De beste boekhoudpakketten vergelijken

Een goed boekhoudpakket kan de zakelijke administratie een stuk eenvoudiger maken. Tegelijkertijd wil je echter niet meer voor je boekhoudpakket betalen dan nodig is. Wij selecteren continu de beste deals voor jou. Wil je weten hoeveel jij op een boekhoudpakket kunt besparen? Start dan direct met vergelijken.

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Vergelijk hieronder de boekhoudpakketten of kies zelfs een lange proefperiode van de eerstgenoemde boekhoudpakketten in de vergelijker. Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Boekhoudpakketten vergelijken: waar moet je op letten?

Een goed online boekhoudpakket zorgt ervoor dat je jouw administratie een stuk makkelijker kunt doen. Bovendien maak je het de belastingdienst en je accountant een stuk makkelijker om gegevens in te zien en documentatie te verwerken. Hoe kies je echter een boekhoudpakket dat inhoudelijk goed is en ook nog eens scherp geprijsd? Dit doe je door een goede vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders. Hieronder geven we je een aantal tips zodat je precies weet waar je bij een vergelijking van boekhoudpakketten op moet letten.

Wat voor bedrijf heb je?

Het boekhoudprogramma dat je kiest moet in de eerste plaats geschikt zijn voor jouw bedrijf. Kies daarom voor een boekhoudprogramma voor starters, zzp’ers, bedrijven met een kleine administratie, een MKB-administratie of een grote administratie. Zo vergelijk je eenvoudig de boekhoudpakketten die afgestemd zijn op jouw bedrijf tegen de scherpste prijzen.

Vergelijken op algemene eigenschappen

Breng in kaart wat jij belangrijk vindt bij een online boekhoudpakket. Vind jij het bijvoorbeeld handig om gebruik te maken van een app? Of is een CRM-systeem of een webshopkoppeling voor jou een doorslaggevende factor? Door te vergelijken op de algemene eigenschappen vind jij een boekhoudpakket dat aansluit op jouw voorkeuren.

Vergelijken op boekhoudkundige kenmerken

Een online boekhoudpakket moet natuurlijk vooral inhoudelijk aansluiten op jouw voorkeuren. Zo is een scanfunctie voor facturen een handige tool om papieren facturen in je boekhoudprogramma te uploaden. Met het automatisch downloaden van facturen kun je een deel van je administratie automatiseren waardoor je tijd bespaart. Een bankkoppeling maakt het nog eenvoudiger om je administratie op orde te brengen. Er bestaan ook boekhoudprogramma’s die direct de aangifte omzetbelasting voor je invullen waardoor je kosten op de werkzaamheden van de accountant bespaart. Tot slot kun je kiezen voor een boekhoudprogramma met een aparte inlog voor de accountant zodat hij toegang tot alle nodige documenten heeft.

Vergelijken op extra opties

Met extra opties kun je nog meer uit je online boekhoudprogramma halen. Zo bevatten veel online boekhoudprogramma’s ook de mogelijkheid om je urenregistratie bij te houden. Op die manier heb je alle informatie op één plaats. Een andere optie is het toevoegen van een leden- of klantenbestand. Je kunt je boekhoudprogramma dus zo sober of uitgebreid maken als je zelf wilt. Je hoeft alleen maar de door jou gekozen opties aan te vinken en een vergelijking te starten om het boekhoudprogramma te vinden dat het beste bij jou en jouw onderneming past.

Klantenservice

Wanneer je gebruik maakt van een boekhoudpakket is het fijn als je terug kunt vallen op een goede klantenservice. Kijk daarom vooral naar de beschikbaarheid van een helpdesk en het rapportcijfer waarmee klanten het boekhoudpakket en de klantenservice beoordelen.

Boekhoudpakketten vergelijken op prijs

Wie op zoek is naar een standaard online boekhoudprogramma, kan direct starten met een vergelijking op prijs. Wij hebben de beste online boekhoudprogramma’s met lage prijzen voor je geselecteerd. Daarbij hebben we niet alleen gekeken naar lage prijzen, maar ook naar welkomstbonussen en starterstarieven. Zo weet je zeker dat je bij een vergelijking altijd het goedkoopste boekhoudpakket vindt.

Goedkoop boekhoudpakket afsluiten

Ben je benieuwd welk boekhoudpakket het beste aansluit op jouw wensen? Maak dan direct een vergelijking tussen de verschillende aanbieders. Heb je een boekhoudprogramma gevonden dat aan al jouw wensen voldoet? Dan kun je direct een abonnement afsluiten en profiteren van alle voordelen die een goed online boekhoudprogramma biedt.