We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

Review & Onze Ervaringen: Bol Select – Is deze service het waard?

Je wilt misschien liever geen abonnementen meer afsluiten, aangezien je er al genoeg van hebt en je sommigen niet eens genoeg gebruikt om het geld eruit te halen. Bol Select kan echter wel de moeite waard zijn en dat ligt helemaal aan je eigen koopgedrag en de aanbiedingen die Bol Select heeft. In deze review leggen we daarom uit wat Select van Bol is en wanneer je er wel voordeel mee behaalt.

Van je gewone Bol-account op Bol Select overstappen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Bol Select kost je op dit moment 11,99 euro per jaar. Dat is een euro per maand voor extra service en aanbiedingen die je zonder Select niet krijgt. We hebben er zelf nu twee jaar gebruik van gemaakt en de reden daarvoor was dat we toch al redelijk wat bestellingen bij Bol.com plaatsten. Wanneer je drie keer iets op zondag wilt laten bezorgen, heb je het bedrag er namelijk al uit.

Wie zijn wij om Bol Select in het zonnetje te zetten?

Bol is een slimme organisatie. Door zo uit te breiden en te groeien, hebben ze het netwerk van leverpunten al en de meeste mensen blijken hier graag gebruik van te maken. Ook wij zijn fan van de afhaalpunten. Even de kinderen van het voetbal ophalen en op de terugweg even langs de supermarkt? Dan is er grote kans dat je bij de balie van die supermarkt je pakketje kunt ophalen. Wij vinden het puur gemak. Wij houden er namelijk niet van als pakketjes bij de buren afgegeven worden.

Waarom opletten bij elk abonnement?

Een abonnement verkopen draait meestal om de kleine lettertjes. Hoe snel kun je er vanaf als het tegenvalt? Wat is er allemaal inbegrepen in het abonnement? Maak je daar ook gebruik van? Of is het weer een jaarlijkse of maandelijkse afschrijving waar je het bestaan van vergeet en er ook geen gebruik van maakt? Elk abonnement heeft zijn voor- en nadelen en daarom kun je het beste elk jaar al je abonnementen eens onder de loep nemen om te kijken of ze je nog iets opleveren.

Alweer een leverdienst als abonnement?

Je krijgt allerlei zaken automatisch thuis geleverd, als je maar betaalt. Van inkt tot sokken en alles daar tussenin: je sluit een abonnementje af en het product komt als het op is of wordt elke maand in je brievenbus afgeleverd. Bij Bol Select gaat het echter om meer dan alleen handige of extra levermomenten en afleverpunten. Je krijgt namelijk ook aanbiedingen die de rest van Nederland niet krijgt. Meestal gaat het hier om producten die je toch altijd wel nodig hebt, zoals wasmiddel.

Wat is het karakter van het Select abonnement?

Voor een vast bedrag per jaar krijg je kortingen en als het producten betreft die door Bol zelf geleverd worden (dit is dus het addertje onder het gras), is levering gratis, zelfs als je onder het drempelbedrag van 20 euro zit. Verder krijg je een aantal bezorgopties in dit abonnement, waardoor je jezelf twee of vier euro aan extra verzendkosten bespaart. En ben je niet tevreden over het product? Dan kun je het bij jou thuis laten ophalen zonder hiervoor extra te betalen.

De criteria die je bij een abonnement als dit zou moeten hanteren

 • Wat kost het abonnement en hoeveel bespaar je ermee?
 • Welke aanbiedingen gelden voor Select abonnees?
 • Hoe vaak wisselen aanbiedingen?
 • Hoeveel bespaar je werkelijk met de aanbieding?
 • Hoeveel bespaar je op verzendkosten?
 • Zijn de extralevermogelijkheden voor jou relevant? (hiervoor moet je dus je eigen koopgedrag kennen)
 • Hoe stop je het abonnement? Welke voorwaarden gelden bij het annuleren van Select?

Hoe zijn we aan onderzoeksdata voor Bol Select gekomen?

Dit was geen heel moeilijk onderzoek, al was het berekenen van het uiteindelijke voordeel wel even een puzzel. Om echt te weten of en wat je bespaart, moet je namelijk ook aanbiedingen van de concurrent in de gaten houden en welke verzendkosten (als daar sprake van is) zij rekenen. Als je toch al elke week een rondje langs de verschillende winkels doet om de beste koopjes in te slaan, levert Bol Select misschien niet genoeg op. Shop jij alleen vanuit huis? Dan is de situatie anders.

Bol Select in een notendop samengevat

Normaal heb je boven de 20 euro geen verzendkosten en bij Select heb je deze kosten nooit, tenzij het product niet door Bol zelf maar door een andere verkoper die via Bol verkoopt verstuurd wordt. Verder krijg je extra levermomenten waarvoor je niet extra hoeft te betalen, zoals bezorging op de dag van bestelling zelf, bezorging in de avonduren of bezorging op zondag. Je kunt je bestelling verder voor niks bij een bezorgpunt laten afleveren en weer op laten halen bij je thuis bij onvrede.

Bol.com heeft verder geen uitleg meer nodig

Door alle reclames en de periode dat Bol al bestaat – en flink is gegroeid – is het niet meer nodig om uit te leggen wat het is. Select is ook al iets bestaands, maar toch heeft nog niet iedereen ontdekt welke voordelen je ermee kunt behalen. De meeste reclames van Bol zijn ook gericht op wat je in elk seizoen nodig hebt: herfst vraagt op nieuwe mode, december vraagt om cadeaus en in de zomer kan het gaan van strandlaken tot zonnebrandcrème en van zwembandjes tot zonnebril.

Hoe ziet Bol Select er concreet uit?

Je krijgt tegen een vast bedrag per jaar (11,99 euro) allerlei kortingen op verzenden, bezorgmomenten en weer ophalen. Daarnaast krijg je bepaalde voordelen waar mensen die geen Select hebben geen aanspraak op kunnen maken. Op het moment dat we deze review schrijven, zijn er 931 Select Deals.

Bij het openen van de pagina laat de website ons echter in de steek, want we krijgen een vreemd scherm met hele grote tekens en geen handige lay-out die stimuleert om de deals verder te checken. Wat we zo snel kunnen zien als we door de ontzettend lange pagina scrollen, is toiletpapier, scheermesjes en billendoekjes voor babybilletjes.

Cadeausparen met Bol Select – voegt dat nog iets toe?

Je kunt geen (web)winkel meer bezoeken of er wordt je gevraagd of je een spaarkaart hebt. Dat zit bij Bol Select verpakt in ‘Cadeausparen’. Je shopt en automatisch krijg je punten voor wat je gekocht hebt. Het lijkt heel handig, omdat je meestal toch al bestelt bij Bol. Er wordt echter vrij geheimzinnig gedaan over de cadeaus waar je voor kunt sparen. Eigenlijk bepaalt Bol gewoon waar ze op een gegeven moment te veel van hebben of wat niet goed verkoopt en dan willen ze dat weggeven.

In principe komt het neer op een punt per bedrag van vijf euro dat je besteedt (maar ook weer niet op alle producten) en bij een x aantal punten geeft Bol dan als verrassing iets waarvan je van te voren niet weet wat het is. Je moet dus nog maar afwachten of je er echt blij mee bent.

Onze ervaringen: wat vinden wij van Bol Select en Cadeausparen?

Wij zijn zeker niet ontevreden over Select en dat komt vooral door de frequentie van onze bestellingen in de afgelopen maanden (of eigenlijk al jaren, maar zo lang hebben we Select nog niet). Je koopt iets dat uit het magazijn van Bol zelf komt en betaalt dan – zelfs als het bestelbedrag onder de twintig euro blijft – helemaal niks voor het versturen. Dat vinden wij ideaal.

Het Cadeausparen voegt voor ons weinig toe, omdat we geen invloed kunnen hebben op wat we krijgen. Veel van de artikelen zijn naar buren of familie gegaan, omdat we er niks mee konden. Wij zouden het fijner vinden als we bij het cadeausparen bijvoorbeeld zelf een categorie konden kiezen, zodat we in ieder geval nog iets van keuze hadden.

Ervaringen met Select bij Consumentenbond, Radar of Kassa

De Consumentenbond waarschuwt voor de voordelen die Bol (maar ook andere webshops) beloven, terwijl het helemaal geen echte aanbiedingen zijn. Radar gaat op ditzelfde onderwerp in, maar schetst ook nog dat we een beetje door aan het draaien zijn met gratis leveren en dat daar een stokje voor gestoken mag worden. Iedereen heeft het over vervuilende auto’s, maar we bestellen wel voor elk klein dingetje online wat door zo’n auto bezorgd moet worden.

Bij Kassa is een discussie over Airmiles, maar daar doet Bol al een tijdje niet meer aan. Daar is Cadeausparen zo’n beetje voor in de plaats gekomen.

Gebruikte bronnen bij Bol Select ervaringen

Kosten Bol Select

Je bent voor Bol Select amper een euro per maand kwijt en je zit er een jaar aan vast. Wel kun je een proefperiode starten om te testen of je het wel zo handig vindt als beloofd wordt. Je kunt dan je normale shoppen doen en kijken wat het scheelt, of naar de aanbiedingen en Select Deals kijken of je daar nog extra voordeel kunt behalen. Als je er meer door gaat winkelen, of producten koopt die je eigenlijk niet nodig hebt, ben je vaak meer dan die 12 euro per jaar kwijt.

Is Bol Select en Cadeausparen voor 12 euro per jaar het waard?

Op dit moment is de prijs 11,99 euro, maar wij kunnen ons goed voorstellen als dat wat in het artikel van Radar voorgesteld wordt (extra belasting op het bezorgen van pakketjes) doorgaat, dat Bol niet anders kan dan Select duurder maken. Ergens moeten de kosten voor bezorgen en gratis ophalen ook weer terugverdiend worden en je hoeft geen wiskundig genie te zijn om te snappen dat een abonnement dan verhoogd gaat worden.

Onze mening over Bol Select

Geen extra verzendkosten met Select

Dit geldt alleen voor producten die door Bol zelf geleverd worden en hier kun je je vaak in vergissen, omdat het soms even zoeken is wie de verkopende partij werkelijk is. Zodra je het een keer hebt zien staan, vergeet je het niet meer. Het is echter wel iets waar je je bewust van moet zijn als je je winkelkarretje aan het vullen bent.

Cadeausparen

Ja, je spaart automatisch bij elke bestelling voor cadeaus, maar je hebt zelf geen invloed op wat je krijgt. Het zijn niet altijd de handigste of leukste producten waar je echt op zit te wachten. Dit is niet waar je het Select abonnement voor zou moeten pakken, denken wij.

Extra aanbiedingen

Bij elke advertentie van een product zie je staan of het een Select Deal betreft ja of nee. Bol geeft ook informatie over hoeveel voordeel de deal je oplevert, maar dit is niet altijd wat het lijkt. Ga je kijken in de folders van supermarkten bijvoorbeeld, dan kun je daar wel eens meer voordeel zien dan bij Bol Select. Het blijft dus opletten geblazen, tenzij je puur voor het levergemak gaat en daarvoor bereid bent iets extra’s te betalen.

Gratis op laten halen bij je thuis

Als je regelmatig iets bij een afhaalpunt gaat ophalen, is het daar weer afleveren als je niet tevreden bent geen probleem. Hoe fijn jij dit vindt (je moet dan immers ook thuis zijn en de deur opendoen), hangt helemaal van je eigen situatie af. Als je toch al de hele dag thuis bent en niet de deur uit hoeft voor iets anders, is gratis ophalen bij je voordeur ideaal.

Voor- en nadelen van Bol Select

Voordelen

 • Voor nog geen euro per maand kun je rekenen op veel voordelen als het om verzenden en ophalen gaat.
 • Je spaart voor cadeaus en dit is altijd een verrassing. (Sommigen mensen vinden het echt spannend om te zien wat ze krijgen.)
 • De aanbiedingen binnen Select kunnen echt wel de moeite waard zijn.

Nadelen

 • Niet alle aanbiedingen zijn wat ze lijken en je moet dan ook zelf in de gaten houden waar voor jou de grens ligt als het om bestellen en leveren gaat. Is Bol ietsje duurder, maar hoef je daardoor bijvoorbeeld niet op de fiets naar de supermarkt voor veel te zware spullen? Dan kan het toch nog de moeite waard zijn.
 • Je hebt geen keuze bij cadeausparen en moet blij zijn met wat je krijgt.
 • Artikelen die niet uit het magazijn van Bol.com zelf komen, zijn uitgesloten van de bezorgvoordelen.

Hoe beoordelen wij Bol Select als totaalpakket?

Wij kunnen Select absoluut aanraden bij mensen die regelmatig bij Bol bestellen. Als je een paar keer per week iets bestelt en dit ligt telkens onder de 20 euro, heb je het bedrag van 12 euro er al gauw uitgehaald. De Select Deals moet je niet automatisch geloven, maar altijd nog even dubbelchecken om zeker te weten dat je goedkoper uit bent. Hier zitten wel eens marketingtrucjes achter die niet altijd voordelig zijn voor de koper.

Als het om gratis leveren gaat (thuis, ophalen bij afhaalpunt of de extra momenten waarop je gratis kunt laten leveren), moet je er wel altijd op letten dat je bij Bol zelf bestelt en niet bij een externe verkoper die de website van Bol als middel gebruikt om zijn producten te slijten. Dan gelden deze voordelen namelijk niet.

Is Bol Select wel uniek genoeg?

Wij kunnen ons voorstellen dat Bol op niet al te lange termijn met iets nieuws moet komen om de online shopper tevreden te houden. De reclames vinden wij echt wel lachen en daar zit een goed team achter, maar mensen raken uitgekeken op een webwinkel als er niet telkens iets nieuws en voordeligs aangeboden wordt. Het gaat dan niet alleen om de producten die verkocht worden, maar ook bepaalde spaarprogramma’s of extra’s die anderen niet aanbieden.

Als we met Bol in gesprek zouden kunnen gaan, zouden we in ieder geval de klant zelf laten kiezen bij cadeausparen: of een categorie waarbinnen je iets krijgt wat je van te voren niet weet, of een aantal producten waar je zelf uit mag kiezen en dan weet je van te voren wel wat er geleverd gaat worden.

Bol.com en Bol Select op YouTube

Op https://www.youtube.com/c/bolpuntcom vind je alle reclames van Bol terug en ook wat Select je op kan leveren. Voor mensen die het lastig vinden om tekst te lezen en die liever beelden zien, wordt hier uitgelegd wat je mag verwachten van Select. Het legt je verder niet uit hoe je het moet activeren, maar dat wijst zich bijna vanzelf. Als ze je een abonnement kunnen laten afsluiten, moeten de stappen natuurlijk niet te moeilijk zijn.

Voor wie is Bol Select geschikt?

Eigenlijk zou je je online shoppen bij Bol van het afgelopen jaar eens erbij moeten pakken om te zien of en zo ja, hoeveel het je had kunnen schelen als je het abonnement had gehad. Heb je een aantal keren verzendkosten betaalt bij een product van Bol zelf? Waren er bezorgmomenten of -locaties die je achteraf gezien prettiger had gevonden en zit dit in Select? Dan kan het een service zijn die je het komend jaar prettig kunt vinden en waar je graag 12 euro voor betaalt.

Wat moet je doen om het Select abonnement af te sluiten?

Je kunt dit abonnement gewoon pakken bij je volgende bestelling op Bol. Let dan eerst op waar het product vandaan komt (geen externe verkoper) en kijk of er aan de overige Select voorwaarden voldaan wordt. Bekijk – voordat je je bestelling afrondt – ook of er nog Select Deals zijn die een ritje naar een andere winkel besparen en financieel voordeel opleveren. Voeg het abonnement bij het afrekenen toe aan je winkelwagen en je gaat de proefperiode in. De eerste maand kun je nog opzeggen. Daarna zit je er in ieder geval de komende 12 maanden aan vast.

Kun je Bol Select gratis proberen?

Er is een proefperiode van een maand waar je gebruik van kunt maken en stop je je abonnement voor het einde van deze maand niet? Dan ga je van de proefperiode automatisch over naar een betaald abonnement. De 12 euro wordt dan in rekening gebracht en je hebt dan 12 maanden voordeel waar je van kunt genieten.

Hoe zat het vroeger met verzendkosten en andere verzendopties?

Of het nu om Bol of een andere webshop gaat, vroeger moest je gewoon altijd betalen voor verzenden. Ergens vinden wij het ook niet meer dan normaal. Zo word je je in ieder geval bewust van je koopgedrag en ga je bepaalde boodschappen geclusterd inkopen in plaats van veel vaker per week of per maand iets kleins te kopen waarvoor weer apart gereden moet worden. Heel milieuvriendelijk vinden we gratis leveren namelijk niet.

Wordt Bol Select binnenkort veranderd?

Of de inhoud of de prijs op korte termijn zal veranderen, verwachten we niet. Als er een belasting op het bezorgen van pakketjes komt, kun je dit wel op je klompen aan voelen komen. Daarom lees je altijd de kleine lettertjes en bewaar je bepaalde abonnementvoorwaarden goed om er tijdig mee te stoppen. Voor sommige producten of levermomenten is het het niet waard om er extra voor te betalen. 12 Euro lijkt misschien niet veel, maar kan ook een avondmaaltijd zijn voor een gezin.

Ervaringen van anderen met Bol Select

Niet alle ervaringen met Bol.com zijn positief, maar over Bol Select lezen we veel goede dingen. Wel gaat het bij voordelen vooral om het bezorgen en niet zozeer over de Select Deals. Deze deals blijken toch vaker tegen te vallen als je een beetje oplet en de tijd neemt om reclamefolders door te nemen. Wij echt voordelig wil shoppen en hier genoeg tijd voor heeft, is met Bol Select dus niet altijd goedkoper uit.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
https://besteboekentips.nl/select-bol-ervaringen-review/Bij Beste Boekentips zijn ze enthousiast over Select vanwege de voordelen die het je kan opleveren.
https://nl.trustpilot.com/review/www.bol.comBij Trustpilot scoort Bol.com 2,4 van 5 punten. Het gaat hier echter niet specifiek over Bol Select. Bijna een kwart van de reviewerd geeft maar 1 van 5 sterren.
https://webwinkelreviews.com/wat-is-bol-com-select/Ook Webwinkelreviews is tevreden over Bol Select. Wel kun je in vele reviews al zien dat de prijs omhoog is gegaan van 9,99 naar 11,99. Dat lag in de lijn der verwachtingen.

Kortom: Bol Select wel of niet voor iedereen?

Bol Select is zeker niet voor iedereen. Het lijkt een goedkoop abonnement, maar als je het er niet uithaalt is het toch weer een abonnement waar je aan vast zit. Je zou er bijna online voor gaan shoppen, terwijl dit niet altijd voordeliger is bij Bol.com. Wij zouden je adviseren om je aankopen een bepaalde periode bij te houden om te zien of het voor jou zin heeft om Select af te sluiten.

Reviewhttps://www.bol.com/nl/nl/select
SamenvattingBol Select kan nuttig zijn, maar is zeker niet voor iedereen voordeliger. Aanbiedingen moeten goed vergeleken worden met andere partijen en levermomenten of -locaties moeten ideaal gelegen zijn om er gebruik van te maken.
Review doorRedactie
Beoordeling4 van 5 sterren

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.