De beste boekhoudpakketten vergelijken 2024

Een goed boekhoudpakket kan de zakelijke administratie een stuk eenvoudiger maken. Tegelijkertijd wil je echter niet meer voor je boekhoudpakket betalen dan nodig is. Wij selecteren continu de beste deals voor jou. Wil je weten hoeveel jij op een boekhoudpakket kunt besparen? Start dan direct met vergelijken.

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Vergelijk hieronder de boekhoudpakketten of kies zelfs een lange proefperiode van de eerstgenoemde boekhoudpakketten in de vergelijker. Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Boekhoudpakketten vergelijken: waar moet je op letten?

Een goed online boekhoudpakket zorgt ervoor dat je jouw administratie een stuk makkelijker kunt doen. Bovendien maak je het de belastingdienst en je accountant een stuk makkelijker om gegevens in te zien en documentatie te verwerken. Hoe kies je echter een boekhoudpakket dat inhoudelijk goed is en ook nog eens scherp geprijsd? Dit doe je door een goede vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders. Hieronder geven we je een aantal tips zodat je precies weet waar je bij een vergelijking van boekhoudpakketten op moet letten.

Wat voor bedrijf heb je?

Het boekhoudprogramma dat je kiest moet in de eerste plaats geschikt zijn voor jouw bedrijf. Kies daarom voor een boekhoudprogramma voor starters, zzp’ers, bedrijven met een kleine administratie, een MKB-administratie of een grote administratie. Zo vergelijk je eenvoudig de boekhoudpakketten die afgestemd zijn op jouw bedrijf tegen de scherpste prijzen.

Vergelijken op algemene eigenschappen

Breng in kaart wat jij belangrijk vindt bij een online boekhoudpakket. Vind jij het bijvoorbeeld handig om gebruik te maken van een app? Of is een CRM-systeem of een webshopkoppeling voor jou een doorslaggevende factor? Door te vergelijken op de algemene eigenschappen vind jij een boekhoudpakket dat aansluit op jouw voorkeuren.

Vergelijken op boekhoudkundige kenmerken

Een online boekhoudpakket moet natuurlijk vooral inhoudelijk aansluiten op jouw voorkeuren. Zo is een scanfunctie voor facturen een handige tool om papieren facturen in je boekhoudprogramma te uploaden. Met het automatisch downloaden van facturen kun je een deel van je administratie automatiseren waardoor je tijd bespaart. Een bankkoppeling maakt het nog eenvoudiger om je administratie op orde te brengen. Er bestaan ook boekhoudprogramma’s die direct de aangifte omzetbelasting voor je invullen waardoor je kosten op de werkzaamheden van de accountant bespaart. Tot slot kun je kiezen voor een boekhoudprogramma met een aparte inlog voor de accountant zodat hij toegang tot alle nodige documenten heeft.

Vergelijken op extra opties

Met extra opties kun je nog meer uit je online boekhoudprogramma halen. Zo bevatten veel online boekhoudprogramma’s ook de mogelijkheid om je urenregistratie bij te houden. Op die manier heb je alle informatie op één plaats. Een andere optie is het toevoegen van een leden- of klantenbestand. Je kunt je boekhoudprogramma dus zo sober of uitgebreid maken als je zelf wilt. Je hoeft alleen maar de door jou gekozen opties aan te vinken en een vergelijking te starten om het boekhoudprogramma te vinden dat het beste bij jou en jouw onderneming past.

Klantenservice

Wanneer je gebruik maakt van een boekhoudpakket is het fijn als je terug kunt vallen op een goede klantenservice. Kijk daarom vooral naar de beschikbaarheid van een helpdesk en het rapportcijfer waarmee klanten het boekhoudpakket en de klantenservice beoordelen.

Boekhoudpakketten vergelijken op prijs

Wie op zoek is naar een standaard online boekhoudprogramma, kan direct starten met een vergelijking op prijs. Wij hebben de beste online boekhoudprogramma’s met lage prijzen voor je geselecteerd. Daarbij hebben we niet alleen gekeken naar lage prijzen, maar ook naar welkomstbonussen en starterstarieven. Zo weet je zeker dat je bij een vergelijking altijd het goedkoopste boekhoudpakket vindt.

Goedkoop boekhoudpakket afsluiten

Ben je benieuwd welk boekhoudpakket het beste aansluit op jouw wensen? Maak dan direct een vergelijking tussen de verschillende aanbieders. Heb je een boekhoudprogramma gevonden dat aan al jouw wensen voldoet? Dan kun je direct een abonnement afsluiten en profiteren van alle voordelen die een goed online boekhoudprogramma biedt.

Onze zoektocht naar de beste boekhoudpakketten

Wie ondernemer is, moet boekhouden. Het is de minder fraaie kant van de medaille, maar helaas wel de realiteit. Voor sommige huishoudens is het doen van de administratie ook een groot gepuzzel. Kortom: er zijn veel situaties te bedenken waarbij een boekhoudpakket uitkomst biedt. Zelf maken we op de redactie ook gebruik van een boekhoudpakket. Dat scheelt ons in zakelijk opzicht heel wat tijd. Wij willen jou nu tijd besparen met kiezen.

Waarom wij boekhoudpakketten reviewen

Onze redactie bestaat uit enthousiaste reviewers. Reviewen is wat we doen. Dit doen we op grote schaal en met veel passie. We reviewen boekhoudpakketten omdat we er zelf gebruik van maken en omdat onze passie ernaar uitgaat. Overigens reviewen we veel meer dan alleen boekhoudpakketten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we alles reviewen dat los en vast zit. Dat betekent ook dat we heel wat ervaring hebben met het doen van goed onderzoek.

Kritisch blijven op het boekhoudpakketten aanbod

Er zijn heel wat verschillende boekhoudpakketten op de markt voor heel wat verschillende toepassingen. Sommige pakketten zijn absolute noodzaak voor grote ondernemingen, terwijl er ook pakketten uitstekend werken voor wie af en toe een freelance klus doet. Niet alle boekhoudpakketten zijn bovendien van dezelfde kwaliteit. Zoals met alle producten is de één nu eenmaal beter dan de ander. Vandaar dat wij orde in de chaos hebben aangebracht.

De nodige boekhoudpakketten scepsis

Heb je wel echt een boekhoudpakket nodig? vraag je je misschien af. Die vraag kun je alleen zelf beantwoorden. Sommige mensen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken, terwijl er ook genoeg particulieren of kleine ondernemers zijn die hun administratie prima zonder boekhoudpakket kunnen regelen. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd je hier per week mee kwijt bent.

De beloften van boekhoudpakketten aanbieders

Aanbieders van boekhoudpakketten zullen je uiteraard beloven dat boekhouden met hun programma een fluitje van een cent wordt. Dat is natuurlijk overdreven. Zelfs met een goed boekhoudpakket zul je nog flink wat tijd kwijt zijn met boekhouden. Een pretje zal het ook nooit worden. Als je echt van boekhouden af wilt zijn, zul je een professionele boekhouder moeten inhuren.

Beoordeel boekhoudpakketten op het volgende

Een goed boekhoudpakket moet in ieder geval aan het volgende voldoen:

 • Het pakket moet goed betaalbaar zijn
 • Het doen van je administratie moet een stuk sneller gaan
 • Ook moet het proces van boekhouden versoepeld zijn
 • Er moeten back-ups worden gemaakt
 • Informatie moet makkelijk kunnen worden opgeslagen en opgevraagd
 • Het programma moet ook door leken gebruikt kunnen worden
 • Je moet het boekhoudpakket kunnen opschalen als je bedrijf groeit.

Onze boekhoudpakketten onderzoeksdata

De boekhoudpakketten in dit artikel zijn door onszelf uitgeprobeerd. Dat betekent dat we de pakketten in praktijk hebben uitgetest om te zien wat we er aan hebben. De redactieleden zijn met meerderen tegelijk aan de slag gegaan, zodat we een zo volledig mogelijk beeld van het programma hebben kunnen worden. Onze resultaten zijn ontstaan door maanden van testen.

Second opinion: de beste boekhoudpakketten volgens Vergelijk-boekhoudprogramma’s.nl

De website Vergelijk-boekhoudprogramma’s doet wat het belooft en vergelijkt programma’s voor boekhouden. De volgende boekhoudprogramma’s zijn het positiefst beoordeeld:

 • E-Boekhouden.nl krijgt een gemiddelde van 9.7. Dit programma is ideaal voor starters en freelancers.
 • Silvasoft krijgt een 9.6. dit programma is betaalbaar en eenvoudig in gebruik. Je kunt het gratis 30 dagen uitproberen. Ook overstappen is gratis.
 • Ook Fiscus richt zich op de startende ZZP’er en krijgt een 9.0 uit 10.
 • Rompslomp krijgt een gemiddelde van 9.3. Het wordt gebruikt door ZZP’ers, Bv’s en kleine ondernemingen.
 • DigiBTW krijgt de hoogste waardering: 9.8 uit 10. Hier staat gebruiksgemak voor de ZZP’er voorop.

Aandachtspunten volgens de Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel raadt je aan op het volgende te letten bij een online boekhoudprogramma:

 • Het eventuele gebruik van een app
 • De mogelijkheden e-facturen op te stellen
 • Toegang tot het PEPPOL-netwerk
 • Instructievideo’s voor gebruik van het programma.

https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/financiering/een-online-boekhoudprogramma-kiezen-waar-let-je-op/

Wat schrijven de Consumentenbond, Radar en Kassa?

De Consumentenbond, Radar en Kassa hebben weliswaar over boekhoudprogramma’s geschreven, maar nog geen volledig overzicht samengesteld waarin een ranglijst van verschillende programma’s is gemaakt. Je moet het voorlopig doen met afzonderlijke reviews.

Jouw boekhoudpakketten vervolgstap

Je leest het goed: een boekhoudpakket heeft veel verschillende toepassingen. Er zijn programma’s voor bijna iedereen. Ben je een ZZP’er die serieus aan de slag gaat met klussen, of run je een onderneming, dan heb je in de meeste gevallen een goed boekhoudpakket nodig. In dit artikel hebben we je het beste aanbod laten zien. Je weet nu exact waar op te letten.

Heel veel succes!