We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

In het artikel van vandaag kom je erachter dat Bol.com geen samenwerkingsverband met PayPal heeft en dat je dus voor een andere betaalmethode moet kiezen. Gelukkig zijn er voldoende andere manieren om te betalen en deze delen we met je. Of je betaling online doen veilig is, ligt niet alleen aan Bol.com en daar gaan we in dit artikel ook nog kort op in.

Biedt Bol.com de mogelijkheid om via PayPal af te rekenen?

Voor sommige mensen is PayPal dé manier om hun online bestellingen te betalen. En je zou denken dat een platform dat wereldwijd levert – zoals Amazon – wel betalen via PayPal accepteert, maar nee, net als Bol.com werkt Amazon hier niet aan mee.

Wij kunnen ons alleen maar voorstellen dat de kosten die het met zich meebrengt voor Bol om PayPal als betaalmethode te kiezen hoger zijn dan men daarvoor over heeft. Daarnaast is iDeal zo enorm populair in Nederland, dat nóg een extra betaalmiddel toevoegen blijkbaar niet (voldoende) loont.

Op welke manieren kun je bij Bol.com dan wel betalen?

Er zijn genoeg andere mogelijkheden om af te rekenen. En dan zijn er twee bepalende kenmerken: betaal je direct of wil je achteraf betalen?

  1. Direct afrekenen kan met iDeal en cadeaukaarten (van Bol of andere geaccepteerde partijen)
  2. Achteraf afrekenen kan ook met iDeal, maar ook met een creditcard of een handmatige overschrijving via je bank

Wie veel online bestelt en het moeilijk vindt om alle betalingen handmatig via een overschrijving te doen, omdat het overzicht kwijt is, zouden wij altijd adviseren om gewoon met iDeal te betalen. Zo zie je direct op je rekening wat je nog te besteden hebt en kun je nooit verrast worden door betalingsherinneringen, – of nog erger – een incassobureau of deurwaarder aan je deur.

Is je bestelling online bij Bol.com afrekenen veilig en betrouwbaar?

Wat je altijd moet weten is dat veiligheid bij online betalen nooit bij maar één partij kan liggen. Wij verwachten dat Bol er alles aan doet om online winkelen veilig te houden, want anders missen ze inkomsten en wordt hun imago aangetast. Toch ligt veilig online handelen ook aan het andere eind van het betalen en dat is bij jou.

Een computer die niet (goed) beveiligd wordt, of persoonlijke gegevens waarmee je slordig omgaat of die je deelt met anderen, zijn een groot risico en onveilig betalen werk je zo in de hand. Voor mensen met handige kinderen – die opgroeien met computers en vaak vaardiger zijn dan hun ouders – is het ook zaak om bepaalde automatische processen uit te zetten. Zo voorkom je dat inloggen en betalen ook door hen gemakkelijk gedaan kan worden.

Daarnaast heb je tegenwoordig zoiets als phishing. Het gaat dan om mensen die kwade bedoelingen hebben en die contact met je opnemen, waarbij je denkt dat het de bank of Bol zelf is. Ze weten bepaalde gegevens van jou of kopiëren het uiterlijk van een e-mail, waardoor je denkt dat je informatie moet geven. Je trapt dan in een gewiekste scam die je duur kan komen te staan.

Onze conclusie over het bij Bol niet kunnen betalen met PayPal

We vinden het vooral jammer, omdat er zoveel online (kleding)winkels zijn waarbij je wel met PayPal kunt afrekenen, zoals bijvoorbeeld bij de Bijeenkorf en Hunkemöller. Daarnaast krijg je door te betalen met PayPal een stukje extra garantie, omdat je bestelling verzekerd is tijdens het vervoer en beschermd wordt tegen schade. Deze bescherming en verzekering krijg je echter ook wanneer je met creditcard betaalt, dus voor sommige bestellingen met waardevolle spullen is dit een optie.

Wij betalen zelf echter ook bijna alles met iDeal of creditcard en wat ons betreft zijn dit dan ook prima betaalmethoden waardoor je PayPal al weer snel vergeten bent.

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/online-betalen


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.