We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Een cadeaukaart van Bol inwisselen: alles over het hoe en waar

In dit artikel lees je de belangrijkste zaken over het gebruiken van je cadeaukaart van Bol. We delen de stappen voor het inwisselen van de kaart met je en leggen ook uit wat er met het restbedrag gebeurt (zowel van de bestelling als de cadeaukaart). Op alle handelingen met een Bol cadeaukaart zijn de voorwaarden van toepassingen en hier stippen we de meest essentiële aan. Als laatste verklappen we nog een tip over hoe je – behalve gewoon bestellen – aan een cadeaukaart komt.

Hoe wissel je een Bol.com cadeaukaart in? Een stappenplan

Je kunt op twee verschillende manieren je cadeaukaart inzetten:

  1. Bestel zoals je dat normaal op Bol zou doen en vul de kortingscode van de cadeaukaart in zodra je je winkelmandje checkt en gaat betalen. (Dit doe je dus nog voordat je doorgaat met bestellen en je persoonlijke gegevens nakijkt.)
  2. Heb je op dit moment even niks te bestellen? Activeer de cadeaukaart dan wel al in je account, zodat je de waarde ervan bij een volgende bestelling kunt inzetten.

Bij de eerste manier van je cadeaukaart inwisselen, is er weinig twijfel over waar je dit moet doen, want er staat duidelijk aangegeven ‘kortingscode toevoegen’. Bij de tweede methode ga je binnen je eigen account op zoek naar het icoon van een cadeautje. (Op de website van Bol worden de cadeaukaarten trouwens cadeaubonnen genoemd, maar hiermee wordt hetzelfde bedoeld.) Je kunt dan klikken op ‘voeg cadeaukaart toe’ en vult de nodige informatie in. (Let op de tekens.)

Het fijne van deze tweede methode is dat je meerdere cadeaukaarten tegelijk kunt laden en kunt bewaren totdat je weer iets nodig hebt van Bol. Je kunt ook met de gezamenlijke waarde van meerdere kaarten betalen, aangezien ze een bedrag vertegenwoordigen en er geen limiet aan het aantal kaarten zit.

Wat doe je als het bedrag van de bestelling hoger of lager is dan de waarde van de cadeaukaart?

De kans is heel klein dat je bestelling exact op het bedrag van je cadeaukaart uitkomt en daarvoor geldt het volgende:

  • Bestel je voor meer dan het bedrag op de cadeaukaart? Dan betaal je gewoon bij op een manier dat jij dat wilt. Je kunt direct met iDeal betalen, je creditcard hiervoor gebruiken, of voor achteraf betalen kiezen.
  • Wil je voor minder dan het bedrag op de cadeaukaart bestellen? Dan blijft het bedrag dat je niet hebt besteed gewoon bewaard binnen je account. Bij een volgende bestelling wordt het dan automatisch gebruikt.

Als je meerdere cadeaukaarten in je bezit hebt, lijkt het ons daarom handiger om bij de methode van inwisselen voor optie twee te gaan, aangezien je je op deze manier nooit kan vergissen of een kaart kunt vergeten.

Welke voorwaarden gelden voor de cadeaukaarten van Bol?

We gaan niet alle voorwaarden helemaal doorspitten met je, maar geven je de belangrijkste voorwaarden waar je rekening mee moet houden:

  • Op dit moment zijn de cadeaukaarten vanaf dat je ze aanschaft drie jaar geldig. Net als elk bedrijf heeft Bol.com echter het recht om deze voorwaarde te wijzigen. Wij zouden een cadeaukaart daarom niet tot de laatste week van die drie jaar laten liggen.
  • Om de geldigheidsdatum van je cadeaukaart te checken, kun je de saldochecker op Bol.com gebruiken. Je vult hier de code van je kaart in en klikt op ‘saldo checken’. Onder het invulveld verschijnt dan de waarde en de laatste dag dat je de kaart kunt gebruiken.
  • Je mag meerdere cadeaukaarten bij een enkele bestelling gebruiken. Het enige dat niet kan is nadat je je bestelling afgerond hebt nog een cadeaukaart inwisselen. Als je dit tijdens het bestellen vergeet te doen, is het proces afgerond en kun je niet meer terug.
  • Er is tegenwoordig best wat nieuws over cadeaukaarten waarmee gefraudeerd wordt. Het is daarom goed om te weten dat Bol.com hier actief tegen optreedt en dat je – indien jij frauduleuze handelingen verricht – hiervoor gestraft kunt worden.

Hoe kom je aan een cadeaukaart? Onze tip van de dag

Meestal ga je pas kijken hoe het inwisselen van een Bol cadeaukaart werkt als je er eentje hebt gekregen. Misschien beseft je werkgever dat een cadeaukaart met een leuk bedrag waardevoller is dan een kerstpakket met alweer koffiemokken en een kerststol. Het kan ook zijn dat je als student liever cadeaubonnen dan echte cadeaus krijgt, omdat je dan zelf kunt beslissen hoe je dat geld besteedt.

Wat wij nog handig vinden, is het volgende:

  1. Wanneer je de uitjes even op een laag pitje hebt staan en meer dan genoeg Air Miles hebt gespaard, kun je deze mijlen via de website van de Albert Heijn inwisselen voor cadeaukaarten van Bol. Elke 1000 mijlen is een bedrag van 5 euro waard. Je kunt je mijlen dus niet rechtstreeks bij Bol inzetten, maar er is een slimme omweg.
  2. Je hebt nog een andere cadeaukaart en dat is de VVV cadeaukaart. Deze kun je ook niet direct op de website van Bol inruilen om je bestelling (deels) mee te betalen, maar op de eigen webpagina van het VVV kan dit weer wel.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Succes!