We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Hoe voeg je je creditcard toe aan je Bol.com account? Een how-to gids

Je leest in dit artikel waarom het handig is als je je creditcard koppelt aan je account bij Bol.com en hoe je dit doet. Verder geven we je nog wat tips met betrekking tot betalingen die je via je creditcard laat lopen en stippen we kort aan waarom het aanschaffen van een creditcard niet voor iedereen een goed idee is.

Waarom je creditcard toevoegen bij Bol.com en niet gewoon met iDeal blijven betalen?

Je bent gewend aan betalen met iDeal. Je hoeft er niet meer over na te denken en doet het op je computer, tablet en telefoon. Als er een vingerscan op zit, hoef je je vinger tijdens het betaalproces er maar voor te houden en je ziet direct op je rekening dat er een bedrag naar Bol is overgeboekt.

Toch kan het soms handig zijn om over te schakelen naar betalen met je creditcard. Waarom dit zo is? Allereerst zijn je artikelen verzekerd en dat kan schelen als er bij het inpakken of verzenden niet zo voorzichtig omgesprongen is met het pakket. Het kan zelfs gebeuren dat je pakketje gestolen wordt en niet eens meer geleverd kan worden. Dan is het gewoon fijn om te weten dat de betaling met je creditcard ervoor zorgt dat je bestellingen verzekerd zijn.

Een tweede voordeel – en wij realiseren ons dat dit voor de een belangrijker is dan voor de ander – is dat je door te betalen met je creditcard eigenlijk een soort uitstel van betaling krijgt. Wat je met een creditcard betaalt, wordt namelijk pas achteraf in rekening gebracht, als de creditcard maatschappij je een overzicht van je creditcard betalingen stuurt en het totaalbedrag in een keer van je normale bankrekening afgeschreven wordt.

Voor mensen die wel eens krap bij kas zitten en wel weten dat er binnenkort toch weer geld op de rekening gestort wordt, kan die paar dagen of paar weekjes uitstel net even goed uitkomen.

Wat als je (nog) geen creditcard hebt om toe te voegen aan je Bol account?

Je kunt als je aan de voorwaarden bij de bank voldoet alsnog een creditcard aanvragen als je dat wilt. Je hebt dan meer voordelen waar je van kunt genieten, zoals de creditcard tijdens reizen gebruiken. Er zijn heel veel mensen die bepaalde Air Miles sparen en bij sommige creditcards kun je zelfs bij normale boodschappen betalen en zo weer extra Air Miles verzamelen. Bij andere creditcards krijg je bijvoorbeeld korting op verzekeringen en dat kan toch elke maand weer een paar euro schelen.

Betalen met creditcard is makkelijk en veilig, dus waarom zou je het niet doen?

Ondanks alle voordelen die er zijn, kunnen we niet zomaar iedereen aanraden een creditcard te nemen om bij Bol.com te shoppen. Wanneer is een creditcard geen goed idee:

  • Als je een gat in je hand hebt
  • Als je je snel laat verleiden door koopjes en aanbiedingen
  • Als je huis al vol genoeg staat met spullen
  • Als je niet altijd door hebt hoeveel geld er elke maand in- en uitgaat
  • Als je regelmatig iets kwijt bent of verliest

Tips voor het betalen met creditcard

Onze adviezen hangen af van hoe je een creditcard gaat gebruiken.

  • Wordt je creditcard een manier van betalen op vele andere plekken dan alleen bij het online winkelen in webshops? Bewaar je pasje dan op een plek waar je er makkelijk toegang tot hebt en waar je het altijd kunt vinden. Stop het niet de ene keer los in je tas en daarna in je portemonnee. Je weet dan namelijk niet wanneer je het kwijt bent geraakt en de kans is groot dat je – indien je geen vaste bewaarplek hebt – de creditcard ook op andere plekken zult vergeten.
  • Bewaar je je creditcard liever voor het betalen in alleen webwinkels? Berg de pas dan op waar anderen (kinderen, bezoekers) er niet bij kunnen. Neem je creditcard dan dus niet elke dag in je portemonnee mee, maar leg hem in een lade bij andere administratieve spullen, zoals bijvoorbeeld de scanner die je gebruikt als je bij je rekening wilt inloggen.

Je eigen creditcard toevoegen aan je bol.com account

Wanneer je inlogt in je account kun je bij de instellingen de betaalmethoden bekijken en de gegevens van je creditcard toevoegen. Vaak kun je ook bij een nieuwe bestelling aangeven dat je dit met creditcard wilt doen en als je dan een vinkje ziet waar je je creditcard gegevens kunt bewaren, bereik je hetzelfde effect.


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.