We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Bol.com kortingscodes – voor 2, 5, 10 en 25 euro korting op je bestelling

Je leest in dit artikel over het kunnen krijgen van kortingscodes en hoe dit in zijn werk gaat. Je vindt namelijk diverse websites die kortingscodes vermelden, maar zijn die ook geldig? Verder gaan we wat verder in op de producten waar kortingscodes op van toepassing kunnen zijn en welke artikelen uitgesloten worden van bestellen met een kortingscode. Wie een dergelijke code niet ontvangt, kan nog zijn voordeel doen met andere kortingen die mogelijk zijn (zonder specifieke code).

Wat je moet weten over de kortingscodes van Bol.com

Een kortingscode – ook wel couponcode door Bol genoemd – wordt door Bol.com zelf aan jou verstrekt, digitaal of op papier. Het is dus geen code die je ergens anders op een website kunt vinden, want ze wordt persoonlijk naar jou verstuurd.

Het beste wat je kunt doen om de kortingscodes – zodra die er zijn – te kunnen ontvangen, is je aanmelden voor de nieuwsbrief van Bol.com. Via die weg is je e-mailadres bij Bol bekend en sturen ze je een kortingscode zodra er een code geactiveerd wordt.

Betekent dit dat je oneindig kortingscodes kunt invullen tijdens je bestelling op Bol.com? Nee, er zijn natuurlijk voorwaarden aan het gebruik van een code gesteld.

Welke voorwaarden gelden er dan bij winkelen bij Bol met een kortingscode?

Een digitale kortingscode ontvang je via je eigen e-mailadres en is daarom ook alleen aan jouw account gekoppeld. Het heeft dus geen zin om een kortingscode door te sturen naar iemand anders waarvan je denkt dat die de korting handig kan vinden, want het e-mailadres van de ontvanger is niet gekoppeld aan die ene code.

Aan elke kortingscode zijn voorwaarden die gelden voor de termijn waarbinnen je de code kunt inwisselen en dat de korting ook alleen maar toegepast kan worden zolang er voorraad is.

Je kunt een kortingscode niet combineren met andere kortingen die al in de prijs verwerkt zijn, al kun je wel combineren met cadeaukaarten die je hebt. Het gaat er uiteindelijk om dat je betaalt en de cadeaukaart representeert ook een bepaalde waarde, dus die kun je wel gebruiken tijdens het bestellen.

Tijdens het bestellen je kortingscode invoeren, betekent dat je bij die bestelling korting krijgt. Je kunt niet een bestelling helemaal afronden en in je account terugvinden en daarna er achter komen dat je nog een kortingscode had en die nog proberen in te wisselen.

Zijn er ook producten uitgesloten van het gebruik van een kortingscode?

Je kunt de kortingscode niet zomaar voor alle artikelen gebruiken en dit staat ook duidelijk in de voorwaarden wanneer je de code ontvangt. Waarvoor geldt de kortingscode niet:

  • artikelen die door externe verkopers via Bol.com verkocht worden
  • artikelen die als tweedehands verkocht worden (bijvoorbeeld boeken)

Dan zijn er nog artikelen van Bol.com zelf die sowieso uitgesloten zijn van elke vorm van gebruiken van kortingscodes, namelijk:

  • cadeaubonnen
  • babyvoeding (tot een bepaalde leeftijd)
  • medicatie
  • Nederlandstalige boeken

Als laatste kan een kortingscode nooit ingevuld worden als het pakket niet binnen Nederland of België blijft voor verzending. Je kunt echt alleen vanuit deze twee landen aanspraak maken op de korting die aan de code verbonden is.

Hoe kun je nog meer korting krijgen bij Bol.com als je geen kortingscode hebt?

Zodra je naar de website van Bol gaat, zie je (bijna) op elk moment van het jaar wel een aanbieding staan. Er is zelfs een apart tabblad in het menu bovenaan de website met ‘aanbiedingen’. Je hoeft hier maar op te klikken om te zien of er een categorie bij zit die voor jou op dit moment interessant is.

Er is de seizoensgebonden uitverkoop na de feestdagen en in de herfst. Je hebt de outlet waarin altijd de laatste paar items van een bepaald product terechtkomen als een merk met nieuwe producten komt of een verpakking verandert. Je kunt ook een abonnement op Select afsluiten en op deze manier korting krijgen. En als laatste zijn er het hele jaar door diverse kortingen als het gaat om speelgoed, elektronica en apparatuur.

Bol.com heeft natuurlijk het recht om zelf te bepalen welke kortingen ze op welk tijdstip aanbieden, dus het kan zomaar gebeuren dat er een andere categorie of hogere kortingen dan een maand eerder zijn. Hiervoor moet je echt zelf de website in de gaten houden en je met je e-mailadres aanmelden voor de nieuwsbrief. Wie regelmatig via Bol.com shopt, zouden wij dit zeker aanraden.

Extra tip: Air Miles inwisselen voor korting bij Bol.com

Je kunt nog op een andere manier voor kortingen sparen en dat is door je Air Miles in te wisselen. Dit kan alleen niet rechtstreeks bij Bol.com, maar wel via de Albert Heijn. Voor elke 1000 Air Miles die je gespaard hebt via deelnemende partners, kun je 5 euro aan waardebonnen krijgen. Deze bon kun je vervolgens wel bij Bol.com kwijt.

Het mooie van deze manier van korting op Bol krijgen, vinden wij dat je eigenlijk ongemerkt veel Miles kunt sparen, terwijl die alles bij elkaar opgeteld toch aardig kunnen aantikken. Als je niet van plan bent om de mijlen op de website van Air Miles in te ruilen voor uitjes of producten op dit platform, vinden wij de cadeaubon die je kunt besteden op Bol.com een uitstekend alternatief.