We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

In dit artikel lees je over de algemene geldigheid van de cadeaubonnen van Bol.com en hoe je erachter kunt komen of een bon die jij gekregen hebt nog te besteden is. Verder is het handig om te weten hoe veel geld erop staat als je dat bij het krijgen van de kaart niet verteld is. Aan het einde van het artikel vertellen we je ook nog of er nog iets te redden valt wanneer je ziet dat je cadeaubon niet meer geldig is en hoe je kunt voorkomen dat dit je gebeurt.

Hoe lang is jouw Bol.com cadeaubon geldig?

Nadat de cadeaubon aangeschaft is op Bol.com, is deze drie jaar geldig. Als jij in het bezit bent van een cadeaubon en je wilt de individuele geldigheid van jouw cadeaubon checken, dan kun je de cadeaubon-checker onderaan deze pagina gebruiken.

Hieronder gaan we dieper in op deze verschillende aspecten:

Hoe lang is de cadeaubon van Bol normaal geldig na het bestellen van de cadeaubon?

Voor de gever van de bon is het natuurlijk altijd duidelijk wanneer hij deze gekocht heeft en waarschijnlijk weet diegene ook welk bedrag je met de cadeaubon kunt besteden. Voor jou als ontvanger is dat echter niet altijd even duidelijk, maar gelukkig zijn de cadeaubonnen en –kaarten van Bol lekker lang geldig. Zodra ze gekocht zijn, zijn ze nog drie jaar geldig. Wij vinden dat overigens best lang, want er zijn ook waardebonnen die je bijvoorbeeld al binnen een jaar moet besteden.

Maar hoe weet je nou of de bon op het moment dat je hem krijgt – stel tijdens je verjaardag – ook nog bijna drie jaar geldig is? Het kan best zijn dat je tante de cadeaubon al maanden van te voren, toen ze voor alle neefjes en nichtjes een makkelijk en leuk cadeau zocht – heeft gekocht en daarna in de kast heeft gelegd. Er is gelukkig een simpele manier om de datum tot wanneer de cadeaubon geldig is te ontdekken en dat doe je door op internet de saldochecker van Bol in te vullen.

Saldochecker van Bol – je weet snel of je de bon nog kunt gebruiken

Op de website van Bol staat een tool die je snel kunt invullen om te kijken voor welke datum je de bon moet inwisselen. Het is heel simpel en hij werkt als volgt:

  • Pak je cadeaubon (of bonnen als je er nog meer hebt)
  • Pak pen en papier
  • Vul de gegevens van de bon of kaart in
  • Klik daarna op de blauwe knop naast het vak waar je de gegevens van de bon of kaart in hebt gevuld
  • Lees het saldo en de datum dat je bon verloopt af
  • Noteer saldo en datum, zeker als je meer bonnen hebt

Wat nou als de bon al verlopen is?

Oei, bij het checken van het bedrag op de kaart lees je dat hij helemaal niet meer geldig is. Dat is balen. Had je eindelijk bedacht wat je graag wilde bestellen en nu accepteert Bol.com de code van de bon niet meer. Er zijn mogelijkheden om je bon via een derde partij te verkopen, waardoor je nog iets van de waarde om kunt zetten in geld op je rekening, een korting of een andere cadeaubon. Maar als we eerlijk moeten zijn, zie je dan te weinig van de waarde terug.

Tips om ervoor te zorgen dat je een cadeaubon niet laat verlopen

We hebben een aantal tips voor de mensen die normaal weinig cadeaukaarten krijgen of amper iets bestellen via internet. Je kunt een aantal dingen doen:

  1. De kaart snel aan iemand anders cadeau geven die er wel plezier van zal hebben, zodat de geldigheid geen probleem zal zijn.
  2. Toch maar een account aanmaken en de categorieën op Bol.com bekijken wat je graag zou willen bestellen.
  3. Je kunt de kaart ook doneren aan een goed doel of inwisselen voor iets anders.

Wat het handigst is als je wel al een account bij Bol hebt: de cadeaubon direct activeren door deze aan je account toe te voegen. Bij je volgende bestelling kun je hier dan direct gebruik van maken en in de tussentijd kan de cadeaubon in ieder geval niet kwijtraken.

Wat wij zelf niet geprobeerd hebben, maar wat wel een optie lijkt te zijn als je de website van Bol bekijkt, is het aanschaffen van een nieuwe cadeaubon door de code van de bon die je al hebt en bijna verloopt te gebruiken. Als je nu niks op de site van Bol ziet en je wilt voorkomen dat de cadeaubon zijn geldigheid verliest, zou dat het proberen waard zijn. Als wij weer een cadeaukaart onder ogen krijgen, gaan we dit proberen. We houden je op de hoogte.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.