We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Hoe eenvoudig is het om bij Bol.com een afhaalpunt te kiezen?

In het artikel van vandaag lees je hoe je handig gebruik kunt maken van een Bol-afhaalpunt als je niet thuis bent om een pakketje te accepteren. Ook kom je te weten welke knelpunten er zo af en toe zijn en waarom die er zijn. Verder nemen we je mee door het proces van een afhaalpunt kiezen en wat er gebeurt zodra je voor de optie van elders afhalen gekozen hebt. We eindigen met de bijzonderheden die gelden als je dezelfde dag nog je bestelling wilt ontvangen.

Is een afhaalpunt dat je via Bol.com kunt kiezen altijd open?

In principe zijn de afhaalpunten open, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn. We zijn er inmiddels gewend dat het Coronavirus niet uit het land is verdwenen, maar dat betekent niet dat het gevaar is geweken. Het is dus wel eens gebeurd dat de regels over afstand bewaren niet door een locatie waar ook een afhaalpunt in gevestigd was gehandhaafd kon worden, waardoor de hele locatie – en dus ook het afhaalpunt – gesloten werd.

Je kunt er boos om worden dat je niet op het verwachte moment bij je pakketje kunt, maar ergens is het natuurlijk logisch dat men deze beslissing neemt als de veiligheid in het geding dreigt te komen. Buiten deze kritieke momenten is een afhaalpunt gewoon open op de aangegeven tijden.

Hoe kies je het Bol.com afhaalpunt bij jou in de buurt?

Zodra je met een bestelling bezig bent, krijg je op een gegeven moment de optie om je pakket op te halen bij een afhaalpunt. Als je dit kiest krijg je automatisch te zien welke afhaalpunten er allemaal in je omgeving liggen en dan klik je die die jou het beste uitkomt of waar je toch al moet zijn aan.

Je kunt ook niet in de buurt een afhaalpunt kiezen. Een reden hiervoor kan zijn dan je op bezoek gaat bij een vriendin ergens anders in het land en op de terugweg je bestelling ergens anders wilt afhalen. Om niet in je eigen omgeving een afhaalpunt te kunnen kiezen, moet je voor een ander afhaalpunt een plaatsnaam of postcode invullen en dan gaat het systeem op zoek naar locaties waar je dan je pakket kunt ophalen. Wij vinden dat het zich eigenlijk vanzelf wijst.

Wat gebeurt er zodra je een afhaalpunt voor je bestelling van Bol.com gekozen hebt?

Het maakt niet uit of je je eigen buurt of een andere plaats ingevuld hebt, zodra je een overzicht krijgt met locaties, kun je een van deze aanklikken. Wat handig is, is dat je door met je muis op de verschillende locaties te klikken direct te zien krijgt wat de openingstijden zijn. Je kunt dus ook op die manier voor een specifieke locatie kiezen.

Nadat je het afhaalpunt gekozen hebt en het bestelproces afgerond is, krijg je een bericht in je mailbox wanneer het opgepikt kan worden. Zie je de eerste e-mail over het hoofd? Dan vinden wij het heel prettig dat Bol in de twee weken die je krijgt om je bestelling op te halen nog twee keer een herinnering stuurt.

Kun je ook dezelfde dag nog iets bij het afhaalpunt ophalen?

Kun je echt geen dag meer wachten, omdat je dringend verlegen zit om iets? Je kunt als je voldoet aan twee voorwaarden nog dezelfde dag je bestelling ophalen. Je moet dan:

  • Een abonnement op Select bij Bol.com hebben
  • en voor 12 uur je bestelling de deur uitgedaan hebben

Er zijn wel enkele uitzonderingen waarbij dezelfde dag leveren niet kan en dat is bijvoorbeeld als het om hele zware spullen (zoals wasmachines) gaat. Let daarom altijd op wat er bij het artikel geschreven staat. Staat er iets van ‘Vandaag Ophalen’, dan weet je dat je goed zit.

Zijn er nog andere bestellingen die niet bij een afhaalpunt opgehaald kunnen worden?

Behalve de zware spullen kun je op dit moment bestellingen die van externe verkopers komen nog niet bij een afhaalpunt laten afleveren. Hiervoor moet je dus toch thuis zijn. Wat we daarom mee willen geven, is dat het zeker bij grotere bestellingen van meerdere producten handig kan zijn om op te letten wie nou levert. Als je bij vijf verschillende verkopers iets koopt en je denkt dat je een enkel pakketje van Bol.com bij een afhaalpunt kunt ophalen, kan dat tegenvallen.

https://www.nd.nl/nieuws/varia/1009163/albert-heijn-sluit-60-ophaalpunten-van-bol-com

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.