Energie Vergelijken

Door over te stappen naar een andere energiemaatschappij kun je veel geld op je vaste lasten besparen. Maar hoe vind je een nieuwe energiemaatschappij? Wij helpen je met het vergelijken van verschillende energiecontracten zodat je gegarandeerd een goede deal scoort. Vergelijk hieronder de energiepakketten.

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Om optimaal te profiteren van onze deals, is het handig om te weten waar je op moet letten tijdens het maken van een vergelijking. Met onderstaande tips kun je eenvoudig een vergelijking maken en direct het energiecontract van jouw keuze afsluiten.

Breng jouw huidige energiekosten in kaart

Je kunt alleen een goede vergelijking maken als je weet waar je nu staat. Pak daarom jouw huidige energiecontract erbij en de meest recente jaarafrekening. In deze documenten kun je terugvinden hoeveel gas en elektra je op jaarbasis gebruikt en welke energietarieven er nu voor jou gelden. Met de informatie over jouw gebruik kun je een precieze vergelijking maken tussen de verschillende energieleveranciers. Met jouw huidige energietarieven kun je nauwkeurig berekenen hoeveel geld jij gaat besparen met een overstap.

Opzegboete of niet?

In jouw huidige contract kun je ook de looptijd vinden. Wil je eerder overstappen dan het contract toelaat? Dan kan jouw energieleverancier een opzegboete opleggen. Sommige energiemaatschappijen vergoeden deze opzegboete bij een overstap. Dat is een belangrijk punt binnen de vergelijking als je over wilt stappen voor het einde van jouw contract.

De looptijd van het energiecontract

Een belangrijke keuze is de looptijd van het contract. Kies je voor een jaarcontract zodat je volgend jaar weer over kunt stappen? Of ben je zo tevreden met het nieuwe energietarief dat je deze voor langere tijd vast wilt leggen? In de meeste gevallen kun je kiezen tussen een looptijd van 1 tot 7 jaar.

Vaste of variabele energietarieven

Een vast energietarief blijft tijdens de looptijd van jouw contract hetzelfde. Je weet dus precies hoeveel je voor jouw gas en elektra gaat betalen. Een variabel tarief wordt twee keer per jaar aangepast. De prijs kan daarbij dalen waardoor je goedkoper uit bent dan in het begin, maar het is ook mogelijk dat de prijzen juist stijgen. Vergelijk de verschillende energietarieven om te bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Groene of grijze energie

Veel mensen denken dat groene energie duurder is dan grijze energie. Dit is echter niet bij iedere energieleverancier het geval. Vergelijk de prijzen van groene en grijze energie om jouw keuze te bepalen. Zo kun je een positieve bijdrage leveren aan het milieu zonder dat het pijn doet in jouw portemonnee.

De algemene voorwaarden vergelijken

Het is ook altijd verstandig om de energieleveranciers te vergelijken op de algemene voorwaarden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, bijvoorbeeld als je weer over wilt stappen naar een andere energieleverancier. In de algemene voorwaarden staat onder andere meer informatie over de opzegtermijn, de betalingsmogelijkheden, het zelf aanpassen van betalingstermijnen en de opzegboete.

Klantervaringen met energieleveranciers

Veel mensen zijn ontevreden over de service die hun huidige energiemaatschappij biedt. Maak daarom gebruik van klantervaringen om een energieleverancier te vinden die uitblinkt in klantcontact. Klanten kunnen een rapportcijfer geven aan de leverancier waardoor jij in een oogopslag kunt zien of een maatschappij klantvriendelijk is. Zo krijg je een goede indruk wat je van de maatschappij van jouw keuze kunt verwachten, of je keuze hier op aanpassen.

Het goedkoopste energiecontract afsluiten

Voor de meeste mensen blijft de energieprijs een doorslaggevende factor bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Met jouw gemiddelde jaarverbruik bij de hand kun je de maandbedragen bij de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Zo vind je snel en simpel de goedkoopste energieleverancier. Je kunt jouw nieuwe energiecontract direct bij ons afsluiten en profiteren van lagere maandlasten.