We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

In dit artikel vertellen we je over de dagdeals van Bol.com en wat deze deal inhoudt. Verder lees je alle ins en outs over dagdeals en welke voordelen of kortingen er nog meer via de website van Bol te krijgen zijn. Iedereen die op de centen moet letten vanwege hogere energierekeningen of minder inkomsten door de Coronacrisis, kan met de dagdeals flink besparen op andere uitgaven. We geven je een kijkje in hoe de winkel van ons allemaal in elkaar steekt bij dagdeals.

Hoe goed is de aanbieding bij een dagdeal?

Tijdens het schrijven van dit artikel is de periode van de dagdeals van de kerstperiode helaas voorbij. We kunnen wel nog zien bij welke categorieën er dagdeals waren (Kerst cadeauwinkel, Kerst kookwinkel, Kerst trends, Cadeaubonnen en Luxe Collectie), maar als we verder klikken is geen van de deals meer zichtbaar. Het kan zijn dat de prijzen weer naar het normale niveau geswitcht zijn na de feestdagen, of dat producten het bij de dagdeals zo goed gedaan hebben, dat de voorraad op is.

Over de prijzen van de dagdeals met de Kerst kunnen we dus niets zinnigs zeggen. Gelukkig zijn er wel andere prijsvoordelen te behalen.

Betekent de term dagdeal of dagaanbieding dat er ook iedere dag een leuke deal is?

De dagdeals van de kerstperiode zijn voorbij en er zijn op dit moment geen dagdeals te vinden. Dan is het antwoord op de vraag die in deze paragraaf gesteld wordt ook meteen duidelijk: nee. Er zijn bijna het hele jaar door aanbiedingen, maar je hebt niet altijd een dagdeal om het voordeel mee te pikken.

Hoe lang is een dagdeal beschikbaar?

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat de dagdeal ook alleen maar op die ene dag te verkrijgen is. Je kunt in je account bij Bol instellen dat je een melding op je telefoon of tablet wilt ontvangen en dan ontvang je een specifieke aanbieding in je mailbox of als pop-up zodra je de app opent. Je ziet dan gelijk welke prijs er voor een bepaald artikel geldt en weet dan dat je die dag moet bestellen als je ook van de aanbieding gebruik wilt maken.

Welke deals zijn er bij Bol.com nog meer?

Kijk je bij de aanbiedingen op de website van Bol, dan zie je de volgende kortingsmogelijkheden:

 • Select-deals (exclusief voor mensen die een abonnement op Select hebben)
 • Speciale acties, zoals die op elektronica, muziek, films en games
 • Aanbiedingen op speelgoed en artikelen van de drogisterij
 • Topdeals
 • Outletdeals
 • Retourdeals
 • Speciale prijzen tijdens de SALE, zoals kortingen van 30 tot 60% op kasten of huishoudmiddelen

Wat zijn de voordelen van de aanbiedingen op Bol.com?

Bij Bol krijg je kortingen op basis van de adviesprijs die ze op de website hebben gepubliceerd. Dat betekent niet automatisch dat die adviesprijs net zo laag is als bij andere aanbieders. Een supermarkt, drogisterij of andere webshop kan gunstigere basisprijzen van een artikel hebben en Bol.com zit er dan boven. Je moet je dan afvragen of het kortingspercentage je op hetzelfde bedrag brengt als bij andere aanbieders, of je lager uitkomt, of dat je zelfs nog steeds duurder uitbent.

Dat iemand korting geeft, wil dus niet automatisch zeggen dat je ook beter afbent als het om de prijs gaat. Een aantal jaren geleden is namelijk al eens in het nieuws geweest dat Bol bij spellen – als we het ons goed herinneren – in opspraak is gekomen door te adverteren met kortingen, waarbij de prijs die aan het einde afgerekend werd in werkelijkheid nog steeds hoger was dan als je het zelfde spel bij de speelgoedwinkel ging kopen.

Op welke artikelen krijg je prijsvoordeel bij Bol.com?

Bol bepaalt natuurlijk helemaal zelf wat het onder de aandacht wil brengen bij consumenten. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen dat er alleen maar shampoo via een leuke deal te koop is. Bij de algemene SALE is er in zowat elke categorie wel iets van korting te krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan categorieën als:

 • Elektronica en witgoedapparaten
 • Kleding, accessoires en schoenen (voor vrouwen, mannen en kinderen)
 • Speelgoed en spullen voor de baby- of kinderkamer
 • Producten voor lichamelijke verzorging
 • Interieur en decoratie (meubels, woonaccessoires, zoals verlichting)
 • Sportartikelen

Hoe kun je weten welke dagdeals er gaan komen?

Helaas geeft Bol.com geen planning prijs over toekomstige dagdeals. Wél kun je een e-mailalert krijgen wanneer steeds een nieuwe dagdeal live is. Dit is erg handig omdat je op die manier alsnog zo vroeg mogelijk weet wat voor voordelige dagdeals er allemaal zijn.

Kortom: dagdeals en andere aanbiedingen – hoe ga je ermee om?

Wij kunnen niemand vertellen dat Bol.com geen goede deals heeft, want in veel gevallen is dit wel zo. Je moet alleen goed opletten dat je tijd neemt om even te vergelijken. Vertrouw er niet altijd op dat de adviesprijs van Bol ook de laagste prijs is die je bij anderen kunt vinden, want dan kun je bedrogen uitkomen.

Onze belangrijkste advies bij het ingaan op dagdeals is na te gaan waarom je een bepaalde bestelling gaat plaatsen:

 • Heb je het product van de dagdeal echt nodig en heb je het nu direct nodig? (Aanbiedingen zijn er namelijk altijd, ook bij andere (online) winkels.)
 • Is de uiteindelijke prijs in de deal lager dan bij andere aanbieders? (De adviesprijs en het kortingspercentage zijn dan niet het belangrijkste, maar wel het uiteindelijke bedrag per stuk of per voordeelverpakking.)
 • Bestel je online, omdat je tijdelijk niet de deur uit kunt of wilt? (Dan ben je misschien toch bereid om iets meer te betalen dan wanneer je er speciaal voor naar de bouwmarkt of drogisterij moet rijden.)

Succes!