Beste datingsites vergelijken 2024

Of je nu op zoek bent naar de liefde van je leven of iemand waar je casual mee kunt daten: er zijn tal van datingsites die je kunt gebruiken bij je zoektocht naar een leuke date. Maar hoe vind je nou de beste datingsite? Dit doe je door de verschillende datingsites met elkaar te vergelijken. Wil je weten welke datingsite het beste bij jou past? Start dan direct een vergelijking.

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Liefde is het krachtigste dat er maar is. Gebruik hieronder de datingsite-vergelijker en vind een lieve partner. Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Beste datingsites per categorie

Beste datingsites algemeen

Hieronder vind je hoogst gewaardeerde datingsites uit onze tests die – ongeacht de categorie – altijd goed beoordeeld werden door onze onderzoeksredactie. We hebben ze in onderstaande vergelijker verwerkt. Daaronder vind je vervolgens een uitgebreide toelichting op ons onderzoek.

 Datingsites vergelijken: waar moet je op letten?

Het is goed mogelijk dat je door al die verschillende datingsites moeilijk een keuze kunt maken. Het beste wat je dan kunt doen is een goede vergelijking maken. Maar hoe pak je dat aan? Met onze tips helpen we je alvast een eindje op weg. Zo vind je in no time een leuke date.

Vergelijken op voorkeur

Om een goede datingsite te kiezen, moet je eerst je voorkeuren voor een date aangeven. Selecteer daarom of je een man of een vrouw bent en of je een man of een vrouw zoekt. Vervolgens geef je aan welke leeftijd jouw ideale date heeft. Met de vergelijker vind je dan eenvoudig een datingsite die gericht is op jouw doelgroep. Zo maak je een grotere kans om een date te vinden.

Vergelijken op categorie

Misschien vind je het belangrijk dat jouw date gelovig is of wil je dat direct vanaf het begin duidelijk is dat je kinderen hebt. In dat geval is het handig om bepaalde categorieën aan te vinken. Naast bovenstaande categorieën kun je ook datingsites vergelijken op de mogelijkheid om te daten met hoger opgeleiden, biseksuelen, homoseksuelen, mensen met een beperking, senioren en mensen die op zoek zijn naar een erotische date. Sommige datingsites richten zich specifiek op het maken van matches binnen een bepaalde doelgroep, andere datingsites staan open voor meerdere categorieën.

Vergelijken op intentie

Iedereen date met een andere intentie. Terwijl sommige mensen alleen lol willen hebben, zijn anderen gericht op zoek naar een partner om samen oud mee te worden. Het is belangrijk dat jouw date dezelfde verwachtingen heeft als jij. Daarom kun je in de vergelijker jouw intentie opgeven en zo datingsites vergelijken die in jouw behoefte voorzien. Zo kun je aangeven dat je alleen wilt daten, op zoek bent naar een relatie, alleen geïnteresseerd bent in ongecompliceerde seks, wilt swingen, vreemd wilt gaan of op zoek bent naar pure vriendschap.

Vergelijken op extra opties

Naast de eigenschappen van jouw date zijn ook de extra opties van belang. Je kunt bijvoorbeeld gericht zoeken naar datingsites die gratis zijn, sites die een app hebben en datingsites die ook evenementen organiseren. Vind je het leuk om te kunnen videochatten? Dan kun je ook hier op vergelijken. Je kunt ook vergelijken op verschillende keurmerken zoals het keurmerk Veilig Daten of het Thuiswinkel waarborg. Opties zoals profielverificatie bieden ook extra bescherming wanneer je iemand via een datingsite leert kennen.

Klantervaringen

Wil je meer weten over de kwaliteit van een datingsite? Vergelijk dan zeker ook de ervaringen van anderen. Mensen die eerder gebruik hebben gemaakt van de site kunnen een beoordeling achterlaten. Je ziet direct aan het aantal hartjes voor een datingsite of deze goed beoordeeld wordt door klanten of toch te wensen over laat. De reviews kunnen je helpen om de service van de verschillende sites te vergelijken en een goede keuze te maken voordat je jezelf inschrijft.

De beste datingsite kiezen

Bij ons kun je kiezen tussen de beste datingsites van dit moment. Heb je na vergelijking een goede datingsite gevonden? Dan kun je direct de site bezoeken en je aanmelding compleet maken. Voor je het weet heb je de date waar je altijd al van gedroomd hebt.

Onze zoektocht naar de beste datingsites

Datingsites zijn helemaal van deze tijd: zowel jongeren als ouderen zijn op datingsites. Ook zijn er datingsites met allerlei niches – bijvoorbeeld daten voor mensen met een beperking, daten voor homo- en biseksuelen, daten voor hoger opgeleiden en daten voor ouders met kinderen. Je kunt allerlei kanten op. De singles in onze redactie wilden hun geluk beproeven en zijn uitgebreid op onderzoek uitgegaan – op welke datingsite is de kans op succes het grootst?

Waarom wij datingsites zijn gaan reviewen

Het reviewen van datingsites is iets dat wij met veel plezier hebben gedaan. Daten is sowieso een leuk onderwerp om over te schrijven. Als redactie hebben we de regel dat we alleen schrijven over onderwerpen die ons aan het hart gaan en waar we ons ook mee bezig houden. Omdat het aanbod datingsites tegenwoordig erg groot is, leek het ons handig een goed overzicht te creëren en door het kaf van de koren te scheiden twee vliegen in één klap te slaan.

Kritisch blijven op het datingsite aanbod

Het datingsite aanbod is, zoals gezegd, erg groot. Het aantal sites is al tijden niet meer op twee handen te tellen. Hoe komt het nu eigenlijk dat er zoveel sites zijn? Dat heeft voor een gedeelte te maken met het ontstaan van “niche” datingsites: datingsites voor een specifieke doelgroep. Daarnaast is de slagingskans op datingsites niet altijd even hoog, terwijl je toch al snel klauwen met geld kwijt bent voor een abonnement. Is het dan allemaal weggegooid geld?

Enige scepsis over datingsites

Je hebt vast wel eens gehoord over nepprofielen op datingsites. Op bepaalde obscure sites kom je ze veel tegen. Bij de grote, bekende datingsites gelukkig veel minder en wordt er ook streng op gecontroleerd. Datingsites zijn een loterij: niet iedereen gaat met een ‘winnend’ lot (lees: relatie) naar huis. Zo werkt dat nu eenmaal. Als je dat in je achterhoofd houdt, zul je merken dat datingsites toch verrassend veel te bieden hebben. Want: niet geschoten, is altijd mis.

De beloftes die datingsites doen: betrouwbaar of niet?

Datingsites houden ervan foto’s van gelukkige stelletjes in je gezicht te smijten. Is het je ooit opgevallen dat die stelletjes altijd bovengemiddeld aantrekkelijk zijn? Dat de zon heerlijk schijnt en dat er een goed glas wijn in het spel is? Ja, het zijn idyllische taferelen, maar niet voor iedereen de realiteit, helaas. De kans op succes verschilt van datingsite tot datingsite, maar in de regel vindt op geen enkele datingsite meer dan de helft van de leden een vaste relatie.

Op deze criteria vergelijken wij datingsites

Een goede datingsite herkennen? Wij doen dat aan het volgende:

·         Voor een goede datingsite betaal je een vast en laag bedrag

·         Op een goede datingsite kom je een groot aantal profielen tegen

·         Nepprofielen kom je weer niet tegen

·         Je hebt verschillende manieren om members aan te spreken

·         Er zit veel veelzijdigheid in de profielen

·         Je komt leuke extra’s tegen, zoals flirts en videobellen

·         Profielen worden niet automatisch verlengd

·         Je privacy blijft goed beschermd.

Onze datingsite onderzoeksdata

De datingsites in dit artikel zijn door één of meerdere van onze redactieleden in de praktijk getest. Dat betekent dat we zelf een profiel hebben aangemaakt, zijn gaan rondneuzen en contact hebben gezocht met andere leden. Kortom: we hebben alle functionaliteiten van de datingsite onderzocht om een zo volledig mogelijk beeld van het platform te kunnen vormen.

Beste datingsite volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft onder meer gekeken of op de datingsites duidelijk staat vermeld wat de precieze kosten voor gebruik zijn. De sites Pepper, E-Matching en 50PlusMatch blinken uit in het feit dat zij volledige informatie online hadden staan. Bij andere sites was ruimte voor verbetering (die kwam er na aandringen). Ook is er gekeken naar het Keurmerk Veilig Daten: Lexa, 4Match, Parship, 50Plusmatch, Pepper en Match4me hebben dit.

Let op: wil je hun volledige testresultaten zien? Dan heb je een lidmaatschap nodig. Hieronder vind je hun gratis artikel:

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps

Enkele datingsites getest door Radar

Onderstaande datingsites zijn door Radar beoordeeld:

  • Parship krijgt een 7 uit 10. Parship richt zich op hoger opgeleiden, vergroot de kans op het vinden van een goede match, maar is wel erg duur.
  • OkCupid krijgt slechts een 5. Dat komt omdat de dienst alleen Engelstalig beschikbaar is. Met een gratis account kun je niet zoveel.
  • Ook Lexa krijgt slechts een vijf. Hoewel het platform erg veel gebruikers heeft, is het te makkelijk om een nep-account aan te maken. Bovendien kun je alleen berichten lezen als je betaalt.
  • Tinder krijgt een 8. Dat heeft te maken met het speelse karakter van het platform. Ook is een account gratis en is de sfeer prettig. Helaas is het nog lastig een goede match te vinden.

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/getest/item/radar-test-datingsites/

Jouw datingsites vervolgstap

Ben jij toe aan een dating avontuur? Dan is dit ongetwijfeld het moment: op het internet kom je een grote variëteit aan datingsites tegen. datingsites voor allerlei soorten mensen waar je ook allerlei soorten mensen op tegenkomt. Je weet wat ze zeggen: op ieder potje past een dekseltje. Vaak is een gratis proefaccount maken al mogelijk? Wat houdt je tegen.

De liefde roept!