We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Bol.com Select: voordelen, deals en cadeaus – een overzicht van wat Select je precies oplevert

In onderstaand artikel informeren we je graag over wat Select van Bol.com eigenlijk is en waarom het de moeite waard kan zijn om Select te nemen. Je leest welke voordelen er bij het pakket inbegrepen zijn, wat Select kost en voor hoe lang je het afsluit. Verder gaan we ook in op enkele nadelen van Bol-Select, want er zijn natuurlijk nooit alleen maar voordelen. Laten we allereerst starten met de vier voornaamste punten die je kunnen overtuigen om Select te pakken.

Voordeel 1: Speciale Select Deals

Met de Select Deals van Bol.com krijg je extra voordeel op producten. Een aantal voorbeelden die ten tijde van dit artikel gelden, zijn:

 • Korting op tablets van Samsung – tussen de 10 en 20 euro
 • Korting op diverse soorten wasmiddel, wasverzachter, poeder voor in de afwasmachine, vloeibaar afwasmiddel, allesreiniger of bepaalde tandpasta – gemiddeld enkele euros per voordeelverpakking
 • Korting op technische veiligheidsmiddelen, zoals rookmelders – 5 euro

Voordeel 2: Geen verzendkosten meer

Normaal betaal je tussen de 2 en 4 euro extra voor het verzenden, afhankelijk wat de situatie is:

 • Komt je bestelling niet boven de 20 euro uit? Dan hoef je bij Select geen 3 euro verzendkosten te betalen.
 • Voor artikelen die je dezelfde dag wilt bestellen (voor 14 uur) en laten bezorgen, betaal je normaal 4 euro extra.
 • Voor het bezorgen in de avond van producten die binnen de Select Deals vallen, betaal je 2 euro extra voor het verzenden.
 • Voor Select Deals die je dezelfde dag wilt ophalen bij een afhaalpunt (en dan voor 12 uur hebt besteld), geldt normaal 4 euro aan bezorgkosten.
 • Select Deals die je op zondag wilt ontvangen, kosten normaliter 4 euro aan extra verzendkosten.

Met Select heb je al deze extra kosten dus niet, of het nu gaat om aan huis leveren, afhalen bij een gekozen locatie bij jou in de buurt of ’s avonds leveren. Voor wie niet vaak boven de 20 euro uitkomt met bestellen, scheelt het dus ook elke keer 3 euro.

Voordeel 3: Punten sparen voor cadeaus

Cadeautjes krijgen vind je altijd leuk en bij Select spaar je automatisch voor cadeaus in de vorm van punten. Voor elke vijf euro is er een punt te krijgen, zolang die vijf euro niet besteed wordt aan bepaalde items die uitgesloten zijn van het spaarpuntensysteem.

Wat telt niet mee? Het gaat dan om bestellingen die het volgende omvatten:

 • Alles uit de categorie boeken
 • Alle abonnementen die je via Bol bestelt
 • Alle babyvoeding
 • Alle cadeaubonnen en –kaarten

Je spaart bij elke bestelling en zodra je aan een bepaald puntenaantal zit, krijg je je cadeau automatisch thuis gestuurd.

Voordeel 4: Makkelijk en gratis retour zenden

Met de producten die je via de Select Deals hebt gekocht, kun je er nog voor kiezen om die gratis weer bij je thuis op te laten halen als ze niet mochten bevallen. Binnen je eigen account zie je vanzelf welke items in aanmerking komen voor gratis retour. Je kunt dan zelf kiezen welk moment jou het beste uitkomt en dan staat er een bezorger voor je deur om de spullen weer mee te nemen.

Wat kost Select als je overtuigd bent van de voordelen?

Als bovenstaande voordelen je wel bevallen en je het wilt proberen, kost Select een tientje per jaar. Wanneer je minimaal drie keer per jaar gebruik maakt van Bol.com en telkens onder het minimale bedrag zit voor gratis verzending, vaak voordeelverpakkingen bestelt of leveren ’s avonds of op zondag wenst, dan ben je het bedrag er met de kortingen al snel uit. Je abonnement van tien euro op Select wordt elk jaar automatisch verlengd.

Zijn er dan ook nadelen aan Select?

Het sparen voor de punten in ruil voor cadeaus loopt per jaar, dus als je net niet aan de punten komt voor dat laatste cadeau, begin je in het nieuwe jaar opnieuw met punten sparen. De bestelling die je op de laatste dagen van december in het vorig jaar nog doet, tellen gelukkig wel nog mee.

Verder kan het sommige mensen tegenvallen dat de punten pas bijgeschreven worden als de termijn waarbinnen je zou mogen retourneren voorbij is. Toch vinden wij dat Bol.com dit handig doet, want anders moet het systeem bij alle retourzendingen zoveel meer data registreren. Nu weet je zeker dat als je bestelling niet meer teruggestuurd kan worden – en je dit dus ook niet zult doen – je punten bijgeschreven worden.

Het laatst nadeel is dat je niet weet wat voor cadeau je krijgt en of je het sparen van de punten dus wel waardevol vindt. In ons onderzoek hebben we niet kunnen ontdekken welke cadeaus er tot nu toe uitgedeeld zijn met het spaarpuntensysteem van Select. Wel hebben we gezien dat er vier niveaus zijn, wat doet vermoeden dat je bij elk niveau voor een ander cadeau kunt kiezen.

Kortom: zou niet iedereen zich op de Select-service van Bol.com moeten abonneren?

Als je maar heel af en toe iets via Bol.com bestelt en dan ook nog die ene keer boven de 20 euro uitkomt, heeft weer een abonnement erbij volgens ons niet echt toegevoegde waarde. Ook als je geen speciale eisen hebt met betrekking tot dezelfde dag of op zondag ophalen, voegt Select weinig aan je leven toe. Als laatste zijn er mensen die gewoonweg minder abonnementen willen hebben en voor hen – ook al is het maar een tientje – is dit er dan weer eentje die niet per se nodig is.


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.