankopen wil ik met jullie delen in dit lijstje.

Snel overzicht: Deze zonnebrand raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor dagelijks gebruikLa Roche-Posay Anthelios SPF30 Onzichtbare Spray: Deze zonnebrand spray is een topkeuze als het gaat om dagelijkse bescherming tegen de zon. Hij is waterproof, niet plakkerig en niet vet. Bovendien is hij geschikt voor elk huidtype en wordt door velen gewaardeerd. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gevoelige huidBiodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid: Deze zonnebrandcrème is ideaal voor de gevoelige huid. Dankzij de geavanceerde UVB/UVA-filters biedt het directe bescherming tegen de zon. Het is parfumvrij, plakt niet en trekt snel in. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor baby’sNIVEA SUN Baby Protect & Care Verzorgende Zonnebrand: Ondanks zijn voordelige prijs, is deze zonnebrandcrème van Nivea zeer effectief tegen de zon en geschikt voor zowel baby’s als volwassenen. Het biedt bescherming tegen UV-straling en zorgt voor een fijne huidverzorging. Daarnaast is Nivea een betrouwbaar en klassiek merk als het op zonnebrandcrèmes aankomt. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om dit lijstje zonnebrandcrèmes samen te stellen?

Ik ben een reislustige twintiger en pak elke mogelijkheid aan om een reis te boeken. Vaak binnen Europa naar warme landen zoals Griekenland, Spanje en Portugal, maar soms ook verre landen. Je kunt dan denken aan Azië en Australië. Ik vind het helemaal geweldig om nieuwe ervaringen op te doen. Dit zijn landen waar veel de zon schijnt en heel fel. Een goede zonnebrandcrème is daarom essentieel om bij je te hebben. En ik heb gemerkt dat niet elk merk even goede kwaliteit zonnebrand verkoopt. Daarom wil ik jullie behouden voor miskopen en goede zonnebrandcrèmes aanraden.

Blijf scherp en kritisch kijken naar de producten

Ik vind mijn taak dat ik het kaf van het koren moet scheiden met dit lijstje. Fabrikanten kunnen het met zonnebrandcrèmes heel mooi vertellen, maar geloof niet alles wat zij te zeggen hebben. Een kritische blik is essentieel voor het aanschaffen van een kwalitatief goede zonnebrandcrème. De moeite heb ik al voor je genomen door dit lijstje op te stellen. Zo weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt die niet tegen gaat vallen. Maar dan nog, blijf met een scherpe blik kijken naar de producten die je koopt.

Eerste indrukken van zonnebrandcrèmes

Mijn eerste indruk met zonnebrandcrèmes was niet al te best. Ik was net volwassen en ging voor het eerst op reis naar een zonnig land. Daarom kocht ik willekeurig een aantal zonnebrandcrèmes er vanuit gaande dat er één wel moest werken. Maar niet dus. Geen een zonnebrandcrème hielp mijn gezicht en lichaam te beschermen tegen de felle zon. Grote teleurstelling natuurlijk en een les voor later. Nu kan ik veel beter inschatten wel producten goed voor mij zijn en welke minder.

De florissante woorden van producenten

Echt waar, producenten van zonnebrandcrèmes kunnen het zo mooi vertellen. Mooie verkooppraatjes, maar dan geen kwaliteit bieden. Vooral bij zonnebrandcrèmes heb ik gemerkt dat er veel marketing wordt ingezet om het product aan de man te brengen. En veel producenten leveren dat gewoon niet. Kreten zoals “met deze zonnebrandcrèmes waan je je op een tropisch eiland” en “niet schadelijk voor het ecosysteem”. Ik kan er niet tegen zulke teksten. Lever kwaliteit af en mensen kopen het vanzelf.

Waar heb ik de producten op beoordeeld?

Bij het testen van zonnebrandcrèmes heb ik mij met name gericht op de werking. Is het zo dat als ik de zonnebrand smeer op mijn lichaam het verbranding tegen gaat? Natuurlijk is dit een van de belangrijkste functies van een zonnebrandcrème. Omdat ik met het milieu meedenk heb ik ook gekeken naar het biologische aspect. Is de zonnebrand bijvoorbeeld niet schadelijk voor het ecosysteem? Tot slot de prijs. Goedkoop en duur, ik heb het zo variërend mogelijk geprobeerd te houden. Je vindt zowel goedkope als dure zonnebrandcrèmes terug. Allemaal zijn ze het naar mijn mening overwegen waard.

Op welke manier heb ik getest?

Alle zonnebrandcrèmes die je in dit lijstje vindt heb ik meegenomen op mijn reis naar het buitenland. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar over een aantal reizen. Zo ben ik tot duidelijke conclusies gekomen en heb ik naar mijn mening een heel mooi lijstje kunnen samenstellen. Daarnaast ben ik ook langs de plaatselijke drogisterij gegaan hier in Nederland en heb om advies gevraagd. Wat vindt deze specialist van dit type zonnebrandcrème? Zijn mening heb ik meegenomen in mijn beoordeling van de zonnebrandcrèmes.

Top 6 zonnebrandcrèmes

1. Lancaster Sun Beauty SPF15 zonnebrandcrème

De beste uit de test zonder twijfel. Biedt bijna 100% zonnebescherming en helpt ook nog eens je huid herstellen tegen schade die je hebt opgelopen door de zon. Je merkt snel genoeg dat deze crème geen wit laagje achter laat en blend heel mooi met de huid. Let wel op dat geen enkele zonnebrandcrème volledige bescherming biedt tegen de zon. Maar deze Lancaster Sun Beauty komt er toch wel erg bij in de buurt hoor. Top aanrader deze zonnebrandcrème.

Pluspunten Lancaster Sun Beauty SPF15 zonnebrandcrème:
– Beste uit de test
– Biedt bijna 100% aan zonbescherming
– Laat geen wit laagje achter op je huid na het smeren en blend heel mooi

https://www.iciparisxl.nl/lancaster/sun-beauty/face-cream/p/BP_1156985

2. La Roche-Posay Anthelios Zonnebrand spray

Een van de favorieten volgens consumentenprogramma’s en ik begrijp volkomen waarom. Prettige voordelen zoals bescherming tegen de zon, water-proof, niet plakken en niet vettig maken dit een top zonnebrand spray. Je kunt deze spray zonder problemen meenemen op reis, want het doet wat het moet doen. En dat is je huid beschermen tegen de zon. Overigens was de specialiste in de drogisterij ook erg positieve over deze zonnebrand spray. Geschikt voor elk type huid en voor dagelijks gebruik.

Pluspunten La Roche-Posay Anthelios Zonnebrand spray:
– Makkelijk meenemen op reis
– Voor elk huidtype en voor dagelijks gebruik

3. Nivea Sun Baby zonnebrandcrème

Budget keuze, goedkoop prijsje, maar zeer effectief tegen de zon. Een echte klassieker gemaakt voor baby’s, maar ook goed te gebruiken voor volwassenen. Vooral voor de gevoelige huid en bescherming tegen UV straling. Daarnaast verzorgt deze zonnebrandcrème je huid op een hele fijne manier en is het prettig smeren. Bestaat al een tijd op de markt, schaft het voor een zachte prijs aan en is uiterst positief. Niveau levert altijd kwaliteit als het aankomt op zonnebrandcrèmes.

Pluspunten Nivea Sun Baby zonnebrandcrème:
– Budget keuze
– Bescherming tegen UV straling
– Nivea klassiek merk qua zonnebrandcrèmes

4. Biodermal Zonnebrand voor gevoelige huid

Dit is mijn persoonlijke favoriet en neem ik meestal mee op reis. Ik ben niet de enige die deze zonnebrandcrème van Biodermal positief beoordeeld. Wat maakt deze zonnebrandcrème zo speciaal? Het is parfumvrij en heeft geavanceerde UVB / UVA filters. Dit zorgt voor een direct bescherming voor het gezicht tegen de zon. Met name voor de gevoelige huid en plakt niet. Ook is het niet vet en trekt het makkelijk in. Een van de beste zonnebrandcrèmes te koop, eerlijk waar.

Pluspunten Biodermal Zonnebrand voor gevoelige huid:
– Is parfumvrij en heeft UVB / UVA filter voor directe bescherming tegen de zon
– Voor de gevoelige huid

5. Naif Sunscreen Body SPF30

Ik vind dat een goede zonnebrandcrème best alleen maar natuurlijke ingrediënten mag bevatten. Daar komt deze Naif Sunscreen zonnebrandcrème om de hoek kijken. Het heeft alleen maar natuurlijk ingrediënten en beschermen effectief je huid tegen UV straling. Dit is een crème geschikt voor elk huidtype. Belangrijk voor mij is dat deze zonnebrandcrème ook nog

eens heel goed is voor de oceaan. Je vindt in deze crème geen stoffen schadelijk voor vissen of koraal. Dat maakt een duik nemen in het warme water nog aangenamer. Deze Naif Sunscreen Body is perfect voor de mensen die meedenken met het milieu.

Pluspunten Naif Sunscreen Body SPF30:
– Zonnebrandcrème met alleen maar natuurlijke ingrediënten
– Geen schadelijke stoffen voor vissen of koraal
– Beste prijs / kwaliteit verhouding

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/naif-sunscreen-body-spf30-60043577

6. Vision Absolute Anti Age zonnebrandcrème SPF30

Tot slot deze Vision Absolute Anti Age zonnebrandcrème. Geschikt voor een lichte en bleke huid. Met een factor 30 beschermt het je huid extra goed tegen de zon. Door deze hoge factor is het niet nodig om je constant in te smeren. Deze zonnebrandcrème is alles behalve plakkerig en trekt heel snel in. Je voelt geen vet op je gezicht en lichaam en plakt dus niet. Overigens kun je met deze zonnebrandcrème heel eenvoudig een duik in het water nemen, omdat het water-proof is. Dit is een zonnebrandcrème absoluut het overwegen waard.

Pluspunten Vision Absolute Anti Age zonnebrandcrème SPF30:
– Met factor 30 extra bescherming
– Niet plakkerig en trekt heel snel in
– Water-proof

Consumentenbond, wat vindt u van zonnebrandcrèmes?

Mijn mening heb je kunnen lezen in dit lijstje, maar wat vindt een autoriteit als de Consumentenbond nu de beste zonnebrandcrème? Daartoe raden we lidmaatschap aan voor de Consumentenbond:

https://www.consumentenbond.nl/zonnebrand/beste

Dit zegt Radar over de effectiviteit van dure versus goedkope zonnebrand

Radar verkent de vraag of dure zonnebrandcrèmes beter zijn dan goedkopere alternatieven en concludeert dat de prijs weinig zegt over de kwaliteit van bescherming die een zonnebrandproduct biedt. Experts zoals onderzoeksarts dr. Jetske Ultee en huidverzorgingsexpert Kuno Breen benadrukken het belang van het controleren van ingrediëntenlijsten op goede zonnefilters en antioxidanten, ongeacht de prijsklasse. Ze adviseren specifieke ingrediënten te zoeken die bewezen veilig en effectief zijn, zoals Tinosorb en zinkoxide, en waarschuwen voor irriterende stoffen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over zonnebrandcrèmes

BNNVARA’s Kassa biedt een uitgebreide gids over het correct gebruik van zonnebrandcrème, benadrukkend dat goede bescherming tegen UV-straling essentieel is om huidkanker te voorkomen. Belangrijke tips omvatten het kiezen van de juiste SPF, regelmatig opnieuw aanbrengen, en het gebruik van crèmes die zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermen. Ook wordt aangeraden elk jaar een nieuwe zonnebrand te kopen vanwege de afnemende werking over tijd. Lees het volledige artikel van Kassa.

Mijn bronnen voor dit lijstje

Voor dit lijstje heb ik vooral mijn eigen ervaringen meegenomen. Zelf kun je immers het best testen of een zonnebrandcrème werkt of niet. Mijn testen zijn de afgelopen jaren afgenomen op mijn reizen naar het buitenland en op zomerse dagen in Nederland. Daarnaast heb ik een specialiste van een drogisterij in mijn buurt om zijn advies gevraagd. Dit advies heb ik deels meegenomen in mijn lijstje. Tot slot de achtergrondinformatie. Voornamelijk van internet gehaald van grote websites Bol.com, Holland & Barrett en ICI Paris. Links vind je hieronder waar ook genoeg andere zonnebrandcrèmes te vinden zijn.

https://www.bol.com/nl/nl/l/zonnebrand/12637/
https://www.hollandandbarrett.nl/shop/persoonlijke-verzorging/zonnebrand/
https://www.iciparisxl.nl/verzorging/sun-tan/zonbescherming/gezicht/c/02060201

Klaar voor een zonnige reis?

Ben je helemaal klaar om naar een zonnige vakantiebestemming te gaan? Vergeet dan eerst niet om een zonnebrandcrème aan te schaffen. Je hebt met dit lijstje aardig wat inspiratie op kunnen doen en je kunt met deze crèmes geen miskoop maken. Gedurfde uitspraken maar het is echt waar. Dit zijn zonnebrandcrèmes die daadwerkelijk helpen om je huid te beschermen tegen de zon. En dat is uiteindelijk wat je wilt van een zonnebrandcrème. Denk niet dat je je niet hoeft in te smeren, want het is echt nodig. Een verbrand lichaam is het allerlaatste wat je wilt tijdens je vakantie.

Veel plezier op reis en natuurlijk succes met het vinden van een geschikte zonnebrandcrème!