We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Kortingscodes voor elektronica, speelgoed, sieraden en boeken ter besteding op Bol.com: bestaan die?

In dit artikel leggen we je uit hoe het met de webwinkel van Bol.com en kortingscodes zit. Welke kortingscodes en kortingen zijn er en hoe kom je eraan? We vertellen vooral ook welke kortingscodes er niet zijn en met welke andere vormen van compensatie (niet altijd in geld uitgedrukt) Bol.com werkt. Wil jij graag een korting op je bestelling bij Bol? Dan ligt het in eerste instantie aan het product (want niet alles is met korting te bestellen) en de bron waar het vandaan komt.

Naar de elektronica-acties van Bol >>

Naar de speelgoed-aanbiedingen van Bol >>

Naar de boeken-acties van Bol >>

Naar de sieraden-acties van Bol >>

Kortingen op speelgoed via aanbiedingen of outlet

We hebben geen specifieke kortingscode voor speelgoed kunnen ontdekken. Die is er vroeger wel eens geweest en je kon dan met het invoeren van een specifieke code vijf euro korting krijgen. Deze code bestaat echter niet meer, maar dat betekent niet dat er geen korting op speelgoed meer mogelijk is.

Op de website van Bol vind je namelijk een aparte bladzijde met alle aanbiedingen en daartussen staan de speelgoed deals. Enerzijds is er de outlet waarin (hoge) kortingen worden gegeven. Een paar voorbeelden:

 • Een Volkswagen campingbus van Playmobil kost er nu nog geen dertig euro, terwijl de adviesprijs 55 euro is.
 • Een knuffel van Bumbo kan voor de helft besteld worden.
 • Op een spel Monopoly krijg je bijna een tientje korting.
 • Een Hot Wheels garage gaat ook voor bijna de helft weg.

Op het moment dat we dit artikel schrijven is er een 2+1 gratis actie op spellen. Er doen maar liefst 999 spellen aan deze actie mee en dat betekent dat je voor drie spellen van rond de twaalf euro nu nog geen 25 euro kwijt bent. Er zijn echter ook veel goedkopere, maar ook veel duurdere spellen, dus weet je al dat je elk jaar met Kerstmis een nieuw spel wilt geven? Dan is de drie halen, twee betalen actie een goede voor jou.

Andere kortingen vinden in de vorm van een percentage plaats. Je krijgt dan bijvoorbeeld 25% korting op bouwpakketten (zoals LEGO) of hobbyartikelen (zoals stiften en knutselpakketten).

Speciale acties – inclusief kortingen – op elektronica

Naast kortingen op elektronica zijn er ook andere acties. We zien bij Bol.com onder andere:

 • cadeaus bij de aanschaf – Je koopt een bepaald merk mobiele telefoon en krijgt daar dan gratis draadloze oordopjes bij.
 • cashback na de aanschaf – zodra je artikel besteld en geleverd is, kun je daarna met de bon geld terugkrijgen.
 • samenwerking met HelloFresh – bij de aanschaf van een bepaald product (deze keer een horloge) word je een gratis pakket van HelloFresh geleverd.
 • Korting op installatie of optimalisatie – Het gaat dan om bijvoorbeeld de installatie van je laptop of dat iemand aan huis komt om je wifiverbinding tot stand te brengen waar je iets minder dan normaal voor betaalt.

Naar de elektronica-acties van Bol >>

Naar de speelgoed-aanbiedingen van Bol >>

Naar de boeken-acties van Bol >>

Naar de sieraden-acties van Bol >>

Hoe zit het met korting op sieraden en boeken?

Ten tijde van het schrijven van dit artikel waren er veel acties, maar alleen in de outlet is er korting op sieraden te vinden. Dit is er voor zowel mannen als vrouwen. Een aantal van de bekendere merken waar je korting op krijgt, zijn onder andere:

 • GUESS
 • Ti Sento
 • Lucardi
 • Timberland
 • Maserati
 • Diesel

Verder kunnen we over de categorie boeken zeggen dat er hier nauwelijks kortingen mogelijk zijn (ook niet via een omweg) en dat alleen de boeken in de outlet een speciale prijs lijken te hebben. Bij boeken gaat het altijd om boeken van Bol.com zelf en dus geen tweedehands boeken of iets van externe verkopers. Wat ons wel opvalt, is dat er bij de boeken nooit bij staat vermeld om hoeveel korting het gaat. Dit staat bij bijna alle andere producten met kortingen wel concreet beschreven.

Andere soorten kortingen

Als je je in hebt geschreven voor de nieuwsbrief van Bol.com, krijg je eens in de zoveel tijd een kortingscode toegestuurd. Deze kortingscode kan dan – al naar gelang de voorwaarden – besteed worden aan producten binnen bepaalde categorieën. Hier is het wel opletten geblazen, want stel je hebt recht op korting op bepaalde wasverzachter en je klikt per ongeluk verder naar een andere geur die je lekker lijkt ruiken, dan kan de kortingscode daar weer net niet op van toepassing zijn.

Een laatste manier van korting bij elkaar sparen kan door middel van je Air Miles in te ruilen voor waardebonnen van Bol. De Air Miles kun je dus niet rechtstreeks in je account laden en zo artikelen op de website van Bol kopen. Je moet eerst een extra tussenstap zetten en via de website van de Albert Heijn de kortingsbon bestellen. Dit gaat echter heel snel. Door in te loggen en je aantal mijlen te bekijken, kun je daarna beslissen welk deel je in totaal aan cadeaubonnen wilt besteden.

Een puntenaantal van 1000 geeft je recht op een kortingsbon van 5 euro en dit lijkt misschien in eerste instantie niet veel, maar bij 5000 Air Miles is dit dus als een korting van 25 euro. De enige restrictie die Albert Heijn toegevoegd heeft, is dat je maximaal 10.000 mijlen per transactie mag inwisselen. Dus je kunt maximaal 50 euro per dag aan kortingsbonnen verzamelen bij het inruilen van je mijlen voor euros.

Desalniettemin vinden wij dit een leuke vorm van sparen en inwisselen. Dat komt vooral door het gemak en de diverse locaties waar je Air Miles kunt sparen.

Naar de elektronica-acties van Bol >>

Naar de speelgoed-aanbiedingen van Bol >>

Naar de boeken-acties van Bol >>

Naar de sieraden-acties van Bol >>

Succes!