We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wat zijn alle beste kneepjes en tips om je tuin goed te onderhouden? Waar moet je allemaal op letten? Lees verder voor onze beste tips…

Tip 1: snoei

Houd je bomen, heggen en planten gezond en mooi door ze eens of twee keer per jaar te snoeien. Doe dit vooral ook als je ziet dat ze ziek aan het worden zijn door bladluis. Heb je heggen? Houd ze dan netjes en kort. Niet alleen omdat het mooi is, maar ook omdat je dan minder verstopplekken geeft aan mogelijke inbrekers. Tip: huur een tuinman of boomverzorgingsbedrijf in, zodat je zeker weet dat je bomen en planten op de correcte manier gesnoeid worden.

Tip 2: poets

Ook je tuin moet gepoetst worden. En daarmee bedoelen we vooral: je tegels en de groene aanslag daarop. Daar zijn anti-mos en-algmiddelen voor, maar ook hogedrukspuiten. Pas wel op met hogedrukspuiten en nieuwe tegels, zodat je de beschermlaag niet kapot spuit.

Het is belangrijk om je tegels goed te poetsen, want de groene aanslag op je tegels kan zich vastbijten als het lange tijd erop blijft zitten. Koop trouwens geen Kärcher, want die gaan na een paar beurten vaak al kapot aan de motor, waarna er een lek aan de onderkant ontstaat.

Groene aanslag op houten hekken en kantoormeubelen kun je weghalen met een sopje met groene zeep of soda en een borstel.

Tip 3: wied

Pak je handschoenen en trek het onkruid uit je tuin. Doe dit regelmatig en wees erop voorbereid dat je niet de verkeerde plantjes eruit trekt. Bewaar de kaartjes van je planten goed zodat iedereen die jou helpt, kan zien wat onkruid is en wat niet. Tot slot kunnen we een onkruidverbrander ook goed aanbevelen.

Tip 4: verzorg

Houd je plantjes goed in de gaten. Worden ze ziek? Krijgen ze bladluis? Wees er dan snel bij met de juiste medicijntjes voor al het leven in je tuin. Zorg dat je ze ook genoeg water geeft als het een tijdje niet meer regent.

Tip 5: vul

Het is belangrijk om de kieren tussen je tegels te vullen met zand of andere geschikte grondstoffen, zodat de tegels niet gaan verzakken. Houd je tuinvloer lekker waterpas!

Tip 6: bekijk deze video’s met goede tips voor het onderhouden van je tuin

Succes!

Ontdek onze waardevolle tips over deze gerelateerde onderwerpen

Deze selectie is slechts een voorproefje van de vele informatieve bronnen die je op onze website kunt vinden om je te helpen en te informeren.