We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Liever gewoon geld i.p.v. een Bol.com cadeaubon: kan dat?

In onderstaand artikel gaan we je uitleggen of het ergens mogelijk is om de bon die je nog van Bol.com hebt liggen in te wisselen voor keiharde euros. Je leest of Bol er zelf aan doet en of het op andere plekken in het land kan. Ook kom je erachter of het eigenlijk wel slim en veilig is om je bon om te willen ruilen voor geld. Sommige mensen zijn hartstikke blij met cadeaubonnen, maar als jij dat niet bent, dan weet je na het lezen van dit artikel in ieder geval hoe je ze toch kwijt kunt raken.

Doet Bol aan het ruilen van de cadeaubon voor geld?

Ja, dit is mogelijk via derde partijen die cadeaubonnen opkopen. Het is dus niet direct mogelijk via Bol.com zelf, zoals in de voorwaarden van Bol.com staat.

Niemand heeft zin om de voorwaarden te lezen die bij een product horen. Het zijn vaak saaie teksten en ze zijn ook nog eens irritant of langdradig geschreven. De woorden die je in de cadeaubonvoorwaarden leest, zijn niet de woorden die je dagelijks gebruikt. Om het kort te houden en je niet naar de voorwaarden zelf te verwijzen: nee, op de website van Bol.com kun je je cadeaubonnen alleen maar inzetten om producten te kopen en niet om er geld voor terug te krijgen.

Hoe kun je toch geld voor cadeaubonen krijgen? Online handel

Is er dan helemaal geen hoop voor jou als je je bon niet aan artikelen wilt besteden of niet weer een account bij een webwinkel wilt aanmaken? Niet iedereen is meer van het kopen, kopen, kopen en minimalistisch leven wordt steeds populairder. Wat moet je dan toch met al die spullen, als je liever gewoon het geld in je handjes hebt om gewoon mee naar de supermarkt te gaan?

Er is wel een andere manier om je Bol cadeaubon in te ruilen voor euros in je portemonnee, of liever gezegd storten ze het op je bankrekening. Er zijn namelijk bedrijfjes als Wissel die zaak gemaakt hebben van ongewilde tegoedbonnen van van alles en nog wat. Je kunt er diverse soorten cadeaubonnen kwijt en je krijgt er in ruil iets voor terug waar je ook nog uit een aantal mogelijkheden kunt kiezen.

Is het dan wel veilig om je Bol.com cadeaubon via internet te verhandelen?

Alles wat je via internet doet, brengt risico’s met zich mee. Je kunt vandaag de dag altijd bedrogen uitkomen als de partij waar je zaken mee doet niet oprecht handelt. Je kunt zelfs te maken krijgen met een computer die met een virus besmet is en al je gegevens verwijderd. Dus helemaal veilig is het nooit, maar als jij aan jouw kant van de computer ervoor zorgt dat je veilig werkt en de persoon of het bedrijf waarmee je gaat handelen in orde is, komt het goed.

Wij vinden dat je op zijn minst kunt kijken hoe je veilig online winkelt en als je zelf niet veel van computers en internet snapt, vraag dan familie of vrienden of ze je uit willen leggen waar je op moet letten bij webshops en het achterlaten van je persoonlijke gegevens.

Hoe ga je te werk om geld aan je Bol.com cadeaubon over te houden?

Als je hebt besloten om niet op Bol te gaan shoppen, maar echt liever die euros wilt hebben, kun je het als volgt aanpakken:

  1. Als eerste ga je op Bol.com het saldo en de datum dat de kaart niet meer geldig zal zijn nakijken, zodat je weet of het nog wel zin heeft om de volgende stappen te zetten. Je weet nu meteen hoeveel de bon waard is.
  2. Ga vervolgens naar de Wisselwebsite om daar de betreffende bon te kiezen die je wilt inwisselen voor geld. Heb je nog andere waardebonnen liggen? Verzamel ze meteen en doe het inwisselen van die bonnen in een keer, zodat je niet de kans loopt dat ze verlopen en hun waarde verliezen.
  3. Laat daarna de gegevens achter van de bon en jezelf, zoals je e-mailadres. Herhaal deze stap als je meerdere bonnen in wilt wisselen voor geld.
  4. Wacht tot je via de e-mail een bod ontvangt en ga na of je dat hoog genoeg vindt voor de waarde die de oorspronkelijke waardebon had.
  5. Als laatste moet je nu alleen nog op het voorstel reageren en als je akkoord gaat, moet je de bon natuurlijk ook aanleveren.

Wat wij handig vinden is dat je de bon ook voor iets anders kunt ruilen, zoals bijvoorbeeld dat je korting kunt krijgen bij bepaalde winkels of een tegoedbon van een andere webwinkel kunt kiezen. Tenzij je helemaal nooit online shopt, is er altijd wel iets te vinden waar je wat aan kunt hebben.

Zouden wij zelf onze Bol.com cadeaukaart inwisselen voor geld?

Niemand kan voor jou bepalen wat je wel of niet moet doen, maar gezien het vrij lage bedrag – vergeleken met wat de bon eigenlijk waard is – zouden wij het zelf niet snel doen. Je raakt meestal de helft van het bedrag kwijt, maar nogmaals, jij bepaalt wat je nodig hebt.

Als we toch een cadeaubon in moesten wisselen, zouden we liever op Bol.com gaan kijken welke boodschappen je daar kunt krijgen die je dan niet meer in de supermarkt hoeft te halen. Of verzamel alvast cadeautjes voor verjaardagen en leg die alvast goed weg in de kast. Zo heb je in ieder geval de echte waarde van de bon besteed.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.