We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Heb jij een boekenbon waarvan je niet weet hoeveel geld erop staat? Geen zorgen! Er zijn enkele simpele stappen waarop jij erachter komt hoeveel saldo er op jouw boekenbon staat. Doorloop samen met ons de simpele stappen die wij zo helder mogelijk voor je hebben uitgewerkt!

artikel over het checken van je boekenbon-saldo

Wat kan ik met mijn boekenbon?

Een boekenbon is een cadeaubon waarmee jij in verscheidene winkels jouw gewilde boeken kan uitkiezen. Dit kan bij aangesloten fysieke winkels zijn, of webwinkels zoals bol.com!

Wat heb ik nodig om mijn saldo te checken?

Op de achterkant van jouw boekenbon pasje staan 2 belangrijke onderdelen:

Onderdeel 1: Kaartnummer – dit is jouw unieke kaartnummer wat gebonden is aan jouw specifieke boekenbon.

Onderdeel 2: pincode – om ervoor te zorgen dat niemand jouw boekenbon kan gebruiken zit er een afgeplakte pincode bij.

Alleen als je de combinatie van de specifieke kaartnummer en pincode hebt, kan je gebruik maken van je boekenbon! (deel deze twee nooit met iemand)

de voor en achterkant van je boekenbon

Bij de E-boekenbon ziet dit er anders uit. Daar is de Pincode direct zichtbaar omdat niemand anders als het goed is toegang heeft tot je E-mail.

Zo doe ik dat: Saldo checken

Stap 1: Pak je pasje of open de mail van je boekenbon.

Op je pasje staan alle belangrijke onderdelen van je boekenbon. Hieronder vallen dus het kaartnummer en pincode. Haal het plakkertje van je pincode af zodat deze zichtbaar wordt.

Als je een online boekenbon hebt, kan je de mail waarin je deze hebt ontvangen openen. In deze mail is  het kaartnummer en de pincode te vinden.

Stap 2: Ga naar de officiële site!

Op de officiële site van Boekenbon kan jij je saldo controleren. De officiële site is: www.boekenbon.nl

Stap 3: Ga naar de saldochecker

Als je eenmaal op de officiële site terecht bent gekomen moet je even het venster openen om je saldo te controleren. Deze is duidelijk aangeven op de pagina!

Stap 4: Vul je kaartnummer en pincode in

Let op dat je geen spaties invoert bij het invoeren van je kaartnummer.

Stap 5: Druk op check

Als je vervolgens op ‘Check’ drukt, zie jij je saldo en geldigheid verschijnen zoals je in het groene vak hieronder ziet! Je hebt nu alle nodige stappen doorlopen.

de werking van de saldochecker van de boekenbon

Wat nu? Mijn boekenbon besteden

Er zijn twee manieren waarop je de Boekenbon kan verzilveren:

Verzilver optie 1: Fysiek besteden in een winkel

Als je naar deze pagina gaat, kan je locatie invoeren om vervolgens te kijken bij welke winkels je de Boekenbon kan besteden. Dit is aangegeven in de afbeelding hieronder!

kaart van punten waar de boekenbon te besteden is

Verzilver optie 2: online bij een webshop besteden

De tweede optie is om de boekenbon bij een webshop te verzilveren. Kijk op deze pagina waar dat allemaal mogelijk is!

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de boekenbon bij Bol.com te besteden! Daar vind je wellicht wel de grootste selectie aan boeken. Ook hebben we een klein geheimpje voor je: Het is zelfs mogelijk om de boekenbon te besteden aan producten die geen boeken zijn op Bol.com

Hoe besteed ik mijn Boekenbon bij Bol.com?

Manier 1: direct invoeren bij het afrekenen

Je kunt bij het afrekenen bij Bol.com gewoon direct met je boekenbon betalen door te klikken op: “Voeg cadeaukaart toe”. Je vult je kaartnummer en je pincode in en je kunt meteen aan de slag.

Manier 2: eerst toevoegen aan je account

Op deze pagina kan jij een boekenbon of E-boekenbon toevoegen aan je account! Als je in het vakje je kaartnummer invoert kan je daarna je pincode toevoegen.

de boekenbon bij bol besteden

Vervolgens als je een product gaat kopen kan je in het betaaloverzicht de Boekenbon toevoegen. Dit hebben we in een kort overzichtje hieronder uitgebeeld. De groene pijlen laten elke keer de belangrijke onderdelen zien.

de boekenbon rechtstreeks bij bol

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Veel gestelde vragen

Wat als mijn producten meer kosten dan mijn saldo op de cadeaukaart?

Zoals je ziet, is mijn product duurder dan wat er op mijn cadeaukaart staat. Het is vervolgens mogelijk om bij te betalen met een alternatieve betaalmethode zoals iDEAL.

Moet ik mijn Boekenbon uitgeven aan een boek?

Nee! Het is mogelijk om je boekenbon uit te geven aan iets anders dan een boek. Je kan de boekenbon uitgeven bij verscheidene winkels die andere dingen verkopen dan alleen boeken. Bol.com is daar een voorbeeld van!

Wat voor soorten boekenbonnen zijn er?

Tegenwoordig kan je onderscheid maken tussen een fysieke Boekenbon en een E-card Boekenbon. De Fysieke boekenbonnen komen in verscheidene kleuren zoals: magenta, blauw, oranje, geel, groen en rood. Deze koop je in de winkels aangegeven op deze pagina.

De E-boekenbon kan je kopen op de officiële site van Boekenbon of winkels zoals de Primera. De ontvanger krijgt de E-boekenbon vervolgens met persoonlijke boodschap in zijn of haar Email.

Een verouderde papieren boekenbon is niet meer te koop. Echter, als je deze hebt kan je die nog wel inleveren en is deze voor altijd geldig.

Hoeveel geld kan er op een Boekenbon staan?

Dit kan verschillen tussen de € 5 en € 250.

Hoelang is mijn boekenbon nog geldig?

Wanneer je het saldo van je boekenbon controleert zoals het in dit artikel is beschreven, kan je de geldigheid van je boekenbon controleren. In principe is je Boekenbon tot 3 jaar na aankoop geldig.

Mijn Boekenbon is gebruikt en er staat geen geld meer op. Kan ik deze nu weggooien?

Het is aangeraden om je Boekenbon nog even te bewaren aangezien bij een retour het mogelijk is dat jij je geld teruggestort krijgt op je pasje!

Het is niet mogelijk om je boekenbon opnieuw op te laden.

Krijg je een foutmelding bij invoeren? Doe dan dit:

  1. Controleer of je alle cijfers correct heb ingevuld.
  2. Controleer of je de pincode goed hebt ingevuld
  3. Bij een incorrecte betaling is je Boekenbon wellicht geblokkeerd tot alles is hersteld. Dit duurt maximaal 24u.
  4. Neem contact op met de klantenservice.

Succes!