We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Een kortingscode voor je verjaardag ontvangen van Bol.com: gebeurt dit nog? 

In dit artikel lichten we toe of er door de webwinkel van Bol nog op korting getrakteerd wordt wanneer je jarig bent. We gaan in op een aantal andere soorten kortingen die net zo goed (of nog meer) de moeite waard kunnen zijn en als laatste kijken we ook nog naar de voordelen die een kortingscode op kan leveren en hoe je wellicht sneller 2,50 euro korting bij elkaar kunt verzamelen. Er zijn meerdere wegen naar Rome en een aantal van die wegen voor korting op Bol ontdek je hier.

De tegoedbon van 2,50 euro als je jarig bent – waar is die bij Bol gebleven?

Vroeger kreeg je wanneer je jarig was een kortingscoupon van Bol. Je had dan een account waarin je je verjaardag ingevuld had en via een stukje automatisering werd er dan op of rond je verjaardag een mailtje naar je verstuurd waarin de korting van 2,50 en de voorwaarden voor de besteding ervan vermeld stonden. De korting kreeg je dus als accounthouder bij Bol.com. De rest van het gezin kon die korting niet krijgen, tenzij je oudere kinderen een eigen account hadden en zelf betaalden.

Sinds eind 2020 is er wisselvallig nieuws over de tegoedbon die je met de verjaardag kreeg. De een heeft ze vanaf die tijd helemaal niet meer gekregen, terwijl de ander met de klantenservice contact heeft opgenomen en ze daarna handmatig toegestuurd heeft gekregen. Vanaf 2021 heeft echter niemand meer een cadeaubon van 2,50 euro mogen ontvangen. Het lijkt erop dat er in de overgang van wel naar niet automatisch versturen nog uitzonderingen zijn gemaakt.

Voor nu betekent het dus dat je alleen nog andere kortingen bij Bol.com krijgt, maar geen meer die rechtstreeks verband houden met je verjaardag.

Andere kortingen die wel nog actief zijn

We zijn ons er wel van bewust dat er zoveel meer mogelijkheden zijn om met korting bij Bol.com te bestellen. Er is een aparte sectie op de website van Bol met daarop alle soorten aanbiedingen geclusterd. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • De algemene SALE (zomer en winter)
  • Speciale kortingen op een bepaalde categorie (drogisterij, wonen, entertainment)
  • Artikelen in de outlet
  • Artikelen die een speciale prijs hebben voor de abonnees op Select

Waarom je net zo goed op andere manieren voor 2,50 euro korting kunt sparen

Als wij deze andere bespaarmethoden bekijken, kunnen we niet ontkennen dat die 2,50 euro snel genoeg terugverdiend is. De normale kortingen zijn soms al veel hoger dan die 2,50 euro. Toch vonden we het idee van een attentie of presentje van Bol.com op de dag dat je geboren bent wel iets extra’s hebben. Het geeft een soort persoonlijke band met bedrijf, ondanks dat je weet dat er een automatisch systeem achter zit.

Dan is er nog de kortingscode

Een korting in de vorm van een code ontvang je wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrieven. Er zijn verschillende soorten nieuwsbrieven en voor elke waar je je voor inschrijft, kun je op een later moment kortingscodes in je mailbox ontvangen. Bol.com is op haar website heel duidelijk over wie allemaal kortingscodes verstrekken – want er zijn meerdere sites die hetzelfde claimen te doen – maar Bol is echt de enige die een code naar jou persoonlijk toestuurt.

Wat zijn de voordelen van bestellen met een kortingscode?

Je hebt natuurlijk al de normale, vaste voordelen wanneer je bij Bol.com bestelt. Bij bestellingen boven de 20 euro is verzenden gratis. In het geval je een abonnement op Select hebt, kun je bij geselecteerde artikelen en bestellen voor een bepaalde tijd zelfs dezelfde avond of op zondag je pakket verwachten. En je kunt achteraf of met creditcard betalen als je dat fijner vindt.

De extra voordelen zijn dan vooral in geld uit te drukken, zoals de extra korting bij de nieuwsbrief bij het inwisselen van kortingscodes en de aparte Select-deals die niet gelden voor mensen die geen abonnement op Select hebben.

Geen cadeaubon van Bol ontvangen en toch een cadeaubon willen geven?

Dan adviseren wij eens naar de cadeaukaarten van Bol te kijken. Je kunt iets tastbaars geven en dan krijg je de kaart nadat je het thema hebt geselecteerd thuisgestuurd, of je kiest voor de digitale cadeaukaart en dan heb je die na betaling meteen in je mailbox.

Cadeaubonnen – maar dan niet in de vorm van een cadeaukaart – kun je ook nog bestellen door je Air Miles in te wisselen. Bij Albert Heijn kun je online per 1000 Air Miles een waarde van 5 euro als tegoedbon krijgen. Er zit wel een maximum per dag aan dat je je Air Miles kunt besteden (voor wanneer je nog idioot veel Air Miles hebt) en dat is voor een waarde van 50 euro. Wil je meer dan die 50 euro aan waardebonnen inwisselen? Dan moet je dit over meerdere dagen verspreiden.

Kortom

Volgens ons is het jammer dat Bol niet meer aan de kortingsbon op je verjaardag doet, maar er zijn voldoende alternatieven om toch aan kortingen of waardebonnen te komen. Wij zijn zelf fan van het inruilen van Air Miles, omdat we op dit moment niet aan mijlen voor korting op uitjes doen.

https://nl.pepper.com/discussies/bolcom-geen-verjaardagskortong-176797