We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Ken jij de leukste Bol.com reclames van de televisie?

In dit artikel lees je over een aantal van de grappigste of meest doeltreffende televisiereclames van Bol.com.

De winkel van mode om in te leven – Herfstmode

https://reclamearchief.com/videos/bol-com-de-winkel-van-mode-om-in-te-leven

In dit reclamespotje loopt een dame heel chique en stralend langs de spiegel en zichzelf bewonderend naar de voordeur om die vervolgens open te doen en blaadjes van de herfst recht in het gezicht te krijgen. De mooie verlichting is weg, de glamour is weg, maar de dame moet wel lachen als ze buiten haar kinderen in een plas water en in de regen lol ziet hebben.

De reclame is effectief, omdat hij aantoont dat Bol.com – sinds ze ooit gestart zijn als boekenverkooppunt – flink gegroeid zijn. Het assortiment is tegenwoordig veel ruimer en je kunt zelfs producten van externe verkopers via Bol.com bestellen.

De winkel van tuingenieters – Buitenspeelgoed

https://reclamearchief.com/videos/bol-com-de-winkel-van-tuingenieters

Een gezin is heerlijk in de tuin bezig: de dochter ligt in een tuinstoel naar muziek te luisteren, vader drinkt een kop koffie, moeder laat de kleinste van de glijbaan afgaan en de barbecue staat klaar. Dan valt er een druppel en haast iedereen zich – behalve de dochter in de luie stoel – om voor de regen alles in gereedheid te brengen. De tuinkussens worden opgeborgen, de hoes gaat over de barbecue en de deksel gaat op de zandbak in de vorm van een schildpad.

Dan kijkt de buurman over de heg naar de buren en ziet de buurman driftig in de weer met de tuinslang om zijn verhoogde moestuinbak water te geven. Hij heeft ook muziek op zijn oren, is flink mee aan het airdrummen en heeft in al zijn enthousiasme totaal niet door dat zijn waterstraal bij de buren eindigt.

Het grappige van deze reclame vinden wij dat hij zo realistisch is. We hebben allemaal wel eens iets met buren te maken, of het konijn ontsnapt is en door de heg gekropen is, de bal per ongeluk een paar tuinen verder stuitert of we de heerlijke geuren van een maaltijd die bij mooi weer buiten gegeten wordt kunnen ruiken. Om onze buren kunnen we niet heen, maar gelukkig heb je met de juiste opbergattributen wel iets tegen die Hollandse regen.

De winkel van alles makkelijk in huis – Select

https://reclamearchief.com/videos/bol-com-de-winkel-van-alles-makkelijk-in-huis

Je denkt dat een vader zijn kind probeert te verleiden om een stukje broccoli te proeven, maar aan het einde van het filmpje zie je de kat op tafel voor zijn neus zitten.

Het gaat hier om de Select service die onder de aandacht gebracht wordt, waarbij je voor een bepaald bedrag per jaar en bij bestelling voor 12 uur nog dezelfde dag (bij een selectie van de producten) je items kunt laten leveren of op kunt halen bij een afhaalpunt. Voor deze meneer zou dat perfect werken als hij ineens een kat eten moet geven.

De winkel van even tijd voor jezelf – Speelgoed

https://reclamearchief.com/videos/bol-com-de-winkel-van-even-tijd-voor-jezelf

We zien het gezicht van een vrouw met een grote duikbril en snorkel op onder water. Ze kijkt rond en je denkt dat ze naar prachtige vissen in tropisch water aan het kijken is. Dan zoomt de camera uit en zie je moeder in een klein zwembadje liggen met vader en twee kinderen eromheen achter in de tuin.

Deze reclame is bedoeld voor de aankoop van buitenspeelgoed en dat zie je als je de reclame nog eens bekijkt dan ook flink wat in de tuin liggen. Van het zwembadje tot een vlieger en opblaasbare palmboom en flamingo zwemband; het is er allemaal om de zomerse sfeer in een Nederlandse achtertuin te creëren.

Wij vinden dit een humoristische reclame, omdat hij in minder dan 20 seconden duidelijk maakt om welke producten het gaat en dat je daarmee in je eigen tuin een prima vakantie kunt vieren. Je hebt maar weinig nodig en hoeft niet altijd het vliegtuig te pakken of een dure vakantie te boeken. 

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Conclusie reclamespotjes Bol.com

Je merkt dat er een goed team achter de schermen actief is om flink op het gevoel in te spelen. Er worden altijd heel veel vrolijke kleuren in de reclames gebruikt en je ziet zoveel mogelijk producten die in dat seizoen dat de reclame uitgezonden wordt relevant is. Je wilt direct het internet op om te kijken wat er is en hoe snel je het in huis kunt hebben. En daarmee slaagt de reclamespot in zijn doel.

https://reclamearchief.com/brands/bol-com