We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Cadeaukaart van Bol kopen met Air Miles – Kan dat?

In dit artikel informeren we je over het inwisselen van Air Miles voor cadeaukaarten die je op Bol.com kunt besteden. We kijken naar de belangrijkste voorwaarden waar je je aan moet houden en wat het verschil is tussen de cadeaukaarten die je via Air Miles bestelt en de cadeaukaarten die je op Bol.com zelf kunt kopen. Als laatste geven we een korte conclusie en onze mening over de cadeaukaarten die je met Air Miles kunt krijgen.

Hoe je Air Miles inwisselt voor cadeaukaarten

Er zijn veel mensen die graag direct via hun account bij Bol hun mijlen in zouden willen ruilen voor een bedrag of kortingspercentage. Helaas is er geen koppeling tussen Bol en het spaarprogramma van Air Miles. Om toch mijlen in te ruilen voor geld, adviseren we je onderstaand stappenplan te volgen:

 1. Ga naar www.mijnahmiles.ah.nl
 2. Klik bij ‘uitgelicht’ (helemaal bovenaan in je beeld) op de cadeaukaart van Bol.com als je direct 5000 mijlen in wilt wisselen voor 25 euro of klik iets lager bij ‘Alle Shoptegoed’ voor de andere bedragen die je met mijlen kunt kiezen.
 3. Je ziet in dit laatste geval vijf opties:
  1. Je wisselt 1000 mijlen in voor 5 euro
  2. Je wisselt 2000 mijlen in voor 10 euro
  3. Je wisselt 3000 mijlen in voor 15 euro
  4. Je wisselt 4000 mijlen in voor 20 euro
  5. Of je wisselt 5000 mijlen in voor 25 euro
 4. Kies jouw bedrag en klik op ‘Bestellen +’
 5. Rechts boven in het scherm staat er nu 1 artikel in je winkelmandje. Wil je nog meer cadeaukaarten kopen? Dan kun je het aantal wijzigen totdat je een bedrag van maximaal 50 euro per dag met de cadeaukaarten bereikt hebt.
 6. Daarna ga je naar je mandje, bekijkt of je akkoord gaat met de waarde van de cadeaukaart en het aantal cadeaukaarten en klikt op ‘bestellen’.
 7. Vervolgens word je gevraagd om in te loggen en de bestelling verder af te ronden.

Wil je meer cadeaukaarten van 25 euro bestellen, omdat je echt heel veel mijlen gespaard hebt en niet weet wat je er anders mee moet doen? Herhaal de bovenstaande stappen dan een aantal dagen achter elkaar, totdat je door je Air Miles heen bent. Via de Albert Heijn is het namelijk niet mogelijk om hogere bedragen per cadeaukaart te realiseren.

Welke voorwaarden gelden er bij het inwissel van Air Miles voor cadeaukaarten van Bol?

Het maakt niet uit waar je de cadeaukaarten die je op Bol.com kunt besteden koopt, want de voorwaarden die Bol stelt aan de tegoeden, gelden in elke situatie. We geven hieronder een samenvatting van de meest kenmerkende voorwaarden:

 • Een cadeaukaart heeft een beperkte geldigheid en als de uiterste bestedingsdatum voorbij is, heeft de kaart geen waarde meer. Je doet er dus goed aan om de vervaldatum te noteren, zodat je je Air Miles niet voor niks in een cadeaukaart hebt omgewisseld. (Via de saldochecker kun je achter de vervaldatum komen.)
 • Je kunt een cadeaukaart tijdens het bestellen inwisselen, of je kunt de cadeaukaart in je account laden, zodat je de waarde bij een volgende bestelling automatisch verrekent. Heb je per ongeluk op de bestelknop geklikt, maar ben je je cadeaukaart vergeten? Dan kun je de waarde van de cadeaukaart bij de reeds geplaatste bestelling helaas niet meer mee laten rekenen.
 • Je kunt een bestelling bij Bol met meerdere cadeaukaarten betalen. Het bedrag van de cadeaukaart dat over blijft, kan dan bij een volgende bestelling besteed worden. Heb je een bestelling die hoger uitvalt dan de waarde van de cadeaukaart? Dan betaal je gewoon bij op een manier naar keuze.

Wat kun je met het inwisselen van Air Miles voor cadeaukaarten niet, dat je op Bol.com wel met cadeaukaarten kunt?

Bij het inruilen van mijlen voor cadeaukaarten van Bol ben je gelimiteerd door een maximum bedrag. Dit bedrag is 50 euro. Ook zijn er vaste bedragen voor de cadeaukaarten en kun je bijvoorbeeld niet 37,50 euro geven.

Via Bol.com zelf zijn er meer mogelijkheden, alleen kun je er je mijlen niet rechtstreeks inwisselen. Wat wel op de website van Bol kan:

 • Er is geen limiet van 50 euro per dag.
 • De limiet per cadeaukaart is 150 euro.
 • De cadeaukaart bij Bol kan digitaal of per post (creditcard formaat, met thema en eventueel leuk verpakt) geleverd worden.
 • Het bedrag kan op de cent af door jouzelf gekozen worden en is niet gekoppeld aan een trapsgewijze toename van 5 of 10 euro.

Kortom

Op de website van de Albert Heijn spreekt het zich eigenlijk voor zich hoe je je Air Miles in kunt wisselen. Behalve de richtlijnen waar je je aan moet houden (met betrekking tot het maximum bedrag), is het geen complex proces. Het is een kwestie van inloggen en een paar keer klikken.

Onze tip is wel om nadat je eenmaal besteld hebt, goed te noteren hoe lang de cadeaukaarten van Bol geldig zijn. Tip twee is – als je de Air Miles voor jezelf in cadeaukaarten omgezet hebt – ze gewoon direct aan je account bij Bol toe te voegen, zodat je niet meer hoeft na te denken over hoe lang de kaarten geldig zijn.

Verwacht je een aantal cadeaukaarten op je verjaardag of bruiloft en wil je je nu al voorbereiden op hoe je het bedrag wilt gaan besteden? Maak dan – tip nummer drie – een verlanglijstje aan binnen je Bol-account.

Je kunt – bijvoorbeeld als je al weet dan je een huwelijksreis naar een zonnig gebied gaat maken – al wat producten voor de reis verzamelen en dan na de ontvangst van de kaarten in een keer bestellen. Die bikini, zonnebril en boeken kun je dan van je tegoed kopen en mee op huwelijksreis nemen.

https://lekkerweglekkerthuis.ah.nl/air-miles/115/bolcom/92943/


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.