We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wat moet je minimaal weten over de afhaalpunten van Bol.com?

In dit artikel lees je meer over de afhaalpunten die je voor je levering van Bol kunt kiezen en hoe je dit doet. Ook geven we je een aantal goede redenen waarom je een afhaalpunt misschien liever hebt dan een levering van je bestelling aan huis. Aan het einde van dit artikel geven we je nog wat aandachtspunten mee.

Waarom zou je bij bestellen via Bol.com gebruik willen maken van een afhaalpunt?

We kunne ons een aantal situaties voorstellen waarbij een afhaalpunt handiger of slimmer is. Aan de ene kant heb je de openingstijden van een afhaalpunt als je zelf de hele dag werkt en dus niet thuis kunt zijn voor diegene die het pakketje anders bij de voordeur af zou komen leveren. Je rijdt op de terugweg naar huis langs het afhaalpunt of combineert het met een bezoek aan een winkel in de buurt. Afhaalpunten liggen altijd centraal.

Aan de andere kant kan een afhaalpunt ook handig zijn als je iemand wilt verrassen en een levering aan huis het cadeau wel eens zou kunnen verklappen. Zodra de deurbel gaat en de bezorger je iets overhandigt, kun je het alleen nog maar aanpakken en zo snel mogelijk proberen te verstoppen. Dit brengt echter risico’s met zich mee. Diegene weet misschien niet direct wat er in het doosje of de envelop zit, maar hij of zie weet wel al dat er iets binnengekomen is.

Hoeveel afhaalpunten heeft Bol.com inmiddels?

Toen Bol overgenomen werd door de Ahold (waar de Albert Heijns onder vallen), was het eigenlijk al wel duidelijk dat hier een mooie samenwerking zou kunnen ontstaan. Die samenwerking kwam tot uiting door in eerste instantie 59 AH-winkels in een proefperiode te laten ervaren hoe het leveren van pakketjes van Bol.com in zijn werk zou gaan. Dat was ongeveer 10 jaar geleden.

Nu kun je bijna bij elke AH-locatie gebruik maken van het Bol.com afhaalpunt. En er zijn er zelfs nog meer bijgekomen, zoals die bij de balie van PostNL.

Hoe kies je jouw afhaalpunt?

Je hoeft alleen maar een keuze te maken tussen aan huis laten bezorgen of afhaalpunt kiezen. Daaarna kun je nog aangeven welk afhaalpunt het prettigst voor jou is. Normaal pakt het systeem tijdens de bestelprocedure een aantal locaties die het dichtst bij jouw adres liggen en daar kun je er dan eentje van selecteren.

We kunnen ons echter ook voorstellen dat je langs een route die je vaak gebruikt een ander afhaalpunt kiest. Gooi wat plakband en inpakpapier achter in je auto en haal je pakket op bij de locatie die het dichtst bij je werk ligt. Dan kun je het cadeautje ergens op de rit naar huis nog mooi inpakken.

Afhaalpunten die populair zijn, zijn dit vanwege hun praktische locatie – meteen even boodschappen doen – of vanwege de openingstijden. Zelfs als het postkantoor bij jou in de buurt niet laat open is, kan een supermarkt wel vaak nog een paar uurtjes langer zijn deuren openhouden.

Waar let je op bij bestellen en een Bol.com afhaalpunt willen selecteren?

Je kunt helaas niet zomaar alles bij een afhaalpunt af laten leveren. Hele grote artikelen, hele zware items, spullen die niet meer nieuw zijn en doorverkocht worden, of producten die van een externe verkoper en niet uit het magazijn van Bol zelf geleverd worden, zijn uitgesloten.

Hoe zie je of jouw bestelling voor een afhaalpunt in aanmerking komt? Bij het selecteren van wat je in je winkelmandje wilt gaan plaatsen, let je op de tekst ‘Vandaag Ophalen’ die wel of niet bij het product staat. Zodra dit bij de tekst geplaatst is, weet je dat je van de service van een ophaalpunt gebruik kunt maken.

https://www.marketingfacts.nl/berichten/ahs-worden-afhaalpunten-bol.com


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.