We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Bol.com kortingscode hacks: de slimste trucs voor extra korting bij Bol.com

Dit artikel vertelt je zoveel mogelijk over de beste manieren om korting te krijgen op de website van Bol. Sommige manieren zijn voor de hand liggend (Sale), terwijl je voor anderen eerst zelf iets extra’s moet doen om de korting te krijgen. In de laatste twee paragrafen geven we je twee tips die je veel geld kunnen besparen als je er wat tijd en energie in wilt steken. Voorop staat dat je bijna op elk moment van het jaar leuke deals bij Bol.com kunt krijgen.

Hoe krijg je met een kortingscode iets van de prijs af bij Bol?

Over het algemeen is je aanmelden voor de nieuwsbrief een handige methode om korting te kunnen krijgen op producten. We schrijven ‘kunnen’, want je bent natuurlijk niet altijd gegarandeerd van een kortingscode waar je ook werkelijk iets mee kunt. Je moet niet alleen bij Bol gaan bestellen, omdat je een code hebt. Je bestelt wanneer je ook iets nodig hebt. (We komen hier bij Tip 1 nog uitgebreid op terug.)

Hoe meld je je aan voor de nieuwsbrief? (en dus kortingscodes)

Wanneer je inlogt op je Bol.com account zie je aan de linkerzijde een hele lijst met gegevens die je kunt bewerken. Je kunt op je bestelgeschiedenis klikken als je een eerder besteld product terug wilt zoeken. Je kunt hier je persoonlijke gegevens aanpassen en als je iets terug wilt sturen, vind je bij retourneren de procedure en het printen van het retourlabel.

Voor het aanmelden voor kortingen doe je het volgende:

 • Ga naar het onderdeel ‘Bol.com nieuwsbrief’
 • Vink ‘Dagdeals’ aan en deze aanbiedingen krijg je dan dagelijks in je mailbox.
 • Zet ook een vinkje voor ‘Inspiratie & acties’.
 • Klik op ‘Voorkeuren opslaan’ om je vinkjes in het systeem te verwerken en te activeren.

Over ‘Inspiratie & acties’ willen we iets meer zeggen. Het gaat hier namelijk om algemene acties van Bol.com (producten die zij om welke reden dan ook onder de aandacht willen brengen), maar je krijgt ook aanbiedingen op basis van je zoekgeschiedenis en eerdere aankopen. Vooral die laatste twee zijn heel slim van Bol, want soms heb je eerder een artikel bekeken, maar vond je het nog net iets te duur. Met een kortingscode kan Bol je dan over de streep trekken, zodat je het artikel toch koopt.

Zijn er nog andere manieren om kortingen te krijgen op de website van Bol?

De marketingmachine draait op volle toeren om maar zo hoog mogelijke verkoopcijfers te behalen. De Coronacrisis, het slechte weer in Nederland; we verzinnen altijd wel een reden om onze inkopen online te doen. Daar speelt Bol handig op in met onder andere:

 • De Outlet
 • De 7-daagse
 • Retourdeals
 • Topdeals
 • Speciale deals op bepaalde categorieën (persoonlijke verzorging, elektronica, speelgoed)
 • Select-deals

Bij twee van de bovenstaande kortingsmogelijkheden staan we iets uitgebreider stil:

 1. Bij de retourdeals gaat het om producten die door een koper voor jou geretourneerd zijn. Je koopt dus iets dat niet meer nieuw is en Bol bekijkt de kwaliteit en bepaalt of dit weer opnieuw op de website aangeboden mag worden. De korting (op de adviesprijs) is 15%. Je moet dan zelf bepalen of het geld dat je bespaart voor jou het risico waard is.
 2. De Select-deals heetten tot iets meer dan twee jaar geleden Spaar Continu. Je neemt voor een tientje een abonnement op Select en kunt van een flink aantal voordelen genieten, zoals levering op dezelfde dag en gratis ophalen bij jou thuis. Ook zijn er specifieke producten die goedkoper aan abonnees aangeboden worden door Bol.

Hoe zit het met de korting van Bol die je op je verjaardag krijgt?

Er was een kortingscode die je op je verjaardag toegestuurd kreeg, maar die bestaat helaas niet meer. Het ging om een paar euro en wij denken niet dat veel mensen deze korting zullen missen. Dat komt vooral door de vele andere kortingsmogelijkheden die er inmiddels zijn. De korting die je met je verjaardag kreeg, had ook maar een beperkte geldigheid en wij denken dat Bol.com heeft gemerkt dat die geldigheid niet zozeer tot een aanzienlijke toename aan bestellingen heeft geleid.

Tip 1: voor maximale korting op Bol

Wie bewust inkoopt, let op het budget en wat er met dat budget allemaal betaald moet worden. Wie slim is, maakt daarom verlanglijstjes op Bol aan. In je account tref je aan de linkerzijde ‘Mijn lijstjes’ aan en hier kun je alle producten die je wilt kopen zodra er een korting mogelijk is plaatsen. Je hebt zo een totaaloverzicht van potentiële producten en kunt bestellen als de prijs interessant genoeg is. Je voegt een artikel aan je verlanglijstje toe door op het rode hartje te klikken.

Tip 2: bekijk de eigen website van de externe verkoper – soms lagere prijs

Bij bepaalde producten zie je meerdere aanbieders. Het kan dan om Bol zelf gaan (levering uit hun eigen magazijn) of externe verkopers. Deze externe verkopers hebben vaak een eigen website en het is apart, maar soms bieden ze hetzelfde product dat je op Bol.com hebt gevonden hier goedkoper aan. Andere keren is de prijs hetzelfde, maar hoef je bijvoorbeeld geen verzendkosten meer te betalen of zijn andere voorwaarden gunstiger.

Tip 3: je mijlen niet laten verlopen

Als je Air Miles spaart, maar er eigenlijk weinig mee doet, kan het slim zijn om ze via de website van de Albert Heijn om te ruilen voor cadeaukaarten. Technisch gezien krijg je op deze manier natuurlijk geen korting van Bol zelf, maar je kunt zo wel een aanzienlijk bedrag besparen op je bestelling. Cadeaukaarten of kortingen gaan per 5 euro (voor iedere 1000 mijlen) en per dag kun je maximaal 50 euro tegelijk aan mijlen inwisselen. Beetje bij beetje kunnen je mijlen nu dus aardig wat waard zijn.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er meerdere opties om van leuke kortingen te genieten. Kies welke je het meest relevant vindt voor jouw aankopen en profiteer van lagere prijzen.