We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De Bol.com cadeaukaart in België: alle info voor Belgen over deze cadeaukaart

In dit artikel leest u over cadeaukaarten van Bol en wat u minimaal moet weten. Waar koopt u de cadeaukaart? En kunt u nog iets doen om de kaart niet saai te laten zijn? We laten u weten hoe hoog het bedrag op de kaart mag zijn en waar u speciaal aan moet denken als u de kaart aan iemand in uw familie of werkkring gaat geven. Na het lezen van dit artikel kent u alle ins en outs over de Bol.com cadeaukaarten.

Waar koopt u de Bol.com cadeaukaart in België?

Het is niet moeilijk om aan een cadeaukaart van Bol te geraken. Er zijn drie praktische manieren:

  • Op de website van Bol bestelt u de cadeaukaart het snelst en u hoeft er uw huis niet voor te verlaten. Log in bij Bol.com België, ga helemaal boven in de pagina naar ‘Cadeaukaart’. (Dit staat onder de blauwe balk, tussen ‘Zakelijk’ en ‘Bestelstatus’.) Bestel het bedrag, kies een thema en reken af.
  • Mocht u toch al voor uw boodschapjes naar de Albert Heijn gaan, dan kunt u daar aan de balie een kaart – en als u wilt – ook nog een passend envelopje kopen. In het envelopje kunt u een kleine boodschap voor de ontvanger schrijven.
  • De cadeaukaart kan u ook gewoon online bij websites die cadeaubonnen verkopen bestellen.

Hoe maakt u een cadeaukaart iets persoonlijker voor uw kaartontvanger?

In de winkel van de Albert Heijn kunt u alleen voor het kleine envelopje kiezen, maar wanneer u bij Bol online de cadeaukaart bestelt, zijn er ook schattige doosjes. Ze noemen dit een Bol.com cadeaukaart verpakking en u kunt bij dit doosje kiezen uit:

  • Luxe
  • Fijne feestdagen
  • Kerst
  • Hip

Bij de envelopjes en doosjes is er nog de optie om de tekst in het Frans te kiezen. Een envelop of doosje om de cadeaukaart is niet essentieel, maar het maakt het geven van de kaart wel iets leuker.

Waarom u in België voor de cadeaukaart van Bol.com zou kiezen?

Toen Bol in 1999 begon, kon u er vanuit België nog niet bestellen. Pas in 2010 heeft Bol.com de website aangepast en winkelen vanuit België mogelijk gemaakt. De website liet het vanaf dat moment toe om België in plaats van Nederland te kiezen en behalve de Nederlandse taal ook de Franse taal te selecteren.

In de loop van de tijd is het assortiment op Bol.com zo ver uitgebreid, dat zowel Nederlanders als Belgen het ontdekt hebben als een handig platform voor de normale boodschappen (wasmiddel, tandpasta), alsook boeken en elektronica. Nu wordt het steeds meer een plek om ook je cadeaus uit te zoeken en als je niet weet wat voor cadeau iemand anders wilt hebben, dan kan een cadeaukaart een ideale oplossing zijn.

Welke voorwaarden gelden er in België voor cadeaukaarten van Bol?

Net als bij alle andere cadeaubonnen zijn er ook bij Bol voorwaarden waarbinnen u of uw ontvanger de cadeaukaart kan besteden.

  • Allereerst is er de saldochecker voor uw ontvanger om te kijken hoeveel er op de cadeaukaart staat en wat er in de webshop uitgegeven kan worden. Tenzij de ontvanger zelf bereid is bij te betalen, kan dit maximumbedrag niet overschreden worden.
  • Het is goed om te weten dat er meerdere cadeaukaarten tegelijk ingeruild kunnen worden. De ontvanger van de kaart maakt een account bij Bol aan – indien hij dit nog niet reeds had – en kan elke cadeaukaart stuk voor stuk inladen in zijn persoonlijke profiel. Bij een volgende bestelling zal de waarde van de cadeaukaarten automatisch van het totaalbedrag van die bestelling afgetrokken worden. Wordt niet het complete bedrag besteed? Dan blijft wat over blijft actief tot aan de datum dat de kaart verloopt.
  • Er zit dus zeker een verloopdatum aan de cadeaukaart gekoppeld en dat is voor u als gever of ontvanger altijd een belangrijke datum. Nadat de geldigheid van de kaart verstreken is, kunt u de waarde van de kaart niet meer in uw profiel laden.

Welk bedrag kan u aan de cadeaukaart van Bol koppelen?

Op de website van Bol kunt u kiezen voor een fysiek kaartje (creditcard formaat) of een digitale cadeaukaart. Bij het fysieke kaartje kunt u onder de 50 euro meestal in stappen van 5 euro voor elk bedrag ertussen kiezen. Daarna gaat het per 25 of 50 euro omhoog, tot een maximum van 150 euro per cadeaukaart.

Bij de digitale cadeaukaart kan u elk gewenst bedrag op de kaart laten zetten. Dit is dan aan het einde van de bestelling ook het bedrag dat van uw rekening afgeschreven wordt. Stel u wilt uw kleinkind van 33 jaar iets grappigs geven, dan kunt zelfs een bedrag van 333,33 euro op de kaart laten laden.

Kortom

De cadeaukaarten die op Bol uitgegeven kunnen worden, zijn op diverse plekken te koop. Ze kunnen aan de balie in de Albert Heijn supermarkt cash betaald worden, of op de website digitaal overgeboekt worden. Hiervoor wordt dan in België meestal de kredietkaart, Bancontact of Payconiq gebruikt.

De bezorging van fysieke cadeaukaartjes wordt door bpost verzorgd en de digitale kaart regelt u zelf door de naam en het e-mailadres van de ontvanger (en ook uzelf) achter te laten op Bol.com.

https://www.ah.be/over-ah/winkelservices/cadeaukaarten


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.