We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Waar moet je allemaal aan denken als je je huis wilt gaan poetsen en afstoffen? In dit artikel vind je de beste tips en alles waar je aan kunt denken om dit het beste te doen. Lees verder…

Tip 1: gebruik milde zeep, water en een microvezeldoek

Een belangrijke tip is: je meubels kunnen beschadigd raken door te harde zeep. Met sterke ontvetters als Dasty moet je echt uitkijken. Ze kunnen bijvoorbeeld de mooie randen van je televisie en andere gevoelige oppervlakken flink beschadigen. Gebruik dus gewoon milde groene zeep. Ga hiermee je huis langs om alles af te stoffen. Ook gevoeligere zaken zoals je laptop en televisie.

Tip 2: zorg dat je altijd deze schoonmaakmiddelen in huis hebt

  • Milde zeep.
  • Ook kun je voor de wat stevigere oppervlakken baking soda, het schuurmiddel Cif of schoonmaakazijn gebruiken, uiteraard verdund met water. Dit is bijvoorbeeld ideaal om het plakkende stof uit je voegen te halen. Baking soda maakt echter minder krassen dan schuurmiddel.
  • Alles wat echt helemaal wit is en sterk vervuild is, kun je ook met chloor (dikke bleek) schoonmaken. Ook de bruine kalkranden om alle putjes zijn met chloor te behandelen. Pas hier echt mee op: gebruik handschoenen en een bril om jezelf te beschermen.
  • Bij erg veel kalk kun je HG kalkreiniger gebruiken. Deze kan namelijk lekker inwerken omdat het niet 100% vloeibaar is en dus niet wegstroomt.
  • Schuurspons en tandenborstel. Daarmee krijg je verrassend veel schoon.
  • Het zal je verbazen wat je allemaal met azijn kunt. Kijk maar naar onderstaande video:

Tip 3: droog ook altijd alles na het poetsen

Water is de grootste viesmaker: door water ontstaan vochtproblemen, schimmels en kalk. Daarom moet je na het schoonmaken altijd ook weer alles drogen. Of nog beter: je hoeft niet eens nat af te stoffen als je een droge swiffer duster gebruikt.

Tip 4: poets ook waar je niet zo snel zou kijken

Denk aan de hoeken van je plafond, waar spinnenwebben zitten, en de ventielen van de ventilatoren in je muren en plafonds. Let wel op: draai de binnenkant van die ventielen niet, anders komt het systeem in onbalans.

Tip 5: dweil ook je vloer

Hoe langer je wacht met je vloer dweilen, hoe groter de kans dat het vuil zich vastbijt en dus moeilijker weg te krijgen is. Regelmatig bijhouden dus, je vloer.

Tip 6: maak er een uitdaging van

Maak er een spel of uitdaging van: in 10 minuten een hele verdieping schoonmaken. Gaat het jou lukken?

Tip 7: bekijk deze video’s vol tips

Succes!